View Single Post
Eski 15-07-2012, 01:17   #7
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şimdi ben de bunu yazacaktım. Çok kuvvetlidirler, hayatınızı kolaylaştırmak için köpeğin ve sahibinin en azından temel itaat eğitimi alması gerek. %100 lider olmalısınız, o sizi değil siz onu yönetmelisiniz yoksa çekilmez olurlar.

Bizim köpeğimiz bu ırkın hassas dedikleri tüm olumsuz özelliklerini taşıyor.
1-Çok cool (muş) eğitimde zorlanınca öyle dediler. Bizden ayrılınca doğduğu çiftlikte bile yemeden içmeden kesilip, bunalıma giriyor.

2-Kulakları çok hassas.

3- Midesi çok hassas. Araba en büyük tehdit unsurumuz, " Hadi arabaya" dediğimizde anında arazi olur. Arabayı karşıdan gorsün salyaları akmaya başlıyor. (Anası da öyleymiş) Yola çıkmadan 1 gün önce yemeği kesiyoruz, yoksa hepimiz için çekilmez oluyor. Kedimiz de arabadan nefret ediyor, daha koyarken miyavlamaya başlıyor, 20 saat yol gitsek 20 saat hiç istisnasız her makamda miyavlar. İkisiyle aynı arabada olduğunuzu düşünün, tam kabus... Arabadan kafasını uzatıp mutlu mutlu giden köpeklere bayılıyorum. Ben camı biraz aralasam bizimki kendini atmaya kalkıyor.

4-Sudan, yıkanmaktan, denize girmekten (çok durgun deniz hariç) nefret ediyor. Ama kumlarda yuvarlanmaya bayılıyor. Denize de kandırarak sokuyoruz. ( topu önce alçağa atarak mesafeyi arttırıyoruz)

5-Atılan topu almaya bayılır ama asla geri getirmez. (oğlum küçükken peşinden koşuyordu o da top oyunu öyle sanıyor, bu konuda suç onda değil bizde) Fakat top saklamaca ve bulmaca oyununda süperdir, acaip sever bulmayı, hiç şaşmaz, muhakkak bulur.

Yani bizim Max ırkın defolarının hepsini barındıyor.

Fakat gözlerinizin taa içine öyle bir bakışı vardır ki akan sular durur.
Tehlikede olduğunuzu hissetsin, en soğuk sulara hiç düşünmeden atlar.
O bahçedeyken çok rahat uyursunuz, çok sıkı bir korumadır.
Bir kaç yıl beraberlikten sonra artık konuşarak değil bakışarak anlaşırsınız.
Üzerine başka köpek sevemezsiniz.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön