agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2009, 01:03   #451
/
 
Giriş Tarihi: 23-12-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1
bütün forumdaki hayvan severlere merhaba
bu forumu bulman ve yazılarınızı okumam hırçınımın hastalanması nedeniyle gelişti bütün yazılarınızı okudum ve bilmediğim birçok bilgiyede sahip oldum hepinize teşekkür ediyorum.
Hırçınım chow chow cinsi 7 aylık 1 mayıs doğumlu pazar gününden beri hastaneye taşındık resmen hırçında öğürme ve inlemeye benzer seslerle pazar günü uyandık ve yüksek ateşiyle birlikte burun akmasıda da vardı 4 gündür yemiyor sadece su içiyor ve orçın benim oğlum gibi olduğu içinde bu halini gördükçe içim gidiyor 4 gündürde ergün serumla birlikte birçok ilaç aldı rontgen ultrason kan talillerinde iç birşeyi yok sadece gazı var bir gaz olayı bu kadar yıprattı canım oğlumu tek sebepte onun sevdiğini düşündüğüm şuan asla vermeyi bile düşünmediğim et türü yemek sebep oldu sizlerlede bunu paylaşmak istedim siz siz olun sindirim sistemini bozacak asla yemekler vermeyin sonra onunla birlikte sizde yıprandığınız bir duruma giriyorsunuz

hırçın ve ben Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 09:17   #452
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Geçmiş olsun.

Köpeklerde mide gazının öldürü olabileceğini okumuştum. Bunun için yemeğini hızlı yemesine engel olmak, yemek kabını çok alçağa değil de biraz yükselterek koymak işe yarıyormuş. Ayrıca en önemlisi ise yemekten hemen sonra kesinlikle egzersiz, yürüyüş, koşu yaptırmamak. Egzersizi aç karnına yaptırıp eve gelince yemeğini vermek (ayrıca aç karnına ödül maması ile eğitim de çok daha verimli olacaktır) veya yemekten 2 saat sonra yaptırmak en doğrusu. Ayrıca veterinemizin dediğine göre soğan köpekler için zehir anlamındaymış, kesinlikle soğan ve soğanlı yemekler verilmemesi gerekiyormuş.

Daha önce duyanlar olmuştur muhakkak ama bu bilgiyi de paylaşmak isterim. Avrupa'da bir kaç yıldır köpekleri çiğ besinlerle besleme akımı başlamış. Köpekler doğada pişmiş değil çiğ besinlerle beslendiği için doğalına en yakın ve en sağlıklı besleme şeklinin bu olduğu savunuluyor. Çiftlik sahibi arkadaşımız da devamlı irtibat halinde olduğundan 2 senedir uzun süredir köpeklerini bu şekilde besliyor. Bu sayede köpeklerin daha fit, daha enerjik ve tüylerinin daha parlak olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz yıl, bunu muhakkak denemem konusunda, veterinerin şiddetle karşı çıkmasına rağmen, beni ikna edince bir kaç gün denemeye çalıştım fakat bizimki alışık olmadığı için olsa gerek çiğ yemeği yedikten sonra istifra edip sonrasında hiç yememeyi tercih ediyor. Yalnız onlarda çok sayıda köpek olduğundan ve bizim yaşadığımız tarzda köpek sevgisine karşı olduklarından, onlar için parazit problem olmuyor. Bizler gibi köpekleriyle içli dışlı olanlar için özellik etin çiğ verilmesine veterinerimiz şiddetle karşı çıkıyor. Diğer tarafın iddiası ise mama satışı yapamayacakları için Çiğ besin derken sadece etin veya kemiğin çiğ verildiğini düşünmeyin, her türlü sebze de çiğ veriliyor.

Bebek bakımında olduğu gibi hayvan bakımında da herkesin doğrusu farklı oluyor. Bu yüzden bebeği ve hayvanları olanlara tavsiyelerde bulunmamaya çalışırım. Çünkü herkes herkesten çok şey bilir.

selis beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 09:23   #453
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Diyetteki ani değişiklik bu gibi sindirim sistemi problemlerine yol açıyor. Bu sebeple dikkatli olmalı. Diyet değiştireceksiniz bile bunu zaman içinde azar azar yapmalı.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2010, 01:51   #454
Yeni Üye
 
ruhiii's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2010
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 6
açıkcası bütün yorumları okuyamadım henüz sebebi 2 aylık terrierimin hasta olması. ve bunun üzerinde araştırma yaparken buldum bu forumuda.

geçen pazar akşamı getirdik oğlumu ilk kez evime (7.11.2010). 2 gün hayatımda gördüğüm en hareketli ve yaramaz şeydi.... birden ishal, kusma ve arkasından iştahsızlık başladı. gece yarısı kliniğe taşındık. bulantı kesici, antibiyotik, antiseptik ve ikide vitamin iğnesi vuruldu. eve döndüğümüzde kusmasi hala devam ediyordu birde üstüne inanılmaz halsizlik başladı. 3 gün iğnelerin ardından c vitamininin acısı ve terrier ırkrnın nazlı ve şımarık yapısı nedeniyle damar yolu açıldı. damar yolu açılmadan önce kan kusmaya ve kanlı dışkılamaya başlamıştı. hergün serum veriyoruz. inanılmaz su içmesine rağmen şırıngayla (elma, muz, kuru mama+su, kuru mama+pastorize yoğurt, ensure muzlu, yoğurt, bir markanın hasta kedi ve köpeklere uygun ıslak maması, kedi maması, kedi maması+kuru mama+tavuk suyu, tavuk göğsü, patates püresi+yoğurt) beslemeyi dnediğimizde inanılmaz direniyor ve zorla yedirdiklerimizide arkasından içtiği suyla anında çıkartıyor. fitilden şuruplara herşeyi denedik. bir bakteriyel enfeksiyon olduğunu ve enterit olduğunu düşünürken yememe sorunu çıktı. kusmasını hiç bir ilaç durduramıyor. bugün son doz antibiotiğini aldı. pelte kıvamında yatıyor. ishalindeki kan kanlı ishal hastalığı dozunda değil ama parçacklar halinde olucak kadarda az değil. bu gece ilk kez arada hafif inlemeleri başladı. çok uzun zamandır bir yorum eklenmemesine rağmen bir umut yazıyorum. alabiliceğim en ufak bir tavsiyeye bile ihtiyacım var. evimi dezenfekte ediyorum asla dışkısı, idrarı ve kusmuğuyla temas ettirmiyorum. kullandığım havlu, çarşaf, ..vs "lerini 3 saatlik programda 2 kez ve 90 derecede yıkıyorum. bir şırıngayı bir kezden fazla kullanmıyorum. birileri yardım etsin ve bana virütik bir hastalığa dönüşmemiştir desin diye bekliyorum. ayrıca hasta olduğundan beri evdeki loş köşeleri veya aydınlık bile olsa köşeleri mesken tutuyor... ilgilerinize şimdiden teşekkürler ve lütfen okuyanlar bir kelimede olsa bir şey yazsınlar buna çok ihtiyacımız var.............

ruhiii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2010, 10:37   #455
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Çok üzüldüm minik köpeğinize. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

3 olasılık geliyor aklıma.
1- Gençlik Hastalığı
2- Sindirim sistemini yaralacak sert, sivri bir cisim yutması
3- Viral enfeksiyon

Dilerim sadece viral enfeksiyondur ve uyguladığınız hassa ve titiz bakımla en kısa sürede eski sağlığına kavuşur. Çok küçük ama patatesi haşlayarak yoğurtla sulandırıp vermenizi öneririm. Sert cisimse ya da viral enfeksiyonsa faydası olacaktır. Gençlik Hastalığında ise tamamen işi veteriner hekime bırakmak gerekiyor. Bildiğim tek şey immün sistemin güçlendirilmesine yönelik takviyeler. Kusma olduğu için enjeksiyon yolu ile verilmesi lazım.

Benim Fındık'ımda bizimle birlikte olduğu ilk günlerde böyle bir rahatsızlık yaşamıştı.2-3 günde toparlandı, şimdi 8 yaşında

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 12:11   #456
Ağaç Dostu
 
ilksenozturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,351
geçmiş olsun. umarım sağlığına biran evvel kavuşur köpeğiniz. umarım sadece üşütme gibi bir durumdur. evinize yeni aldıysanız onu, beslenme şeklindeki küçük değişiklikler bu şekilde etkiler gösterebiliyor.bunlar iyi ihtimaller...
bayram tatili sebebi ile veteriner bulmak da kolay olur mu bilemiyorum ama mutlaka götürmenizi tavsiye ederim ki yazdıklarınızdan bilinçli bir sahip olduğunuz çok çok belli.
kuytu köşelere kaçması, hastalık etkisi ile olur,kendini zayıf ve güçsüz hissettiği için böyle davranışlar gösterebilir. istediği gibi bir yerde ama sürekli gözünüzün önünde olmasına dikkat edin.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 18:15   #457
Ağaç Dostu
 
nurcanaybay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2,277
Benim köpeklerim den biri 13 diğeri ise 8 yaşında.Daha önce de yazmıştım ,büyüğü
eklem romatizmasına yakalandı.Son bir yıldır arka ayaklarını hiç kullanamıyor.6 ay sürekli kullandığım ilaçlar maalesef işe yaramadı.Bakımı ile ilgili bir sorunum yok zaten 24 saat birlikteyiz.

Şu anki ( son 6 aydır ) sorunum ise sürekli alçak sesle havlaması.Uyuduğu zamanlar hariç hemen hemen tüm gün böyleyiz.Buna sebeb açlık ,tuvalet ihtiyacı ya da ağrı değil.
Hastalandığı zaman nasıl olduğunu biliyorum ,o yüzden ağrıyı da şıkların arasına rahatlıkla ekliyebiliyorum.Geceleri uyuması için damla kullanıyorum ,buna rağmen her gece 4-5 kez
kaldırıyor ,pozizyonunu değiştirip tekrar yatıyorum.

Gösterdiğim her iki veteriner de bunama teşhisi koydu ,halisünasyon gördüğü için havladığını söylediler.Ama bu bana pek doğru gelmiyor çünkü bana bakarak havlıyor.Aynı ortamda birlikte yaşayınca bazı şeyler anlaşılıyor ama yeterince anlatamıyorsunuz.

Biraz da dertleşmiş oldum
Öğrenmek istediğim bunu yaşayan arkadaşlar var ise köpeğimi anlamak adına ,paylaşırlar ise sevinirim.

Diğer köpeğimin ise derdi kediler ,bu beni çok fazla strese sokuyor .Bahçeye çıkmak istediğin de önce ben çıkıp kıyı köşe dolaşıyor ondan sonra köpeğimi bırakıyorum.
Bu konu da da, yardımcı olabilecek her bilgiye ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 19:29   #458
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sn.Ruhii, benim aklıma şu geldi ama aradan 1 ay geçmiş, yazıyı geç gördüm. Umarım çözüm bulunmuştur.

Kedi ve Köpeklerde Bağırsak Düğümlenmesi
"Kedi ve köpeklerde bağırsak invaginasyonu (düğümlenmesi) çok sık görülmese de ortaya çıktığı zamanlarda hayati tehlike yaratan ciddi bir hastalık. Genellikle yavru kedi ve köpeklerde görülmekle birlikte her yaş ve ırk hayvanda ortaya çıkabilir.

Bağırsak düğümlenmesi, bağırsağın kendi içine doğru teleskopik bir kayma ile kıvrılmasıdır. Bu bölgenin kan dolaşımı hızla bozulur ve dokular ölmeye başlar. Bundan sonraki prosesler hızla ilerler ve erken teşhis edilemezse hayati tehlike oluşur.

Hastalığın sebeplerinin çoğunluğu bağırsak hareketlerini ve besinlerin bağırsaktan geçişini olumsuz etkileyen koşullardır. En çok da bağırsaklarında aşırı miktarda parazit olan yavru kedi ve köpeklerde görülür. Bağırsağa giren yabancı cisimler de (iğne, toka, oyuncak v.s. maddeler) hastalığa zemin hazırlar. Benzer şekilde bağırsak hareketlerini etkileyen tümörler ve daha önceki bağırsak ameliyatları ile ilgili komplikasyonlar da hastalığa sebep olabilir.

Hastalığın belirtileri yerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer ince bağırsakta şekillendiyse kusma görülür. Dışkı miktarı çok az veya yoktur. Dışkı olarak çıkan materyal genellikle jel gibi ve bazen kanlıdır. İştah oldukça azdır. Karın bölgesinde ağrı vardır. İlerleyen durumlarda şok ve ani ölümler görülür. Erken teşhis ve tedavi uygulanmazsa hastalık ölümle sonuçlanır.

Tedavisi bağırsağın iç içe geçen kısmına yapılacak cerrahi müdahale ile yapılır. Cerrahi müdahalenin ardından iyi bir bakım ve iyileşme süreci ile birlikte tamamen tedavi edilebilir. Hastalıktan korunmada kedi ve köpeklerin yabancı cisimleri yutma ihtimaline karşı dikkatli olunması ve parazit tedavilerinin ve muayenelerinin düzenli olarak uygulanması etkili olur. "

http://www.sempativeterinerklinigi.n...lenmesi&no=111

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 19:34   #459
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Nurcan Hanım, işiniz zor, kolay gelsin. Bence 2 veteriner aynı teşhisi koyduğuna göre doğrudur. Hayvanların bunaması çok değişk şekillerde oluyor, kimisi devamlı uyurken, kimisi yemek yediğini unutup devamlı yemek yiyor, kimisinin çenesi düşüyor. Yaşlılık zor iş

Köpeğiniz kediden mi korkuyor, yoksa kedilere mi saldırıyor?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 20:00   #460
Ağaç Dostu
 
nurcanaybay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2,277
Yaşlılık gerçekten zor ,ailecek pek konuşkan değiliz biz dinleyen tarafı takviye ediyoruz ama bu kız kime çekmiş bilmiyorum )

Ah keşke kediler den korkuyor olsa ve saldırmakla kalsa ,elim varmıyor yazmaya.İnanın bu durum ömrümü kısaltacak .

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 23:52   #461
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Köpek kaçıran cihazlar yaydıkları ultrasonik ses dalgalarıyla köpeğin korkarak uzaklaşmasına neden oluyor.
Benim köpişim 1 Numara kaniş -terrier kırması. Ben de köpeğimi gezdirirken özellikle asosyal yetiştirilen büyük boy köpeklerin saldırısından çok korkuyorum ama bu tür cihazlar benim köpeğimi de etkileyecek diye savunma amaçlı da olsa alamıyorum.

gittigidiyor.com'da bulabilirsiniz.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 19:40   #462
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 419
Merhaba hayvan severler benimde bir kızım var artık maltese terrier. 6 7 gündür bende ilk geldiği günün ertesi günü hastalandı bronşit'n' olmuş. daha 50 günlükmüş anne altından erken almışlar fazla süt emememiş ve bu yüzden bağışıklık sistemi zayıf kalmış çok üzülüyorum öksürüyor. maalesef bu işin satıcılığını yapanlar pek önemsemiyor paraya daha çok önem veriyorlar yazık. dakika bir gol bir veterinere gidiyoruz her gün. şimdilik iyi görünüyor atlatacak inşallah.4 tane iğne yedi kalça ve enseden. bu günde boyun altından virüsün olduğu yere iğne yapıldı.hırıltılı bir şekilde öksürüyor .veterinerimiz atlatacak diyor ama ben yinede korkuyorum. yemek yemesi felen normal. allah kızıma acil şifa versin iyi akşamlar.

Eklenen Resimler
 
esracer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2010, 19:59   #463
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: Kıbrıs
Mesajlar: 1
Herkese Merhaba

Öncelikle bu foruma üye olduğum için çok mutluyum.

Arkadaşlar benim Lucky adında Slovensky Cuvac ırkından 5 aylık erkek bir köpeğim var. Bir köpek almaya karar vermeden önce bir sürü araştırma yaptım. Lucky geldikten sonra okuduklarımı uygulamaya çalıştım. Bana geldiğinde 3 aylıktı ve apartman giriş katında oturuyorduk. Ev eğitimine çok dikkat etmeye çalıştım. Hem tuvalet konusunda hem kemirme konusunda hem de kalça çıkığı problemi olmasın diye koltuklara inip çıkmasını engelleme konusun da sürekli takip ettim ve önlemeye çalıştım. Şuan bahçeli müstakil bir eve taşındık. Lucky artık bahçede yaşıyor.

Ayrıca eve geldiğinden beri onu sosyalleştirmeye çalışıyorum. Gittiğim heryere götürüyorum, değişik insanlarla hayvanlarla karşılaşmasını sağlıyorum. Hatta abartıp veterinerin bahçesinde oturup gelen giden hayvanları görmesini sağlıyorum.

Bunlara rağmen Lucky'e bir insan yaklaştığında hırlayıp havlıyor. Eğer bir mekana ikinci defa gidiyorsak, oraya gelenlere havlıyor. Bu esnada tasmasından tutup hayır diyorum. Eve birisi geldiğinde öyle bir havlıyor ki hayır diyorum sus diyorum fayda etmiyor. Biri geldiğinde hem geri geri gidiyor hem havlıyor. Ben ne yapıcağımı bilemiyorum. Yan komşulara da sürekli havlıyor. Onun alanını nasıl belirleyeceğimi bilmiyorum. Havlamaya başladığında nasıl susturacağımı bilmiyorum. Okuduğum yazılar ve bilgiler uygulamaya gelince yetersiz kalıyor. Lucky nin bir mekanda otururken insanlara kayıtsız kalmasını istiyorum. Eve biri geldiğinde sus dediğimde susmasını istiyorum.

Irk özelliği olarak bekçi ve koruma özelliklerine sahip yabancılara karşı mesafeli bir hayvan. Kendim eğitim vermeye çalışıyorum. Clicker yardımı ile eğitim veriyorum. Gel, dokun, otur ve yat komutlarını öğrendi. Hayır kelimesinin anlamını da biliyor bence fakat işine geldiği zaman uyguluyor. Yani öğreniyor ama itaat etmiyor. Ben köpeğime çok fazla zaman ayırıyorum. Çalışmadığım için işim gücüm Lucky. Tek derdim onun bana, eşime ve kendisine ve dışarıdaki insanlara ve hayvanlara zarar gelmemesi ve sağlıklı kişilikli bir köpek olması.

Eğitim konusunda da Kıbrıs'ta henüz güvenebileceğim bir eğitimci bulamadım. Türkiye'ye de getiremem çünkü dönüşte karantina sorunu var.

Ayrıca bir konu daha var; Lucky şımardığı zaman ısrarla üzerime atlıyor. Eşime de aynısını yapıyor. Atlayacağı sırada dizimi öne çıkarıyorum, yan duruyorum, arkamı dönüyorum banamısın demiyor. Israrla devam ediyor. Forum da yazdıklarınızı yapıyorum ama bir işe yaramıyor. Lucky atlarken arkamı dönüp bekliyorum ama çok fazla dayanamıyorum çünkü canımı yakıyor dişleriyle. Onu anlamak istiyorum fakat anlayamıyorum. Neden böyle yaptığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum.

Sizden isteğim arkadaşlar, tecrübelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler
Sevgiler Saygılar

ayla- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2011, 21:10   #464
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 419
İyi Akşamlar maalesef kızımı kaybetmiş durumdayım yılbaşı ertesi vefat etti insanların sorumsuzluğu yüzünden anne altından erken alınması sebep oldu sanırım önce bronşite daha sonra gençlik hastalığına yakalandı 1 gün içinde öldü çok üzgünüm şimdi başka bir tane gelecek inşallah onada bir şey olmaz. size tavsiyem kesinlikle 2 ay mutlaka anne sütü emdiğinden emin olun 2 aydan hatta 3 aydan küçük yavru almayın ben yandım sizlerde yanmayın.

esracer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 22:24   #465
ide
Ağaç Dostu
 
ide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 278
Başınız sağolsun arkadaşım, çok üzüldüm hem de çok Bazı insanların para için feda etmeyecekleri hiç bir şey olmuyor. Bir canlının zarar göreceğini bile bile, bu bencilliği yapmalarına inanamıyorum
Allah bir daha bu acıyı tattırmasın dilerim.

ide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 11:09   #466
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 419
Sağolun evet para için yapmayacakları şey yok bazı düşüncesiz insanların. yeni gelecek olan maltese annesini 2 ay emdiğinden emin olacağım. sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yer misali oldu. ama ben ölen kızıma elimden ne geldiyse yaptım benim suçum yok. ne kadar dövünsemde ölen geri gelmeyecek ve artık üzülüp kendimi yıpratmamam gerek. yeni gelen kızımı burada paylaşacağım. hoşçakalın


Düzenleyen esracer : 04-01-2011 saat 11:10 Neden: harf düzeltme
esracer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2011, 10:51   #467
Ağaçsever
 
yedikaranfil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-12-2010
Şehir: muğla
Mesajlar: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esracer Mesajı Göster
İyi Akşamlar maalesef kızımı kaybetmiş durumdayım yılbaşı ertesi vefat etti insanların sorumsuzluğu yüzünden anne altından erken alınması sebep oldu sanırım önce bronşite daha sonra gençlik hastalığına yakalandı 1 gün içinde öldü çok üzgünüm şimdi başka bir tane gelecek inşallah onada bir şey olmaz. size tavsiyem kesinlikle 2 ay mutlaka anne sütü emdiğinden emin olun 2 aydan hatta 3 aydan küçük yavru almayın ben yandım sizlerde yanmayın.
merhaba
öncelikle o minik yavrunuz için çok üzüldüm. Benim de Golden Retriever cinsi 1,5 yaşında köpeğim var inanın sanki ona bir şey olmuş gibi içim acıdı. Umarım tekrar bir can dostunuz olur.

yedikaranfil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 09:38   #468
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
Gençlik hastalığına yakalanan yavru kolay kolay hayatta kalmaz diyor veterinerler. Ki benim üniversitede beslediğim yavrum gençlik hastalığına yakalanmıştı ve 6-7 veteriner gezmeme rağmen yaşamaz demişlerdi. Fakat kendi edindiğim bilgilerle eczaneden kusmayı önleyici iğne aldım günde 2 kere yaptım. Yemek olarak haşlanmış tavuk eti verdim. Aşının etkisi geçince çıkarıyordu fakat ben yine zorla yediriyordum. Ve sonuç ; yavrum çok şükür sağlığına kavuştu ve oradaki veterinerlere güvenim sıfır düzeyine indi.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 07:50   #469
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
Sevgili Csydn,
Çocukluğum köpeklerle geçti, az çekmediler elimden
Hayatını kurtardığım her köpek (ki arabanın üzerinden geçtiği sokak köpeği en kötüsüydü) benim için ayrı bir yere sahip hala. O sevgiyle bakışları, onun için ne yaptığını anlamaları kolay kolay birşeye değişilmez. Hakkını yaparak çalışan veterinerler tabii ki var. Ama okulu bitiren veteriner çıkarak sadece ticaret amaçlı dükkan açabiliyor. Ne diyelim ülkemizin kaderi..

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 01:17   #470
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 419
Maltese Terrier

Merhaba Sizi yeni kızım cindy ile tanıştırayım 3 aylıkken geldi bana şimdi 7 aylık olduk gayet çok sağlıklı şükür

Eklenen Resimler
   
esracer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 02:00   #471
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın esracer, çok güzel bir kızınız var maşallah, benimde bir kızım var,

Hemen bir hatırlatma yapayım, benim çok geç kaldığım bir konu, köpekler altı aylıktan birbucuk yaşına kadar ne öğretebilirsen öğretirsin, daha sonra çok zor.
Tam zamanı iyi eğitirsen mükemmel olur.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 13:11   #472
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 419
Teşekkürler sayın lilium. benim kızım çok akıllı, çiş eğitimini neredeyse tamamladı diyebilirim. sadece evde çok yalnız bıraktığımda sağa sola kaçırıyor. onun dışında gazete serili boş tuvalet var oraya gidiyor. evet katılıyorum size yavruluktan başlayan bir eğitim daha sağlıklı. kızınızı merak ettim resmi varmı?

esracer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 13:25   #473
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Bu da benim zillim

Name:  zilli.jpg
Views: 11524
Size:  67.0 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 19:04   #474
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 419
çok şeker cinsi nedir?

esracer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 10:34   #475
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sevgili Lilium aynı sizin zilliden köydeki büyük dayımızda vardı. İnekleri güder, eve geri getirirdi. Küçük boyuna rağmen bahçeye adım atamazdık, kapıdan seslenirdik. Yıllar önce çok yaşlanıp rahmetli oldu.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 12:07   #476
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Lilium,
Bunlar da bizim zilli'ler.

Name:  972.jpg
Views: 8262
Size:  70.5 KB

Şakayla karışık.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 14:14   #477
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Çok sevimliler. Benimkine Tarçın değil de Haydut diyesim geliyor bazen 1,5 yaşında erkek Golden. Yukarıdaki fotoğraflardaki pozu verince benim boyuma geliyor neredeyse, azıcık zayıf tarafımı görsün hemen ayağa kalkıyor, patileri de omuzuma atıp, yapışınca kımıldayamıyorum. Bu durumda dizimle engellemem gerekiyormuş ama boyutlar beni aşıyor

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 19:27   #478
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esracer Mesajı Göster
çok şeker cinsi nedir?
Cinsini tam bilemiyorum kaniş kırması dediler.

Sevgili limon, gerçekten çok akıllı, ben köpek eğitim yaşını öğreninceye kadar yaşı epey geçmişti eğitimine biraz geç kaldım. Daha sonra bir kaç bir şey öğretebildim fakat iyi bir eğitim alsaymış çok şeyler öğrenecekmiş.

Ben akşam kahveye gelmeden önce o gelir yerimi tutar, bazı arkadaşlar yahu neredeyse dili olsa konuşaçak derler, Dili olsa kahveciden bir nargile isteyecek

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Lilium,
Bunlar da bizim zilli'ler.

Eklenti 246539

Şakayla karışık.
Şaka değil ki, biri senin zilli biri benim zilli.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2013, 07:58   #479
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-12-2013
Şehir: edirne
Mesajlar: 2
bana yardım edin lütfen şeker dünya tatlısı kızım pekines 3.5 aylık gece karnından ses gelmeye başladı büyük ihtimal gazı var uyumuyor çok huzursuz karnından ses geldikçe korkuyor ne yapabilirim

şeker-ve ben Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2013, 15:27   #480
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-12-2013
Şehir: edirne
Mesajlar: 2
bana yardımcı olabilecek kimse yok mu

şeker-ve ben Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024