06-05-2013, 18:03 | #1 |
agaclar.net
|
Yasemin Çiçeği Reçeli
Bu reçelde sıvı olarak, taze sıkılmış elma suyu kullandım... Kokulu güzel bir reçel oldu... |
07-05-2013, 12:49 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Şehir: Muğla
Mesajlar: 10
|
Merhaba,yasemin çiçeği reçelinin fotografları çok güzel ben de yapmak istiyorum bana tam tarifini yazarsanız çok sevinirim.Sevgilerimle... |
07-05-2013, 14:28 | #3 |
agaclar.net
|
Özel bir hazırlama biçimi yok... Sulu meyvelerden yapılan reçellere göre su/şeker oranını ayarlamak daha kolay, çünkü suya geçecek sıvısı yok... İsteğinize uygun (ben yoğun severim) şerbeti hazırlayıp, çiçekleri içine atıyorsunuz, o kadar... Erguvan ve mor salkım reçellerini yaparken de bu yöntemde hazırladım. Bu yıl deneme amaçlı yaptığım için 1 su bardağı şeker ile hazırladım. 1 su bardağı şekere 4/3 bardak su (ya da elma suyu) ekleyip kaynattım. Biraz limon suyu... Göz kararı koydum ama ölçüye çevirecek olursam, 1-1.5 bardak dolusu çiçek ekledim. 5 dakika kadar kaynadı... |
07-05-2013, 15:18 | #4 |
Moderatör
|
Ellerinize sağlık. Bahçemdeki yaseminler tomurcuk içinde, elleri kulaklarındadır açmaları için ama önce şu yaptığınızın bir tadına baksaydım da öyle denemeye karar verseydim.... dermişim. Bu arada fotoğraflarla takdim şekli de çok güzel olmuş. Sofrada ikram ederken reçel tabının kenarlarını mutlaka taze yasemin çiçekleri ile süslemek isterim. |
07-05-2013, 16:38 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Şehir: Muğla
Mesajlar: 10
|
Teşekkür ederim,en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle... |
|
|