View Single Post
Eski 07-05-2013, 14:28   #3
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Özel bir hazırlama biçimi yok... Sulu meyvelerden yapılan reçellere göre su/şeker oranını ayarlamak daha kolay, çünkü suya geçecek sıvısı yok... İsteğinize uygun (ben yoğun severim) şerbeti hazırlayıp, çiçekleri içine atıyorsunuz, o kadar...

Erguvan ve mor salkım reçellerini yaparken de bu yöntemde hazırladım.

Bu yıl deneme amaçlı yaptığım için 1 su bardağı şeker ile hazırladım.

1 su bardağı şekere 4/3 bardak su (ya da elma suyu) ekleyip kaynattım. Biraz limon suyu... Göz kararı koydum ama ölçüye çevirecek olursam, 1-1.5 bardak dolusu çiçek ekledim. 5 dakika kadar kaynadı...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön