30-05-2008, 11:44 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
|
Mantar Konservesi Nasıl Yapılır?
Merhaba, Marketlerde satılan mantar konservelerini kendimiz yapabilirmiyiz? Tarifini bilen var mı? |
08-06-2008, 02:30 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tuba, marketlerde satılan mantarı denemedim çünkü her daim reyonlarda varlar.Dağdan toplanan(Kanlıca,Koçak,Saçak) mantarların konservelerini yaptım.Mantarları temizliyor,çok az su ile haşlıyorsun.Soğuyunca konserve kavanozuna doldurup üzerine bir yemek **** bir tatlı kaşığı tuz koyuyorsun.Mantarı haşlarken kullandığın suyu şişede kalan boşlukları doldurması için kullanıyor,havasını bıçak kullanarak alıyor ve ağzını sıkıca kapatıp normal konserve kurallarına göre şişeleri 25-30 dk. kaynatıyorsun.Marketlerde satılan kültür mantarlarıda yapılabilir ama ben gerek duymadım yukarıda da yazdığım gibi sürekli reyonlarda satılmaktalar. |
04-04-2013, 16:32 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
|
Merhaba, Ben soralı ve yanıtımı alalı 5 yıl olmuş lakin hikmetini izah etmemişim. Hazır konserve, ketchup, mayonez, pasta kreması, turşu, doğranmış domates **** domates suları / sosları, salça, kahvaltılık soslar gibi aspirin türevleri ile korunan gıdaların tamamı bende alerji yapıyor. Bilirsiniz büyük ihtimalle, bu tür yiyecekler kütür kütür kalsın ve bozulmasın diye aspirin atarlar içine. Balıkesir'de mesela kışlık domates doğruyordu teyzeler pişirmeden aspirinle karıştırıp kavanozlayıp kaldırıyorlar. Bir kaşıkla balon gibi şişebilirim :S **** kahvaltılık soslar satılıyor ya marketlerde, sarımsaklı sarımsaklı ohh diye ağzıma atıp yarım saate pokemonlar gibi şişebiliyorum :P Yani evet böyle şeyler var marketlerde ama ben elimi atmasam daha iyi. En iyisi ev yapımıi el yapımı, doğalı... |
|
|