agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-09-2011, 19:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Kemaliye tarhanası

Name:  Resim 085.jpg
Views: 783
Size:  42.6 KB

Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu

Name:  Resim 086.jpg
Views: 790
Size:  64.8 KB

Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı

Name:  Resim 088.jpg
Views: 880
Size:  43.2 KB

tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır
Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.
Name:  Resim 089.jpg
Views: 783
Size:  27.2 KB

Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.
Name:  Resim 090.jpg
Views: 729
Size:  46.1 KB

 
fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 19:56   #2
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,238
Galeri: 13
Kışlıkların hazırlığı bitene kadar bu sayfaya bakmıyacağım. Ağzım şapur şupur oldu yahuuu))

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 19:58   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Name:  Resim 093.jpg
Views: 1308
Size:  57.4 KB

Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor.

Sevgili Uzaylı umarım açıklamalarım anlaşılmıştır sende yapabilirsin biz çok seviyoruz ve her misafirimizede illaki bu tarhanadan pişiririz.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 20:01   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Kışlıkların hazırlığı bitene kadar bu sayfaya bakmıyacağım. Ağzım şapur şupur oldu yahuuu))
Canım benim eniyisi sen bu kışı gel bizde geçir....
Ben sana biraz kilo aldırıp baharda geri yollarım...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 20:45   #5
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,443
Galeri: 3
[QUOTE=fatma sunay;858060]Eklenti 245173

Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor.

Sevgili fatma sunay;Her yörenin damak zevki ortakBizde dövme çorbası denir ayrıca içine çok az nohut konur ve soğuk tüketilir.Her mevsim severek tüketiyoruz. Ellerinize sağlık.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2011, 19:33   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
tarhanalar serildikten sonra

Name:  Resim 119.jpg
Views: 1051
Size:  70.8 KB

Name:  Resim 120.jpg
Views: 1028
Size:  68.9 KB

Name:  Resim 122.jpg
Views: 1023
Size:  67.0 KB

kızılcık şekerlemesi iyice güneşte suyunu çekti

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2011, 19:39   #7
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Elinize sağlık, sevgili fatma sunay. Güzel günlerde afiyetle yemek nasip olsun inşallah.
Bu tarhanadan Eskişehir'in yerlileri de yapar. Yiyenler çok lezzetli olduğunu söyler. Ben hiç tatmadım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2011, 20:01   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Elinize sağlık, sevgili fatma sunay. Güzel günlerde afiyetle yemek nasip olsun inşallah.
Bu tarhanadan Eskişehir'in yerlileri de yapar. Yiyenler çok lezzetli olduğunu söyler. Ben hiç tatmadım.


Sevgili SDurul teşekkür ederim Bizler çok sevdiğimiz için bize güzel olabilir ama herkesin damak zevki başka. Beğenmeyenlerde olabilir umarım sizde tadarsanız seversiniz. Et suyu ve tereyağı da kydunmu lezzetine lezzet katıyor. Artık bize afiyet olsun sizede birkerecik tadmak nasip olsun...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019