View Single Post
Eski 11-09-2011, 19:52   #1
fatma sunay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Kemaliye tarhanası

Name:  Resim 085.jpg
Views: 887
Size:  42.6 KB

Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu

Name:  Resim 086.jpg
Views: 890
Size:  64.8 KB

Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı

Name:  Resim 088.jpg
Views: 982
Size:  43.2 KB

tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır
Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.
Name:  Resim 089.jpg
Views: 890
Size:  27.2 KB

Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.
Name:  Resim 090.jpg
Views: 838
Size:  46.1 KB

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön