![]() |
|
![]() |
#1141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Resimleri görüp yazılan methiyeleri okuyunca adres yazsammı ki, hiccc düşünmedim! Unutmayın ki, komşu hakkı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2013
|
Selam; Arkadaşlar benim bu sene kurutmaya astığım hurmalara minik sinekler dadandı geçen senelerde hiç olmamıştı, ne yapmam gerekir tavsiyede bulunursanız sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Sinekler geldiyse belli belirsiz de olsa küflenme başlamıştır. Önüne büyücek bir fan koyun, sürekli hava üflesin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
2019 model hurmalarin kuruyup kendini kurtaranlar ve henüz yeni astiklarim. Bu yıl havalar hurma kurutmak için çok müsait. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Ağaç Dostu
|
Bahçemden
Alıntı:
Sanırım en iyi kurutma tarzı böyle olsa gerek. Dilimlediğniz zaman kurumuş olan sakızlaşıyor gibi geliyor bana. Hurma genellikle ılıman iklim meyvesi olarak bilinir ama 1200 rakımda bahçeme iki fide 🌱 diktim. İlk başta üzerinde çok meyve vardı fındık büyüklüğüne gelince döküldüler sadece iki tanesi kaldı belli bir büyüklüğe gelince onlarda aynı gün dibine düştü. Bir hafta kadar bekletip ve görücüye segilendikten sonra yedim. 1200 rakımda yetişir ise daha fazla diker bol olan meyveyi bu tarz kurutmak isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Kurutulmuş Trabzon hurması gerçekten enfes bir tada sahip... Ben bu meyveyi zaten severim, ama kurutulduğunu bilmiyordum eskiden... Sanırım 5-6 yıl önce Gürcistan'a giden bir ahbabım getirmişti, o zaman öğrendim... Tadına bayıldım... Bu meyve ülkemizde rahatça yetişiyor, keşke daha çok ekilse de daha çok kurutulmuşu üretilse... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Ağaçların üzerinde kalanlar kurutulsa yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu meyveyi 1968-69 yıllarda Bursada yazlık Sefa Sineması bahçesinde tanışmıştım. Kocaman bir ağaç ikinci kata kadar dallanıp budaklanarak üzerinde koca koca sarı meyvesi vardı. Domates �� sanmıştım nasıl yendiğini dahi bilmiyordum. Aynı bahçenin içinde dokuma tezgahları vardı bende burada çalışıp akşamları makiniste yardımcı olur bilet �� keserdim. Bir gün merak edip ağaca tırmanarak bir tanesini koparıp ısırdım tadı hoşuma gitti, bi daha bi daha derken Faruk abiye yakalandım. Babası Rasim amca dokunma çocuğa dedi. Geri kalan hurmalar halâ hurma gördükçe anımsarım. Şimdi ta Honduras dan gelen tatsız hurmaları yemekteyim Viyana'da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
trabzon hurmaları istanbul da kaç tane çekirdek ektiysem 1 tane bile çimlenmedi. direk bitki almak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Videonun üçüncü dakikasında başlayan kesme işlemi tehlikeli bir uygulama. Sakın denemeyin. Kesme diski, olması gereken çaptan çok büyük. Kesme diski kesinlikle koruyucunun içinde kullanılmalıdır. Parça yerinden oynasa, kesme sırasında bir titreme oluştursanız veya sıkışma olsa disk parçalanabilir. Diskin dönme hızı o kadar yüksektir ki, parçaları yaralayıcıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
agaclar.net
|
Soyma işlemini yaptım, şimdi gidip asacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Moderatör
|
Sevgili Lilium, ellerine sağlık afiyetle tüketin. Sayın CornusMas, paylaştığınız video da çok güzel ve enteresan. Biz agaclar.net'te sıcak suya batırarak yapıyorduk ki Forumda bunu bize öğreten sayın MeyveliTepe olmuştur. Sizin paylaşımınızı da denemek hoş olacak, teşekkür ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2020
|
2021 Sezonuna hurma kurutmak isteyen arkadaşlar inceleyebilirsiniz. Askılarımız ile çok daha fazla hurmayı çok daha küçük alanlarda kurutabilirsiniz. Yerli üretimimizdir. Saplı kancalı Çin mallarından değildir. https://www.facebook.com/groups/3601...845/?ref=share |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2020
|
Aparatımızı kullanan yerel işletmemiz. Düzenleyen explation : 25-08-2021 saat 13:52 Neden: resim ekleyemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|