![]() |
|
![]() |
#541 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2010
|
Arkadaşlar bu kış karda limon servimin tepesi kırıldı bende topraktan çamur yapıp yapıştırdım ancak çok şekilsiz bir form oldu görüntüsünde tepesi kırılınca. Ne yapmam gerekir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2015
|
Selamlar tekrar. Danıştığım bi kaç konudaki umursamaz tavır umarım bu konuda sergilenmesi. diyerek konuya girmek istiyorum. 1000 karar poşetlenmiş haldeki limoni servimin köklenmesini hızlandırmak adına racine marka NAA hormonu kullanmamı siz de tavsiye eder misiniz ,ediyorsanız uygulamayı nasıl yapmalıyım. sevgili uzman ağaçseverler. ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
limon servi
merhaba arkadaşlar ben limon servi aldım dün oldukça minik henüz ama hiç kokmuyor kokulu türü farklımı onların kokusunu çok seviyorum rengi çok güzel ama hiç kokmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2015
|
Merhaba limon servisi evde buyutulebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bir akrabamızın deniz kenarında bir cafesi var ve bu limon servileri kuruyor susuz hiç bırakmıyorlar diğer cafelerinde servileri var onlara bir şey olmuyor yardımlarınızı bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2015
|
Bodrum da mandalina bahcemin sınırına 10metre uzunluğunda bir kenarına limonu servi diktim. çit yapmak için. 10 metreye 17 tane diktim. ve bu sıcaklarda hergün suluyorum. bu sulama çok mu acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
Benim minicik fidan aldigim limon servim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
merhabalar, servilerin altında biriken kurumuş yapraklar acaba çam iğnesinde olduğu gibi toprak pHsını düşürme için kullanılabilir mi? Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Başka ne amaçla kullanılabilir bu kuru kısımlar toprak içerisinde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2015
|
Merhaba formda arastirma yaptim ama yeterli bilgiyi bulamadim.limon servinin kökü çok büyürmü bahçe duvarına zararı olurmu.çok fazla kök yapmayan ağaç türleri nelerdir? Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2016
|
Ağacım galiba kuruyor
![]() ![]() ![]() pek ağaç baktığım sayılmaz ama galiba kuruyor **** hastalık kapmış olabilir, onu kurtarmak için ne yapabilirim.Mutfakta duruyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Limon Servi ile Limon Çamı aynı ağaç mı acaba? Bilgi verebliirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Tekirdağ bölgesinde bir bahçem var, bahçe çiti oluşturmak için Leylandi mi limon servi mi dikmemizi önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Kara ve mavi servi, mazı türleri,ladin de olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2016
|
Merhaba, Benim bahçe duvarında limoni servilerim var. Ancak, gövdeye yakın yapraklar kuruyor. Bu hastalık mıdır (mantar diyenler oldu), sulama problemi mi yoksa dalların çok sıkışık olmasi ile ilgili olması mıdır? Çözüm ve öneriniz için çok teşekkürler. Resimleri de gönderiyorum. ![]() Düzenleyen Berrin OZCAN : 09-04-2016 saat 17:24 Neden: Resim eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
bu hastalık konularıyla ilgili pek cevap yok forumda,en azından ne yapacağımza dair sabit bir konu olsa faydalı olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2016
|
.
Merhaba arkadaşlar fidanimin yapraklari 10 gun icinde atesle yakilmis gibi bi halde nasıl kurtarabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2016
|
bu konuyu ilgiyle takip ediyorum, yeni üyeyim, her paylaşım benim için çok değerli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2016
|
Çelikleme
Arkadaşlar bu sitede yeniyim limoni servi, gümüşi taflan, leylandi haziran temmuz ve ağustos aylarında çelik alınabilir mi ve dikim yapılır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Merhabalar ....! Limon selviyi tercih ederseniz ileride problem yaşayabilirsiniz? En iyisi yeşil leylandi .. Çit bitkisi olarak bir üretici olarak önerebilirim.. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhabalar...! Bitkiniz limon selvi değil üzgünüm..Ancak dış mekanda yetişen bir çam türü.. Hala mutfakta ve yaşıyorsa hemen balkonunuza alın.. Yaşamıyorsa kendinize salon türü çam ağaçları var edinin derim.. Umarım geç kalmamışızdır.. Aylar oldu siteden ve sayfadan uzaktım kusura bakmayın.. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir üretici olarak şunu rahatlıkla söyleye bilirim.. Limon selvi saçak köklü dür... Duvara zarar vermez.. ancak duvardan veya teletuvardan en az 1----1.20 cm arayla dikerseniz hiç bir problem yaşamazsınız... Geç oldu kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı... uzun süredir sayfayı ihmal ettim sanırım.. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahse konu aylarda çelik alıp köklendirmek çok zor hatta imkansız olabilir.. Siz en iyisi önceki yazılanlara bir göz atın.. Çelik almak için uygun zaman ŞUBAT, MART aylarıdır.. Çelikten değilde tüplü üretim her türlü bitkiyi on iki ay dikebilirsiniz.. Geç olduğunu biliyorum.. Kusura bakmayın.. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geriye dönük paylaşımları ve bilgileri inceler ve notlar alırsanız çok şeyler bulacağınızdan eminim.. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2015
|
bu hale gelen limon servilerimi nasıl kurtarabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Bence, saksılarını büyütün veya yere dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Onlar artık ölü kurtulmazlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2015
|
ben de öyle düşündüm ancak çok anlamadığım için belki bir çaresi vardır diye sormak istedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Dün miniklerimi diktim,tavsiyeleriniz nedir? Üstlerine streç film gibi birşey yapayım mı? Diktiğim yer direk olarak günde 2-3 saat direk güneş alıyor,sonra gölgelik gibi kalıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2017
|
Selamlar arkadaşlar Limon servi ve Leylandi arasındaki fark nedir? çit bitkisi için hangisi daha uygun olur ve hızlı büyür? Bahçede kullanacağız toprak derinliği 50-60 cm civarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|