agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni57Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-05-2012, 20:30   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
sevim.K

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Bitkilerle ilgili bir araştırma yaparken denk geldim. Önce bilgileri aldım, öğrenmem gerekeni öğrendim, sadece o kadar. Daha sonra yine bir araştırmada karşıma çıktı, daha sonra yine…. Artan şaşkınlığımla “Nasıl her soruya yanıt alabiliyorum, nasıl bir yer burası” diye düşünerek keşfetme turuna çıktım. Üyeliğim tahmini iki yıl sonra oldu.

Burada neler öğrendiniz?
Çocukluğundan başlayarak hep yeşilliklerin, ağacın, ormanın bol olduğu yerlerde yaşadım. Üye olduktan sonraaslında yeşillikler hakkında ne kadar az şey bildiğimi öğrendim her şeyden önce. Daha sonra büyük bir açlıkla okumaya başladım bazı bölümleri. Doğrusu hala okumam gereken çok fazla bölüm var..

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Ağaçlar.net ‘in bana kattıkları kadar benimde siteye katkım olduğunu umarım. Zaman ayırabildiğim oranda birikimlerimi paylaşmaya çalıştım. Eğer yararlı olabilmişsem bunu diğer üye arkadaşlar söyleyecektir.

Sizi tanıyalım

Çok naif bir insanım. Duyarlıyım, bir o kadar da duygusal, hassas.. Kırılgan bir yapım var. Çok canımı acıtıyor benim düşünmeden söylenen sözler veya yapılan hareketler. Kavgacı bir yapım olmadığı için içime kapanıyorum
Karadenizliyim. Karadenizli olmanın ötesinde Karadeniz aşığıyım. Baba memleketim Artvin, Hopa. Çocukluğumun en güzel zamanlarında sekiz yıl yaşadığım bu ilçede geçen zamanlarım aynı zamanda hayatımın da en güzel zamanları. Ama yine babamın memuriyeti nedeniyle değişik bölgelerde, şehirlerde yaşadığımız için aynı zamanda Türkiye aşığıyım.

1972 yılında Sakarya’da öğretmen olarak çalışmaya başladım. Dört yıl ailemin yaşadığı Düzce’de çalışma dışında tüm memuriyetim Sakarya’da geçti. Çalışma hayatım boyunca aktif eğitimi de sürdürerek Eğitim Yönetimi ve planlaması alanında yüksek lisans yaptım. Otuz dokuz yıl süren aktif öğretmenlik ve okul yöneticiliği görevimden bu yıl başında emekliliğimi isteyerek ayrıldım.

Merakımı gidermek için çapa sallamak, ekin ekmek, hasat yapmak sayılmazsa toprakla bütün ilgim evimin balkonunda yetiştirdiğim bitkiler ve küçücük bahçesindeki yeşillendirme çalışmalarımdır. Ağaçları çok seviyorum. Yeşile aşığım en az maviye olduğu kadar. Hep küçücük bahçeleri oldu yaşadığımız evlerin. Hep o küçücük alanlarımızda sebzelerle çiçeklerle uğraştık. Onlarsız olmaz dediğim kaktüs ve sukulentlerle arkadaşlığımda çok eskidir. Şu an tahmini yüz yirmi saksı ve iki yüze yakın kaktüs ve sukulentimin bakımlarıyla ilgilenerek geçiriyorum zamanımı büyük çoğunlukla. Bir de onlar benim canlarım, cananlarım dediğim eşim ve iki kızımla.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Emekli olmadan daha kısa sürelerde bitkilerimle olabiliyordum. Şimdi günün her saatinde balkonumda bitkilerinle olabiliyorum. Her sabah rutin olarak konuşma saatimiz vardır. Bu saatte hem onlarla konuşur hem de su, besin ihtiyaçları varsa karşılamaya çalışırım.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Ağaçlar net’te şu da olsaydı” diyebilmek için ağaçlar net’i çok iyi araştırmış, keşfetmiş olmam gerekir. Üye olduğum zamandan başlayarak ben çok şey öğrendim. Daha öğreneceğim çok şey var. O nedenle “olmasaydı” diyebileceğim bir şey yok şimdilik.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

İmkanları oldukça sohbet bölümlerinin dışına çıkmalarını, ağaçlar, bitkiler ve genel anlamda doğa ile ilgili bölümleri dolaşmalarını, bilgilerden yararlanmalarını öneririm.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bir terapi gibi. Bir tohumun uç verdiğini, yeşerdiğini, büyüdüğünü görmek; minicik bir çelikten çok güzel bir bitki yetiştirmek olağanüstü güzel duygular yaşatıyor insana. Üzüntümü, sevincimi, değişik duygusal tepkilerimi paylaştığım, birlikteyken çok rahatladığım dostlar onlar.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Yaşadığım en trajik olay eşimin bana yardım etme isteğiyle sukulentlerime su vermesiydi. O küçücük saksılarında toprağı kuru gördükçe benim ihmal ettiğimi düşünerek su vermesi. Farkına vardığım zaman bunun yanlış olduğunu söylemiş olmam kök çürümesiyle kaybettiğimi ve günlerce göz yaşı döktüğüm sukulentlerimi geri getirmedi. Bunun yanında çok komik olaylarda yaşadığım oldu

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

“İleriye dönük planlarımda değişiklik oldu” ya bir örnek olur mu bilemem ama doğaya karşı, çevreye karşı daha duyarlı olduğumu söyleyebilirim.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Ağaçlar. net toplantıları sonuçlarını mesajlardan takibettiğimde “bende orada olsaydım” dediğim toplantılar. Ama maalesef sağlık nedeniyle katılamadım.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Somut olarak “şu” kitap diyemem. Araştırmak istediğim konuya göre internette tarama yapıyorum. Doğrusu kaynak olarak çoğu kez ağaçlar.net çıkıyor.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Sn Hayrettin Karaca’ yı örnek verebilirim. Kendisiyle tanıştığımızda öğretmen olduğumu öğrendiği zaman “doğa ve çevre sizin çocuklara kazandırdıklarınızla var olacak” diyerek elimi öpmek istemesi; o inceliği ve zerafeti hayranlık duyulacak bir davranıştı. Buna karşılık ben “izin verin ben sizin ellerinizi öpeyim” yanıtını vermiştim.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Eğitim forumları ağırlıklı olmak üzere doğa, bitki içerikli forumları da geziyor, araştırıyor, yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ağaçlar. net en kapsamlı sitelerden biri

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım. Ama çalıştığım süre içinde kurumumuzca düzenlenen çevreyle ilgili konferans ve seminerlere katıldım

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Değişiyor yalnız foruma girdiğim zaman konulara bakarken “zaman” kavranını unuttuğum çok oluyor.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Edebiyat. Özellikle şiir. Fotoğraf, resim.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Katıldım evet. Kargolar gönderdim. Kargolar geldi. Hatta öyle hal aldı ki kargo firmalarının elemanları okula gelen kargoları önce bana getirmeye başladılar. Önce siz bakın sizin değilse diğer personele gösterelim diye. Kendim gönderdiğim zamanlarda da çok özenli davrandılar hassasiyetim nedeniyle. Bu paylaşımlarla hep çok mutlu oldum. Ev halkı için gösterdiğim sevinç çok olağandı. Ama arkadaşlarım her defasında şaşkınlık yaşıyorlardı. Sonra sonra onlarda alıştılar. Kargo gönderdiğimde “kesinlikle ya tohumdur ya da bitki demeye”

Ama benim en çok etkilendiğim ve “bir şeyler yapmalıyım” dediğim olay okulumuz yeni binasına taşındığı zaman bahçesindeki çıplak görünümdü. Ağaclar.net’ de sayfa açtım. Okulumuzun fotoğraflarını da ekleyerek bahçe düzenlemesi için arkadaşların desteğini istedim. Hiç ummadığım güzel destekler aldım paylaşımcı arkadaşlarımızdan. Proje grubundaki arkadaşımıza teslim ettim her gelen kargoyu.

Benim başvurum okulumuzda proje grubundaki arkadaşların bakanlığa yapacakları bir proje başvurusuyla ilgiliydi. Kurumlar arası iş birliği ile basın ve diğer iletişim araçlarından yararlanma söz konusuydu. Proje uygulanabilseydi site üyesi arkadaşların verdikleri destek nedeniyle sitemiz bu projenin önemli ayağını oluşturacaktı. Ancak ne yazık ki işbirliği yapacağımız diğer kurumlar ağır hareket ettikleri için başvuru süresi geçti ve çok istediğim bir şeyi hayata geçiremedik.

Tohumların değerlendirilmesi için ısrarcı oldum. Bir öğretmen arkadaşımız öğrencilerle çalışma grubu oluşturdu. Tohum ekimlerimizi yaptık, öğrenciler bakımlarıyla ilgilendi. Fidelerim iz yetiştiği zaman ne yazık ki okul tatile girmişti. Ben rahatsızlığım nedeniyle bir süre okula gidemedim. Arkasından rotasyon atamalarıyla başka okula tayin edildim ve bir çalışmayı sonuçlandırma imlanım olmadı.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Forumda beni olumlu yönde etkileyen çok fazla sayıda arkadaşlarım var teşekkürler ediyorum onlara “iyi ki varsınız” diyerek. Mutlaka bir isim vermem gerekiyorsa Güler hanımı örnek verebilirim. Ona hayranım. İletişim becerisine, organize etmedeki başarılarına, paylaşımcı yapısına, becerikliliğine, tükenmeyen enerjisine, en üzgün zamanlarımda verdiği moral desteklere…. Hayranım.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Bir süre Eğitim Gönüllüleri Vakfına üyeydim. Ancak çalışmalara aktif katılamadım ne yazık ki. Tema desteklediğim bir gönüllü kuruluş

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Katılamıyorum. Ancak doğanın korunması hem bilinçli kararlar ve uygulamalarla olur hem de çevre bilincine sahip insanlarla. Doğaya, çevreye zarar verecek bir kararın alınması durumunda protesto etmek geleceğe sahip çıkmak demektir bu en doğal hakkıdır insanların.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Benim çocuklarım doğayla, canlılarla ilgili belgeselleri izleyerek büyüdüklerini anlatırlar televizyon maceraları sorulduğunda. Çevreyi korumada birey olarak ellerinden geleni yapmalarında bunun büyük payı olduğunu sanıyorum. Çocukken öğrenilenler daha kalıcı oluyor ve unutulmuyor. Kalıcı davranışlar haline geliyor. O nedenle “Çevreye uyarlı çocuklar” yetişmesinde televizyonun daha etkili roller üstlenmesi gerektiğine inanıyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yararlı olduğunu düşünüyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: İncir
çiçek: papatya
kitap: Çalıkuşu
şarkı: Kimseye Etmem Şikayet
müzik grubu/müzik sanatçısı: Müzeyyen Senar
ressam: Monet
şair: Nazım Hikmet
film: Selvi Boylum Al Yazmalım
web sitesi: Agaclar.net


Önemli Not:
İçimizden biri ve "beğen" butonu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 23:57   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Sayın öğretmenim,

Sizin gibi yaklaşık (39x ortalama 30=)1000 Türkiye sever, doğa aşığı ve duyarlı öğrenci yetiştiren değerli bir öğretmenin ellerinden ben de öpmek isterdim.

Yazılarınızdan, ve şiirlerinizden hassas ve naif kişiliğiniz anlaşılsa da burada da tekrarlamanıza şaşırmadım.

Emeklilik günlerinizin sağlıklı, keyif ve mutluluk içinde geçmesini diler saygılarımı sunarım.

Herşey gönlünüzce olsun.

Tura, sevim.K ve mrduran beğendi.
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 00:24   #3
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Sayın Sevim öğretmenim,

Sizi, kendi anlatımınızdan biraz olsun tanıyabilmek ne güzel.

Sağlıklı, mutlu bir emeklilik, çiçeklerinizle birlikte keyifli günler dilerim.

tener ve sevim.K beğendi.
mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 07:52   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sevim Öğretmenim.

Sizi tanıdığıma memnunum.

Biliyorum ki sizin öğrencileriniz çok şanslı. Bizde şanslıyız ki sizi tanıma fırsatı verdiniz.

Emeklilik günlerinizde size sağlık, mutluluk ve huzur temenni ediyorum.

Saygılarımla.

tener ve sevim.K beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 09:02   #5
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sizin gibi yaklaşık (39x ortalama 30=)1000 Türkiye sever, doğa aşığı ve duyarlı öğrenci yetiştiren değerli bir öğretmenin ellerinden ben de öpmek isterdim.

Yazılarınızdan, ve şiirlerinizden hassas ve naif kişiliğiniz anlaşılsa da burada da tekrarlamanıza şaşırmadım.

Emeklilik günlerinizin sağlıklı, keyif ve mutluluk içinde geçmesini diler saygılarımı sunarım.

Herşey gönlünüzce olsun.
Teşekkürler sn OSMAN45; teşekkürler değerli arkadaşım.. Burada olmak çok güzel, burada olmanız çok güzel, sevgiler, saygılar size.. Bütün kalbimle paylaşıyorum güzel dileklerinizi

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 09:05   #6
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Sn mandalinci teşekkür ediyorum. Teşekkürler güzel dilekleriniz için. Sağlık hepimiz için olsun. Huzur, mutluluk bizlerle olsun)

tener ve mandalinci beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 09:16   #7
Ağaç Dostu
 
smnunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 1,547
Galeri: 1
Sayın Sevim öğretmenim,

Kendiniz daha yakından tanıtma fırsatını sunduğunuz için size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bir doğa sever olarak yetiştirmiş olduğunuz öğrencileriniz sizi herzaman minnet duygularıyla anacaklardır. Bundan daha güzel insana ne mutlu edebilirki.

Sayın öğretmenim (emeklilik demeyeyim) bundan sonraki yaşantınızın sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu bol çiçekli geçirmenizi temenni ederim.

sevim.K beğendi.
smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 09:52   #8
Ağaç Dostu
 
alacakaranlik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: ÜSKÜDAR/İSTANBUL
Mesajlar: 1,076
Galeri: 5
Sevim abla seni tanidigima cok mutluyum. Sevdiklerinle bir omur mutlu olman ve sukkulent cesitlerinin artmasi umidi ile
Saygilar

tener ve sevim.K beğendi.
alacakaranlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 10:10   #9
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Sevim Öğretmenim.

Sizi tanıdığıma memnunum.

Biliyorum ki sizin öğrencileriniz çok şanslı. Bizde şanslıyız ki sizi tanıma fırsatı verdiniz.

Emeklilik günlerinizde size sağlık, mutluluk ve huzur temenni ediyorum.

Saygılarımla.
Sevgili Tura; şiir dostum, şanslı olan benim.. İyiki varsınız, hep var olun duyarlı insan)

mrduran beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 10:13   #10
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Teşekkür ediyorum smnunal; sevgilerim selamlarım sizlerle olsun, hep var olun, hep var olalım, hep birlikte olalım.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 10:16   #11
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Teşekkürler Samet; sevgili kardeşim seni tanımak güzel Yolun açık olsun. Güzel sukulentlerin olsun, eh bizde payımıza düşeni alalım..)

Sen benim yenilerimi görmedin daha değil mi??? Henüz minicikler. Üstelik yeni bir posta daha geldi dün))

alacakaranlik beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 11:08   #12
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Sevim ablacım sizi tanımak çok güzel oldu, mutlu anlarınız hep artsın, selamlar.

sevim.K beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 12:09   #13
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
Tanıtım yazınızı okudum. Sizi tanımaktan mutlu oldum. Doğayı seven biri olarak kimbilir ne güzel çocuklar yetiştirdiniz. Ellerinizden öperim öğretmenim sağlık ve mutlulukla kalın.

sevim.K beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 12:27   #14
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Sevgili Sevim Öğretmenim, tanıtım yazınızı okudum ve sizi biraz daha yakından tanımaktan mutlu oldum.

Naif, duygusal, duyarlı, kırılgan, sözcükleri hiç yabancı olmadığım sözcükler. Ne bileyim işte, bazen benzer özellikler insanları daha yakın hissettirebiliyor. Ayrıca güzel bitkileriniz, can evinden vuran şiirleriniz, samimiyet ve cana yakınlığınız, okumadan geçmediğim mesajlarınız, daha bir çok sayabilirim.

Kızıma Şiirler'den örnekleri bu sayfada da görmek isterim.

Yaşamınız, bundan sonra da huzur, sağlık ve güzellikler içersinde geçsin dileklerimle... Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 17:29   #15
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
Sevim ablacım sizi tanımak çok güzel oldu, mutlu anlarınız hep artsın, selamlar.
Ayhatcım teşekkür ediyorum canım mutluluklarımız birlikte artsın, güzellikleri hepimiz yaşayalım, sevgilerimle


Daha biz yüz yüze de görüşeceğiz değil mi??

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 17:33   #16
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Tanıtım yazınızı okudum. Sizi tanımaktan mutlu oldum. Doğayı seven biri olarak kimbilir ne güzel çocuklar yetiştirdiniz. Ellerinizden öperim öğretmenim sağlık ve mutlulukla kalın.

Sevgili serkan_istanbul; benim modellerimden birisiniz söylemiş olmalıyım. Saygılı, sevgili, doğa dostu, bitki dostu, üretken.. Sağlık ve mutluluk dileklerinizi hepimiz için paylaşıyorum.. Sevgilerimle

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 18:04   #17
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Kızıma Şiirler'den örnekleri bu sayfada da görmek isterim.
Güzel öğretmenim teşekkür ediyorum

Sevgi öğretmenim çok sınırlı zamanımız kaldı çocuğum kendi yuvasına kanat açacak. Onun için yazdığım minik şiirimsiyi seninle paylaşayın izninle, kabul et. Öpüyorum seni, sevgiyle...


GÜNAYDIN

Şimdi günaydın diyemiyecek miyim
ben sana
Birlikte uyanmışcasına
Bebek nefesini koklarcasına
Koklayamıyacak mıyım
ben seni
Gülümsemeyecek misin bana
Bir bebeği okşarcasına
okşadığımda
ellerini
Yanlışlarım var biliyorum
Yine olacak belki
Ama anlamalısın sende
Ben daha önce böyle bir şey
Hiç yaşamadım ki!!!

Sevim Karaman /2012
Kızıma şiirler

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2012, 07:31   #18
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sevim Öğretmenim;
Yaklaşık üç yıldır size veSevgili Satı Uğurtan'a mutlaka uğrayacağım sözü verip, uğrayamamanın mahcubiyeti içindeyim. Zira o zamandan beri, hiç araba ile o taraflara gelmedim, geçmedim. Artık söz vermiyor, ''inşallah!'' diyorum.

Mesajlarınızdan tanıdığım sevim.K' dan farklı birini bulmadım yazılarınızda. ''Kırılgan'' olduğunu söyleyen ama bir o kadarda kırmaktan çekinen, ilişkilerinde düzeyli bir arkadaşımızsınız.

Yaşamınız boyunca, hep, sevenlerinizin bol olacağını sanıyorum. Yüreğinizde taşıdığınız sevginin çokluğuna inanarak...

Yaşamınız boyunca, herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2012, 12:02   #19
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Orhan öğretmenim teşekkür ediyorum.. Eşiminde benimde hem evimizin kapısı hem gönül kapımız dostlara açık.. İnşallah diyelim bizde kapımızı çalanlar veya çalacaklar için

Elimden geldiğince ailemdem öğrendiğim doğrulara sahip çıkmaya aldığım eğitimin hakkını vermeye çalıştım kendime kattıklarımla. Umarım başarılı olabildim bir parça..

Kırılganlık insanın doğasında olan birşey, "pamuklaramı sarıp büyüttüler seni" demişti bir büyüğüm bir zamanlar değişemiyor insan bunun zararını görse bile. Belkide o nedenle "kırmamak" için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz "olgun" olmanın ne demek olduğunu anlayacak kadar büyüdüğümüz zaman. Eğer kırdığım, üzdüğüm olmuşsa bu zaman içinde sizin şahsınızda "affola" diyeyim herkese.. Sevgilerimle, saygılarımla. Size ve eşinize selamlar

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2012, 20:34   #20
Ağaç Dostu
 
Ana gibi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2012
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 143
Sizinle yeniden buluşmak beni çok mutlu etti, iyi varsınız ve iyiki burdasınız. Şu an öylesine duygu yüklüyüm ki, hissettiklerimi yazmada zorlanıyorum. Dilerim her şey düşlediğiniz gibi olsun, sevgiler, selamlar.

sevim.K beğendi.
Ana gibi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2012, 21:34   #21
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Canım benim, güzel insan, ben de çok mutlu oldum, çok sevindim. Ne hoş bir tesadüf İyi ki buradasınız. Hep burada olun. Birlikte olalım, sevgiyle. Öpüyorum sizi, sevgiler

Ana gibi beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2012, 23:24   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili sevim.K, genelde bu başlıkta kendilerini tanıtan arkadaşlara ilk mesajı ben yazardım ama elimde olmayan sebeplerden dolayı size ancak şimdi yazabiliyorum.
Önce, bu tanıtım teklifime olumlu yanıt verdiğiniz ve duygu yüklü bu güzel tanıtım mesajını yazdığınız için teşekkür ederim.
Hakkımda yazdığınız güzel sözler için de teşekkür ederim, mahçup ettiniz beni.

Sizinle yüz yüze tanışamadık ama, gerek başlıklardaki gerekse özel mesajlaşmalarımızla geç de olsa samimi bir arkadaşlığımız oldu.
Ben de arkadaşların samimi duygularına katılıyor ve iyi ki burada agaclar.net'tesiniz ve iyi ki sizinle tanıştık diyorum.
Ayrıca en içten duygularımla size, sağlıklı, huzur dolu, sevdiklerinizle beraber uzun mutlu yıllar geçirmenizi diliyorum.

sevim.K ve mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2012, 02:04   #23
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Teşekkür ediyorum Güler hanımcım; sevgili ablam..Tanıtım teklifinize olumsuz yanıt vermem söz konusu olmazdı. Çünkü ben kendimi en darda hissettiğim zamanlarda, en acılı zamanlarımda, mutsuzluklarımda sizi aradım ve çok güzel yanıtlar aldım. Gün oldu güç kaynağım oldunuz, cesaret verdiniz.

Sizlerle yüz yüze tanışmayı bende isterim ve çok mutlu olurum. Eğer yakınlarımda olan ve kolay gidebileceğim bir yer olursa katılabilirim belki bilemiyorum sağlık sorunum elverdiğince. Cumartesi günü kızımın nikahı vardı. Nikah salonuna tekerlekli sandalyeyle götürdü eşim çok üzüldüm, çok heyecenlandım.. Haftaya düğünü olacak.. İnanıyorum daha güzel günlerimde olacak yeniden iki ayağım üzerinde durabileceğim

Hayatın bizlere ne zaman ne getireceğini bilemeyiz. Tüm dostlara sevgiler, selamlar. Yüzlerinizden gülümseme hiç eksik olmasın.

mrduran beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2012, 03:38   #24
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhaba Sayın Hocam;

Sizleri tanımak, öğretmenlerinden feyz almaya çabalayan bizler için bir kazanç kapısı. Hele tadımlık tanıtımınız ile.

Siz ve sizler gibi insanî değerleri yüksek, hizmet gönüllüsü kişilere hepimizin ihtiyacı var. Var olun cümleten inşallah.

Size ve şahsınızda tüm değerli hocalarımıza saygılarımla lütfen.

sevim.K beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 11:48   #25
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Merhaba Sayın Hocam;

Sizleri tanımak, öğretmenlerinden feyz almaya çabalayan bizler için bir kazanç kapısı. Hele tadımlık tanıtımınız ile.

Siz ve sizler gibi insanî değerleri yüksek, hizmet gönüllüsü kişilere hepimizin ihtiyacı var. Var olun cümleten inşallah.

Size ve şahsınızda tüm değerli hocalarımıza saygılarımla lütfen.
Teşekkürler mrduran Yazarken uzun uzadıya anlattığımı düşünmüştüm okuyunca gördüm ki bir "özet" sunum yapmışım Üye olduğum zamandan başlayarak az çok tanıdık üye arkadaşlarla birbirimizi diye düşünüyorum.. Kuşkusuz daha söylenecek sözümüz var, bitkilerimiz, çiçeklerimiz var..

Güzel temennileriniz için teşekkür ediyor aynı güzellikleri paylaşıyorum. Saygı ve sevgilerimle

mrduran beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 22:26   #26
Ağaç Dostu
 
Zafer İnandıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2009
Şehir: İSTANBUL ÜSKÜDAR
Mesajlar: 1,376
Galeri: 16
Sayın Öğretmenim;
Hiç karşılaşmamış olsak da sizi kırk yıldır tanıyor gibiyim.
Yaşamınızın mutluluklarla dolu geçmesini dilerim.
Saygılar...

sevim.K beğendi.
Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2012, 10:48   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-11-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 168
Size direk abla diyeceğim çünkü öyle duygular uyandırdınız ki ben de ablam olsa ancak bu kadar yakınlık hissederdim herhalde...
Ben kısa zamanda sağlığınıza kavuşacağınıza inanıyorum...
Kızınıza mutluluklar diliyorum Allah nazarlardan saklasın.
Ben ağaçlar.net in sessiz bir takipçisi olarak sizin tanıtım yazınıza sessiz kalamadım
Sizi çok öpüyorum.

tener, sevim.K ve mrduran beğendi.
İpek Kozası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2012, 12:25   #28
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Zafer bey; harikasınız sevgili arkadaşım. Bende sizi kırk yıldır tanıyor gibiyim. Samimiyetinizle, içtenliğinizle, saygınızla, sevginizle)

Esen kalın

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2012, 12:27   #29
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İpek Kozası Mesajı Göster
Size direk abla diyeceğim çünkü öyle duygular uyandırdınız ki ben de ablam olsa ancak bu kadar yakınlık hissederdim herhalde...
Ben kısa zamanda sağlığınıza kavuşacağınıza inanıyorum...
Kızınıza mutluluklar diliyorum Allah nazarlardan saklasın.
Ben ağaçlar.net in sessiz bir takipçisi olarak sizin tanıtım yazınıza sessiz kalamadım
Sizi çok öpüyorum.

Kocaman bir teşekkür İpek Kozası Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Öptüm sizi, sevgiler

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 13:30   #30
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Sayın Sevim K.sizi sanal da olsa tanımaktan çok memnunum.Bazı bazı dertleştiğimiz mesajlarınız , kaktüs ve sukulentlerinizle hep aradığım kişiler arasındasınız.Bunu bilmenizi isterim.Bu sayfalarda kendinizi tanıtım yazınızdan ve içeriğindeki güzelliklerinden memnuniyetimi dile getiririm.Emekli olduğunuz şu günlerde sağlıklı ve bol kaktüslü günler dilerim.

sevim.K beğendi.
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024