agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni202Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-11-2009, 11:44   #301
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 831
Galeri: 8
Alıntı:
Arkadaşlar lütfen bilinmedik yerlerden ve kişilerden kefiri temin etmeyin. Sadece elde yapmak yetmiyor. Kefirin koruma şartları ve hijyen içerisindeki mikroorganizmaların yaşaması açısından çok önemli. İçmek olsun diye içmeyelim. Ege üniversitesini takip edelim.
Sn angely,istanbul için güvenilir adres bilgisine sahipmisinizveya Ege üniversitesindeki üretilen kefir mayasına nasıl ulaşırızteşekkür ederim.

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 11:55   #302
Ağaçsever
 
Cheops's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 31
Üniversitelerin ziraat fakültelerinden bana kefir gönderebilecek bir arkadaş yokmu. Bulunduğum yerde üniversite yok malesef

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 12:08   #303
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Süt Teknolojisi Bölümü
Tel : 0 232 388 40 00 / 2733

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Süt Teknolojisi Bölümü
E-posta: suttek@agri.ankara.edu.tr
Tel 0312 596 14 51

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Tel: 0 242 310 24 11

ADRES: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
TEL : (224) 294 14 90
E-POSTA: gidamuh@uludag.edu.tr

Hazır kefir olarak da; %100 elde üretim yaptığımız kefiri denemenizi tavsiye ederim.
www.radoha.com (Maya satışımız yoktur)
Sipariş için benle irtibata geçebilirsiniz.
Kafir, Kefir sabunu ve Kefir tarhanası üretiyoruz. Sabun ve tarhana da ilkiz.

Saygılar;
Özlem Karakaş
Gıda Mühendisi

angely Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2009, 23:18   #304
Ağaç Dostu
 
cihan_as's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 461
Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım.
Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim.
Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm.

Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu?

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2009, 22:00   #305
Ağaç Dostu
 
cihan_as's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 461
Süt teknolojisi bölümüne bu gün kefir mayası almak için gitdim, yetkililer bir süre sonra diyorlar süreyi ögrenmek istedim tarih veremiyorlar nezaman hazır olursa kim gelirse o an alabiliyormuş, ben şansımı denemk için birkaç sefer uğrayacagim kefir mayası üretilen 3 ad ile sınırlı isteyen sadece 1 ad veriyorlar, fiyatı yanlış anlamadıysam 10 tl.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 09:44   #306
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım.
Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim.
Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm.

Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu?
Kargolarda bozulabilecek gıdalar frigorifik yani soğuıtma üniteli araçlarda taşınıyor. Aksi takdirde bozulma olur. Özellikle sorun kargoya.Ege üniversitesi yollarsa zaten direk kargoyla irtibata geçer.

angely Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2009, 14:24   #307
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 2
Elinde sıhatli Kefir danesi olan arkadaşlar, Bende ev de Kefir yapıp çocuklarımla birlikte tüketmek istiyorum.
Sağlıklı Kefir danesi gönderebilcek kefirseverlerden 1-2 lt sütü mayalıyacak kadar kefir danesi gönderebilecek kimse var mı?
Şimdiden Teşekkürler

karapardus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 13:23   #308
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
elimde kendi yetiştirdiğim kefir mayası var isteyen arkadaşlara yılbaşından sonra yollayabilirim .
ben uzun senelerdir kullanıyorum aç karnına içildiğinde doyurucu zayıflatıcı bir etkisi var tok karnına içildiğinde besleyici şişmanlatıcı etkisi var kesinlikle senelerdir grip olmuyorum
hücre yenileyici özelliği var ve cildi çok besliyor içtikten sonra bardakta kalan kefiri yüzüme sürüyorum
üşenmeyip her gün mayalamak gerekiyor günlük mayalanması taraftarıyım fazla mayalayıp buzdolabında bekletmek iyi sonuç vermiyor
birde mayaya metal değdirmemek gerekiyor naylon süzgeçten süzmek ve içilecek kadar 1 badak gibi mayalamak en güzeli

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2010, 20:15   #309
Ağaçsever
 
Zeynep Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 64
Bugün uzun zamandır beklediğim kefir tanelerim geldi bugün ilk kez mayaladım bakalım nasıl olacak sonucu yarın göreceğiz .Taneleri aldıgım arkadaş kavanozun kapagını kapatmamamı söyledi mayalanırken sizlerde öylemi yapıyorsunuz?

Zeynep Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 12:22   #310
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
kefirim tutmadı

Parmak boğumu kadar mayam var.
3 bardak marketten alma süte mayaladım.
40 saat oldu maya sütün üstünde yüzüyor.
Her aşamasını doğru yaptığımı zannediyorum.
Acaba problem süttemi.

nzeytinevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 15:46   #311
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-01-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 24
Galeri: 3
Merhaba

Bende evde yapıyorum ,özellikle 9 yaşındaki oğlum bayılıyor , hergün 1 lt. sütten yapıyoruz ve nerdeyse hepsini tüketiyoruz .
Mayam çok fazlalaştı, yarısı suda buzdolabında bekletiyorum ,
isteyenlere gönderebilirim diyeceğim ama , kargoya uygun hale nasıl getireceğimi bilemedim. küçük bir kapta ve su veya süt içinde göndermem lazım .

laydogmus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 12:02   #312
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi laydogmus Mesajı Göster
Merhaba

Bende evde yapıyorum ,özellikle 9 yaşındaki oğlum bayılıyor , hergün 1 lt. sütten yapıyoruz ve nerdeyse hepsini tüketiyoruz .
Mayam çok fazlalaştı, yarısı suda buzdolabında bekletiyorum ,
isteyenlere gönderebilirim diyeceğim ama , kargoya uygun hale nasıl getireceğimi bilemedim. küçük bir kapta ve su veya süt içinde göndermem lazım .
Selam Aydoğmuş.
Ben bir türlü yapamadım 1 haftadır uğraşıyorum.
Ucuz paket süt aldım.Problem süttemi bilemiyorum.
Benim maya sütün üstünde duruyor. Açınca kötü bir koku geliyor.
Ama mayanın rengi beyaz.
Bugün kaliteli süt aldım. Kaynattım ılımasını bekledim.
Küçük bir kavanoza yarım su bardağı kadar süte koydum.
Eğer yine olmazsa, senin mayadan gelip alabilirim.
Senin göndermene gerek olmaz.
Şimdiden teşekkürler.

nzeytinevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 18:27   #313
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,947
Galeri: 11
Mayanız bozuk olmalı, kötü koku gelmemeli. Sütten kaynaklanan bir sorun değildir. Aldığınız sütler pastörize. Mayayı nereden aldınız?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 20:25   #314
Ağaç Dostu
 
ertugrula's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2008
Şehir: Silivri / İstanbul
Mesajlar: 114
Merhaba,
Ben de kefir mayası edinmek istiyorum. Elinde fazla mayası olduğunu söyleyen arkadaşlar, Hhatice ya da laydogmus, elinizdeki mayanın bir kısmına talibim. Size nasıl ulaşabileceğimi bildirirseniz gelip mayayı alabilirim.
Sevgiler ve teşekkürler...

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 11:33   #315
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Merhaba,
Haklısınız benim maya bozuk heralde.
Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde.
Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim.
Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum.
necatizeytinevi@hotmail.com
lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkürler.

nzeytinevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 15:47   #316
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nzeytinevi Mesajı Göster
Merhaba,
Haklısınız benim maya bozuk heralde.
Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde.
Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim.
Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum.
necatizeytinevi@hotmail.com
lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkürler.
Ben de var herkese verebilirim ,çokça var ne zamandır topluyorum Beşiktaşa gelirseniz veririm

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 15:48   #317
Ağaçsever
 
Yusuf AYCAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
piyasada birkaç çeşit kefir mayası var bence mutlaka biri mayalama için uygundur.

Yusuf AYCAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 15:36   #318
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
Merhaba arkadaşlar,

İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim?

e-sonmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 17:27   #319
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e-sonmez Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim?
Tabi üretebilirsiniz hiç farketmez süt olsun yeterki

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 23:19   #320
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
Bir şey daha sormak istiyorum. Kefir mayalarının temizlenmesi ve saklanması konusunda çok bilgim yok. Bu bilgilere nasıl ulaşabilirim? Üretmiş olduğum kefiri maksimum kaç gün içinde tüketmem gerekir?

e-sonmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 00:32   #321
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-06-2010
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 1
Eskişehirden kefir mayası isteyenler mail atabilir. Kültür, izmir ziraat fakültesinden temin edilmiştir. maya hızla çoğaldığı için ihtiyac fazlasını bedelsiz olarak vermek istiyorum. isyenler mail adresimden iletişim kurabilr lubet77@hotmail.com


Düzenleyen ender77 : 29-08-2010 saat 03:25
ender77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 00:23   #322
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 268
kefir mayası bir süredir bende de var sadece sütü mayalayıp kefir elde edilmiyor mayanın kendisi de hızla büyüyor ya da çoğalıyor isteyen olursa ben gönderebilirim ağzı kapalı plastik kapta bir miktar sütle sanırım yola çıkabilir

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 09:43   #323
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,412
Galeri: 8
Teslimatla birlikte iki günde kargo geliyor bu mevsimde hava sıcaklığından bozulabilir mi? Burada BİM'de kefir satılıyordu ama şimdi ilçede bulmak mümkün değil. Gönderirseniz deneriz.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2010, 20:48   #324
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 268
sayın nariçi adresiniz yazarsanız size gönderebilirim

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2010, 21:06   #325
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Siteden bir arkadaş istemişti .Ben yollarken çok zorlandım .Sıvı olunca kargo almadı .Sütünü döktüm sonra yolladım .Gerçi geri geldi .Boşuna emek ve para kaybı oldu

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 19:53   #326
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,412
Galeri: 8
İsteyen adam neden almamış.

Bu konuda google'de birçok site de bilgi var. Ancak Bu mayanın ilk kaynağını bien var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası.

Ben bir ara İnegöl'de çalıştım. Mezit boğazında ki köylere çok gidiyordum. O zamanlar hiç duymamıştım ve içmedim. Orada hep kafkas kökenli köyler var.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2010, 12:14   #327
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,412
Galeri: 8
Dün ilk kefir mayam sevgili alperfect'ten geldi (Teşekkür ederim) ve Bimden aldığım hazır sütle mayaladım. Az önce açtım ve süzdüm. Maya miktarı fark etmiş gibi geldi. Bugün yeniden yeni süte koyarak mayaladım. Zannederim dinlenmesi ara vermek gerekmiyor.

Kefirle ilgili kullanım alanları var mı yok mu? Yani sadece mayalanan süt içiliyormu? İçine su katılıyor mu? Yemekler de kullanılıyor mu?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2010, 13:29   #328
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bu mayanın ilk kaynağını bilen var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası.
Kefirin kaynağının Kafkasya olduğu ve bu bölgede binlerce yıldır kullanıldığı söyleniyor. Bir zamanlar uluslararası bir forumda Ege Üniversitesi'nden bir kişinin, sütün hayvan bağırsağında mayalanması sırasında kefir ortaya çıktığını saptadıklarını söylediğini hatırlıyorum. Ancak bu konuda kabul görmüş bilimsel kesin bir gerçek olduğunu sanmıyorum. Çok sayıda farklı mikroorganizmanın biraraya gelerek oluşturduğu bu simbiyotik yaşam, geçmişte bir şekilde ortaya çıkmış ve binlerce yıl insanlar tarafından yararlanılmış.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
hazır sütle mayaladım. Az önce açtım ve süzdüm. Maya miktarı fark etmiş gibi geldi. Bugün yeniden yeni süte koyarak mayaladım. Zannederim dinlenmesi ara vermek gerekmiyor.

Kefirle ilgili kullanım alanları var mı yok mu? Yani sadece mayalanan süt içiliyormu? İçine su katılıyor mu? Yemekler de kullanılıyor mu?
Sütün mümkün olduğunca iyi bir kaynaktan olmasına dikkat edin. Piyasada satılan özellikle uzun ömürlü sütler hakkında pek çok olumsuz iddia bulunuyor. Süte katıldığı söylenen koruyucu maddeler kefirde bulunan canlı organizmaları öldürebilir. Ayrıca hayvanlara yapılan antibiyotik iğneleri de süte geçip kefiri öldürebilir. Ben marketlerde satılan günlük sütle mayalamayı tercih ediyorum. Keşke olanağımız olsa da güvenilir ve temiz bir kaynaktan bulabileceğimiz yeni sağılmış çiğ süt ile (özellikle keçi sütü) kefir yapabilsek.

Kefiri aralıksız her gün mayalayabilirsiniz. Dinlenmesi gerekmiyor.

Kefiri yemeklerde kullanırsanız, pişirme sırasında içindeki canlı organizmalar öleceğinden beklenen yararı elde edemezsiniz.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2010, 13:35   #329
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,412
Galeri: 8
Çok teşekkür ederim sayın Polatuz. Şimdi biraz uzakta olan komşudan taze süt almaya gidiyorum . Onlarında sağma zamanları var bakalım ne diyecekler.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2010, 22:48   #330
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,412
Galeri: 8
Wink

Arkadaşlar mayalanmış kefir tohumlarından süzülmüş içilecek kefiri pet şişeler de buzdolabında içinceye kadar saklayabilirimiz.?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017