agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-11-2009, 10:18   #1
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Canlandırmak için yaptıklarımı yazayım,belki eksik ya da fazla olanlar varsa düzeltilebilir. 1- 5 ay içme suyunun içinde buzdolabında bekliyen mayalarım içme suyu ile yıkandı,her hangi bir renk değişikliği görülmedi 2- Isıtılıp,ılındırilmış şişe sütü takviyesi ile tahta kaşıkla karıştırılıp mayalamaya bırakıldı. 24 saat sonra plastik süzgeçten geçirildi.Mayalar içme suyu ile yıkanıp tekrar ılık sütle mayalamaya bırakıldı.Bu işlemler 3 defa tatbik edildi.Bu gün süre uzatılacak ama hala eskisi gibi kefir elde etmiş değilim.Her zamanki gibi hijyene dikkat ettim.Mayalarım tıpkı karnıbahar gibi (sağlıklı olduğunun işareti) duruyor.Neyi eksik ya da fazla yaptım ? Yorumlarınıza ihtiyacım var.Her şey gönlünüzce olsun.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 16:35   #2
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Sn Sındırgılı, yazdıklarınızdan bir hasar olmadığını düşünüyorum. Kokusu nasıl? Bozulmasının en belirgin özelliği mayanın kötü kokması oluyor. Koku olmadığı sürece er geç uyanır, merak etmeyin.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 19:00   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Galeri: 66
Domuz gribi ile ilgili proğramları izlerken bazı doktorlar kefir içilmesini önerdiler. 9 yaşını bitirmiş astım hastası bir oğlum var. Malum aşılarla ilgili söylentiler de dağları aşmışken (ki galiba domuz gribi aşısını oğluma aptırmayacağım) Sn.memed imdadıma yetişti ve bana üzerinde Ege Met yazan kefir mayasını gönderdi. Onun önerisine uyarak biraz önce çamaşır suyu ile dezenfekte edilmiş plastik süzek ile mayayı süzerek danelerini dezenfekte edilmiş bir bardağa aldım, üzerine hazır paketteki sütten ekledim. Yine dezenfekte edilmiş tülbent ile ağzını kapattım. Oturduğumuz odaya aldım. Isı yaklaşık 23-24 derece. Gece 15 dereceden daha da aşağı düşer. Yarın sonuca göre ilk mayalamamı yapacağım. inşallah olur . Kendim de içeceğim. Uzun süreli yapıp kullanmayı düşünüyorum.
Çok hızlı olarak bu başlıktak verilen tüm bilgileri kopyaladım ve yazdırdım. Şimdi okumaya gidiyorum.
Bakalım neyi doğru neyi hatalı yaptım.?

Zeliha Avci beğendi.

Düzenleyen izzeterisen : 10-11-2009 saat 20:24
izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 19:06   #4
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Sn Nevsune Hanım bir ara elinizdeki kefirlerden isteyenlere gönderiyordunuz elinizde varsa fındık tanesi kadar bile olsa razıyım bana da gönderebilir misiniz?

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 19:18   #5
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Bence kutu süt kullanmayın.Pastorize günlük süt tercih edin.Mayalama esnasında etrafını sarınız,kefir tane adeti mayalama süresini belirler.Ben her mayalamadan sonra taneleri içme suyu ile yıkardımki üzerine yapışanlar temizlensin diye. 2 sene devamlı yaptım,etrafımada epey tane verdım.Sn. Memet'in belirttiği gibi hijyen çok önemli,ben dağıttığım arkadaşlardan kefir tanesi isteyemiyorum.


Düzenleyen sındırgılı : 10-11-2009 saat 19:24 Neden: isteyemiyorum yerine istemiyorum yazmışım
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 19:37   #6
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Sındırgılı Merhaba...
Sıfır kilometre kefiri nereden bulacağız ki. Sonuçta herkes birbirine vererek çoğalıyor tabi ki hijyen önemli bu nedenle aktarlardan değilde burada bilinçli arkadaşlardan rica ediyorum. Aktardan aldığım en son kefir bozuk peynir gibi kokuyordu

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 19:45   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kefir için en uygun yer üniversiteler. Ege üniversitesinde iki ay sonra satışa çıkacak maya.Tticari bir mantıkları olmadığı için ellerindeki ürün tükeniyor

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 19:52   #8
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Maalesef Bandırmadayım Keşke net üzerinden ulaşılabilseydi

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 20:22   #9
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Post

İzmirde tanıdıkların yokmu? Genç arkadaşım,biraz şartlarını zorla, madem '0' kilometre tane edinmek istiyorsan Üniversitelerden şaşma ! Ayrıca hazır kefirlerdende kullanabilirsin.Tabii kendi kefirini yapıncaya kadar. Sn.Nevsune kötü koku yok,kabuklaşmada yok.Yarın sabah net sonuç belli olur.İlginiz için teşekkürler.Her şey gönlünüzce olsun.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 09:13   #10
/
 
Giriş Tarihi: 11-11-2009
Şehir: Marmaris
Mesajlar: 1
Merhaba
Benim kefirler epey uzun bir zamandır uyuyorlardı.. Sanırım onları burdan okuduklarıma göre uyandırmam zor.
Yeni kefir için İzmir den Ege üniversitesinde tam nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim

carat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 09:37   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Arkadaşlar lütfen bilinmedik yerlerden ve kişilerden kefiri temin etmeyin. Sadece elde yapmak yetmiyor. Kefirin koruma şartları ve hijyen içerisindeki mikroorganizmaların yaşaması açısından çok önemli. İçmek olsun diye içmeyelim. Ege üniversitesini takip edelim.

Özlem Karakaş
Gıda Mühendisi

angely Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 11:44   #12
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 856
Galeri: 8
Alıntı:
Arkadaşlar lütfen bilinmedik yerlerden ve kişilerden kefiri temin etmeyin. Sadece elde yapmak yetmiyor. Kefirin koruma şartları ve hijyen içerisindeki mikroorganizmaların yaşaması açısından çok önemli. İçmek olsun diye içmeyelim. Ege üniversitesini takip edelim.
Sn angely,istanbul için güvenilir adres bilgisine sahipmisinizveya Ege üniversitesindeki üretilen kefir mayasına nasıl ulaşırızteşekkür ederim.

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 11:55   #13
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Üniversitelerin ziraat fakültelerinden bana kefir gönderebilecek bir arkadaş yokmu. Bulunduğum yerde üniversite yok malesef

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 12:08   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Süt Teknolojisi Bölümü
Tel : 0 232 388 40 00 / 2733

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Süt Teknolojisi Bölümü
E-posta: suttek@agri.ankara.edu.tr
Tel 0312 596 14 51

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Tel: 0 242 310 24 11

ADRES: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
TEL : (224) 294 14 90
E-POSTA: gidamuh@uludag.edu.tr

Hazır kefir olarak da; %100 elde üretim yaptığımız kefiri denemenizi tavsiye ederim.
www.radoha.com (Maya satışımız yoktur)
Sipariş için benle irtibata geçebilirsiniz.
Kafir, Kefir sabunu ve Kefir tarhanası üretiyoruz. Sabun ve tarhana da ilkiz.

Saygılar;
Özlem Karakaş
Gıda Mühendisi

angely Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2009, 23:18   #15
Ağaç Dostu
 
cihan_as's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 462
Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım.
Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim.
Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm.

Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu?

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 09:44   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım.
Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim.
Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm.

Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu?
Kargolarda bozulabilecek gıdalar frigorifik yani soğuıtma üniteli araçlarda taşınıyor. Aksi takdirde bozulma olur. Özellikle sorun kargoya.Ege üniversitesi yollarsa zaten direk kargoyla irtibata geçer.

angely Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2009, 22:00   #17
Ağaç Dostu
 
cihan_as's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 462
Süt teknolojisi bölümüne bu gün kefir mayası almak için gitdim, yetkililer bir süre sonra diyorlar süreyi ögrenmek istedim tarih veremiyorlar nezaman hazır olursa kim gelirse o an alabiliyormuş, ben şansımı denemk için birkaç sefer uğrayacagim kefir mayası üretilen 3 ad ile sınırlı isteyen sadece 1 ad veriyorlar, fiyatı yanlış anlamadıysam 10 tl.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2009, 14:24   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 2
Elinde sıhatli Kefir danesi olan arkadaşlar, Bende ev de Kefir yapıp çocuklarımla birlikte tüketmek istiyorum.
Sağlıklı Kefir danesi gönderebilcek kefirseverlerden 1-2 lt sütü mayalıyacak kadar kefir danesi gönderebilecek kimse var mı?
Şimdiden Teşekkürler

karapardus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 13:23   #19
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
elimde kendi yetiştirdiğim kefir mayası var isteyen arkadaşlara yılbaşından sonra yollayabilirim .
ben uzun senelerdir kullanıyorum aç karnına içildiğinde doyurucu zayıflatıcı bir etkisi var tok karnına içildiğinde besleyici şişmanlatıcı etkisi var kesinlikle senelerdir grip olmuyorum
hücre yenileyici özelliği var ve cildi çok besliyor içtikten sonra bardakta kalan kefiri yüzüme sürüyorum
üşenmeyip her gün mayalamak gerekiyor günlük mayalanması taraftarıyım fazla mayalayıp buzdolabında bekletmek iyi sonuç vermiyor
birde mayaya metal değdirmemek gerekiyor naylon süzgeçten süzmek ve içilecek kadar 1 badak gibi mayalamak en güzeli

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2010, 20:15   #20
Ağaçsever
 
Zeynep Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 64
Bugün uzun zamandır beklediğim kefir tanelerim geldi bugün ilk kez mayaladım bakalım nasıl olacak sonucu yarın göreceğiz .Taneleri aldıgım arkadaş kavanozun kapagını kapatmamamı söyledi mayalanırken sizlerde öylemi yapıyorsunuz?

Zeynep Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 18:27   #21
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Mayanız bozuk olmalı, kötü koku gelmemeli. Sütten kaynaklanan bir sorun değildir. Aldığınız sütler pastörize. Mayayı nereden aldınız?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 20:25   #22
Ağaç Dostu
 
ertugrula's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2008
Şehir: Silivri / İstanbul
Mesajlar: 114
Merhaba,
Ben de kefir mayası edinmek istiyorum. Elinde fazla mayası olduğunu söyleyen arkadaşlar, Hhatice ya da laydogmus, elinizdeki mayanın bir kısmına talibim. Size nasıl ulaşabileceğimi bildirirseniz gelip mayayı alabilirim.
Sevgiler ve teşekkürler...

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 11:33   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Merhaba,
Haklısınız benim maya bozuk heralde.
Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde.
Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim.
Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum.
necatizeytinevi@hotmail.com
lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkürler.

nzeytinevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 15:47   #24
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nzeytinevi Mesajı Göster
Merhaba,
Haklısınız benim maya bozuk heralde.
Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde.
Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim.
Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum.
necatizeytinevi@hotmail.com
lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkürler.
Ben de var herkese verebilirim ,çokça var ne zamandır topluyorum Beşiktaşa gelirseniz veririm

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 00:23   #25
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
kefir mayası bir süredir bende de var sadece sütü mayalayıp kefir elde edilmiyor mayanın kendisi de hızla büyüyor ya da çoğalıyor isteyen olursa ben gönderebilirim ağzı kapalı plastik kapta bir miktar sütle sanırım yola çıkabilir

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 15:48   #26
Ağaçsever
 
Yusuf AYCAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
piyasada birkaç çeşit kefir mayası var bence mutlaka biri mayalama için uygundur.

Yusuf AYCAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 15:36   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
Merhaba arkadaşlar,

İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim?

e-sonmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 17:27   #28
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e-sonmez Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim?
Tabi üretebilirsiniz hiç farketmez süt olsun yeterki

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 23:19   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
Bir şey daha sormak istiyorum. Kefir mayalarının temizlenmesi ve saklanması konusunda çok bilgim yok. Bu bilgilere nasıl ulaşabilirim? Üretmiş olduğum kefiri maksimum kaç gün içinde tüketmem gerekir?

e-sonmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 00:32   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-06-2010
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 1
Eskişehirden kefir mayası isteyenler mail atabilir. Kültür, izmir ziraat fakültesinden temin edilmiştir. maya hızla çoğaldığı için ihtiyac fazlasını bedelsiz olarak vermek istiyorum. isyenler mail adresimden iletişim kurabilr lubet77@hotmail.com


Düzenleyen ender77 : 29-08-2010 saat 03:25
ender77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025