agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-01-2008, 11:31   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-08-2007
Şehir: denizli
Mesajlar: 113
Sevgili Ricartozonta,çiyanlarla mücadelede Deltamethrine etken maddeli bir ilaç kullanabilirsiniz.Hem organik fosforlu dediğimiz ilaçlar kadar zararlı değillerdir ,etkileri daha güzeldir ve tül perde boya gibi yerlerde kalıntı leke bırakmazlar.

Çıyanların sizin bitkilerinizle alakası yoktur.Mutlaka civarınızda eskimiş yapılar özellikle kerpiç bina kalıntıları falan vardır.Birde zehirli türleri olmakla birlikte duyduğumuz zehirlenme vakası yoktur.Bunu söylerken mücadeleyi bırakın anlamında söylemiyorum.
Deltametrine türevli ilaçların içinde en iyilerinden birisi K-Othrin SC 50 dir.10-15 gün süren etkinliği vardır.Kokusu yoktur.Birde etkinliğini artırmak için kulanılan suyu saf su temin ederek yaparsanız etkinliği artırısınız.

İlaçlama yaparken dikkat etmeniz gereken noktalara gelince,kapı eşikleri,pervazlar gibi dışarıyla bağlantılı noktaları mutlaka ilaçlayın.En önemli yerler onlardır.Taban tahtalı bir eviniz var ve üzeri kapalı pvc esaslı bir şeyler varsa onları kaldırıp orlarıda ilaçlayın.

sapudeaure Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 15:08   #32
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Çıyanları bende Mersin' de bahçelerin sulanmasının ardından,süratle evlere doğru yürümekte iken izlemiştim.Bir de baya besili ve iri idiler.(Bu arada Kırkayak ile çıyanların farklı böcekler olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım)Yaklaşık 15-20 cm kadar.Bu böceklerin ,tehlikeli olduğunu bilmiyordum.Gerçi yılanlarla ilgili de böyle hikayeler dinlemiştim eskiden.Sütü çok sevdikleri için,insanların midelerine bile yolculuk yaptıklarını duyduğum zaman son derece ürkmüştüm.
Çıyanların ,kulak arkasına saklanmaları bana bu olayları hatırlattı.Demekki yazlıklarda daha teddbirli olmak ve ilaçlama konusunu ihmal etmemek gerekiyor.


Düzenleyen tener : 29-06-2008 saat 14:13
tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 16:20   #33
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
çıyan zararsızdır? beni birkaç kere ısırmışlardı çeşitli büyüklüklerde olanları, en büyüğünün ısırığı arı sokması kadar bile acıtmıyor. ayrıca çıyanlar böceklerle beslenmeleri nedeniyle faydalı olarak kabul edilmiyormu?

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 01:19   #34
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Tabiatın kendi dengesini koruyabilmesi için, doğada yaşıyan canlıları yok etmemek gerektiğini biliyorum.Çıyanlarında ,böcekleri yiyerek faydalı haşereler olduklarına inanmış bulunuyorum.
Ancak emin olamadığım bir tek şey var.Çıyanlar zehirlimi değil mi?Değillerse bile, onların evde dolaşmaları pek hoş değil.Yaşam alanlarımıza taarruz istemiyoruz efendim.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 10:38   #35
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
bildiğim kadarıyla türkiyede tehlikeli kabul edilen çıyanlar yaşamıyor. en büyükleri dışındakiler ısırdığında hissedilmiyorr bile, en büyüklerinin zehri de deneyimlediğim üzere arı zehri kadar etkili, dolayısıyla yanlız allerjiniz varsa bu tip zehirlere karşı o zaman bir tehlike arzedebilir. bide çirkin görünüyolar tabii

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2008, 12:16   #36
Ağaç Dostu
 
fevziye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1,227
Galeri: 134
İstedikleri kadar zararsız olsunlar, resimlerini görmek bile beni ayağa dikmeye yetiyor.

Fatma Kochan beğendi.
fevziye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2008, 23:46   #37
Yeni Üye
 
smtart's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
Arkadaşlar benim balkondaki gül saksımda da toprağı havlaandırmak için kurcaladığımda içinde epeyce çiyan olduğunu gördüm.Bitkiye bir zararı olmadığını düşünüyorum ancak onların orada olduğun bilmek tedirgin edici bir durum kimyasal ilaçlar dışında çiyanları uzaklaştıracak bir formül öneriyor musunuz?

smtart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2008, 17:03   #38
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-12-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
çok süper bi böcek Yakışıklı. Sanki Film böcekleri Gibi. Burda Arkadaşlar çok güzel anlatmış.

okumanızı tavsiye ederim adres : http://www.cozumilaclama.net/ciyan.html

ysnozcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2008, 17:18   #39
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
ysnozcn koyduğunuz linkteki sıcak renkli resimdeki çıyandan ben gördüm de burada çok oluyor, gece avlanmaya çıkıyorlar. darbeler çok dayanıklılar, defalarca vurmak, ezmekle ölmüyorlar. Bayağı büyükler ama 1 cm genişlik ve 6-10 cm uzunluğunda. Bu konu sitenin konusu içinde işlenmesi gereken konu çünkü bahçelerde devamlı toprakla bitki ile birlikte yapılan uğraşlar sırasında karşılaştığımız en sık canlılardır.

Birde ince, uzun, kıvrımlı yürüyen sarımsı renkte iki yönlü yüyen kırkayak türü var. Bunun resmi yok şuan (olursa yüklerim) ama çokları tanır, adı nedir bilen var mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 12:47   #40
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Dün Echeverialarımı sularken bir tanesinin saksısından çok su akıyor diye saksıyı kaldırıp büyükçe olan başka bir saksının üstüne tutayım da süzülen sular oraya aksın diye düşünürken yerinden kaldırdığım saksının altından kocaman bir çıyan çıktı Allahım ne korkunç bir canlı o öyle. Resmen uyuyordu gittim bıçak aldım alıp aşağı mı atsam ne yapsam derken deli gibi balkonda koşturmaya başladı, ben de kafasını kesmek zorunda kaldım. Bende bu tür böcekler yoktu, gelen bitki de babamın getirdiği bir echeveria idi, saksının altı da kocaman kocaman delikler vardı, Ankara'dan buraya yolculuk yapmış olmalı allahtan evde tutmamışım saksıyı!! Hala düşündükçe fena oluyorum. Bir ilaçlamadığım bu yeni gelenler vardı Dursban'la bir güzel ilaç yapayım madem iyi geliyor.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 14:00   #41
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Kimseyi korkutmak istemem ama bu resimdekilerin bir boy daha büyükleri, rengi hafif sarımsı ve yeşilimtrak oluyor(EN ALTTA RESMİ VAR), komşumun boynunu uyurken sokmuştu, kadın 3 gün şiş , mor boyunla gezdi.



Her yerde bu zararlı cins olandan olmayabilir ama, evde yaşlı ve bebek varsa dikkatli olun diye söylüyorum.

Çıyan (Class Chilopoda Centipede)



Özellikleri


Boy: Genelde bina çevrelerinde görülen türleri 5 cm
Renk: Türlere göre kahverengi ve turuncu-kahverengi.

3–10 cm büyüklüğünde 2-8 mm eninde yassı halkalı etrafında 17 çift anteni olan zehirli canlılardır. Gündüzleri evlerin nemli, loş ve karanlık yerlerinde, taş altlarında, deliklerde gizlenirler. Geceleri dolaşır, böcek ve solucanlar ile beslenir, insana saldırmazlar.

"Çıplak ayakla dolaşırken, terlik, ayakkabı giyerken sokarlar. Isırdığı yerde bir birine benzeyen iki tane koyu renkte iz görülür ve örümcekteki gibi zehirlenme belirtileri ortaya çıkar."

Davranışları


Rutubetli alanlarda yaşayan yırtıcı (predator) haşerelerdir. Böcek ve örümcekleri geceleri avlayarak beslenirler. Kırkayakların her vücut segmentinde iki çift ayakları olmasına karşılık, çıyanların bir çift ayakları olması bu iki türün ayırt edilmesini sağlar. Çok uzun ayaklarıyla tanınan ev çıyanları hariç, nadiren iç mekanlarda görülürler.

Yaşam Alanları


Dış alanlarda, toprakla teması olan rutubetli ve korumalı yerlerde yaşarlar. İç alanlarda, süpürgeliklerde, kapı ve pencere aralarında, bodrum ve garaj gibi mekanlarda da duvarlarda yürürken görülürler.

Mücadele İpuçları

Üredikleri kulübe ve evler boşaltılır içerisi ve dışarışı ile üreme yerleri kalıcı ilaçlarla ilaçlanır.

Çiyan ısırmalarında ısırılan yer hızla emilir gerekirse ısırık yeri biraz kanatılır. Yaraya amonyak sürülür ve doktora getirilir.

İç alanlara girişlerini önlemek için, binaların dış cephelerindeki çatlak ve deliklerin kapatılması, sarmaşık gibi yoğun bitkilerin binadan uzak tutulması gereklidir.

Eklenen Resimler
 
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2009, 00:13   #42
ide
Ağaç Dostu
 
ide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 278
Bu yaratıktan bende evimde buldum, topraktan geliyor biliyorum zaman zaman miniklerini gördüm ama bu kocamandı gerçekten. Çiçeklerime kıyabilsem hepsini göndericem ilaçlama kesin çözüm mü acaba?

ide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 12:50   #43
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-10-2009
Şehir: Adana
Mesajlar: 94
Üredikleri kulübe ve evler boşaltılır içerisi ve dışarışı ile üreme yerleri kalıcı ilaçlarla ilaçlanır. Otaş gibi profesyonel firmaya müracaat etmek hem zaman kaybını hemde daha ekonomik olarak sorundan kurtulmanızı sağlar.ciyan ısırmalarında ısırılan yer hızla emilir gerekirse ısırık yeri biraz kanatılır. Yaraya amonyak sürülür ve doktora getirilir.
İç alanlara girişlerini önlemek için, binaların dış cephelerindeki çatlak ve deliklerin kapatılması, sarmaşık gibi yoğun bitkilerin binadan uzak tutulması gereklidir. İç mekanlarda çıyanlara karşı verilecek mücadelede Otaş, gibi profesyonel bir firmadan hizmet alınması daha doğrudur.

Bu tür böceklerle mücadeledeprofesyonel firmaya müracaat etmek ,hem zaman kaybını, hemde daha ekonomik olarak sorundan kurtulmanızı sağlar.


Alıntıdır

kızıl_karanfil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2009, 12:02   #44
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2009
Şehir: amasya
Mesajlar: 2
ya arkadaşlar bahçede bulunan bu böceklere karşı hangi ilacı kullanmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Lütfen yardım.

kanimase05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2009, 02:09   #45
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Saksılar için, Sarımsağı ezerek toprağa karıştırmayı bir deneyin.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 08:59   #46
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-01-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1
Saksı çiyanı

Aynı sorunla bende karşılaştım. Kamkat Fortunellamın (minyatür portakal) saksısının içerisinde onlarca kırkayağa-çiyana benzer sürüngenlerin dolaştığını gördüm ve hemen araştırdım. En iyi çözüm %100 bitkinin toprağını değiştirmek... Bitkinin toprağını eşimle birlikte balkonumuzda değiştirdik aslında onların eve dağılma ihtimalini gözetince yaptığımız oldukça riskli bir iş idi.. Fakat başka tercihimiz yoktu. Bitkiyi yeni toprağına yerleştirmeden önce kökünü bol su ile yıkayıp toprağından iyice arındırdık. Sorunu geç farketmem dolayısıyla bitkim oldukça hasar gördü ama şimdi yeni toprağında kendini toparladı ve oldukçada sağlıklı görünüyor.

Yaptığım hata: Büyük bir marketten aldığım hazır toprak az gelince 6-7 ay sonra üzerine dışardan toprak ilave ettim. Ve çiyanlarda o tarihten sonra belirdi. Mersin'de yaşadığım için aslında bu durumu öngörmem gerekirdi. Siz siz olun eğer sıcak kentlerde yaşıyorsanız dışardan toprak ilave etmeyin. Ve mümkün olduğu kadar hazır toprak kullanın.

Not: Fotoğrafta bitkimin hasta hali yer almaktadır. Ve saksının içine dökülen yapraklarını görebilirsiniz...

Eklenen Resimler
 
stopelin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 22:49   #47
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sanıyorum bu bir çıyan. Bugün, bahçedeki evciğin önündeki balkonu yıkarken gördüm. 10-12 cm. boyunda ve çok hareketliydi. Çok korktum.

Name:  çıyan.JPG
Views: 9987
Size:  63.4 KB

limon_sever beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 10:25   #48
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
Evet durul ablam bu bir çıyan çok dikkatli olun
gördüğün kadarıyla siyah renk benim bahçemdekiler sarı renk
siyah olanların zehirli olduğunu söylemişlerdi

Sevgi Durul beğendi.
esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 11:02   #49
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sevgili nisagül, çok korkunçtu, birden önüme çıktı. Bu tür canlılara fobim var aslında. Fotoğrafı nasıl çektiğime şaşırıyorum şimdi. Çektikten sonra, makinayı cebime koyamadım. Sanki fotoğraf makinasından çıkıverecek gibi geldi.

Sarısı da var, bir gün önce arka tarafta görmüştüm, çekmek aklıma gelmemişti.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2012, 00:36   #50
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
Birde beni düşün ablam sebze bahçesine çapa yaparken topraktan öyle bir çıkışı varki
aklım gidiyor sanki
yakalayıp bahçeden uzak bir yere atıyorum
yaklaşık 20 cm boyundalar
bu canlılara nasıl bir ilaç uygulamalı bilgisi olanlar paylaşsın lütfen

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 21:00   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-07-2012
Şehir: muğla
Mesajlar: 6
şu an 53 yaşındayım.20 li yaşlarda bir piknikte arkadaşımı sarı renkli bir çiyanın soktuğuna şahit olmuştum.şiddetli zonklama ve ayakta belirgin şişlik yaratmıştı.o zaman sanırım yakınlardaki bir yardım kuruluşunda amonyak sürdüklerini hatırlıyorum.daha sonrasında muayene eden hekim bir pomat tatbik etmişti.

necdet demiray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 09:18   #52
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın necdet demiray.

Bildiğim kadarıyla çıyanlar çocuklar ve arı sokmasına allerjisi olan kişiler için tehlikelidir. Normalde arkadaşınızda olduğu gibi acıya sebep olurlar.

Yıllarca böcek sokması, ısırması sonucu kaşıntı ve deride döküntüye neden olan allerji ile yaşadım. Özellikle arı gibi allerjimi artıran ısırılmalarda amonyak kullandım. Amonyak zehirin kana karışmasını geciktirdiği için allerjinin daha hafif seyretmesini sağlardı.

Bahçeyle uğraşanların yanlarında amonyak bulundurmasını tavsiye ederim.

Amonyak yılan, akrep, vs. ısırılmalarında da kullanılır. Bu tür zehirli olduğu düşünülen ısırılmalarda hemen amonyak sürüp, mümkünse ısıran hayvan yakalanıp doktora gidilmesi gerekir.

eceyıldız beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 23:28   #53
Ağaç Dostu
 
Nautilus Cycad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 255
Arrow

Resmini bile koymak pek hoş değil. Ancak resmini koyduğum tür ile Sn.MixEnerji'nin koyduğu böcek arasında çok büyük fark var.

İki böceği asla birbirine karıştırmamanızı tavsiye ederim.

Resmini koyduğum böcek Türkçe ismi ile ÇİYAN dır. Zehirli ve acı veren bazen ölümcül bir ısırığı vardır. Taşların altını dikkatli kaldırın. Ve mutlaka bahçenizde çizme ile gezin. Bu böceğin nereden çıkacağı hiç belli olmaz.

Eğer ısırır ise yılan sokmasındaki gibi ısırılan bölgenin üst tarafı kemer - bez vb. esnek bir ekipmanla sıkılmalı belirli aralıklar ile ( Turnike metodu ) gevşetilmeli buz uyguluması yapılmalıdır.

Umarım karşılaşmazsınız.

Eklenen Resimler
  
eceyıldız beğendi.
Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2013, 11:12   #54
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: Mersin / Adana
Mesajlar: 61
Alt resimdeki kahverengi türü ile karşılaşmıştım. Eve getirilen asma yapraklarının arasındaymış. Gönül isterdi ki öldürmeyelim, doğaya geri bırakalım, ama ilk defa karşılaştığım ve zehirli olduğunu bildiğim için maalesef öldürmek zorunda kaldım. Tahminen 15 cm. civarındaydı.

Zehirli çıkıntıları baş kısmı civarında. Yani arkasındaki kıskaca benzer bölümler ayaklarının devamı, sonu niteliğinde organlar.

fozada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2014, 08:56   #55
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
bu çıyanlar yararlı olabilirmi sıvı gübre nasıl etkiler bunları

congomayra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 19:42   #56
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Arkadaşlar eğer çıyan ısırmasına (veya başka herhangi bir böcek/yılan için de geçerlidir) maruz kalırsanız asla ama asla bölgeyi emmeyin, kanatmayın!!!
Hemen yara üzerine buz ya da soğuk kompres uygulayın ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurun!
Amonyak sürmeniz sadece acısını azaltmaya yarar ama zehir vücudunuza girdiği için savunma sisteminiz alerjik reaksiyon gösterebilir.
Daha önce 100 kere ısırılmış ve alerji geliştirmemiş olsanız dahi unutmayın alerji 101.ısırıkta da gelişebilir bu çok önemli aman dikkat diyorum!

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2016, 14:30   #57
Ağaç Dostu
 
Batı Rüzgarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 706
merhaba.
bu çiyanın böyle büyük türü değil ama böcek olan türü ile başım belada...
1cm veya altında büyüklükleri var.aslında sadece bir saksıda vardı ve pek önemsemiyordum.zamanla diğer saksılara da geçiyorlar.
sinek ilacı etkili oluyor yani öldürüyor ancak sürekli toprak içinde çoğaldıklarından dolayı bir türlü sonu gelmiyor.
bitkilere herhangi bir zararı varmı bilmiyorum ama olmasa bile evin içindeki saksıda böylesine yaratıkların olmasından hiç hoşnut olmuyorum.toprağa elimi süremiyorum çoğu zaman.

bu canlıdan kurtulmanın pratik bir yolu varsa çok mesut olucam. bi bitmediler...

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2016, 22:47   #58
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zephy Mesajı Göster
merhaba.
bu çiyanın böyle büyük türü değil ama böcek olan türü ile başım belada...
1cm veya altında büyüklükleri var.aslında sadece bir saksıda vardı ve pek önemsemiyordum.zamanla diğer saksılara da geçiyorlar.
sinek ilacı etkili oluyor yani öldürüyor ancak sürekli toprak içinde çoğaldıklarından dolayı bir türlü sonu gelmiyor.
bitkilere herhangi bir zararı varmı bilmiyorum ama olmasa bile evin içindeki saksıda böylesine yaratıkların olmasından hiç hoşnut olmuyorum.toprağa elimi süremiyorum çoğu zaman.

bu canlıdan kurtulmanın pratik bir yolu varsa çok mesut olucam. bi bitmediler...
Sizin saksıdaki sanırım çiyan değil...

Ayrıca çiyan da böcektir

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2016, 08:53   #59
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Şimdi resmini görünce ben birkaç kere karşılaşmışım bu böcekle.
Kendisi özünde saldırgan değildir, çok süratli kaçar ve saklanır.
Kaç kere resmini çekebilmek için taşların altından çıkarmayı denediysem de ben davranana kadar o çoktan alanı terketmiştir.
Kazara üzerine basılacak olursa belki ısırır, ama biri de sizin üzerinize basacak olsa... bilmem siz ne yaparsınız?

A_NOMAD ve TCM beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2016, 14:10   #60
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Benim bahçenin kuytu köşelerinde bu hakim Hiltonius pulchrus.


Name:  Hiltonius pulchrus.jpg
Views: 3852
Size:  39.8 KB


Zararlı mı bilmem ama hakikaten her saksının altından çıkıyor bu musibet.
Zehirli değil, sadece sevmiyorum.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024