Aramayı konu adına göre yaptınız değil mi?
Arama Nasıl Yapılır? |
Sizin linki acamadim ama hatami buldum. Galeride ara basligi altindaki ayrintili aramayi tiklamisim sanirim. Nereye gitti bu konu basliklarinda ara komutu diye bakindim durdum...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
...İbrahim Saraçoğlu, simitteki susamın insanda neden alerjik reaksiyona yol açabileceğini ve ürtikeri olanlarda hastalığı tetikleyebileceğini şöyle aktardı: "Son yıllarda ürtiker (kurdeşen) denilen rahatsızlık, fazlasıyla artmaya başladı. Aynı şey benim başıma geldi. Vaka ürtiker olarak değil, ellerim ve diz kapağımdan alt tarafım kaşınmaya başlıyordu. Özellikle de öğleden sonraları. Ben günlük yediğim herşeyi, ne yeyip içersem yazıyorum. Çünkü kendime de kür uyguluyorum. Simitler satılıyor biliyorsunuz. Ne zaman simit yesem, bu tamam. Çünkü yaklaşık olarak en geç 4 saat içinde etkisini gösteriyor. Ellerim kaşınmaya başlıyor. 'Bu neden olabilir?' falan diyorum, sorguluyorum, notlarıma bakıyorum, ne zaman ne yedim bakıyorum. Bir iki ay içerisinde bunu çözdüm. Simitten kaynaklanıyor. Susamdan. Bunlar ithal susamdır. Kırık genli susamlar. Genleriyle oynanmış demiyorum. Kırık genli. Dolayısıyla alerji bu tür bir reaksiyon veriyor. Bu konuda çok sayıda şikayeti olan insanlar var. Ürtikeri olan insanların da ürtikerini tetikliyor." Prof. Dr. Saraçoğlu, daha önceki dönemlerde simitle ilgili böyle bir sorunun olmadığını ifade ederek "Eskiden de simit vardı ama susam doğal susamdı. Şimdikiler maalesef böyle değil" diye konuştu. Simitteki tehlikeyi biliyor musunuz? simit zararları, simit, susam faydaları, susam zararları, saraçoğlu simit açıklama, ibrahim saraçoğlu, ibrahim saraçoğlu saba tümer, saraçoğlu izle saba tümer haber haberler haberleri |
Alıntı:
Aslında 60'lı yıllarda Samsun'da geçen çocukluğum zamanlarından hatırladığım gibi değil bugün yapılan simitler. Genel olarak değil lakin kendi tesbitim olarak belirtiyorumki kısa zaman zarfında lastik gibi uzayan ve kopmayan simitlerin eskiye nazaran farklı üretimi kesinlikle söz konusudur, sebebi hangi farklı işlem bölümünde yatıyor acaba? İşte bu kafamı kurcalıyor, mutlaka bir sebebı olmalı. Bilenleriniz varmıdır acaba, veyahutta aynı tesbiti yapanlarımız? Belki en yakın fırıncınızdan da bilgi alabilirsiniz. Lütfen paylaşalım, şimdiden gönülden teşekkürler. |
Alıntı:
|
Benim adım Hıdır, elimden gelen budur. ;)
Sn. Bahçemiz, fırından aldığım simitte de saatler geçtikçe bahsettiğiniz yumuşama ve lastik gibi, ısırdığınızda kopmayan, yemesi keyif vermeyen bir hale geliyor. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu karşısındaki fırından aldığım simiti çok beğenerek tüketiyorum. Biraz oyalanır ve kısa sürede tüketmezsem dediğiniz yumuşama ile sanki susamlı ekmek yesem daha lezzetli olur dedirten durum oluşuyor. Kısacası ben püf noktasının simitin taze kaldığı sürede olduğunu düşünüyorum. Mayalı hamur işlerinin dayanma süresi kısadır. |
Tarif tamam sadece kullanılan susam önce teflon tavada hafifce kavrulacakki susamın beyazlığı gitsin yoksa simitte beklenen renk sağlanamaz.selamlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024