agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Gevrek Sokak Simiti (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/24379.htm)

malina 27-02-2013 13:48

Aramayı konu adına göre yaptınız değil mi?
Arama Nasıl Yapılır?

nkutsay 27-02-2013 14:31

Sizin linki acamadim ama hatami buldum. Galeride ara basligi altindaki ayrintili aramayi tiklamisim sanirim. Nereye gitti bu konu basliklarinda ara komutu diye bakindim durdum...

miralay 27-02-2013 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1109912)
Sn. miralay,

Tarifi denediğiniz ve tadımını gerçekleştirerek yorumladığınız için ben teşekkür ederim.

Aslında fırından çıktığında, sıcakken çıtır çıtır oluyor. Neden yumuşak olduklarını anlayamadım. Zaman geçtikçe, tüketilmiyor ve bir kenarda bekletiliyorsa yumuşadığı doğrudur. Ama tazeliğini saatlerce koruyarak çıtır kaldığını söylemeliyim.

Afiyet olsun.

Pratik mükemmelleştirir derler tekrar deniyeceğiz sayenizde kandi açımdan servet değerinde bir lezzeti mutfağımıza kattık çok severim ben simiti tekrar teşekkür ediyorum

pria 27-02-2013 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi miralay (Mesaj 1110332)
çok severim ben simiti



...İbrahim Saraçoğlu, simitteki susamın insanda neden alerjik reaksiyona yol açabileceğini ve ürtikeri olanlarda hastalığı tetikleyebileceğini şöyle aktardı:

"Son yıllarda ürtiker (kurdeşen) denilen rahatsızlık, fazlasıyla artmaya başladı. Aynı şey benim başıma geldi. Vaka ürtiker olarak değil, ellerim ve diz kapağımdan alt tarafım kaşınmaya başlıyordu. Özellikle de öğleden sonraları. Ben günlük yediğim herşeyi, ne yeyip içersem yazıyorum. Çünkü kendime de kür uyguluyorum. Simitler satılıyor biliyorsunuz. Ne zaman simit yesem, bu tamam. Çünkü yaklaşık olarak en geç 4 saat içinde etkisini gösteriyor. Ellerim kaşınmaya başlıyor. 'Bu neden olabilir?' falan diyorum, sorguluyorum, notlarıma bakıyorum, ne zaman ne yedim bakıyorum. Bir iki ay içerisinde bunu çözdüm. Simitten kaynaklanıyor. Susamdan. Bunlar ithal susamdır. Kırık genli susamlar. Genleriyle oynanmış demiyorum. Kırık genli. Dolayısıyla alerji bu tür bir reaksiyon veriyor. Bu konuda çok sayıda şikayeti olan insanlar var. Ürtikeri olan insanların da ürtikerini tetikliyor."

Prof. Dr. Saraçoğlu, daha önceki dönemlerde simitle ilgili böyle bir sorunun olmadığını ifade ederek "Eskiden de simit vardı ama susam doğal susamdı. Şimdikiler maalesef böyle değil" diye konuştu.


Simitteki tehlikeyi biliyor musunuz? simit zararları, simit, susam faydaları, susam zararları, saraçoğlu simit açıklama, ibrahim saraçoğlu, ibrahim saraçoğlu saba tümer, saraçoğlu izle saba tümer haber haberler haberleri

Bahçemiz 11-05-2014 02:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1109912)
Sn. miralay,

Tarifi denediğiniz ve tadımını gerçekleştirerek yorumladığınız için ben teşekkür ederim.

Aslında fırından çıktığında, sıcakken çıtır çıtır oluyor. Neden yumuşak olduklarını anlayamadım. Zaman geçtikçe, tüketilmiyor ve bir kenarda bekletiliyorsa yumuşadığı doğrudur. Ama tazeliğini saatlerce koruyarak çıtır kaldığını söylemeliyim.

Afiyet olsun.

Dışarda satılan Simitlere değinmek istiyorum,
Aslında 60'lı yıllarda Samsun'da geçen çocukluğum zamanlarından hatırladığım gibi değil bugün yapılan simitler. Genel olarak değil lakin kendi tesbitim olarak belirtiyorumki kısa zaman zarfında lastik gibi uzayan ve kopmayan simitlerin eskiye nazaran farklı üretimi kesinlikle söz konusudur, sebebi hangi farklı işlem bölümünde yatıyor acaba? İşte bu kafamı kurcalıyor, mutlaka bir sebebı olmalı.
Bilenleriniz varmıdır acaba, veyahutta aynı tesbiti yapanlarımız?
Belki en yakın fırıncınızdan da bilgi alabilirsiniz.
Lütfen paylaşalım, şimdiden gönülden teşekkürler.

Bahçemiz 11-05-2014 02:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahçemiz (Mesaj 800373)
Merhaba değerli kardeşlerim,


Türkiyemizin o güzel susamlı taze gevrek Simiti burada (Almanya) özlemini yaşadıklarımızdan birisidir.
kimi yerde ''Sokak simiti, kimi yerde ''Gevrek'' , bazende ''Kazan simiti'' olarak adlandırılmış olan Simit (Pastahane simiti değil)
o bildiğimiz yapım tarzı ile Almanyada alışılmış değildir.
Bahçemizdeki Taş fırında bu simidi aslına uygun pişirmek istiyoruz.
Tarifi hakkında bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağız.
Bunun için bir ihtimal tanıdığınız simitci fırınındaki ustalardanda yardım alabilirsiniz.
Çocukluğumuz Samsunda geçti, 60 lı yıllarda 25 kuruşa büyük,
10 kuruşa küçükleri satılırdı. Bugün O simitlerin tadını yıllık izinlerimizde güzel ülkemize geldiğimizde
bulamasakta genel olarak Simitler benzer şekilde halen
dışarda sepet, tabla ve tepsilerde (bağırarak :p) satılmaktadır.

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Bakî Selâmlar

Lütfen halen yardımlarınızı bekliyorum

kelebek çalısı 11-05-2014 11:04

Benim adım Hıdır, elimden gelen budur. ;)

Sn. Bahçemiz, fırından aldığım simitte de saatler geçtikçe bahsettiğiniz yumuşama ve lastik gibi, ısırdığınızda kopmayan, yemesi keyif vermeyen bir hale geliyor.

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu karşısındaki fırından aldığım simiti çok beğenerek tüketiyorum. Biraz oyalanır ve kısa sürede tüketmezsem dediğiniz yumuşama ile sanki susamlı ekmek yesem daha lezzetli olur dedirten durum oluşuyor.

Kısacası ben püf noktasının simitin taze kaldığı sürede olduğunu düşünüyorum. Mayalı hamur işlerinin dayanma süresi kısadır.

derdin 22-01-2015 21:26

Tarif tamam sadece kullanılan susam önce teflon tavada hafifce kavrulacakki susamın beyazlığı gitsin yoksa simitte beklenen renk sağlanamaz.selamlar.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024