agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni111Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-05-2011, 22:29   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Gevrek Sokak Simiti

Merhaba değerli kardeşlerim,


Türkiyemizin o güzel susamlı taze gevrek Simiti burada (Almanya) özlemini yaşadıklarımızdan birisidir.
kimi yerde ''Sokak simiti, kimi yerde ''Gevrek'' , bazende ''Kazan simiti'' olarak adlandırılmış olan Simit (Pastahane simiti değil)
o bildiğimiz yapım tarzı ile Almanyada alışılmış değildir.
Bahçemizdeki Taş fırında bu simidi aslına uygun pişirmek istiyoruz.
Tarifi hakkında bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağız.
Bunun için bir ihtimal tanıdığınız simitci fırınındaki ustalardanda yardım alabilirsiniz.
Çocukluğumuz Samsunda geçti, 60 lı yıllarda 25 kuruşa büyük,
10 kuruşa küçükleri satılırdı. Bugün O simitlerin tadını yıllık izinlerimizde güzel ülkemize geldiğimizde
bulamasakta genel olarak Simitler benzer şekilde halen
dışarda sepet, tabla ve tepsilerde (bağırarak ) satılmaktadır.

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Bakî Selâmlar

 

Düzenleyen Bahçemiz : 09-05-2011 saat 22:21 Neden: Başlığı daha uygun şekilde değiştirdim
Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 15:15   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bahçemiz Mesajı Göster
Merhaba değerli kardeşlerim,


Türkiyemizin o güzel susamlı taze gevrek Simiti burada (Almanya) özlemini yaşadıklarımızdan birisidir.
kimi yerde ''Sokak simiti, kimi yerde ''Gevrek'' , bazende ''Kazan simiti'' olarak adlandırılmış olan Simit (Pastahane simiti değil)
o bildiğimiz yapım tarzı ile Almanyada alışılmış değildir.
Bahçemizdeki Taş fırında bu simidi aslına uygun pişirmek istiyoruz.
Tarifi hakkında bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağız.
Bunun için bir ihtimal tanıdığınız simitci fırınındaki ustalardanda yardım alabilirsiniz.
Çocukluğumuz Samsunda geçti, 60 lı yıllarda 25 kuruşa büyük,
10 kuruşa küçükleri satılırdı. Bugün O simitlerin tadını yıllık izinlerimizde güzel ülkemize geldiğimizde
bulamasakta genel olarak Simitler benzer şekilde halen
dışarda sepet, tabla ve tepsilerde (bağırarak ) satılmaktadır.

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Bakî Selâmlar


Merhaba Sn. Bahçemiz,

çocukluğumda ilk defa yediğim simitlerin Karşıyaka-Bostanlı gevrekleri olduğundan mıdır yoksa hala o gevreklerin tadını bilinç altında taşıdığımdan mıdır nedir sizin de geçmişteki simitlerin özlemini çekmenizi anlayabiliyorum.

Sizin gibi ben de çocukluğumun simit lezzetini şimdilerde bulamadığım için, sokaktaki simitlerde de lezzet ve sağlık yönünden negatif fikirler edindiğimden, simiti kendim yapıp, fırınımda pişiriyorum. Çok da kolay ve lezzetli oluyor. Ama siz taş fırında yaptığınızda en lezzetlisi o olacaktır zannederim.

1 paket Dr. Oetker instant maya
125ml. oda sıcaklığında su
yarım çay kaşığı tuz
göz kararı veya kulak memesi diye tabir edilen kıvamı elde edene kadar katacağımız elenmiş un

Bu malzemelerden elde ettiğimiz özlü, ele yapışmayan ama kulak memesi gibi yumuşak hamurumuzu bir 15 dk. kadar dinlendirelim.

Yarım türk kahvesi fincanı üzüm pekmezini (dut pekmezi de konabilir), yine yarım türk kahvesi fincanı su ile güzelce karıştırarak bu karışımı kenarı yüksek simit halkasının sığabileceği genişlikte bir tabağa alalım.

Büyük bir yayvan tabağa da paketini yeni açtığımız taze susamdan bol miktarda, ben 150gr. kadar kullanırım, ilave edelim.

Resimli anlatımlardan geri kalan kısmını kolayca öğrenebilirsiniz.

Fırını önceden 200 dereceye ayarlıyorum ve alt-üst eşit turbo ayarda en alt rafın bir üzerine yerleştiriyorum. 10-12 dk. arasında pişiveriyor. Çok kolay

Kiraz, maki01, gultar ve 6 kişi beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 15:17   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Kareleri eklemeye başlayalım...

Eklenen Resimler
     
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 15:20   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
devam ediyoruz anlatımımıza...

Eklenen Resimler
     
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 15:22   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
sona doğru geliyoruz artık...

Eklenen Resimler
     
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 15:25   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
afiyet olsun diyorum deneyen herkese

Not olarak ilave edeyim, fırın tepsisine mutlaka fırın kağıdı sermeyi ihmal etmeyin. Diğer türlü tepsiye yapışmaktadır, pekmezli karışım da yanmaktadır.

Eklenen Resimler
  
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 15:38   #7
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Şahane görüyor, ellerinize sağlık.

Bahçemiz beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 16:05   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Teşekkürler Sn. limon. Sağlığımızdan olmamak adına üç senedir kendi simidimizi kendimiz yaparız. Kimse de inanamaz bir türlü, evde simit nasıl yapılıyor diyerek.

Daha önce dışardan satın aldığım simitleri yediğimde her seferinde midemden rahatsızlandığımı farkettim. Mide yanması şikayeti bir yana, bir yandan da küf tadı sıklıkla rastladığımız bir sorundu. Pekmezli karışım ve sonrasında simidin bulandığı susam, pekmezin susamda oluşturduğu nem sebebiyle susamın küflenmesine yol açıyor, eğer kullandıktan sonra artan susamı atmazsanız.

Evde hijyenik, taze, ve sağlıklı simit yaptığımdan bu yana dışardan simit almıyorum ve tüketmiyorum.

Sevgiler.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 23:00   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Değerli Kelebek çalısı, bir yıla yakındır cevap gelmeyen simit soruma göstermiş olduğunuz ilgi beni ziyadesi ile mutlu etmiştir.
Emek vermişsiniz, kıymetli saatlerinizi feda etmiş teferruatlıca izah etmişsiniz, kısacası, görüntüler ve mükemmel anlatımlı tarifle soracak bir şey bırakmamışsınız, size gönülden teşekkür ederim.

Eskileri sizde anlatmışsınız, aradığınız tadı bulmuş olmanız lazım bu tarifle, en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.

Bir yıllık iznimizde türkiyede sabah 4.30 da simitci fırınına gitmiş durumumu anlatmış, yapımı izlemek için müsaade istemiştimde pek candan olmasada olur demişlerdi..ilk işleri ne oldu biliyormusunuz??
Eski 10 litrelik peynir tenekesine bir kilo kadar toz şeker döktüler, tüpgazı yaktılar, tenekeyi üzerine koyup içerisindeki bembeyaz şeker katran gibi oluncaya kadar kaynattılar, pekmez yerine bunu kullandıklarına sebeb olarak ''ekonomik'' cevabını alınca şaşırmıştım...
sonra hamurlar top yapılırken, kesilirken halka yapılırken içilen o sigaralar...
düşen küller..yok gerisini anlatmayayım..

Yinede şunu demeden edemeyeceğim insaf ve adaletli olmak adına; Elbette hijyenik kurallara, kalite standartlarına uyan dürüst ve temiz fırıncılarda var.

tekrar teşekkürler Kelebek çalısı

Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 09:26   #10
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Sevgili kelebek çalısı,
Uzun zamandır aradığım Gevreğimizin tarifine, çok güzel, detaylı açıklamalarınızla sayenizde kavuştum. Çok teşekkür ederim Çocukluğu Karşıyaka- Bostanlıda geçmiş, Ege mutfağını özümsemiş bir kişiden bu tarifin verilmesi ayrıca benim için değerli
İzmirde bu yıl ilk defa 6 Mayıs'da Boyoz Festivali yapılacak, 10.000 boyoz, ve katı pişmiş yumurta dağıtılıp, boyoz yeme yarışması düzenlenecekmiş

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 10:50   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Çok güzel Sn. acemifüsun. Tabi ki gevrekteki aynı lezzeti yakalamak mümkün olmasa da, sanırım taş fırınların etkisi çok büyük burada, yine de insanın kendi yaptığının tadı başka oluyor. Boyoz bence de daha çok tanıtılmalı. Örneğin kruvasan bile çok tanınıyor, ama boyozu bilen pek az.

Boyozun evde yapımı ise, şöyle bir düşündüm de beni aşar

Sevgiler.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 13:18   #12
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Merhaba Sn. Bahçemiz,

Fırını önceden 200 dereceye ayarlıyorum ve alt-üst eşit turbo ayarda en alt rafın bir üzerine yerleştiriyorum. 10-12 dk. arasında pişiveriyor. Çok kolay
Elinize sağlık, harika gözüküyor.

Benzer şekilde denemiştim ama ısı daha düşük olunca istediğim gibi çıtır olmamıştı. Tarifinizdeki gibi 200 derecede turboda en kısa zamanda (yarın pazar ) deneyeceğim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:11   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Elinize sağlık, harika gözüküyor.

Benzer şekilde denemiştim ama ısı daha düşük olunca istediğim gibi çıtır olmamıştı. Tarifinizdeki gibi 200 derecede turboda en kısa zamanda (yarın pazar ) deneyeceğim.
Sayın Kiraz merhaba,

Her ne kadar sonucu bizlerle paylaşacağınıza söz vermediysenizde
mutlaka..en azından ben, merak ediyorum, istediğiniz ''çıtır'' lığı elde
edebildinimi ?

Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:37   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Kesinlikle çıtır oluyor. Ama her simit gibi taze olarak yemeniz halinde. Ya da yine kısa süreli olarak üzerini kapatmadan muhafaza ederseniz çıtır kalmakta.

Sn. Kiraz, doğrusu ben de merak ettim deneme fırsatını bulabildiniz mi? Deneyip, beğendiyseniz çok memnun olacağım

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 13:00   #15
Ağaç Dostu
 
mavi eylul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: ORDU-MANİSA(Turgutlu)
Mesajlar: 129
Galeri: 1
elinize sağlık çok güzel görünüyor simitler bende deneyeceğim bakalım nasıl olacak..

mavi eylul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 22:04   #16
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Son bir kaç aydır, hafta sonları, çocukların dış işleri için koşuşturmaktan zaman bulamadım ama bugün kızımla Üskidar'da simit alınca, yapmak aklıma geldi. Yapınca iyi ya da kötü paylaşacağım elbet


Düzenleyen Kiraz : 08-06-2012 saat 11:35
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 18:49   #17
Ağaç Dostu
 
arapsabunu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 168
Sayın kelebek çalısı,

Bir kaç gün önce TRT'de bir programda simidin nasıl yapıldığına denk gelmiştim, evvelsi gün de pencereye koştum ama yetişemedim yanık sesli simitçiye Sonra dün forumda karşıma çıkmaz mı simitleriniz)) 6 aylık da hamile olmak eklenince bunlara...

Bu sabah erkenden denedim tarifinizi, mayalanma süresini işlerim nedeniyle biraz fazla uzun tutmaktan başka yaptığım tek farklı şey turbo olmayan fırınımda önce 180 sonlara doğru da 200 derecede pişirmekti. Severek yedik, tarif defterimize kaydettik.

Önerilerime gelince 125 ml suyu yarım bardak olarak koydum, ölçecek bir şey olmadığından, yeterli oldu. Bir de kalabalık ailelere az gelebilir bu ölçüler)

Size teşekkür etmek istedim sayın kelebek çalısı, tüm simitseverlere de sevgiler...

arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 20:49   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Beğenmenize çok sevindim Sn.arapsabunu.

Suyu az koyduğunuz için göz kararı un da azalmış oluyor. Benim kullandığım ölçülerle boyutlarına göre 6-8 simit elde etmek mümkün olmakta. Ama tabi ki simit çok sevilen bir yiyeceğimiz olduğundan, hele bir de kalabalık aile iseniz yetişmemesini anlıyorum Afiyet olsun.

Denediğiniz ve memnuniyetinizi dile getirdiğiniz için ben teşekkür ediyorum. Size ve bebeğinize huzur içinde ve rahat bir doğum süreci geçirmenizi diliyorum.

Sevgilerimle

arapsabunu beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 21:25   #19
Ağaç Dostu
 
arapsabunu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 168
Güzel dilekleriniz için de ben teşekkür ederim sayın kelebek çalısı. Küçük fırın tepsisine 6 tane simit sığdı, bildiğimiz simit boyundan biraz ufaktı, kahvaltıda sildik süpürdük, darısı forumdakilerin başına. Her yapışımda "taaa Kıbrıs'lardan öğrendim" diye gülümseyeceğim. Ellerinize sağlık, kahvaltımızı aydınlattınız bir de adınızı aldığınız çiçeği merak ettim, google'dan baktım az önce. Gerçekten kelebekleri çekiyor olması ne kadar da ilginç. Sayenizde bir şey daha öğrendim

arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 11:37   #20
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Elinize sağlık, harika gözüküyor.

Benzer şekilde denemiştim ama ısı daha düşük olunca istediğim gibi çıtır olmamıştı. Tarifinizdeki gibi 200 derecede turboda en kısa zamanda (yarın pazar ) deneyeceğim.
Bir de yağlı kağıt kullanmamıştım, tepsiye yapışmıştı, bu sefer mutlaka kullanacağım

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 22:12   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Son bir kaç aydır, hafta sonları, çocukların dış işleri için koşuşturmaktan zaman bulamadım ama bugün kızımla Üskidar'da simit alınca, yapmak aklıma geldi. Yapınca iyi ya da kötü paylaşacağım elbet
Sn. Kiraz,

inanın bir kaç kere hazırladıktan sonra fırına simitleri sürene kadar geçen süre en fazla 20 dakika alıyor. En zor anda bile yetişiyor imdada, yeter ki malzeme evde bulunsun

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 22:36   #22
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Merhaba Sn. Bahçemiz,

çocukluğumda ilk defa yediğim simitlerin Karşıyaka-Bostanlı gevrekleri olduğundan mıdır yoksa hala o gevreklerin tadını bilinç altında taşıdığımdan mıdır nedir sizin de geçmişteki simitlerin özlemini çekmenizi anlayabiliyorum.

Sizin gibi ben de çocukluğumun simit lezzetini şimdilerde bulamadığım için, sokaktaki simitlerde de lezzet ve sağlık yönünden negatif fikirler edindiğimden, simiti kendim yapıp, fırınımda pişiriyorum. Çok da kolay ve lezzetli oluyor. Ama siz taş fırında yaptığınızda en lezzetlisi o olacaktır zannederim.

1 paket Dr. Oetker instant maya
125ml. oda sıcaklığında su
yarım çay kaşığı tuz
göz kararı veya kulak memesi diye tabir edilen kıvamı elde edene kadar katacağımız elenmiş un

Bu malzemelerden elde ettiğimiz özlü, ele yapışmayan ama kulak memesi gibi yumuşak hamurumuzu bir 15 dk. kadar dinlendirelim.

Yarım türk kahvesi fincanı üzüm pekmezini (dut pekmezi de konabilir), yine yarım türk kahvesi fincanı su ile güzelce karıştırarak bu karışımı kenarı yüksek simit halkasının sığabileceği genişlikte bir tabağa alalım.

Büyük bir yayvan tabağa da paketini yeni açtığımız taze susamdan bol miktarda, ben 150gr. kadar kullanırım, ilave edelim.

Resimli anlatımlardan geri kalan kısmını kolayca öğrenebilirsiniz.

Fırını önceden 200 dereceye ayarlıyorum ve alt-üst eşit turbo ayarda en alt rafın bir üzerine yerleştiriyorum. 10-12 dk. arasında pişiveriyor. Çok kolay
Sn.Kelebek Çalısı,tarifinize ne kadar una,ne kadar maya koyulacağını belirtmemişsiniz..Bunu sizden rica edebilirmiyiz.Saygılar.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2012, 00:01   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Sn.Kelebek Çalısı,tarifinize ne kadar una,ne kadar maya koyulacağını belirtmemişsiniz..Bunu sizden rica edebilirmiyiz.Saygılar.
Dr. Oetker instant maya zaten standart ambalajlarda satılmakta. Bir paket mayanın tamamı (fotoğrafta görünmekte), ölçeğini verdiğim kadar oda sıcaklığında su, tuz ile karıştırılır ve elenmiş un göz kararı olarak, kulak memesi kıvamı olarak tabir edilen duruma gelene dek ilave edilir.

Un kullanırken hiç ölçerek kullanmadığımdan kesin olarak bir ölçü veremiyorum. Hassas terazim olsa sizin için tartarak ölçüyü belirtmek isterdim. 300-350 gr arası olabilir. Simit yaptığımda ölçmeye dikkat ederek daha net bir şey söylemeye çalışırım.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2012, 00:59   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
elinize sağlık güzel görünüyor....

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 08:09   #25
Ağaç Dostu
 
falcon00's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 147
Sayın kelebek çalısı
Ellerinize kollarınıza sağlık. çok güzel görünüyorlar.
Ama biz erkekler bu işde (hamur, yemek işinde pek başarılı değiliz)
Valla, sabah sabah canım çekti ne diyeyim, simitçilerde satış patlaması yapacaksınız.
Burada bunlardan bahsedilirmi, zaten rejimdeyiz.
Şaka tabi ki. Ellerinize sağlık dileğimle, sağlıcakla kalın.


Düzenleyen falcon00 : 11-06-2012 saat 13:24
falcon00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 23:40   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
pekmez dutmu üzümmü sekmi kullandınız seyrelterek mi ?

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 00:11   #27
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
"Yarım türk kahvesi fincanı üzüm pekmezini (dut pekmezi de konabilir), yine yarım türk kahvesi fincanı su ile güzelce karıştırarak bu karışımı kenarı yüksek simit halkasının sığabileceği genişlikte bir tabağa alalım."


diye anlatmış Sn. kelebek çalısı.. Sanırım gözden kaçırdınız.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 21:14   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 126
Sokak simitinin susamları daha koyu renkli oluyor, acaba onları susamladıktan sonra mı pekmezliyorlar? Sizin simitler de nefis görünüyor bu arada...

Erkek olmama rağmen ben de hamur işlerinde fena sayılmam İlk fırsatta deneyeceğim, elinize emeğinize sağlık...

açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 22:03   #29
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Sanirim simitciler kavrulmus susam kullaniyor. Ben de deneyecegim bu tarifi. oncesinde simitciden susam almayi dusunuyorum )

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 22:50   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
pekmez dutmu üzümmü sekmi kullandınız seyrelterek mi ?
Açıkçası mutfağınızda hangisini kullanmayı tercih ediyorsanız, simit yapımında kullanmanız için uygundur. Dut ve üzüm pekmezi kullanarak yaptığım simitlerin lezzet bakımından farklı bir tada sahip olduğunu söyleyemeyeceğim.

Ama siz yine de simit tarifini denemeyi seçer ve sonrasında yorumlarınızı burada paylaşırsanız memnun olurum.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019