agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni77Beğeniler
  • 7 Gönderen telato
  • 7 Gönderen telato
  • 7 Gönderen telato
  • 6 Gönderen telato
  • 9 Gönderen telato
  • 9 Gönderen telato
  • 8 Gönderen telato
  • 3 Gönderen Jakin
  • 4 Gönderen hira
  • 4 Gönderen telato
  • 4 Gönderen loveforlife
  • 7 Gönderen telato
  • 2 Gönderen murer

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2015, 13:36   #1
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
BalKabaklı Börek

Bayramda gelen misafirlere verdiğimiz kabaklı böreği bugün sizlerle paylaşmak istedim, yapım aşamasında 4 kişinin el emeğinin
olduğu kollektif bir çalışma oldu, bu işlerden hiç anlamadığım için umarım gereksiz ayrıntılara girmemişimdir...

MALZEMELER:

-Un
-Sıvı yağ
-Tuzlu su
-Toz şeker

Name:  20150716_111513.jpg
Views: 222
Size:  40.3 KB

İlk olarak bahçenizde yetiştirdiğiniz bir balkabağına ve sizi adım adım takip eden ve ne yapmaya çalıştığınızı anlamaya çalışan bir kediye sahip olmanız gerekiyor

 
telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 13:42   #2
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Name:  20150716_111738.jpg
Views: 212
Size:  25.9 KB

Name:  20150716_112009.jpg
Views: 208
Size:  64.9 KB

Name:  20150716_112141.jpg
Views: 203
Size:  56.8 KB

Name:  20150716_113329.jpg
Views: 211
Size:  26.3 KB

Balkabağı kesilir, kabukları soyulur ve rendelenir..

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 13:44   #3
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Name:  20150716_122115.jpg
Views: 218
Size:  28.5 KB

Name:  20150716_122133.jpg
Views: 217
Size:  27.9 KB

Name:  20150716_122201.jpg
Views: 213
Size:  28.3 KB

Name:  20150716_122801.jpg
Views: 206
Size:  27.5 KB

2 Tepsi için 1.5 kg un, 4 kaşık yağ ve tuzlu su ile yoğrulur.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 13:46   #4
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Name:  20150716_122955.jpg
Views: 211
Size:  27.2 KB

Name:  20150716_123806.jpg
Views: 208
Size:  27.0 KB

Name:  20150716_124209.jpg
Views: 217
Size:  59.0 KB

Name:  20150716_124546.jpg
Views: 206
Size:  58.1 KB

Son aşamada yumruklanarak hamur elde edilir, hamur bezelere ayrılır ve her beze oklava yardımıyla açılır.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 13:48   #5
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Name:  20150716_124703.jpg
Views: 202
Size:  57.3 KB

Name:  20150716_124724.jpg
Views: 209
Size:  48.7 KB

Name:  20150716_124812.jpg
Views: 211
Size:  59.8 KB

Name:  20150716_124916.jpg
Views: 521
Size:  24.4 KB

Açılan hamurun üzerine kaşıkla sıvı yağ dökülür ve şeker ile balkabağı rendesi serpilerek rulo yapılır.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 13:50   #6
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Name:  20150716_124951.jpg
Views: 215
Size:  55.1 KB

Name:  20150716_125026.jpg
Views: 208
Size:  46.9 KB

Name:  20150716_132911.jpg
Views: 207
Size:  66.7 KB

Name:  20150716_132913.jpg
Views: 216
Size:  54.9 KB

Daha sonra tepsi sıvı yağla yağlanır ve hazırlamış olduğumuz rulo şeklindeki hamurlar tepsiye dizilirek üzerine sıvı yağ dökülür.
Fırında 45 dk pişirilir...

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 13:51   #7
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Name:  20150716_144948.jpg
Views: 242
Size:  42.5 KB

Afiyet Olsun..

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 13:52   #8
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Nefis görünüyor.. İlk fırsatta yapılacak.. Teşekkürler..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 15:59   #9
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2015, 17:01   #10
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Sayın Hira; Annem ve ablama sordum aynı lezzeti vermiyormuş, yavan oluyormuş

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2015, 06:50   #11
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?
Sevgili Hira,

Bu şekilde yapılanı da bizimkini de defalarca yedim. Açıkçası bizim yaptığımız benim damak zevkime çok daha fazla uyuyor. Bizimkinin içindeki ceviz, üzerine dökülen kabak suyu çok farklı bir lezzet katıyor. Biz de eskiden bizim tarifi baklavalık yufka açarak (tek tek) yapıyorduk ama şimdi hazır baklavalık yufkalarla yapıyoruz. Böreklik yufka ile değil ama bizim yaptığımızı baklavalık yufkayla denemenizi tavsiye ederim, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır.

Sayın Telato,

Annenizin ellerine sağlık. Anne eli değdi mi lezzet ayrı güzel oluyor. Bayramların olmazsa olmazlarından kabak böreği. Biz bu kadar yaza kalınca bayram kabak bulamıyoruz maalesef.

Afiyetle yemek nasip olsun inşallah...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2015, 09:43   #12
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,639
Teşekkür ederim Sayın Loveforlife; Söylediklerinize katılmamak mümkün mü? Anne eli değince herşey bir başka oluyor

Name:  111IMG-20150717-WA0006.jpg
Views: 205
Size:  70.9 KB


Düzenleyen telato : 18-07-2015 saat 16:58
telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2015, 08:02   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-03-2010
Şehir: bursa
Mesajlar: 624
Çocukluğumdan beri evde yapılır çok güzel olur..Hiç denemeyenlere tavsiye ederim değişik bir tat.Bu böreğe şerbet dökülürse tatlı da oluyor..Emeğinize sağlık güzel tarif.

Ozlem A ve telato beğendi.
murer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019