agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-09-2010, 20:16   #1
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Profiterol

Sizlerle yıllardır yaptığım , hiç bozulmayan, yiyenlerin beğendiği ve tarif aldığı profiterolümü paylaşmak istedim

Malzemeler :

75gr. margarin
185gr. su (yaklaşık 1 su bardağından 1 parmak eksik)
5gr. şeker,
2 gr.tuz (bir fiske)
1 su bardağının 2/3'ü kadar un
3 yumurta

Hazırlanış :


75gr. margarin orta büyüklükte tencerede kısık ateşte eriyecek. 185gr. su (yaklaşık 1 su bardağından 1 parmak eksik) eriyen margarine ilave edilecek. 5gr. şeker, 2 gr.tuz (bir fiske) da ilave edilip, bir taşım kaynatılacak. Bu karışıma 1 su bardağının 2/3'ü kadar un eklenerek, 6 dakika, kısık ateşte, tahta kaşık ile karıştırılarak pişirilecek.

Bu hamur ılınınca (yumurtalar pişmeyecek kadar soğutulunca) 3 adet yumurta, tek tek, yine tahta kaşıkla karıştırılarak, hamura yedirilecek.Tepsiye yağlı kağıt döşenir, tatlı kaşığı tam tepeleme doldurulmadan, hamurdan kaşıkla alınıp, aralıklı (çünkü hamur çok kabaracak, bezeler birbirine yapışmasınlar) dizilir ve kızgın fırına sürülür. 200 derecede bezeler kabarıp, pembeleşinceye kadar pişirilir.

Bezelerin pişip, pişmediğini anlamak için; fırının kapağını çok sık açmak sakıncalınır. Bezeler tam pişince içleri boş, cevizden biraz büyük, çok şirin toplar olacaklar.

Bu topların içine ister pastacı şırıngası ile, ister ortadan bıçak ile kesip, hazırladığınız pastacı kremasını dolduracağız.

Krema :

2 yumurta sarısı
2 fincan şeker
750gr. süt
vanilya
2 yemek kaşığı un

2 yumurta sarısı, 2 fincan şekerle iyice çırpılır, yaklaşık 750gr. süt, vanilya ve 2 yemek kaşığı un ile muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan inince 50gr. tereyağı ilave edilir, bu karışıma yedirilir. Krema ılınınca bezelere doldurulur.

İçi doldurulmuş bezeleri büyük bir pasta tabağına dizilir.

Sos :


2 kahve fincanı kakao,
2 kahve fincanı şeker,
1 yemek kaşığı un,
1,5 su bardağı süt
1 kaşık tereyağ

Üstüne dökeceğimiz sosu: 2 kahve fincanı kakao, 2 kahve fincanı şeker, 1yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt kısık ateşte pişirilir.ateşten inince yine 1 kaşık kadar tereyağ ilave edilip, kakaolu sosa iyice yedirilir.

Soğutulurken kaymak tutmaması için arada devamlı karıştırılır. Tam soğuyunca bezelerin üzerine dökülüp, servise hazırdır

 
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2010, 23:34   #2
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Sevgili füsun hanım, profiterolü yıllar önce bir kez denemiş ve pek başarılı olamamıştım. Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum. Siz bizzat yaptığınız ölçüleri verdiğinize göre, sizin ölçülerinizle denemek isterim.

Sizden bir ricam olacak. Yaptığınızda fotoğraf ekleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 10:26   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,763
Galeri: 90
1 Çorba kaşığı şeker 15 gr ettiğine göre, 5 gr şeker için 1 tatlı kaşığı konacak sanırım...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 10:42   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Ben bahçe ilaçlamalarında 1 çay kaşığı dolusunu hep 5 gr. olarak hesaplarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 21:30   #5
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
1 Çorba kaşığı şeker 15 gr ettiğine göre, 5 gr şeker için 1 tatlı kaşığı konacak sanırım...
Evet sevgili malina, sevgili Güler 1 tatlı kaşığı oluyor

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 21:32   #6
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili füsun hanım, profiterolü yıllar önce bir kez denemiş ve pek başarılı olamamıştım. Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum. Siz bizzat yaptığınız ölçüleri verdiğinize göre, sizin ölçülerinizle denemek isterim.

Sizden bir ricam olacak. Yaptığınızda fotoğraf ekleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...
Sevgi hanımcığım yaptığımda mutlaka fotoğraflıyacağım canım Hamura kefilim, başarılı olursunuz

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 21:40   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Benim yaptığım tarifle bire bir örtüşen bir tarif sizinki sevgili Füsun ,
Sadece ben sos yaparken un yerine mısır nişastası kullanıyorum .Sos çok parlak oluyor .

En son içine biraz bitter çikulata katıyorum.Kalori artıyor ama lezzeti çok değiştiriyor. Birde ben soğuk fırına atıyordum .Sıcak fırını okuyunca bi durdum ama siz yaptığınıza göre demek ki sorun olmuyor.
Korkmadan yapın arkadaşlar tarif yüzde yüz tutuyor.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 21:46   #8
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgi hanımcığım yaptığımda mutlaka fotoğraflıyacağım canım Hamura kefilim, başarılı olursunuz
Teşekkür ederim, sevgili Füsun hanım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 21:46   #9
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
Ben yeni yapmıştım. Çok güzel oluyor. Benim tarifim de buna çok yakın. Kesin tutuyor. Tavsiye ederim deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 22:00   #10
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Bazen ben de sosuna bitter ilave ediyorum Sedefciğim Fırını iyice ısıtıyorum canım, o zaman hamur daha iyi kabarıyor. Bezeler pembeleşip, güzel pişince fırından almak gerekiyor, yoksa bezeler sönüveriyor.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019