25-02-2010, 19:46 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Meyveli Yoğurt
Bir süredir en leziz meyveli yoğurt elde etmenin üzerinde çalışmalar yapıyordum. Şimdi vereceğim tarif tamamen bana aittir. Hiç bir yerden alıntı, çalıntı yapmadım. Deneye yanıla buldum, bizim ev ahalisi çok beğendi. Benim ölçüm şöyle; 1 kg yoğurtla yarım kutu mascarpone peyniri veya 2 kg yoğurtla 1 kutu mascarpone peyniri, telli çırpıcıyla krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Ben çilekle hazırladım fakat mevsiminde orman meyveleriyle, şeftaliyle, kayısıyla veya karışık yapılınca çok daha lezzetli olacaktır. Çilekler çok küçük küpler halinde doğranır. Arzu edilen kadar pudra şekeri ilave edilir. (Hiç şekersiz de hazırlayabilirsiniz.) Elinizle köfte yoğurur kadar sert olmayacak bir kuvvetle hafifçe mıncıklanır, reçel kıvamını alacaktır. Hazırladığınız yoğurtlu karışıma ilave edilip karıştırılır. |
25-02-2010, 20:02 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Sebahattin, Mascarpone peyniri lezzetine lezzet katıyor. Daha önceleri bu peynirin yerlisi yoktu çok yüksek fiyatlarda satılıyordu ancak 1-2 aydır bir yerli marka makul sayılacak fiyata satılmaya başladı. (4 TL civarı) İlk denemem peynirsizdi, onu da çok beğendik ama oğlum "Eh işte, onlara benzememiş" dedi. Sonra bunu denedim, "İşte Budur!" dedik. Deneyince sonucunu paylaşırsan sevinirim. |
25-02-2010, 20:08 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Evde dört kişiyiz İstanbullu arkadaşımla yemekleri yapıyoruz. Her akşam "Yemekteyiz" programındayız sanki. Pazar günü döneceğiz Bandırmaya, o akşam bununla katılacağım yarışmaya =)) Hemen paylaşırım sonucu ve düşünceleri, inşallah Bandırmada Mascarpone bulabilirim... Sevgiler |
25-02-2010, 20:16 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Gitmeden Bursa'dan al istersen. Burada da yeni başladı satılmaya, büyük marketlerde var genelde. "Trakya" marka. Bu arada esas püf noktasını unutmuşum, bir gün sonra meyvelerin aroması yoğurda daha çok geçtiği için daha güzel oluyor. Yani hemen tüketmeniz gerekmiyor. 2-3 gün kalabilir dolapta, hiç sulanmıyor. Düzenleyen limon : 26-02-2010 saat 10:57 |
|
|