agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2009, 12:34   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Kıbrıs'ın Hellim Böreği

Herkese iyi gunler.
Sanirim Kibrisa ozgu hellimi bircogunuz biliyor ve tatmissinizdir. Onceleri tuzlu gibi gelen hellime alistinizmi artik vazgecilmeziniz olur.

Name:  Hellim boregi 010.jpg
Views: 4766
Size:  29.0 KB

Kibrista hellim bolca tuketilir. Yazlari karpuz, kavun hiyar ve tomatesin yaninda yenir. Kebabi yapilir, yumurta ile kavrulur, Tarhana corbasina kavrulup eklenir,
Sicak corek, ekmekle, kizartilmis ekmekle yenildigi gibi hamurla birlikte yogrulup ekmegi yapilir(Hellimli bitta) ve en guzeli boregi yapilir.

Iki cesit hellim boregi yapilmaktadir. Yumurtali ve Soganli. Dun esimin yaptigi hellim boregi soganliydi. Ben size onu tarif verecek olsamda, yumurtalisindan da soz edeyim.

Yumurtalı hellim böreği

Bir rendelenmis hellim icerisine iki cirpilmis yumurta kanup karistirilir gerisi asagidaki tarifedeki gibidir tek farki yumurtali hellim boregi yagda kizartilir.

Soganli hellim böreği

Hamur icin:
1/2 kilo mayasiz un
Bir corba kasigi sivi yag
Biraz tuz
alabildigi kadar ilik su

Ic malzeme:
1 hellim
2 iri sogan
1 corba kasigi kuru nane
Sogani kavurmak icin sivi yag.

Once hamuru kulak memesi yumusakliginda yogurup dinlenmeye birakin.

Name:  Hellim boregi 008.jpg
Views: 4896
Size:  25.4 KB

Hamur dinlenirken, hellimi derince bir kab icerisine ince bir sekilde rendeleyiniz.
Soganlari ince dograyip, bir tavaya koycaginiz sivi yag icerisinde pembelesene kadar kavurunuz. Kavrulmus sogani rendelenmiz hellim icerisine dokup naneyi de ekleyip iyice karistiriniz.

Name:  Hellim boregi 001.jpg
Views: 3988
Size:  36.0 KB

Borek hamuru oklavi ile ince bir sekilde acilsa da, esim oklavi ile acamadigindan makinede(Italyanlarin makarina yapmakta kullandigi bir makine) hamurlari acip borekleri yapiyor. Acilan hamurlar uzerine hep sag ve ya hep sol tarafa, bir dizi seklinde borek ici bir kasikla konuyor.

Name:  Hellim boregi 003.jpg
Views: 4035
Size:  26.4 KB

bezenin bir tarafina konan borek ici, bos kalan beze tarafi ile kapatilip kesiliyor.
Name:  Hellim boregi 005.jpg
Views: 3497
Size:  29.2 KB

 
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 12:45   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Eger borekleri yapan iki kisi ise biri yapar digeride kizartir. Bir kisi ise borekleri temiz bir bez uzerine dizip hepsi bitirdikten sonra kizartir.

Name:  Hellim boregi 006.jpg
Views: 4907
Size:  18.6 KB

Soganli hellim boregi yagsiz olarak sac, veya tavada kizartilir(gozleme gibi)
Evde klasik yemekler yapmak, esimin isi oldugundan bu boregi de o yapti.
Ben soganli hellim boregini bal ile seviyorum.
Hellim bularsaniz mutlaka deneyiniz.

Name:  Hellim boregi 009.jpg
Views: 7327
Size:  45.6 KB

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019