09-01-2011, 21:43 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
|
Nefis görünüyor. Elinize sağlık. |
09-01-2011, 21:47 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Pek güzel görünüyor elinize sağlık, ama sadece son halini fotoğraflamışsınız. Baştan itibaren malzemeleri ile, yapım aşamasını, servis tabağına kadar olan bütün bölümleri yazın, fotoğraflayın ki, biz de görüp, yapalım hemşerim |
09-01-2011, 21:49 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Malzemeleri ve Yapılışı; 1 Su Bardağı Sıvı Yağ, 1 Su Bardağı Ilık Süt, 1 Yumurta Beyazı İçine, Sarısı Üzerine, 1 Tatlı kaşığı Tuz, 2 Tatlı Kaşığı Şeker, 1 Haşlanmış İri Patates (Sıcak Olacak), 1 Paket Kuru Maya, 2 Çorba Kaşığı Yoğurt, Aldığı kadar Un. Bütün malzeme bir araya getirilip yoğurulacak. Yarım saat bekletilip, mayalandırılacak. Hamur sekiz eşit parçaya bölünüp, her biri bir servis tabağı büyüklüğünde elle açılacak. Açılan hamur, dört parça olacak şekilde kesilecek. Önceden hazırlanan peynir, maydanoz karışımı uzun kısma konup, rulo yapılacak. Ay şekli verilip, üzerine yumurta sarısı sürülecek. Bir yarım saat de tepside bekletilip, tekrar mayalandırılacak. Pişirilecek. Afiyet Olsun. |
09-01-2011, 22:01 | #6 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
09-01-2011, 22:12 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sevgili Sedef. Aynen söylediğiniz gibi. Daha önce bu tariften tadmamış olanlar, muhakkak tarifini alıyor. |
09-01-2011, 22:34 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Bu mayalama işi beni hep bezdiriyor ve mayalı hamurla hazırlananlardan uzak duruyorum. "Bekleyen derviş muradına erermiş"e iyi bir örnek bence ) finalde beklediğine değen bir şey hazırlamış oluyorsun. Artık koşturmacaya ara verip, benim de bu sakin ve "bekleyişli" hamurlara geçme zamanım geldi, hissediyorumm.... |
10-01-2011, 13:21 | #10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz etrafı toplayana kadar, süresi gelmiş oluyor. Denediğinizde sonuç yazarsanız sevinirim |
|
10-01-2011, 13:50 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Müjgan hanım, reklam olmasın diye yazmamıştım. Mayayı Dr.Oetker kulllanıyorum. Daha güzel sonuç alınıyor. |
13-01-2011, 18:17 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Benim sevdiğim de, o cins Güler Hanım. Evde kekten kalan kırık dökük artıklar,tatlı kurupastalar, bisküvi parçaları, badem, fındık, ceviz ve kuruüzüm, kısaca elinizde ne varsa ve birkaç kaşık kakaoyu karıştırıp iç malzeme olarak kullanabilirsiniz. Hatta elma, ayva rendeleyip tavada bir iki döndürüp, suyunu çektirip az şekerle, bol tarçınla deneyebilirsiniz. Aslında ayçöreği elde kalan malzemelerin değerlendirilmesidir. |
13-01-2011, 19:29 | #17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
13-01-2011, 20:35 | #18 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi sizler söyleyince, ben de çocukluğumda yediğim hazır ay çörekleri aklıma geldi ve netten şöyle bir araştırdım. Görsellerde de çok değişik şekilleri var. Çok değişik iç malzemeleri ile hazırlanan tarifler var. Benim aklıma en yatan, ceviz, pudra şekeri, kakao, süt, tarçın ve kuru üzüm ile hazırlanmış olanı. Hatta kıymalı ve patatesli iç ile hazırlananları da var. Benim tarifim, daha çok poğaça tadında. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|