agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Ay Çöreği (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/23017.htm)

Sevgi Durul 09-01-2011 20:28

Ay Çöreği
 
1 Eklenti(ler)
Bugün Ay Çöreği yaptım. Ve sizler için görüntüledim. Fotoğraf sıcağı sıcağına çekildi. Zaten bu çörek, sıcak yendiğinde daha güzel oluyor.

Eklenti 188070

dlk 09-01-2011 20:43

Nefis görünüyor. Elinize sağlık.

Müjgan 09-01-2011 20:47

Pek güzel görünüyor elinize sağlık, ama sadece son halini fotoğraflamışsınız. Baştan itibaren malzemeleri ile, yapım aşamasını, servis tabağına kadar olan bütün bölümleri yazın, fotoğraflayın ki, biz de görüp, yapalım hemşerim :)

Sevgi Durul 09-01-2011 20:49

4 Eklenti(ler)
Malzemeleri ve Yapılışı;

1 Su Bardağı Sıvı Yağ,

1 Su Bardağı Ilık Süt,

1 Yumurta Beyazı İçine, Sarısı Üzerine,

1 Tatlı kaşığı Tuz,

2 Tatlı Kaşığı Şeker,

1 Haşlanmış İri Patates (Sıcak Olacak),

1 Paket Kuru Maya,

2 Çorba Kaşığı Yoğurt,

Aldığı kadar Un.

Bütün malzeme bir araya getirilip yoğurulacak. Yarım saat bekletilip, mayalandırılacak. Hamur sekiz eşit parçaya bölünüp, her biri bir servis tabağı büyüklüğünde elle açılacak.

Açılan hamur, dört parça olacak şekilde kesilecek. Önceden hazırlanan peynir, maydanoz karışımı uzun kısma konup, rulo yapılacak. Ay şekli verilip, üzerine yumurta sarısı sürülecek.

Bir yarım saat de tepside bekletilip, tekrar mayalandırılacak. Pişirilecek. Afiyet Olsun.
Eklenti 188074
Eklenti 188075
Eklenti 188076
Eklenti 188077

Sevgi Durul 09-01-2011 20:51

4 Eklenti(ler)
Devamı,
Eklenti 188078

Eklenti 188079

Eklenti 188080

Eklenti 188081

Hhatice 09-01-2011 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 738825)
Bugün Ay Çöreği yaptım. Ve sizler için görüntüledim. Fotoğraf sıcağı sıcağına çekildi. Zaten bu çörek, sıcak yendiğinde daha güzel oluyor.

Eklenti 188070

Elinize sağlık .Bu tarifi uzun yıllardır yaparım .İçine giren patetes hamura farklı bir lezzet veriyor.Yumuşacık oluyor .Tavsiye ederim .

Müjgan 09-01-2011 21:01

Hehheee... Elinize sağlıkk :)))

Sevgi Durul 09-01-2011 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 738863)
Elinize sağlık .Bu tarifi uzun yıllardır yaparım .İçine giren patetes hamura farklı bir lezzet veriyor.Yumuşacık oluyor .Tavsiye ederim .

Teşekkür ederim, sevgili Sedef. Aynen söylediğiniz gibi. Daha önce bu tariften tadmamış olanlar, muhakkak tarifini alıyor.

Müjgan 09-01-2011 21:34

Bu mayalama işi beni hep bezdiriyor ve mayalı hamurla hazırlananlardan uzak duruyorum. "Bekleyen derviş muradına erermiş"e iyi bir örnek bence :)) finalde beklediğine değen bir şey hazırlamış oluyorsun.
Artık koşturmacaya ara verip, benim de bu sakin ve "bekleyişli" hamurlara geçme zamanım geldi, hissediyorumm.... :)

Sevgi Durul 10-01-2011 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 738898)
Bu mayalama işi beni hep bezdiriyor ve mayalı hamurla hazırlananlardan uzak duruyorum. "Bekleyen derviş muradına erermiş"e iyi bir örnek bence :)) finalde beklediğine değen bir şey hazırlamış oluyorsun.
Artık koşturmacaya ara verip, benim de bu sakin ve "bekleyişli" hamurlara geçme zamanım geldi, hissediyorumm.... :)

Müjgan hanım, aslında bekleyiş, zor geçmiyor. Ben yarım saat bekleme süresini belirsizlik olmasın diye yazdım. Doğruyu söylemek gerekirse hiç saat tutmuyorum.
Siz etrafı toplayana kadar, süresi gelmiş oluyor. Denediğinizde sonuç yazarsanız sevinirim :)

Müjgan 10-01-2011 12:34

Ancak pazar günü deneyebilirim, buraya sonucu yazarım kesinn :))

Sevgi Durul 10-01-2011 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 739373)
Ancak pazar günü deneyebilirim, buraya sonucu yazarım kesinn :))

Müjgan hanım, reklam olmasın diye yazmamıştım. Mayayı Dr.Oetker kulllanıyorum. Daha güzel sonuç alınıyor. :)

Müjgan 10-01-2011 14:00

Bende de o var merak etmeyin, ;) Ekmeği evde yaptığım dönemlere ait, hala süreleri dolmadıysa tabi...

Güler 11-01-2011 12:43

Ben de çok severim ay çöreğini. Hiç yapmadım, bunu denemek istiyorum.
Ama benim satın aldıklarımın içi kahverengi ve bol cevizli oluyor.

Bahsettiğim iç malzemesini bilen arkadaşımız var mı?

berduray 13-01-2011 17:17

Benim sevdiğim de, o cins Güler Hanım.
Evde kekten kalan kırık dökük artıklar,tatlı kurupastalar, bisküvi parçaları, badem, fındık, ceviz ve kuruüzüm, kısaca elinizde ne varsa ve birkaç kaşık kakaoyu karıştırıp iç malzeme olarak kullanabilirsiniz.

Hatta elma, ayva rendeleyip tavada bir iki döndürüp, suyunu çektirip az şekerle, bol tarçınla deneyebilirsiniz.

Aslında ayçöreği elde kalan malzemelerin değerlendirilmesidir.

betito 13-01-2011 17:46

Ay çöreğini katlama-sarma şekliniz değişik. Teşekkürler, anneme yaptırayım böyle. :)

Kiraz 13-01-2011 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 741443)
Benim sevdiğim de, o cins Güler Hanım.
Evde kekten kalan kırık dökük artıklar,tatlı kurupastalar, bisküvi parçaları, badem, fındık, ceviz ve kuruüzüm, kısaca elinizde ne varsa ve birkaç kaşık kakaoyu karıştırıp iç malzeme olarak kullanabilirsiniz.

Hatta elma, ayva rendeleyip tavada bir iki döndürüp, suyunu çektirip az şekerle, bol tarçınla deneyebilirsiniz.

Aslında ayçöreği elde kalan malzemelerin değerlendirilmesidir.

Çocukken (35 sene kadar önce :) şimdi de aynı mıdır bilmiyorum), dayısının pastanesi olan bir arkadaşım aynı şeyi söylemişti; kalan malzemenin değerlendirilmesiymiş. Bu nedenle içinde tatlının yanında tuzlu da farkediliyor.

Sevgi Durul 13-01-2011 19:35

Şimdi sizler söyleyince, ben de çocukluğumda yediğim hazır ay çörekleri aklıma geldi ve netten şöyle bir araştırdım. Görsellerde de çok değişik şekilleri var. Çok değişik iç malzemeleri ile hazırlanan tarifler var. Benim aklıma en yatan, ceviz, pudra şekeri, kakao, süt, tarçın ve kuru üzüm ile hazırlanmış olanı. Hatta kıymalı ve patatesli iç ile hazırlananları da var.

Benim tarifim, daha çok poğaça tadında.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024