agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Sevgi Durul

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-01-2011, 20:28   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Ay Çöreği

Bugün Ay Çöreği yaptım. Ve sizler için görüntüledim. Fotoğraf sıcağı sıcağına çekildi. Zaten bu çörek, sıcak yendiğinde daha güzel oluyor.

Name:  ay çöreği.JPG
Views: 1929
Size:  43.1 KB

 
Müge beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 20:43   #2
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
Nefis görünüyor. Elinize sağlık.

dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 20:47   #3
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Pek güzel görünüyor elinize sağlık, ama sadece son halini fotoğraflamışsınız. Baştan itibaren malzemeleri ile, yapım aşamasını, servis tabağına kadar olan bütün bölümleri yazın, fotoğraflayın ki, biz de görüp, yapalım hemşerim

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 20:49   #4
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Malzemeleri ve Yapılışı;

1 Su Bardağı Sıvı Yağ,

1 Su Bardağı Ilık Süt,

1 Yumurta Beyazı İçine, Sarısı Üzerine,

1 Tatlı kaşığı Tuz,

2 Tatlı Kaşığı Şeker,

1 Haşlanmış İri Patates (Sıcak Olacak),

1 Paket Kuru Maya,

2 Çorba Kaşığı Yoğurt,

Aldığı kadar Un.

Bütün malzeme bir araya getirilip yoğurulacak. Yarım saat bekletilip, mayalandırılacak. Hamur sekiz eşit parçaya bölünüp, her biri bir servis tabağı büyüklüğünde elle açılacak.

Açılan hamur, dört parça olacak şekilde kesilecek. Önceden hazırlanan peynir, maydanoz karışımı uzun kısma konup, rulo yapılacak. Ay şekli verilip, üzerine yumurta sarısı sürülecek.

Bir yarım saat de tepside bekletilip, tekrar mayalandırılacak. Pişirilecek. Afiyet Olsun.
Name:  1.JPG
Views: 833
Size:  33.6 KB
Name:  2.JPG
Views: 884
Size:  44.0 KB
Name:  3.JPG
Views: 842
Size:  31.9 KB
Name:  4.JPG
Views: 830
Size:  33.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 20:51   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Devamı,
Name:  5.JPG
Views: 862
Size:  34.6 KB

Name:  6.JPG
Views: 837
Size:  35.6 KB

Name:  7.JPG
Views: 851
Size:  44.1 KB

Name:  8.JPG
Views: 824
Size:  49.8 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 21:01   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Bugün Ay Çöreği yaptım. Ve sizler için görüntüledim. Fotoğraf sıcağı sıcağına çekildi. Zaten bu çörek, sıcak yendiğinde daha güzel oluyor.

Eklenti 188070
Elinize sağlık .Bu tarifi uzun yıllardır yaparım .İçine giren patetes hamura farklı bir lezzet veriyor.Yumuşacık oluyor .Tavsiye ederim .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 21:01   #7
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Hehheee... Elinize sağlıkk ))

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 21:12   #8
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Elinize sağlık .Bu tarifi uzun yıllardır yaparım .İçine giren patetes hamura farklı bir lezzet veriyor.Yumuşacık oluyor .Tavsiye ederim .
Teşekkür ederim, sevgili Sedef. Aynen söylediğiniz gibi. Daha önce bu tariften tadmamış olanlar, muhakkak tarifini alıyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 21:34   #9
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Bu mayalama işi beni hep bezdiriyor ve mayalı hamurla hazırlananlardan uzak duruyorum. "Bekleyen derviş muradına erermiş"e iyi bir örnek bence ) finalde beklediğine değen bir şey hazırlamış oluyorsun.
Artık koşturmacaya ara verip, benim de bu sakin ve "bekleyişli" hamurlara geçme zamanım geldi, hissediyorumm....

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 12:21   #10
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Bu mayalama işi beni hep bezdiriyor ve mayalı hamurla hazırlananlardan uzak duruyorum. "Bekleyen derviş muradına erermiş"e iyi bir örnek bence ) finalde beklediğine değen bir şey hazırlamış oluyorsun.
Artık koşturmacaya ara verip, benim de bu sakin ve "bekleyişli" hamurlara geçme zamanım geldi, hissediyorumm....
Müjgan hanım, aslında bekleyiş, zor geçmiyor. Ben yarım saat bekleme süresini belirsizlik olmasın diye yazdım. Doğruyu söylemek gerekirse hiç saat tutmuyorum.
Siz etrafı toplayana kadar, süresi gelmiş oluyor. Denediğinizde sonuç yazarsanız sevinirim

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 12:34   #11
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Ancak pazar günü deneyebilirim, buraya sonucu yazarım kesinn )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 12:50   #12
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Ancak pazar günü deneyebilirim, buraya sonucu yazarım kesinn )
Müjgan hanım, reklam olmasın diye yazmamıştım. Mayayı Dr.Oetker kulllanıyorum. Daha güzel sonuç alınıyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 14:00   #13
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Bende de o var merak etmeyin, Ekmeği evde yaptığım dönemlere ait, hala süreleri dolmadıysa tabi...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 12:43   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Ben de çok severim ay çöreğini. Hiç yapmadım, bunu denemek istiyorum.
Ama benim satın aldıklarımın içi kahverengi ve bol cevizli oluyor.

Bahsettiğim iç malzemesini bilen arkadaşımız var mı?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2011, 17:17   #15
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Benim sevdiğim de, o cins Güler Hanım.
Evde kekten kalan kırık dökük artıklar,tatlı kurupastalar, bisküvi parçaları, badem, fındık, ceviz ve kuruüzüm, kısaca elinizde ne varsa ve birkaç kaşık kakaoyu karıştırıp iç malzeme olarak kullanabilirsiniz.

Hatta elma, ayva rendeleyip tavada bir iki döndürüp, suyunu çektirip az şekerle, bol tarçınla deneyebilirsiniz.

Aslında ayçöreği elde kalan malzemelerin değerlendirilmesidir.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2011, 17:46   #16
Ağaç Dostu
 
betito's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 756
Galeri: 31
Ay çöreğini katlama-sarma şekliniz değişik. Teşekkürler, anneme yaptırayım böyle.

betito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2011, 18:29   #17
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Benim sevdiğim de, o cins Güler Hanım.
Evde kekten kalan kırık dökük artıklar,tatlı kurupastalar, bisküvi parçaları, badem, fındık, ceviz ve kuruüzüm, kısaca elinizde ne varsa ve birkaç kaşık kakaoyu karıştırıp iç malzeme olarak kullanabilirsiniz.

Hatta elma, ayva rendeleyip tavada bir iki döndürüp, suyunu çektirip az şekerle, bol tarçınla deneyebilirsiniz.

Aslında ayçöreği elde kalan malzemelerin değerlendirilmesidir.
Çocukken (35 sene kadar önce şimdi de aynı mıdır bilmiyorum), dayısının pastanesi olan bir arkadaşım aynı şeyi söylemişti; kalan malzemenin değerlendirilmesiymiş. Bu nedenle içinde tatlının yanında tuzlu da farkediliyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2011, 19:35   #18
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Şimdi sizler söyleyince, ben de çocukluğumda yediğim hazır ay çörekleri aklıma geldi ve netten şöyle bir araştırdım. Görsellerde de çok değişik şekilleri var. Çok değişik iç malzemeleri ile hazırlanan tarifler var. Benim aklıma en yatan, ceviz, pudra şekeri, kakao, süt, tarçın ve kuru üzüm ile hazırlanmış olanı. Hatta kıymalı ve patatesli iç ile hazırlananları da var.

Benim tarifim, daha çok poğaça tadında.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019