agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2007, 13:13   #361
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Arap sabunlu karışım yaprak bitleri vs. içindir. Dolayısıyla bu durumda uygulanmaz. Hasta bitkiden fotoğraf ekleyip kendinizi yeni gelen arkadaşlar bahsinde tanıtmanızı rica ederiz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 15:28   #362
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-08-2007
Küpeçiçeği

Size küpeçiçeğimin yapraklarının resmini gönderiyorum. Ancak bu kadar net çıktı.Aldığımda ilaçlanmıştı.Eski yapraklar da bir sorun yok .Sorun sadece yeni çıkan yapraklarda.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen KÜPEÇİÇEĞİ : 09-08-2007 saat 16:53
KÜPEÇİÇEĞİ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 16:45   #363
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
Minemde durduramadığım bir kuruma var yeni dallar ve yapraklar çıkıyor ama oda kuruyor küllenme olabilirmi?Eğer öyleyse ne yapabilirim?

Düzenleyen GLCN : 08-08-2007 saat 13:08
GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 08:59   #364
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
hımm... Teşekkür ederim cevap gelmeyince sulandırılmış kükürt alıp satıcının tavsiyesine göre sulandırıp fısfısla küpelime sıktım ama daha kötüye gitti

Sürekli kuruyan hasta yapraklarını temizliyorum ama sağlamlar da bitmek üzere... Tüm yapraklarını kopartırsam ölür mü?

Düzenleyen Tuba : 07-08-2007 saat 10:35 Neden: cümleye büyük harfle başlar :)
Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 10:09   #365
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaengin Mesajı Göster
...cevap gelmeyince ...
Tuba, sorunu dün 13.16 da sormuşsun, bense 13.21 de cevaplamışım. Daha seri olma imkanımız yok. Bu kadar hızlı cevap aldığınız için de şanslısınız. Sürekli ekran başında, sizlerin sorularını anında cevaplayacak birer uzman bulunduramadık maalesef.

Bu arada hem sen, hem de GLCN' den yazım kurallarınıza uymanızı rica ederim. Cümlelere büyük harfle başlayınız.

Eski 07-08-2007, 10:39   #366
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Uyarı için teşekkürler. Düzelttim.

01-08-2007, 14:30 tarihindeki 422 nolu mesaj da bana ait. Dünkü sorunun arada kaynamasından dolayı tekrar ettiğim mesajdı.

Bu kadar hızlı cevap aldığım için şanslımıyım bilmem çünkü küpelim halen kötüye gidiyor. Hızlı cevap alabilseydim belki bu kadar ilerlemezdi.

Ama burada olmak başlı başına bir şans zaten. Güzel insanların içinde, güzel şeyler öğrenmek... Evet bu kısmı şans

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 11:21   #367
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KÜPEÇİÇEĞİ Mesajı Göster
Size küpeçiçeğimin yapraklarının resmini gönderiyorum. Ancak bu kadar net çıktı.Aldığımda ilaçlanmıştı.Eski yapraklar da bir sorun yok .Sorun sadece yeni çıkan yapraklarda.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Küpe çiçeği bundan daha net bir fotoğraf gerek. Makro çekmenizi rica ederim, bir de bitkinin genel halini çekip yollayın.

Eski 08-08-2007, 15:20   #368
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-08-2007
merhabalar , kavunda sararmalar meydana gelmiş. mantari hastalık olduğunu zannediyorum. kullanılabilecek kimyasal ilaç hakkında bilgi istiyorum. şimdiden teşekkürler....

bagerhk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 20:51   #369
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bagerhk merhaba, hoşgeldiniz, öncelikle kendinizi yeni gelen arkadaşlar başlığında bize tanıtmanızı ve cümlelerinize büyük harfle başlamanızı rica ederiz. Daha sonra bitkinin bir fotoğrafını isteri ki, size yardımcı olma şansımız olsun.

Fotoğrafı görünce bilgisi olan bir arkadaşımız olursa size yardım eder.

Eski 09-08-2007, 16:46   #370
Yeni Üye

Fotoğraf makinemde sorun var .Net çekmiyor.Yaprak altlarında nokta nokta çürümeler var. Yeni çıkan tomurcuklarda kendilerini döküyorlar.İki günde bir sulamam yeterlimi ?Balkonum kapalı.

Eklenen Resimler

Eski 09-08-2007, 20:57   #371
Ağaçsever

ekip2004's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Merbaba,küpeçiçeği ile ilgili sitede bilgiler var sanırım.Yinede tekrarlamak isterim soruna bakılırsa çiçeğin nemli toprağı ve direkt güneş ışığı almayan yeri sevdiğini düşünerek normalin üzerinde suladınız ve yapraklarına su püskürttünüz,öncelikle hava sirkülasyonu olabilecek bir yer seçmelisiniz,toprağını nemli tutmalısınız,aşırı sudan kaçınmalısınız,mevcut çiçek toprağınız aşırı sulamayı da göz önüne alırsak asidik karekterli(ph sı 7 nin epeyce altında)yapraklarına kükürt uygulamanız buradan sızan kükürt vasıtası ile saksıdaki toprağın ph sını epeyce aşağıya indirmiştir.Dolayısı ile hastalık elemanları için dahada uygun ortam hazırladınız.zaten resimlere baktığımda yoğun kükürt uyguladığınız görülüyor.Kükürt doğru yerde doğru zamanda doğru dozda uygulandığında mükemmel bir ürün ancak siz yanlış yaptınız.Benomyl 50 wp veya Thiram 80 wp aktifli fungusitlerden ziraii ilaç satan bayilerden temin edebilirseniz benomyl den 1 litre suya 1 çay kaşığı(teknik doz 60gr/100lt),thiram kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı 1 lt suya(teknik doz 250gr/100lt)eritip yapraklar haftada bir olmak şekilde ilaçlanmalı saksı toprağının üzeri kabartılarak bir miktar yeni çiçek toprağı eklenerek saksı toprağı da bu ilaçlı su ile sulanmalıdır.

ekip2004 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 21:19   #372
Ağaçsever

ekip2004's Avatar

merhaba,bagerhak,kavunda sararma ,çürüme var çare diyorsunuz.Kavunda sararmaya sebep olacak onlarca değişik hastalık ve bir okadar başka sebep var.Ancak en yaygın olarak gördüklerimizin başında yalancı mildiyö dediğimiz hastalık var bunun için kullanılan 40-50 adet ruhsatlı fungusit var.Bulunduğunuz yerde ziraii ilaç bayisi varsa zaten bunlardan çoğu mevcuttur.cymoxanil%50 bu konuda çok etkili netice verebilir.metalaxyl+mancocep karışımı,fosethyl al%80,propineb%70 ...gibi birçok ilaç işi görür.Ancak beslenme ile ilgili problemler,kırmızı örümcek dolayısı ile ilgili saramalar olabilir.Bu tür problemi bulunduğunuz yerdeki uzman bir ziraat mühendisine numune bitki getirerek daha doğru teşhis yapılmasını sağlayabilirsiniz.düzgün fotoğraf siteye gönderebilseniz ben de size yardımcı olmaya çalışırım.

Eski 09-08-2007, 21:29   #373
Ağaçsever

ekip2004's Avatar

Beyaz sinek ile ilgili gereğinden çok çeşit ilaç karışımları kullanıldığını sitede okuyorum benim bu durumdaki arkadaşlara önerim Acetamiprit 20sp veya acetamiprit 20 sl.aktifli ilaçalardır.Bu ilaçlar 100gr.gibi küçük ambalajlarda perakende çok ucuz fiyata satılmakta olup kullanım dozu 1 litre suya yarım çay kaşığı yetmekte,sistemik olması ,uzun süre koruyucu olması,sebebi ile de tercih edilmelidir.

Eski 09-08-2007, 22:09   #374
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
Benimde cananımda vardı beyaz sineklerden ne yaptımsa kurtulamamıstım şimdi ise ben ilgilenmediğim için sanırım küsüp gittiler.Çünkü eser kalmadı onlardan..

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 23:19   #375
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Domatesimde ve bir kaç bitkimde yapraklar bu haldeler. Ne yapmalıyım?

Eklenen Resimler

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 00:25   #376
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Ada, derginin http://www.agaclar.net/dergi/temmuz07.html sayısında Zir. Yük. Müh. Ayşenur Tokaç'ın domates hastalıkları yazısı vardı. Orada detaylı, resimli bilgiler ve ilaç önerileri mevcut. Bu aşamada artık kimyasal kullanmalısın. Kırmızı örümcek de var gibi. Kükürt kullanırsan çift taraflı işine yarayacak. Hem hastalık hem zararlıyı çözecek.

Eski 10-08-2007, 00:26   #377
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Çok teşekkürler Mine Hanım. Hemen bakıyorum.

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 20:51   #378
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sayın Mine Pakkaner,
Benim sorunum, bahçemdeki güllere dadanan,sert kabuklu başparmağımızın tırnağı büyüklükteki, parlak gri yeşil arası renkteki böcekler. Ben onlara doz doz diyorum. Çünkü kuyruk kısımlarında istediğinde açtığı ve uçmasını sağlayan kanatları var. Zoru görünce dozzz diye uçuyorlar. Gül goncalarının ve açmış güllerin içine girerek spermleri yiyorlar. Böyle olunca çiçek de açamıyor, soluyor veya cansız bir çiçek oluyor. Birkaç defa toplamayı denedim, ama başedemedim. Bahçemde 100 kökten fazla gül var. Topladığım böceklerden birkaç tanesini ziraatçılara götürüp ilaç istedim. Verilen ilaçlar da maalesef tesir etmedi. En kısa zamanda resimlerini çekip yüklemeye çalışacağım.
Beni aydınlatırsanız memnun olurum.
Saygılar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2007, 12:33   #379
Ağaçsever

Antaios's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2006
Neler oluyor bu domateslere?

Domateslerde buna yola açan sorun konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Eklenen Resimler

Antaios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 22:23   #380
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2007
Şefleram hastalandi

Merhaba,

Ben de aranizda yeniyim, cok saglikli olan şeflaram hastalandi, yapraklarin altinda siyah noktaciklar oluyor sonra yaprak dusuyor, sizin resimlerdeki hic birine benzetemedim. Resim cekme olanagim da yok yok ne yapmaliyim.

teskkurler

lavanta7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2007, 01:46   #381
Ağaçsever

ekip2004's Avatar

Merhaba niceboy,Domateste çiçekburnu çürüklüğü dediğimiz kalsiyum eksikliği var,bukadar ilerlemişi de nadir görünür ,kalsiyum nitrat içerikli damla sulama gübresi ile eritilerek tabandan veya aynı gübre çözeltisinin sıvısını yapraktan sık sık uygularsanız sorun çözülür.Öğrencisiniz sanırım dün yeni konu olarak açtığım türkiye topraklarında kireç problemlerine göz atarsanız faydalı olur.Ayrıca sitede diğer arkadaşlar hastalıklarla ilgili çok ayrıntılı bilgiler derlemişler ,biraz karıştırın ...

Eski 17-08-2007, 11:30   #382
Ağaçsever

Antaios's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2006
Çok teşekkür ederim ekip2004.

Antaios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2007, 13:27   #383
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2007
Zeytin Paraziti Mi?

merhabalar benim zeytin fidanımın yaprakları pamuklanmıştı ve bir yaprağın

arkasında da yarısı olgunlaşmış kırmızı, yavaş hareket eden ve tosbaha

arabaya benzeyen yani yuvarlak hatlı bir takım böcek larvaları buldum ve

hepsini tek tek bulup öldürdüm ve bunlardan müthiş bir pembe renkte kan

gibi bir sıvı çıkıyordu acaba bunlar kene yavruları olabilir mi?keneler

yaprakların arkasına bu şekilde yavrularmı?

atakan01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 22:13   #384
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-01-2007
Merhaba. İzmir'de tarım ilaçlarını nereden almamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

kmozt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 15:17   #385
Yeni Üye

Beyaz sinekler

Küpeçiçeğimde yeni oluşmuş beyaz sinekler ve yumurtalarını buldum.Yumurtalı yaprakları temizledim.Pelin otunu kaynattım, fakat acı biber yoktu. Pelin otunu yanlız uygulasam olurmu bana yardım edebilirmisiniz?Teşekkür ederim.

Eski 20-08-2007, 09:09   #386
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-07-2007
Yanlış yerdeysem lütfen ben doğru yere taşıyın.
Nisan ayında yaklaşık 50 metrekarelik bahçame çim ektirdim. 15-20 gün sonra çimler çıkmaya başladı ve 10-15 cm. büyüklüğü ulaşınca makas ile biçtim.Çimler tekrar büyümeye başlayınca bazı yerlerden bölge bölge yavaş yavaş sararmaya başladı, yaklaşık bir ay sonra tamamen sarardı.Bu arada düzenli olarak özellikle akşamları suluyordum.Tamamen sararınca sulamayı bıraktım.15 gün önce Ziraat Mühendisinin tavsiyesi ile çimlere mantar ilacı uyguladım.Şu anda hiçbir değişiklik yok.8-10 günde bir olmak üzere suluyorum.Bahçem çok fazla güneş almıyor.genellikle akşam saatlerinde suluyorum
Çim dikilen yerde yetişmiş kayısı ve kiraz ağacım var.Bu ağaçlara özellikle de kayısı ağacına ikbahardan başlamak üzere 2-3 defa böcek ilacı uyguladım.Çimlerdeki sararmaya bu ilacın da etkisi olabilirmi?
Birkaç gün önce kiraz ağacının bazı dallarının kurumaya başladığını fark ettim.Bu dallarda beyaz kurtçuğa benzer akıntıların ağacın dallarından fışkırır gibi dışarı çıkıp, katılaştığını fark ettim.Kiraz ağacımın kurumasını hiç istemiyorum.
Çimlerdeki sararmaları ve kiraz ağacındaki beyaz oluşumların resimlerini mail ile birlikte gönderiyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yaşar Ünal

Eklenen Resimler

Düzenleyen Güzelözlü : 21-08-2007 saat 13:34 Neden: Resim eklemek için
Güzelözlü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 09:43   #387
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Güzelözlü hoşgeldiniz, Buraya tıklarsanız, Yeni arkadaşlara yardımcı olacak bilgiye ulaşabilirsiniz. Fotoğraf yüklemeyi açıklıyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 23:11   #388
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KÜPEÇİÇEĞİ Mesajı Göster
Küpeçiçeğimde yeni oluşmuş beyaz sinekler ve yumurtalarını buldum.Yumurtalı yaprakları temizledim.Pelin otunu kaynattım, fakat acı biber yoktu. Pelin otunu yanlız uygulasam olurmu bana yardım edebilirmisiniz?Teşekkür ederim.
Kullanabilirsiniz. Ancak, acı biber etkiyi arttıracaktır.

Eski 20-08-2007, 23:13   #389
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kmozt Mesajı Göster
...İzmir'de tarım ilaçlarını nereden almamı tavsiye edersiniz? ...
Kemeraltı'nda Özel İdare'nin arka sokağında tohum, ekipman ve ilaç bayileri var. Oradan temin edebilirsiniz.

Ezgi beğendi.
Eski 21-08-2007, 16:04   #390
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Galeri: 8
Değerli Forum üyeleri ,yukarıda güzeözlü' nün yani eşimin (ikimizde üye olduk ne mutlu) yolladığı mesajı ve resimler için yok mu bir önerisi olan? Her akşam eve gidince canım napolyon kirazımıza bakmaya dayanamıyoruz.çimler zaten ölmüş vaziyette ama kirazı olsun kurtaralım diyorum..bahçemize gösterdiğimiz özene rağmen nerede bir hastalık var gelip bizi buluyor sanki.Yanlış anlamayın ne olur. Çoğu komşumuz hiç bakım yapmıyor aylarca terk edip yazlığına gidiyor ve biz ilaçlama yaparkende onlarında bakımını yapıyoruz ama olmuyor bu da eşimi ve beni çok üzüyor.ilaç alırkende mutlaka sertifikalı ilaç satanlardan ve örnek götürerek alıyoruz.nerede hata yapıyoruz **** bunlar ne kadar normal bilemiyoruz.Hepinize saygılar..

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025