agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen malina

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2013, 18:32   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,076
Galeri: 88
101 Soruda Organik Ürün Rehberi (NG Türkiye’nin Mart sayısı)

101 Soruda Organik Ürün Rehberi


Buğday Derneği ve National Geographic Türkiye işbirliğiyle yayımlanan kitapçık “organik”hakkında merak edilen soruları yanıtlıyor.

Türkiye’de kavram kargaşası yaşanan, tüketicinin aklında çokça soru olduğu alanlardan biri “organik”. Her geçen gün daha da çok kullanılan bu sözcüğün etki alanı yaygınlaştıkça sorular da artıyor ama sağlıklı ürüne/gıdaya ulaşmak isteyen tüketici çoğu zaman sorularına doyurucu yanıtlar bulamıyor.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve National Geographic Türkiye dergisi işbirliği ile derginin Mart sayısında tüketicinin sorularına yanıt veren ve böylece önemli bir boşluğu dolduran bir rehber yayımlandı: 101 Soruda Organik Ürün Rehberi.

İçeriğini Buğday Derneği adına Batur Şehirlioğlu ve Neslihan Şimşek’in hazıladığı64 sayfalık rehber, hem “organik” sözcüğüyle ilgili kavram karmaşasını düzeltmeşansı veriyor, hem de tüketicinin merak ettiği “Organik gıdalar nasıl denetleniyor”, “Etiketinde organik yazan her gıda gerçekten organik mi”, “Organik ürünler neden pahalı”gibi sorularıyanıtlıyor.

Organik Ürün Rehberi’ndeki konu başlıkları şöyle: “Ne Organik, Neden Organik?”, “Nasıl denetleniyor, nasıl sertifikalandırılıyor?, “Dünyada ve Türkiye’de durum ne?”, “Organik, Doğal,İyi, Topraksız ve Toplum Destekli Tarım”, “Nasıl analiz ediliyor?”, “Her şey tohumla başlar”, “Bitkisel üretim”, “Hayvansal üretim”, “İşleme ve katkı maddeleri”,“Etiketleme, Paketleme, Pazarlama”, “Tekstil, Kozmetik, Temizlik”, “Alışveriş”ve “Tanımlar ve Logolar”.

Rehbere katkıda bulunan isimler arasında Özlem Bağıran, Tarık Bakmaz, Prof.Dr. Hulusi Barlas, Nurhayat Bayturan, Dr. Gülay Beşirli, Doç.Dr. Cem Özkan, Prof.Dr. Tayfun Özkaya ve Bahadır Ünsal da var.

Organik tarımla ilgili projeleri ve kurduğu modellerle, bir yandan organik ürünlerin ulaşılabilir olmasına katkıda bulunurken, diğer yandan da tüketicilerinbilgilendirilmesine önem veren Buğday Derneği, 101 Soruda Organik Ürünler Rehberi’ni yayımlayarak tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıda hakkında bilgilenmesini sağlayan NG Türkiye’ye ve rehbere katkıda bulunan tüm üretici, ziraat mühendisi ve akademisyen dostlara teşekkür ediyor.

101 Soruda Organik Ürünler Rehberi’ni,NG Türkiye’nin Mart sayısıyla birlikte bayilerden edinebilirsiniz.

 
Sakaki ve ciroz beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2021