agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen hassoman

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2008, 23:47   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: Almanya-Weil im schönbuch
Mesajlar: 1
Kabağa, salatalık aşısı yapmak istiyorum

Arkadaslar ben Almanyadan katiliyorum forumla yeni tanistim,burda kabaga yapilan salatalik asi fideleri cok pahali bir fide 5 euro nasil yapildigini bilen arkadaslar bana yardimci olurlarsa bu sene almanlara para vermem(forumda karbuzu kabaga yapilis seklini gördüm buda öyle olabilirmi?Saygilarimla

 
yasar42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 19:30   #2
Ağaçsever
 
yahya07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 60
öncelikle kullanacağanız kabak türü bal kabağı olmalı.kabak ve karpuz tohumlarını aynı tarihte fide yatağına ekin.boyları 15 cm falan olunca kabağı ve karpuzu 45'er derece açıyla fakat jilet gibi keskin bir alet ile kesin.aynı kalınlıkta olmaları önemli.sonra kabağın üstüne karpuzu yerleştirin ve bir aparatla zedelemeden tutturun.sonra sabit sıcaklık ve nemli bir ortamda muhafaza edin.10 gün içinde kayanayacaklardır.

yahya07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 15:24   #3
Ağaçsever
 
yahya07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 60
siz salatalığı sormuşsunuz ben karpuzu anlatmışım özür dilerim.ancak anlattıklarım salatalık içinde geçerli.gövdelerin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.

yahya07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 16:25   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 35
Galeri: 5
Yahya Bey, bu aşılama işi açık alanda da yapılabilir mi? Teşekkürler.

mutlum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 18:16   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Aşı

açık alanda olmaz..aşılama işleminden sonra çok yüksek nem gerekiyor ve sabit sıcaklık.. tarla şartlarında bunu sağlamanız mümkün değil...

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 19:32   #6
Ağaç Dostu
 
sabri zeki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2008
Şehir: kktc
Mesajlar: 124
aşı yapıldıktan hemensonra yapraklara belli aralıklarla su püskürterek tutma şansını artırırsınız, bende patlıcan ve domates deniyorum ,bir hafta oldu ,aşılar bakalım nolacak ..

sabri zeki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 19:44   #7
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Youtube de grafting diye aratın istediğiniz bilgiyi görüntülü olarak bulacaksınız.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 10:26   #8
Ağaçsever
 
Mevlüt36's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 60
Youtube açılıyor mu?

Mevlüt36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 10:40   #9
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
açılmayanlar için www.ktunnel.com veya www.vtunnel.com üzerinden ébegin browsing" düğmesine basarak açabilirsiniz ancak oradaki adres satırında youtube adresi yazılı olmalı.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 16:52   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,468
Galeri: 225
Çukurova'da geçen yıl kabak fidesine aşı yapılarak karpuz yetiştirilmesi yüzünden o güzelim Adana Karpuzu'nun tadına kabak tadı bulaştırılınca geçen dönem ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 90 düştüğünden haberiniz var mı?

Dünya ölçeğinde tat ve aromada marka olma varken, Adana Karpuzu'nun aromasının korunması için titizlik gösterilmesi varken az emekle çok para kazanmanın kör hırsı yüzünden piyasa Portekiz ve İspanya'ya kaptırıldı.

İç piyasada da vatandaş o devasa görünümlü, sünger dokulu, kabak tadının aromasını iğrenç hale getirdiği karpuzları evine sokmadı, kavuna yöneldi. Hala hatırladıkça içim kalkıyor. Yazlıkta dört gözle o rengi kırmızıyla, koyu pembe arası; kütür kütür, ince kabuklu, sulu ve, 'işte karpuz tadı olursa böyle olur' dedirten Çanakkale Karpuzu'nu bekledim. İyi ki o vardı...

Şimdi bu gerçekler orta iken kabağa salata aşılamak da nereden çıktı?
Böyle girişimler agaclar.net'in felsefesine ters değil mi?
. Ben zaten ortasından, 'çat!..' diye kırılınca o kekre kokusunu dışa vuran, tadıyla adamın ağzını buran yerli salatalığa hasretim. Çocukken arkadaşımızın salata yemiş olduğunu kokusundan anlardık. Abartıp abartmadığımı benim çağdaşlarıma sorun. Bakın, salatalık sap kısmından azıcık kesilirdi. Kesilen saplı parça, kesildiği yere dairesel şekilde sürekli sürülünce beyaz bir tortu köpürürdü.. Bu kesilen kısmı alnımıza koyardık. Baş ağrısına iyi geldiğine inanılırdı.

Şimdi o beğenmediğim İsrail tohumlu salatalıklar da bozulacak.
Ortaya çıkacak olan salatalığın tadını merak eden bir salatalıktan, bir kabaktan ısırsın...

ssengoren beğendi.
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2009, 10:30   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Çok haklısınız Sn Hassoman.
Sözleriniz, dilerim bu işlere gönül veren ve verecek arkadaşlara küpe olur.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 14:55   #12
Ağaçsever
 
Mevlüt36's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 60
Bu bu görüşe katılmıyorum;kabak aşısı dünün meselesi değil...Yıllardır yiyorduk fakat "nedense " geçen yıl medyamız olayı fark etti..Bizlerde kabak tadının farkına ancak varabildik..Olan çiftçimizin elindeki mahsüle oldu ve...
Meyva kalitesini arttırmak için devamlı aşılamalar yapılmıyor mu ?...Badem ağaçlarına şeftali aşılanması gayet doğal gelmiyor mu bizlere...

Mevlüt36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 14:51   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 79
Bence doğal değil özü neyse ondan türetmeliyiz. Bu işlerde hakikaten kabak tadı verdi. Üretimi fazlalaştıracağız diye o güzel nimatlerin hem kokusunu hem tadını değiştiriyoruz.

nazmikoc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2009, 21:30   #14
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 947
Galeri: 25
Çiğ olarak tüketilen ve tadıyla aroıması mükemmel bir kabak çeşidi var ise ona aşılasınlar bence.
Ama salatalıklara da kabak tadı vermeyelim.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 22:20   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
bu asi meseleside bugün gittigim ciceknin söyledigi birseydi,ziraat tohumu aldim iyisinden dedigimde onlar olmazlar asi lazim dedi,simdi burda sizlerede danismak istiyorum
ben uzun salatalik tohumu aldim tabletlere ektim suanda 4-5 cm civarindalar...bunlari oldugu gibi birakayim kendi gibi büyüsünmü yoksa asimi lazim..ama zaten bu salatalik tohumu asi niye istesin diyede düsünüyorum acikcasi?

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 23:48   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,468
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arimayam Mesajı Göster
"....." uzun salatalik tohumu aldim tabletlere ektim suanda 4-5 cm civarindalar...bunlari oldugu gibi birakayim kendi gibi büyüsünmü yoksa asimi lazim..ama zaten bu salatalik tohumu asi niye istesin diyede düsünüyorum acikcasi?
Fidelerinize doğru sulama ve bakımdan başka bir şey yapmanıza gerek yok. Yukarıda anlatılan sizinle ilgisi yok. Rahat olun... )

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 00:31   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
cevabiniz icin tesekkürler ,acemi oldugum baya bir belli degilmi

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 00:50   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,468
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arimayam Mesajı Göster
"...." acemi oldugum baya bir belli degilmi
Bu forumun bir amacı da acemiliklerimizi gidermek değil mi? Yoksa burada işimiz ne; değil mi ama?... Ömrünüze bereket...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 14:51   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
Amin,sizinde....

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 22:04   #20
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
aşılamada kabagın cinsi önemliymiş aslında. su kabagında yapılan çalışmaları okumuştum. anaç melezlerde var bu iş için ama bulması epey zor oluyor.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019