![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine coşarsa...
Yeni Ginem eve geldiğinde bir tanecik çiçeği vardı. Balkonda gölge bir yere yerleştirdim. Yaklaşık bir ayda geldiği son durum....Çok seviyorum kızımı... (hava soğuduğun eve girecek elbette) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Katmerli cam güzelim diğerlerinden daha nazlı çiçeklerini açar açmaz döküyor. Fazla su da vermiyorum nedendir sebebini bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
İlk aldığımda çok zorlandım.Yaprakları kuruyor,çiçekleri çok narin hemen zedeleniyor. Direk güneşi sevmediğine karar verdim,çok suyu da sevmiyor.Yeni yeni kendilerine geliyorlar... Katmerli olanlar daha hassas ama daha tomurcuklu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hüzün haklıymışsınız, benimkiler kına çiçeğiymiş. Annemde onayladı bu durumu. O kadar da sevinmiştim ne güzel çimlendiler, ne çok büyüyorlar diye. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Ardabora camgüzelleriniz gerçekten bu kaya bahçesine çok yakışmışlar, çokta güzel gelişmişler. Nispeten gölge bir alan mı bulundukları yer? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Şubat ayında tohumunu ektiğim Impatiens holstii lerden en çok büyüyenler bu tekli olarak saksıya şaşırttıklarım oldu. Diğerleri bunlar kadar büyümedi. Kökleri kendine daha geniş yer bulan bu tekli saksıdakiler ise neredeyse küçük birer camgüzeli çalısı oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Merhaba benim de cam güzellerim var baharda çelikten üretmiştim. Ancak benimkiler çiçeklenmedi. Balkona çıkarmıştım ve Karsta havalar hala kötü acaba içeriye alsam nasıl olur? Çiçek açmalarını o kadar çok istiyorum ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
camgüzelim..
buda benim camgüzelim. işyerimde ve keyfi yerinde, çiçeklerini yeni döktü ve minik bir ağaç formunda.. yaprakları yeşil değil bordo ilginç bir tür.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
bu mesajımdaki camgüzellerinin bir hafta önceki halleri...Dün hepsini söküp attım çünkü son bir haftadır ortalığı kavuran sıcak ve nem hepsini mahvetti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2012
|
Benim cam güzelimde yeni tomurcuklandı rengi ve katmerli olup olmadığını bilmiyorum. süpriz olacak bana da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
Allah aşkına bu katmerli cam güzellerini nereden buluyorsunuz daha bir tane denk gelmedi bulsam hiç affetmem alırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sn. ipektuğçe teşekkür ederim dükkanı ilk ziyaretimde oda listemde olacak inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
cam güzelleri benim favorilerimden biridir 5 veya 6 cinsim var ama yazları iklimden çok sıcaklarda mahfoluyor gariplerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Cam güzellerinin en coşkulu zamanları sanırım. Katlı olanlar birer minyatür gül sanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu da yalın kat olanı, yaprakları yeni ginenin yapraklarına benziyor ama çiçeği az. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Acil yardım
Arkadaşlar nolur yardım edin. Bu camgüzelini kurtarmak için ne yapabilirim? Yaşı 10 senenin üstünde. Eskiden çok gür dalları vardı. Bol çiçek açardı. Evi taşıdıktan sonra bir türlü kendine gelemedi. http://b1302.hizliresim.com/16/t/kh3uu.jpg ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sn. Lektem, bence kalan dallarını budayıp suda köklendirin. Zaten çabuk köklenir. Ana bitkiyi de iyice kurumadıkça sulamayın ve direkt güneş almayan aydınlık bir yerde muhafaza edin. Yeni yaprak çıkartacaktır. İyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Aspirin konusunda hiç tecrübem yok o nedenle bir şey diyemem. Ancak cam güzeli çelikten çok zahmetsiz bir bitkidir kolay köklenecek ve çiçeklenecektir. Yalnız tavsiyem sulamayı fazla yapmamanız. Ben bu nedenle öldürdüm kendi cam güzellerimi. Şimdi tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum ancak henüz tohumlarımda kıpırdama yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
|
Cam güzelinin tohumları da çok çabuk çimleniyor, annem her sene tohumdan yeniden ekiyor; kışın bitki barındırmaya da hiç gerek kalmıyor. Ortancalarla beraber direk ışık almayan aydınlık ortamda çok iyi yetişiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
Ben de cam önünde muhafaza ediyorum ektiğim tohumları. Üzerindeki açıklamada direkt toprak üstüne bırakılması gerektiği yazıyordu ben de öyle yaptım. Bir kaç tanesi kök benzeri bir şeyler çıkarttı ama sonra kurudular. Anlamadım aslında zahmetsiz bir bitki ama nedenle tohumdan üretemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
merhaba ben forumda yeniyim hemen bir sorunumu paylaşmak istiyorum benim camgüzellerim çiçek açmaya çok yaklaştı ama olgun tomurcuklara el değince hen çiçekleri düşüyor sizce bunun sebepi ne ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|