![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik
|
Sevgili Maki teşekkürler ![]() Hakkı bey mavişim aralık ayına kadar tek tükte olsa çiçeklenmeyi sürdürdü. O donlarda balkondaydı. Bırakın dallarını yaprakları bile kurumadı. Çok güçlü bir bitki ![]() Tabi bu arada beyazı da olsa iki kat mutlu olurdum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hakkı Şen, Emin olamadığım için " gibi geliyor " demiştim ![]() Sevgili Finduk'un bahçesinde sizin mavişe çok benzeyen bir campanula türü var, görülmeye değer. Benim tohumdan yetiştirmeye çalıştığım mavişler de öyle çiçeklenirse çok sevineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
|
Daha evvelce de yazmıştım. Saksı çiçeklerimi genelde iki saksı olarak kendime ayırırım. Biri ölürse diğeri kalsın diye. Mavişlerim de çoğalınca bir saksıyı 5-6 saksıya bölerim, artık onlar dağıtmalık olurlar ama yine kendime iki saksı tutarım. Anaç tabir ettiğime mümkün olduğu kadar dokunmam. O saksı çok güzelleşir. 3-4 hatta beş senelik bile olabilir. Bu sene değil ama belki seneye beyaz dağıtımı yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
İşte bugünün sürprizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Çok şükür görebildik beyaz mavişimizi, kutluyorum sevgili emrezgi. Benim beyazım kötüye gidiyor sanki, yaprakları sararıp kuruyor. Tam olarak göremediğim çok küçük delikler var gibi yapraklarda. İlaçlama yapmak istemiyorum, yapraklar o kadar ince ki hemen yanıverecekmiş gibi. Sürekli elim, gözüm üzerinde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Beyazım coşuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Beyazı da bir başka güzel ![]() Benim beyazım ise ölüm kalım savaşı veriyor. Yerini değiştirmekle kötü yaptım. Çiçekten geçtim, neredeyse yaprak bile kalmadı üzerinde. İki yeşil dal. Başa döndüm yine, yeniden yapraklarını görebilsem çok mutlu olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Maviş çiçeğiyle şimdi forumda tanıştım. Hepinizinki harika, maşallah, sağlıklarının devamını diliyorum. Ay ay ay diye diye baktım tüm fotoğraflara. Bu mevsimde edinsem bu çiçekten olur mu? Yoksa seneye bahara beklesem daha mı iyi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Kaybettik
|
Sevgili Gül Batur uçlar kurumuş evet ama saksıda toprak üstündeki kısımlar yeşil ve canlı duruyor. Kurumuş Yaprakları temizletip dallarına sürekli su püskürtürseniz yapraklanmaz mı yeniden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bir ölüm haberi de benden. Tatile giderken bitkilerimizi apartman görevlisine emanet etmiştik. Hepsine gayet güzel bakmış ama maviş ne yazık ki sıcaklara dayanamamış , o da içeri almayı akıl edememiş. Sonuç ,bitkim tamamen kurumuş. Döndüğümde görünce çok üzüldüm. Ama yapacak bir şey yoktu. Hala bir ümit saksıyı suluyorum belki bişiler olur diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaz tüm çiçeklerim için zor geçiyor. Benim de beyaz mavişim gölgede ve susuz kalmamasına rağmen kurudu. Mavi olanı ise Sevgili Gül Batur'un mavişiyle aynı durumda. Yeşil kalan dallar hala var,seneye yeniden yeşerecek, biliyorum. Beyazımla vedalaştık gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Maviş ölümlerinin sıcaklarla pek alakası yok, bence. Burada iki gündür, içeride sıcaklık 32C. Dışarıyı siz düşünün. Mavişim gayet sağlıklı ve açmaya devam ediyor. Sulamalarda bir aksaklık söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Düzenleyen Sevgi Durul : 14-08-2010 saat 19:59 Neden: Yazı Düzeni |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Mavişler sıcağa dayanıklı bir çiçek benimkisi açıp geçmişti ama yinede tek tek kalanlar açıyor hala bugün burası 39 dereceyi gösteriyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Moderatör
|
Sevgili Gül Batur, sizin yerinizde olsam hemen mavişlerimi kısacık budarım ve az güneş alan bir yerde bolca sularım. Benim hem mavişim hem de beyaz olanı yeniden çiçeklenmeye başladılar. Şimdi İstanbul'dayım, Manyas'da olsam fotoğrafını çekerdim. Mavişleri güllü kameriyeye aldım, orası pek güneş almıyor, evvelce 3-4 günde bir su veriyordum ama bu aralar gün aşırı suluyorum yoksa toprağı çatlayacak kadar kuruyor. Kameriyeye hem güller hem de salkım söğüt çok gölge yapıyor. Baktım ki cam güzelleri ve clematisler orada çok keyifliler ben de mavişleri oraya taşıdım. Haftasına yeniden çiçek tomurcukları oluştu. Siz üzülmeyin, baktınız ki cevap alamıyorsunuz ben size tedarik ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Ben kısacık budadım mavişimi. Bütün kuruyan dallar gitti. Yemyeşil şu an. Zaten ısı da gelişmesi için müsait. Umarım yeniden çiçeklenir. Geçen yıl kışın bile çiçek vardı üzerinde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |