agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni3922Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2006, 21:39   #1
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)

Bu gün bir fidancıya gidip 3 YTL'ye bir küpe çiçeği aldım. Çok zarif bir şey. Bu türün farklı renklerinden bir kaç tane daha almayı düşündüm ve daha küçük iki tanesini de ellişer kuruşa pazardan aldım. Bakımı ile ilgili araştırma yaparken rastladığım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Şu sayfada da bu bitkiden söz etmiş arkadaşlarımız.
Yapraklarla kireçli su lekesi

Küpeli Çiçeğinin Bakımı

Eğer uygun şekilde bakılırlarsa küpeliler ilk soğuklara kadar çiçek açmaya devam ederler. Beyaz, kırmızı, mor, pembe ve kavuniçiye çalan tonlar da dahil olmak üzere pek çok renkte, hatta iki renkli küpeli çiçekleri görebilirsiniz. Çiçekler kokmazlar ama sinekkuşlarını cezbederler.

En gözde olanları asma sepetlerden aşağı sarkan türleridir ama saksı ve çiçek yataklarında dik yetişen türleri de vardır. Tümü ağaç oluşturacak şekilde düzenlenebilir.

Yetişme ortamı: Küpeliler soğuktan korunmalıdır. Eğer 20 Mayıstan önce dışarıya koyarsanız (bu bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir) üstünü örtmeli veya geç don tehlikesine karşı içeriye almalısınız. Küpeliler en iyi şekilde serince, direkt güneş almayan, veya çok az direkt güneş alan yerlerde iyi yetişirler. Kurutucu rüzgarlardan uzak tutun ve düzenli olarak su ve gübresini verin. Küpeliler iç mekanlar için pek uygun bitkiler değildirler.

Sulama: Toprak hafifçe kurudukça sulayın ama asla küpelileri soldurmayın çünkü bu, tomurcukların dökülmesine yol açar. Asma sepetler özellikle dikkat gerektirirler çünkü yaz sıcağında çabucak kururlar. Eğer sulamaya rağmen yapraklar sıcak hava yüzünden solgunlaşmışsa bitkiyi serinletmek için nemlendirin veya geçici olarak daha serin bir yere alın.

Çimdikleme: Uzun dalların uçlarını çimdiklemek yan dalların gelişmesini sağlayarak bitkinin daha hacimli ve daha çok çiçekli olmasını sağlar. Eskimiş çiçekleri de kopartın, çünkü çiçeklenmeyi azaltırlar.

Zararlılar: Küpeliler afitler, örümcek maytları ve beyaz sinekler tarafından zarara uğratılabilirler. Bu zararlılar yaprakların sararmasına ve dökülmesine sebep olurlar.


İşte çiçeğimin fotoğrafı:

Name:  IMG_3093.JPG
Views: 146349
Size:  66.5 KB


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster

Asla yapılmaması gerekenler :
1 . Asla Küpe çiçeğini 1 saatten fazla güneşte bırakmayın, açık renkleri hiçbir zaman, koyu mor ve maviler 2 saat de kalabilirler, eğer sıcaklık 20 dereceyi geçmiyorsa...
2 . Saksı değiştirdiğinizde toprağı elinizle sıkıştırmayın , bu köklere zarar verebilir. Sulamanız toprağın sıkışması için yeterli.
3 . Rüzgarlı havada saksıları dışarıda bırakmayın.
4 . Fuchsia ‘nın büyümesi için ideal koşullar 10-20 C, yağmur da büyümeleri için gerekli.
5 .Asla Fuchsia yı siyah plastik bir saksıya dikmeyin , güneş ışınlarından toprağın aşırı ısınmasına ve kökün kavrulması ile bitkinin ölümüne neden olur.
6 . Saksıdaki Fuchsia ları yarı gölge veya gölgede tutmak gerekir.
7 . Seradan satın almak yerine kendiniz çelikten yetiştirin. Daha dayanıklı olacaktır .
8 . Haftada bir yerine sıvı gübreyi az miktarda her sulamada vermek daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır.
9. Fuchsialarınızı asla bahçe hortumuyla sulamayın. Bu toprağı ağırlaştırır ve kökleri sıkıştırır. Belirli miktarda suyu saksıya dökün veya damla sulamayı tercih edin.
10 . Her zaman yakında küçük bir saksı ve ya plastik torba bulundurun , tesadüfen kırılan dalları dikebilmek için.
Yoksa bir bardak su içine de koyabilirsiniz.
11 . Pest kontrol için, Su -1 litre, denatüre alkol- 50 ml, 30 damla bulaşık deterjan. Boş bir sprey şişesine doldurup kullanabilirsiniz.
12 . Eğer Vine Weevils böcek yumurtasını bitki toprağına bulmak istemiyorsak, çiçeğin dibine parça patates yerleştirin, böcek yumurtalarını patatesin üzerine yumurtladığı için, patates parçalarını sıkça değiştirip onlardan kurtulabiliriz.
13 . Fuchsia dikmek için büyükçe toprak saksı kullanmamız sıcaktan köklerin kavrulmasını önleyecektir.


Düzenleyen malina : 21-11-2010 saat 18:57 Neden: yazı eklendi
hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2006, 01:32   #2
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Küpeli çiçeği, bilimsel adıyla fuchsia, 17. yüzyılın sonlarına doğru Charles Plumier tarafından tanımlanmış ve ismini de Alman botanikçi Leonhart Fuchs’tan almış. 100-110 çeşiti olan bir tür. Bunların büyük çoğunluğu Güney Amerika kökenli. Birkaç tür kuzeye doğru, Meksikaya kadar uzanan bölgede görülüyor ve birkaç çeşit de Yeni Zelanda ve Haitide yaşıyor. Fuchsia magellanica isimli çeşit Güney Amerika’nın en güney ucu olan soğuk Tierra Del Fuego bölgesinde yetişse de büyük çoğunluğu tropikal ve subtropikal bölge bitkisidir. Küpelilerin çoğu çalı formundadır ama bir Yeni Zelanda çeşiti, Fuchsia exorticata, 12-15 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtır. Kışın yaprağını döken veya bütün yıl yeeşil kalan türleri mevcuttur. Renkleri sinekkuşunu cezbeder ve bu sinek kuşları bu bitkinin tozlaşmasını sağlar. Küpelilerin en yaygın olanları hibritlerdir ve çelikle çoğaltılırlar.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2006, 01:19   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-06-2006
Mesajlar: 54
merhabalar
bende de iki tane küpeli var. ama her ikisi de çok farklı karekterde. her ikisinin de saksısı ve toprağı aynı olmasına ve hemen hemen aynı ortamda kalmalarına rağmen biri suyu çok severken diğeri çok fazla sulanmaktan hoşlanmıyor. biri sabah güneşinde bir kaç saat kalmaktan hoşlanırken diğeri direkt güneş ışığına karşı çok hassas. biri hafif rüzgarlı bir yerden etkilenmezken diğeri en ufak ceryanda dahi tomurcuklarını döküyor. kısacası bu bitkileri çok ii gözlemek lazım. çok güzel çiçekleri olmasına karşı o güzellikler için çok fazla hassas olmanız gerekmekte. şimdilik aklıma gelenler bunlar. görüşmek dileğiyle

artemis_ beğendi.
perre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2006, 15:22   #4
Ağaç Dostu
 
gümüş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Mesajlar: 122
FUCHSİA
KÜPELİ
100 kadar türü bulunan ,bir kısmı yaprağını döken , bir kısmı her dem yeşil küçük ağaç ve çalılardır.Göz alıcı çiçekleri vardır.
Bizde daha çok saksı çiçeği olarak yetiştirilen küpe çiçeklerinin soğuğa dayanıklı türlerini bahçe düzenlemelerindede kullanmak mümkündür.çok sayıda farklı renklerde çiçek açan tür ve kültivarları vardır.Güney amerika ve Yeni Zellanda kökenlidirler.
Küpeleri hafif gölge kısımlara ve organik maddelerce zengin, iyi süzülen, nemli topraklara dikin.Malçlama çok faydalı olur. Budama ilkbahar başında ve büyüme başlamadan önce yapılmalıdır. soğuk bölgelerde bitkinin toprak üstünde kalan tüm dallarını kesin.
Üretilmeleri tohum ve çelikle olur.

Yenisu beğendi.
gümüş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2006, 10:37   #5
Yeni Üye
 
hija_de_laluna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
Pembe-mor çiçekli bir saksı küpelim vardı. Balkonumu çok sevdi, 1 ay çok mutlu yaşadık. 2 gün sulamayınca öldü. Aman diyim, ihmal etmeyin. Çiçeklerinden dalı görünmeyen çiçeğim şimdi sadece bir çubuktan ibaret.

hija_de_laluna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2006, 11:09   #6
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Benimkilerin başına da aynı iş geldi. Konya'dan ayrılırken kızıma emanet ettim bitkilerimi. Günaşırı sulamış hepsini ama maalesef küpelilerime yetmemiş bu. Demek ki sulama konusunda diğerlerinden daha hassas. İkisi tamamen öldü, birisi dipten tekrar sürgün verdi.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2006, 15:53   #7
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,629
Galeri: 14
Angry nazlı küpeli

Mine hanım sorum size.bende 3-4 tane küpeli çiçeği vardı.İzine giderken evin anahtarını komşuma verdim,çiçeklere baksın diye,İzinden gelince diğer çiçeklerim güzel olduğu halde küpelilerin hepsini kurumuş gördüm.Pazardan gittim 2 tane daha aldım.Bunlarda da aynı sorun var önce yaprak döküyor, daha sonra kuruyor,ne yapmamız lazım.yardımınızı bekliyorum

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2006, 18:18   #8
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Çiçeksever, bitkinizi hiç görmeden tamamen faraziye fikir üretiyorum...
Sulama rejiminiz çok düzgün olmalı. Bol suyu sever, susuz kalınca yaprak döker. Çok aşırı güneş ışığı da bu bitkiyi bozuyor, yarı gölge alanlarda daha iyi sonuç veriyor.

Bir de şu günler çok sıcaktı. Bitki strese girdiyse yaprak döker. Budayın ve aktive etmek için aspirinli suyla sulayın. Tarifi Mine Pakkaner'e soralım başlığındaki cevaplarda bulacaksınız.

İzmirli ve Beyaz Gece beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2006, 22:38   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: Hatay(iskenderun)
Mesajlar: 498
Galeri: 33
Arkadaşlar benim küpeli de çiçek daha açmadan dökmeler yapıyor.

Ben yaprak desteği olmuyanlarda dökülmeler olduğunu gördüm yaprak destekli çiçeğim büyüyor diğerleri düşüyor.(kırmızı ile işaretli düşüyor)

lütfen yardım edin...

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2006, 00:50   #10
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Yaprak bitkide hem destek hem de besleme görevi yapmakta.Örneğin meyve ağaçlarını yapraksızlaştırırsanız verimi de azaltırsınız. Çelikler köklenirken üzerinde yaprak bırakılmayanlar yapraklılara nazaran daha geç ve zayıf kökleniyorlar.

Demek ki fuşyada da çiçeğin yaprağın desteğine çok ihtiyacı var, gözleminizden bunu anlıyoruz. Bu arada verdiğiniz besin miktarını arttırmalısınız. Fosfor ve potasyumu yüksek bir besin veriniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2006, 22:21   #11
Yeni Üye
 
bulut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-10-2006
Şehir: selçuk/izmir
Mesajlar: 11
Bugüne kadar bütün küpelilerimi çiçekçilerden alıp bahçeme diktim.
Bu adrese rasladıktan sonra fikirlerim degişti.
Bundan böyle küpelilerimi kendim yetiştirmek istiyorum.
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
küpelilerden çelik hangi ayda alınır,dikilecegi toprak nasıl olmalı.
Küpeli tohumları hangi ayda ekilmeli.

bulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2006, 22:57   #12
Ağaç Dostu
 
ormanbotanigi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-08-2005
Şehir: Rize-Çayeli
Mesajlar: 433
Galeri: 21
Başlığın Küpe çiçeği - Fuchsia olarak değiştirlimesini öneriyorum.

ormanbotanigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2006, 23:03   #13
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Haklısın ormanbotaniği, değiştirdim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2006, 00:19   #14
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Ekim ayında bir küpe çiçeği. Güzelliğine bakın

Name:  aIMGP4925.jpg
Views: 106501
Size:  69.8 KB

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 21:16   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-10-2006
Şehir: konyada yaşıyorum güzel şirin TÜRKİYENİN BİR İLİ
Mesajlar: 3
Fazla Su Vermeyin Bi Direk Güneşle Magruz Birakmayin Ayrica Bana Mail Adresimden Ulaşabilirseniz Kendi Yapmiş Oldugum Küpe çiçegi Hahikdaki Bilgileri Size Gönderebilirim

CEREZAGA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 23:21   #16
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
Galeri: 1
Bu da benim ki; Çok büyütmeden açtırmayı seviyorum.

Eklenen Resimler
 
Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 23:22   #17
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
Galeri: 1
Dört beş yaşındaki anaçı da bu;

Eklenen Resimler
 
Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2006, 15:09   #18
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
bir zamanlar benimde küpe çiçeğim vardı çok sulamışım galiba solucan oldu bende toprağını değiştirdim bu aradada çiçeğin kökünü güzelce yıkadım
ve kötü son kök hava aldığından çiçeğim öldü

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2006, 19:20   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: Hatay(iskenderun)
Mesajlar: 498
Galeri: 33
Gerçekten de çiçekleriniz çok hoş. Benim küpeli yavaş yavaş soluyor önerileriniz ne olabilir. Gübreleme ve aspirinli su takviyesi yaptım doğrudan güneş almıyor ama aydınlık bir yerde duruyor su vermeyi azalttım şimdi yeni yeni yapraklar veriyor .yavaş yavaş yapraklarda solmalar azaldı.
1) Su vermeyi nasıl yapıyorsunuz?
2) Torflu toprak küpeli için zararlımıdır.Nasıl bir toprağı sever?
3) Kökünün hava aldığını nasıl anlayabilirim?

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2006, 23:07   #20
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
Galeri: 1
Bence,
1- Parmağını toprağa bastığında eline toprak bulaşıyorsa su verme, toprak kuru ve yüzeyde yarım santim kadarı kuru ve parmağın da kuru kalıyorsa suyunu ver,
2- toprak seçtiğini zannetmiyorum,
3- Kökünü karıştırmazsan hava da aldırmazsın

Çiçekleri profesyonel amaçla yetiştirmiyorsak, çok fazla titizlenmeden, telaş etmeden, temel bazı kurallara dikkat ederek, bakmak gerekir. bu şekilde davranmanız onları daha sağlıklı yapıyor. Bir süre sonra elinden her çiçeğin tuttuğu kişi oluyorsunuz.
Bu iş bir bebeği tutma işine benziyor. Çocukken, kedinin yavrusunu taşıma şeklini gördüğümde şok olmuştum. Bitki işide aynısı, işi bilene baktığınızda bu bitki kesin ölür dersiniz halbuki o kişi nasıl tutacağını ve ne yaptığını çok iyi bilir.

kupecim beğendi.
Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2006, 14:03   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: Hatay(iskenderun)
Mesajlar: 498
Galeri: 33
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Gözlemlerimi burada paylaşmaya devam edeceğim.
Bu birkaç gün içinde küpelinin üstüne su püskürtmeye başladım.Suyu da üstten değilde alttan vermeyi düşünüyorum acaba doğrumu düşünüyorum?

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2006, 16:46   #22
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Suyu alttan vermeyin.Üstten vermeyi sürdürün.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2006, 10:24   #23
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Ateş Bey Anaç küpeli çok güzel ağaç gibi olmuş ...

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2006, 11:34   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: Hatay(iskenderun)
Mesajlar: 498
Galeri: 33
Bilgileriniz için teşekkür ederim şuan da tekrar gelişmesi hızlandı solmalar sıfıra indi 2 tane çiçek vermeye hazırlanıyor.Resimleride paylaşacağım

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2006, 18:23   #25
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi
Ateş Bey Anaç küpeli çok güzel ağaç gibi olmuş ...
Evet, ağaç gibi bir gövdesi oldu. Bonsai yapmaya kalktığımı söylemek istemiyorum. Fakat, aşırı büyütmeden yaşlandırmaya çalışıyorum. Küçük ve çiçek açan yaşlı bir küpe çiçeği hakikaten güzel oluyor. Şekillendirme si çok zor, dalları fazla narin.
Her yıl budadıklarımı çelik yapıyorum. Bu sayede sürdürüp gidiyorum.

Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2007, 14:12   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Arkadaslar herkese selam, benim de bahcemde dikili 3-4 cesit kupe cicegim var kimisinin boyu 2metreye yakin. Onlarin ciceklerinden resimler cektim sizlerle paylasmak icin.

Name:  kupe cicekleri2 003.jpg
Views: 99455
Size:  48.3 KB Name:  kupe cicekleri3 005.jpg
Views: 104909
Size:  46.5 KB Name:  kupe cicekleri3 006.jpg
Views: 106193
Size:  57.7 KB Name:  kupe cicekleri3 009.jpg
Views: 101067
Size:  52.9 KB

Kupe cicekleri

Name:  kupe cicekleri3 007.jpg
Views: 113932
Size:  54.9 KB

Kupe cicegi meyveleri.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2007, 14:38   #27
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
Ali Hocam teşekkür ederim resimler için. Üzerindeki su damlalarıyla o kadar iç açıcı ve güzel görünüyorlar ki; bu kış günü, kapalı ve karamsar havada baharı hatırladım resimlerinizle..

6-7 yaşında bir küpelim var. Gövdesi epey kalınlaştı. Onu bonsai için kullanmayı düşünüyordum fakat, sonradan vazgeçtim. Suyu bu kadar seven ve bu kadar sık sulama isteyen başka çiçek görmedim ben. Çok hızlı büyüyen bir kök sitemine sahip. Neredeyse yılda bir kez saksısını değiştirmek gerekiyor. Çok dallanıp budaklanmasını istemediğimden onu eski saksısında tutuyorum. Arada bir üstten toprağını tazeliyorum ve senede 2 kez güller için olan taban gübresinden veriyorum. Gövdesi çok yavaş kalınlaşıyor ve çok su istiyor diye onu bonsai yapmaktan vazgeçtim. Sulamayı bir gün kaçırsam ikinci gün soluyor. Bu durumda küçücük saksıda yazın o sıcağında herhalde günde 10 kere su ister. Ama buna benim zmanım uygun değil. Ayrıca her ağacın veya bitkinin bonsaisini yapacağım diye bir kaide de yok Bence bonsai olmak için yaratılmış bir çok çeşit var. Onları kullanmak daha mantıklı. Yine de konuyla alakası yok ama sheffleradan mutlaka bir bonsai yapacağım.... Saygılar gönülden...

bynpol beğendi.
turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 02:28   #28
Ağaçsever
 
çoban püskülü's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 42
Wink Küpe çiçeğimde sorun...

merhaba arkadaşlar,bu benim küpe çiçeğim,her yaz beyaz toz gibi sinek olur,çiçek açamazdı,geçen yaz sheltoks sıktım ben buna,sonra yıkadım.böcekleri gitti ama bu seferde bozuldu,bir tuhaf oldu.şimdi bilen ve küpe çiçeği yetiştiren herkese soruyorum; 1)şu an durumu nasıl sizce? 2)nasıl diriltebilirim?yardım edecek herkese şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
 
çoban püskülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 02:39   #29
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Bitki zararlıları için ev yapımı ilaçlar

Bence bir daha böcek ilacı sıkmayın...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 22:52   #30
Ağaçsever
 
çoban püskülü's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 42
aslında bunun hata olduğunu biliyordum ama canıma yetmişti o beyaz sinekler çok fena ısırıyorlardı sevgili malina,daha önce böyle bir sitenin varlığını da bilmiyordum,zaten hasta çiçeklerime çare ararken buldum bu siteyi bir daha da ayrılamadım.yalnız ilaç için o çok acı biber yeşil mi olacak?onu çözemedim.saygılar.

çoban püskülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024