agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Evcil Hayvanlar - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-07-2008, 08:43   #61
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Ayrıca; balkonunuza özellikle geceleri sansar, puhu, baykuş; gündüzleri kartal, şahin, yılan gibi yırtıcıların gelmediğinden emin olmalısınız. Aksi durumda günlerce:" Allah Allah minik tavşanım ne oldu ?" diye düşünür durusunuz.

Bu yırtıcıların bazıları yalnızca yavrulara; bazıları da erişkinlere bile zarar verebilmektedir.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 18:46   #62
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Biraz zor gibi balkon o zaman çünkü havaifişekler,maçlardan sonra silahlar pek durmuyor. Başka bir çözüm bulmaya çalışacağım.
Cevaplarınıza teşekkür ederim arkadaşlar.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 14:06   #63
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Tavşan çiftliğimiz varken elde ettiğimiz gübreyi babamın üzüm bağında kullandık. Sonuç mükemmeldi. Coyote eğer bahçen varsa; yere bir kaç dal parçası ser, üzerine tavşanın gübrelerini biriktir, bir yığın olunca üzerini ince bir toprak tabaksıyla kapat. Tıpkı normal ahır gübresini yakma işlemi gibi. Yanmış gübreyi çiçek ve ağaçlarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, çünkü tavşan gübresi kolay kolay bitkileri yakmıyor.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 22:08   #64
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Maalesef bahçem yok ama ara sıra saksılara gömüyorum desem yalan olmaz

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 08:54   #65
Ağaçsever
 
nihal_es's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 86
Galeri: 23
Tanıştırayım sizi tavşanım Çİçuu arkadaşımın bana hediyesi..



Düzenleyen nihal_es : 20-08-2008 saat 09:25
nihal_es Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 11:48   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
merhabalar,
4 gün once bir tavşan aldım ve ağırlığını hesaba katarsak 20günlük olduğunu zannediyorum.İlk 2 gün sadece kıvırcık verdim daha sonra biraz araştırma yaptım ve çok erken sütten kesildiği için yeşillik vermek doğru değilmiş hemen gidip kuru tavşan maması aldım ancak yemedi.mamayı dövenle un ufak ettim yine yemedi.bunun üstüne yemi aldığım petshoptaki kişi ekmek ver pirinç haşla onları yedir dedi.dün bende bunun üzerine ekmek verdim ama bugun ishal oldu ve bugun ekmekte yemediherkes başka bişi solüyor bebiş çok küçük ve ishal açıkcası beni korkutuyor ben bu minişe ne yedirebilirim peki?

blanketlove Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 13:12   #67
Ağaçsever
 
JOKER's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 43
Bende 2 hafta önce tavşan aldım benimki aldığım yemi yiyor günde bir yaprağın yarısı kadar marul veriyorum sorun olmuyor. Sanırım sorunuzun cevabını http://www.tavsan.org/ bu adreste bulabilirsiniz.

JOKER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 14:00   #68
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Blanketlove, sorunuzu yeni gördüm, durumda bir değişiklik var mı?

Sorunu ekmekle çözeceksiniz. Çok küçükmüş, ishal çok tehlikeli. Sadece marul vermeyin, ekmek ve yanında havuç verin. Bir şekilde yemesini sağlayın. Ben küçük kırıntılar halinde ağzına sokuyordum, biraz çiğneyip geri atıyordu ama alışıyor birkaç denemden sonra. 20 günü atlatırsa problem kalmayacak herşeyi yemeye başlayacaktır.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2009, 14:03   #69
Ağaçsever
 
JOKER's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 43
Sayın Penelophe

Benim kömür sürekli elimi yalamaya başladı internet ten araştırdığım kadarıyla mineral eksikliği olduğunu düşünüyorum. Düzelmesi için mineral taşlarını öneriyorlar fakat temin edebileceğim biryere veya bir siteye rastlamadım sizin bildiğiniz biryer veya önerebileceğiniz başka bir yol varmı ?

JOKER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2009, 10:37   #70
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Yeşil sebzelerin sık verilmesi ishale neden olur. Evde yaşayan tavşanlara yeşil sebzeler hafta bir iki kez az miktarda verilmelidir.

Size önerim; tavşanınıza kuru yonca ve biraz muz vermenizidr. Kuru yoncayı her zaman verebilirsiniz.

Havuç bir yakıştırmadır; tavşanların en çok sevdiği besin yonca ve maydanozdur.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2009, 16:18   #71
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Tavşanlar ne yerler?

Öncelikle havuçtan bahsetmek istiyorum. Malum, tavşan deyince hemen aklımıza havuç gelir ama aslında tavşanlar havuca o kadar da meraklı değildir. Bunu ilk olarak Topi’nin havuca alenen burun kıvırması ile fark ettik. Hakikaten biraz araştırınca tavşanların genellikle havuca büyük bir düşkünlüğü olmadığını ve çok fazla havucun da içinde bulunan yüksek şeker yüzünden tavşanlar için zararlı olabileceğini öğrendik. İki günde bir adet veya her gün yarım havuç verilmesinde bir sakınca yoktur.

Tavşanlarla havucun neden bu kadar özdeşleştiğini merak ediyorum. Teorim havucunun turuncu değil sap kısmını çok sevdikleri yönünde. Peki ama havuç yoksa ne yiyecekler? Bol saman (kutu ot), kuru yonca, yeşillik, kuru hazır mama (pelet) ve sudan oluşan dengeli bir beslenme planı:


Büyük bir tavşan için örnek menü:

- Sınırsız saman ve kuru ot
- 2 avuç kuru mama
- İki avuç kuru ot (yonca yaprağı)
- Yeşil yapraklar (maydanoz, dereotu, roka)
- Sebze (yeşil fasülye, lahana, brüksel lahanası, salatalık, enginar yaprağı, marul)
- Yarım havuç
- Su

Yeşillikler:

Tavşanlar tamamen ot-oburdurlar ve yeşil olan her şeyi yerler: Dereotu, maydanoz, salatalık, salata, lahana, enginar ve karnabahar yaprakları, Brüksel lahanası ve yeşil fasulye gibi. Tavşanların da insanlar gibi damak zevkleri vardır, ve bazı yeşilleri sevip bazılarına burun kıvırabilirler. Yeşilliklerin ve sebzelerin fazla verilmesi durumunda ishal olabilecekleri unutmamak ve bunları mutlaka dengeli vermek gerekmektedir. (Bkz: Tavşan Hastalıkları) Daha önce verilmemiş yeni yeşillik veya sebze denemek istiyorsanız önce bunu az verilip kakasında bir değişiklik yaratıp yaratmadığı gözlemlenmeli, yaratmamışsa verilmeye devam edilmelidir.

Günde 3 çeşit farklı yeşillik yemelerinde yarar vardır. Miktar konusunda ise önerilen 3 kiloluk bir tavşan için 1 kiloya yakın yeşillik verilmesidir. (2 cups per 6lbs of body weight)

Samanın önemi:


Tavşan bakımı ile ilgili anahtar madde samandır. Tavşanların her zaman yaşadıkları yerde bol bol (tercihan sınırsız) saman bulunması gerekir. Çok kısa kesilmemiş, uzun samanların tavşan için bir çok faydası vardır: öncelikle sindirim sistemini mükemmel çalıştıran doğal bir gıdadır. Sert yapısından dolayı doğal bir diş bileyicisidir ve diş sağlığı için de son derece yararlıdır.

Saman dışında önemli bir gıda kuru otlardır. Bunlar yurtdışında çok yaygın olarak sıkıştırılmış olarak büyük paketlerde satılıyor (yan taraftaki resim). Bunlardan da günde iki avuç kadar vermenin yararı büyük. Bazı petshop’lardan kuru yonca yaprağı istetmek ve özel olarak getirmek mümkün. Kuru yonca yaprağı da özellikle hazım sorunu çeken tavşanlar için önerilen gıdadır.

Özellikle ishal olduklarında hazır gıda ve yeşilliği kesip saman+ot ile beslenmek genellikle tavşanın beslenme sorununu çözer ve normale döndürür.


Hazır ve kuru mamalar:


Kutu içinde satılan hazır tavşan mamaları mineral ve protein açısından zengin pelletler ve buğday, arpa gibi tohumların karışımdır, biraz hazır kuş yemlerini hatırlatırlar. Tavşanlar bu mamalarını çok severler ve günde bir, iki avuç bundan yiyebilirler. Bunlar besin açısından yüklü oldukları için fazlası tavşanı şişmanlatabilir.
Bunları bulunmadığı zaman kuru buğday veya arpa da verilebilir. Altınbaşak veya kepekli çubukları da severek tüketirler. Yine, bunların çok sınırlı miktarlarda verilmesi gerekir. 1-2 kilo arasında olan tavşanların alması gereken miktar 6 yemek kaşığı, yani 2 avuç kadardır.

Arada tatlı kaçamaklar için:

Arada ödül olarak badem, ceviz, meyve ve kurabiye parçaları verilebilir. Özellikle meyveyi çok severler ama çok fazla verilmesi durumunda zararlı olabilir. Hatta arada kendi yediğiniz kurabiyelerden bir parça bile verilebilir, çünkü tavşanlar buna bayılır, hatta vermezseniz aşırma eyleminde bulunabilirler. Ancak verilen miktar çok az olmalıdır ve sadece arada verilmelidir. Bir iki günde bir olmak üzere bir parça meyve, çok uzak parça kepekli kurabiye gibi.

Su:

Her canlının olduğu gibi tavşanların da temiz su içmeye ihtiyaçları vardır. Çok sık duyulan “suyu yediği sebzelerden alıyor nasılsa, su vermeye gerek yoktur” bilgisi kesinlikle yanlıştır, ve tavşanın ölümüne sebep olabilir. Tavşanların her gün kafeslerine veya yemek yedikleri alana su bırakılması gerekir.
Ufak not: Tavşanlar su kaplarını devirip oynamayı çok severler. Bu yüzden su kutusunu sabitlemeniz, devrilemeyecek özel bir kap veya pet shoplarda sayılan özel su haznelerinden alınması gerekebilir. Ama asla susuz bırakılmamalıdır!

Kaynak: http://www.tavsan.org/beslenme.php

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2009, 16:27   #72
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi JOKER Mesajı Göster
Sayın Penelophe

Benim kömür sürekli elimi yalamaya başladı internet ten araştırdığım kadarıyla mineral eksikliği olduğunu düşünüyorum. Düzelmesi için mineral taşlarını öneriyorlar fakat temin edebileceğim biryere veya bir siteye rastlamadım sizin bildiğiniz biryer veya önerebileceğiniz başka bir yol varmı ?
Joker, tavşanların yalamaları sevgi göstergesidir ama eğer tavşanınız 3 aydan küçükse anne şevkatine duyduğu ihtiyaçtan ötürü de yalıyor olabilir.

Çok küçükken anne sütünden kesildiyse ve normal bir tavşandan daha fazla yalıyorsa mineral eksikliği olabilir. Sizi yalamasının nedeni terinizdeki mineralleri alma isteğidir ama bu ona yeterli olmayacaktır.

Pet Shop'larda kemirgenlerde oluşan mineral eksikliği için kemirme tabletleri bulunuyor, bunun tavşanlar için olanlarından alabilirsiniz ama bu ezbere bir yaklaşım olacaktır. Bence önce veterinere başvurup, kesin sorunun ne olduğunu bulmalısınız..

Kolay gelsin..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 11:00   #73
Ağaçsever
 
JOKER's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 43
Sayın Penelophe

İlginiz için çok teşekkürler.

JOKER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 12:18   #74
Yeni Üye
 
KADO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
Merhaba ben izmirden kadir aranıza yeni katılıyorum. Dün 1 dişi ve 1 erkek yavru tavşan aldım. Besleme konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum pelet yemi direk koyduğumda yemiyorlar. Bende pelet yemi elmayı sevdiklerinden elmayı rendeleyerek pelet yemle karıştırıp mama yapıp o şekilde verdim yiyorlar. Pelet yemi anca öyle yediriyorum bunun bi zararı olur mu? olmaz mı? Önerilerinizi bekliyorum.... Arada marul veriyorum ve yine yavru olduklarından havucu rendeleyerek veriyorum yiyorlar. Su koydum ama içtiklerini daha görmedim elimi suya bandırıp ağzına götürdüğümde elimi yalıyor suyu kendi kendine içmeye alışmaları lazım. Bütün günleri birbirlerine yaslanıp tembel tembel uyumakla geçiyor.


Düzenleyen KADO : 23-02-2009 saat 18:38
KADO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2009, 05:30   #75
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Hoş geldiniz.
Verdiğiniz palet yem nedir, kuzu büyütme yemi mi yoksa tavşanlar için özel üretilmiş bir ürün mü? Yavrularınız kaç günlük ve ya aylık? Konu hakkındaki uzman arkadaşlarımız bunları sormadan ben sorayım.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 11:27   #76
Yeni Üye
 
KADO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
hoşbulduk tavsiye edilen pelet yemden alıp veriyorum tavşanlarıma yavrular 1.5 2 aylık fırlama olmaya başladılar bile karton içinde bakıyordum ama büyümeye başladılar ve kafes'e geçirdim kartondan dışarı çıkmaya başlamışlardı şuan sağlıkları neşeleri gayet yerinde


Düzenleyen KADO : 10-03-2009 saat 12:15
KADO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 22:23   #77
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Bir süredir Ponpon'cukta göz akıntısı var. Tobrased damla ve kemicitine kullanmıştım tam geçmeden şehir dışına çıkmıştım, döndüğümde gayet iyiydi ama sıfırlamamıştı yine var eskisine göre iyi ama ben tam olarak geçsin istiyorum. Bir veteriner arkadaşımdan rica etsem bana yol gösterebilir mi? Buradaki veterinerimizin tavşanlarla ilgili bir tecrübesi olmadığındana yardımcı olamadı. Ben de bu ilaçları İstanbul'daki bir veterineri arayarak öğrenmiştim.Tekrar sormak istedim.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 11:16   #78
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Hala bir cevap alamadık. Ponpon'da merakla bekliyor.. Bakınız

Eklenen Resimler
 
çiftçi5234 beğendi.
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 22:22   #79
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Haha Ponpon'a bak, dana gibi olmuş..))) Pırtık'da böyleydi, ayağa kalkınca aramızda boy farkı kalmıyordu sanki.

Coyote, sanırım aramızda bu konuda yetkin kimse yok. Ponpon'un göz akıntısına çok üzüldüm, ciddi birşey olabilir allah korusun. Sen yine telefon numarası bulup başka bir veterinerle konuş derim..

Umarım kısa sürede iyileşir..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 00:37   #80
Ağaç Dostu
 
Sinarit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
ben tavşanımı 2 yıl beslemiştim ,çok büyüdüğü için geri vermiştim,kulakta dolma bilgi ile bu hayvana bir kere bile su vermemiştim,sanırım büyük bir yanlış yapmışım.

Sinarit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 06:51   #81
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Haha Ponpon'a bak, dana gibi olmuş..))) .
Haha vallahi dana gibi)
İstanbul'daki veterinerin söylediği tedaviye devam ediyoruz Penelophe. Forumdaki veteriner arkadaşlar nerde acaba?

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 20:56   #82
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Ponpon'un yaşadığı camlı balkona birkaç değişiklik yaptım. O da kontrol ediyor, çok meraklıdır çoook

Eklenen Resimler
 
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 10:25   #83
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
İnanmıyorum bu ne böyle. Hayatımda ilk defa iki ayağının üzerine kalkmış bir tavşan gördüm. Meraklı, ne var orada öğrenecek. Ah oraya bir basamak koysan da çıkıp birkaç tanesinin tadına baksa

Coyote, az biraz daha beslersen, yakında benim boyumu geçecek bu

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 10:39   #84
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Giant rabbit galiba
Öyle ise seni geçer de benim kadar olur valla

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 18:20   #85
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
İşte o zaman ya çok vahim bir durum olur, ya da medyaya düşer sen çok zengin olursun

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 18:48   #86
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1

yoksa siz bana giant mi demek istiyorsunuz hım?

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 23:59   #87
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: Oxford
Mesajlar: 5
Archie

Merhaba,
Tanistirayim bu bizim Archie. Kendisi Lionhead (yelesinden de anlasilacagi gibi ) - English melezi ve bir yasina girmek uzere. Gordugum en yaramaz tavsan diyebilirim Evde kosarak, ziplayarak turlar attigini gormek gayet normal bizim icin.
Name:  IMG_1497.jpg
Views: 2358
Size:  57.4 KB
Name:  IMG_1498.jpg
Views: 8079
Size:  61.9 KB

eclipse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 00:03   #88
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Çok şekermiş

Birşey sormak istiyorum veterineriniz kısırlaştırma konusunda ne diyor ?

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 09:01   #89
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: Oxford
Mesajlar: 5
6 aylikken kisirlastirma isini hallettik. veterinerimizin soyledigine gore kisirlastirmanin cesitli faydalari varmis. oncelikle tavsanlarda yaygin olan bir tur kanserin olasiligini cok dusuruyormus. ayrica cesitli hormonlari azalttigi icin hayvanin buyudugunde agresiflesmesini engelliyormus.

eclipse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 09:19   #90
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Evet, biliyorum. Ama tam bir kısırlaştırma zamanı öğrenemedim. Bazı yerde 2 yaşına kadar diyor bazı yerde 8 aylık civarı. Benimki erkek, sizinki de erkek miydi acaba?

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024