agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni34Beğeniler
  • 8 Gönderen fyodor
  • 14 Gönderen fyodor
  • 4 Gönderen sonkez
  • 2 Gönderen fyodor
  • 3 Gönderen sakagun
  • 2 Gönderen TCM
  • 1 Gönderen fyodor

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-07-2014, 23:53   #1
Ağaçsever
 
fyodor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
Sac Kavurma

Malzemeler

-1 kg dana büftek ya da sırt,
-İki adet soğan,
-İki diş sarımsak,
-Yarım çay bardağı sıvı yağ,
-Yarım çay bardağı süt ya da yoğurt,
-Kekik,
-Defne yaprağı,
-Kimyon, tuz

Hazırlanışı : Dana etimizi ince uzun doğrayarak süt, sıvı yağ ile rendelediğimiz iki adet soğanı ilave ederiz. Bir gün dolapta bekletilerek marine edilir. Buradaki amaç etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Odun ateşinde ısınan sacımıza malzemeleri ilave ederiz ve yapışmaması için gerektiği kadar karıştırırız.
Not: Genellikle bahçede uyguladığım bu yemeği, Babaanne' me özel olarak, onun terasında yaptım. Manzara fotoğrafı oraya aittir. Afiyet olsun efendim...

Etin marine edilmesi.
Name:  1.jpg
Views: 765
Size:  30.2 KB
Name:  2.jpg
Views: 746
Size:  58.3 KB
Name:  3.jpg
Views: 804
Size:  45.4 KB
Name:  4.jpg
Views: 713
Size:  58.1 KB
İmkanlar dahilinde, mangal üzerinde yapabildim.
Name:  5.jpg
Views: 652
Size:  75.1 KB

 
fyodor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2014, 23:57   #2
Ağaçsever
 
fyodor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
Sac Kavurma

Name:  6.jpg
Views: 783
Size:  76.8 KB
Name:  7.jpg
Views: 793
Size:  57.7 KB
Bu manzaranın seyriyle yapıldı kavurmamız.
Name:  8.jpg
Views: 788
Size:  34.5 KB

fyodor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2014, 00:42   #3
Ağaç Dostu
 
sonkez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,031
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun...

fyodor, fagu03, Milla ve 1 kişi beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2014, 09:10   #4
Ağaçsever
 
fyodor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun...
teşekkür ederim, beraber olsun efendim.

Milla ve uyap beğendi.
fyodor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2014, 08:41   #5
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Tarifinizi dana biftekle denedim. Favori tariflerime ekledim.

Eklenen Resimler
 
fyodor, incirli ve Milla beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2014, 13:05   #6
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,157
Koyun eti kavurma için daha iyi olur. Koyun ile sorununuz yoksa deneyin. Biraz domates ve biber de olaya renk katacaktır.

Akhisarlı ve Milla beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2014, 13:08   #7
Ağaçsever
 
fyodor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
sakagun ;

fotoğraf çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Eti, tadıyla yeme taraftarıyım.

sakagun beğendi.

Düzenleyen fyodor : 20-08-2014 saat 13:11 Neden: anlam
fyodor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019