Sac Kavurma
5 Eklenti(ler)
Malzemeler
-1 kg dana büftek ya da sırt, -İki adet soğan, -İki diş sarımsak, -Yarım çay bardağı sıvı yağ, -Yarım çay bardağı süt ya da yoğurt, -Kekik, -Defne yaprağı, -Kimyon, tuz Hazırlanışı : Dana etimizi ince uzun doğrayarak süt, sıvı yağ ile rendelediğimiz iki adet soğanı ilave ederiz. Bir gün dolapta bekletilerek marine edilir. Buradaki amaç etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Odun ateşinde ısınan sacımıza malzemeleri ilave ederiz ve yapışmaması için gerektiği kadar karıştırırız. Not: Genellikle bahçede uyguladığım bu yemeği, Babaanne' me özel olarak, onun terasında yaptım. Manzara fotoğrafı oraya aittir. Afiyet olsun efendim... Etin marine edilmesi. Eklenti 510298 Eklenti 510294 Eklenti 510295 Eklenti 510296 İmkanlar dahilinde, mangal üzerinde yapabildim. Eklenti 510297 |
Sac Kavurma
3 Eklenti(ler)
|
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tarifinizi dana biftekle denedim. Favori tariflerime ekledim. :p
|
Koyun eti kavurma için daha iyi olur. Koyun ile sorununuz yoksa deneyin. Biraz domates ve biber de olaya renk katacaktır.
|
sakagun ;
fotoğraf çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Eti, tadıyla yeme taraftarıyım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024