07-11-2008, 14:08 | #1 |
Moderatör
|
Tandır
En uzun ve ağır ateşte pişirdiğim tencerede yaptığım tandırdır. Etin bir tarafı bir saat onbeş dakika, diğer tarafı da bir saat onbeş dakikada pişer. Daha uzun süreli pişirdiğim bir yemek yok. Düzenleyen malina : 05-12-2008 saat 20:41 |
08-12-2008, 14:36 | #3 |
Moderatör
|
Sevgili penelophe, ben genelde kasabımdan irice bir kuzu budu alıp temizletiyorum. Ama üzerinde biraz yağ kalırsa daha güzel oluyor. Ama orta kemiğini, eti bozmadan çıkarttırabilirsen tam löp oluyor. Bizimkiler böyle seviyor. Eğer bir davet veriyorsan istersen incik kemiğini bırak, et iyice piştikten sonra bu kemiğe folyoyu püskül püskül keserek sar ve servis tabağının ortasına verev koy. O zaman daha şık olur, bir tarafa da güzel bir bademli pilav koy, dğer tarafına da sebze garnileri koyabilirsin. Budu, hardal, tuz, karabiber ve biraz da pul biber ile ovala. Veya sadece limon ve yoğurt ile sana kalmış. Ben, hardallı sosu tercih ediyorum. Başka birşey yok. Bak unuttum arzu edersen buda açtığın minik çizgiler içine birkaç top karabiber ve bir iki diş sarımsak da koyabilirsin. Sonra çelik bir tencereye oturt, ve etin yarısından aşağıda kalacak şekilde su koy. Düzenleyen İklimsiz : 08-12-2008 saat 14:41 Neden: paragraf |
11-12-2008, 01:25 | #5 | |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, teşekkür ederim, çok leziz olduğuna eminim. Alıntı:
|
|
11-12-2008, 16:39 | #6 |
Moderatör
|
Sevgili Penelophe, istediğin resim olsun. Önümüzdeki hafta yemeğe davet etmem gereken bir arkadaş grubumuz var. O gün onu pişirir ve resmini yüklerim. Ama en iyisi, sana tattırmak. Ne dersin Yılbaşından sonraki bir zamanda bana gelsenize (Manyas'a). Hem eşini de tanımış oluruz. Beraber bir hafta sonu geçiririz. Düzenleyen Güler : 22-01-2021 saat 07:07 |
21-12-2008, 23:45 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
|
Dolmada tandırda süper gözüküyolar. Hele dolmalar yokmu ne güzel süslenmiş öyle görücüye çıkan gelinlik kız sanki. Ellerinize sağlık. |
|
|