agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2008, 14:08   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Tandır

En uzun ve ağır ateşte pişirdiğim tencerede yaptığım tandırdır.

Etin bir tarafı bir saat onbeş dakika, diğer tarafı da bir saat onbeş dakikada pişer. Daha uzun süreli pişirdiğim bir yemek yok.

 

Düzenleyen malina : 05-12-2008 saat 20:41
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 02:06   #2
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Hımm, tercihen ne eti kullanıyorsunuz? Baharat vs? Su, yağ?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 14:36   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Sevgili penelophe, ben genelde kasabımdan irice bir kuzu budu alıp temizletiyorum. Ama üzerinde biraz yağ kalırsa daha güzel oluyor. Ama orta kemiğini, eti bozmadan çıkarttırabilirsen tam löp oluyor. Bizimkiler böyle seviyor.

Eğer bir davet veriyorsan istersen incik kemiğini bırak, et iyice piştikten sonra bu kemiğe folyoyu püskül püskül keserek sar ve servis tabağının ortasına verev koy. O zaman daha şık olur, bir tarafa da güzel bir bademli pilav koy, dğer tarafına da sebze garnileri koyabilirsin.

Budu, hardal, tuz, karabiber ve biraz da pul biber ile ovala. Veya sadece limon ve yoğurt ile sana kalmış. Ben, hardallı sosu tercih ediyorum.
Başka birşey yok.

Bak unuttum arzu edersen buda açtığın minik çizgiler içine birkaç top karabiber ve bir iki diş sarımsak da koyabilirsin.
Sonra çelik bir tencereye oturt, ve etin yarısından aşağıda kalacak şekilde su koy.


Düzenleyen İklimsiz : 08-12-2008 saat 14:41 Neden: paragraf
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2008, 18:51   #4
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,388
Galeri: 80
Güler hanım. İnsan onun kokusu ile doyar. Adalet hanımda bu kokuya şimdi damlar.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2008, 01:25   #5
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Güler Hanım, teşekkür ederim, çok leziz olduğuna eminim.

Alıntı:
et iyice piştikten sonra bu kemiğe folyoyu püskül püskül keserek sar ve servis tabağının ortasına verev koy.
Bu anlattığınız kısmı pişirdiğiniz zaman fotoğraflama imkanınız olursa çok memnun olurum.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2008, 16:39   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Sevgili Penelophe, istediğin resim olsun. Önümüzdeki hafta yemeğe davet etmem gereken bir arkadaş gurubumuz var. O gün onu pişirir ve resmini yüklerim.
Ama en iyisi, sana tattırmak. Ne dersin Yılbaşından sonraki bir zamanda bana gelsenize (Manyas'a). Hem eşini de tanımış oluruz. Beraber bir hafta sonu geçiririz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2008, 17:41   #7
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Güler Hanım, çok naziksiniz, çok teşekkür ederim, bizim için zahmet etmeyin lütfen, sözlerinizden tatmış kadar oldum inanın..)

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2008, 22:18   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Bugün misafirlerime kuzu budu tandır yaptım.
Penelophe'ye sözüm vardı, resmini yüklüyorum.
Name:  PC210091 (600 x 450).jpg
Views: 680
Size:  46.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2008, 23:45   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Dolmada tandırda süper gözüküyolar. Hele dolmalar yokmu ne güzel süslenmiş öyle görücüye çıkan gelinlik kız sanki.

Ellerinize sağlık.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2008, 12:04   #10
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Güler Hanım, ellerinize sağlık harika görünüyorlar, bademli pilav çok iyi seçim.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019