Alıntı:
|
kışın evde yazın Balkonda gölgede
3 Eklenti(ler)
Anaçlar ve çekirdekten ekilen yeni fidanlar
|
Bendede kahve tohumları var ancak hepsi işlem görmüş tohum [emoji853]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
nazar değmesin. |
Kahveler çiçeklenmeye başladı
1 Eklenti(ler)
Kahveler çiçeklenmeye başladı
|
Kahve çiçekleri yakın çekim
1 Eklenti(ler)
Kahve çiçekleri yakın çekim
|
Başlangıç
1 Eklenti(ler)
Öncelikle herkese merhabalar
Aranıza çok taze katılım sağlamış bir doğa sever olarak bulunmaktayım. Ufak çaplı bir araştırma sonucu doğru adresin burası olacağını düşünerek sizin deneyimlerinizden faydalanmak istedim. Çok yakın bir dostum yurt dışından bana yumurta kabuğu içinde yetişmiş bir kaheve fidanı getirdi :) şimdilik bu şekilde kalması mı doğru yoksa farklı yetiştirme biçimi mi uygulanmalı tam olarak izlenecek süreç konusunda bilgi sahibi değilim. Amacım bu ufaklığı bonsai tarzında yetiştirmek fakat bu bitki türünden böyle bir tarz geliştirilebilir mi bilmiyorum. Cinsinin robusta olduğunu da söylediklerini belirteyim bu arada. Yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden :) |
Alıntı:
|
Toplaması zor görünüyor. :rolleyes:
|
benim kahve fidanının tepesi kırıldı kırılan yerini kesmedim.daha
aşı macunu aldım su kaybetmesin diye süreceğim aşı macunu adı arbo garden aşı ve yaralı fidanlar için macun. işe yarar mı? |
çekirdek bulabilen varsa nereden ne kadara temin ettiğini yazarsa sevinirim
|
valla çekirdekten çıkartmak çok zor siz hazır büyümüş 3-4 santim olarak satılıyor onlardan alın yer olarak ta bu link var mesela.
https://www.kaktus-sukulent.net/urun...ulent-kaktus-1 |
sn evandevan5 cevabınız için teşekkür ederim evet herkes bahsediyordu çekirdekten büyütmek zor diye ama ben Türkiye içinde büyük çaplı bir kahve fidanı aramasındayım bende bulamayınca tohumdan denerim dedim kendi kendime ancak sonunda buldum tekrar teşekkürler sn evandevan5
|
herkese merhaba ben İnternette radermachera adlı bir kahve türü gördüm meyve veya çiçek verir mi
|
Alıntı:
|
tamam evandevan5 ben araştırdumda bişey bulamadım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
kayısılarda filan çelik alma en az 1 cm den fazla dan kalın dallarda yapılıyor |
Bende fidanını aldım , Türkiye'de yetişmiş bir kahve İzmir'den geldi İnşAllah Bursayı sever
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
çok fazla dışarda bırakmayın güneşten yanabilir. ben akşam dışarı çıkartıyorum 4-5 saat dışarda tutup sonra içeri alıyorum. |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Kahveler
1 Eklenti(ler)
Kahveler olgunlaşıyor
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çocukluğumdan beri dikkat ederim, hep böyle zoru başaran insanlar olur kıyıda köşede, yetiştirmesi zor bitkileri, işte falanca şu sokaktaki şu insanlar bahçesinde yetiştirmiş denir ve hayretle karşılanır ya hani, aynen şu an o duyguyu yaşıyorum. Kimileri iklimine uygun ağacı dikse de çoğu zaman yetiştiremez, kimileri de böyle zoru başarır, buradan yola çıkarak rahmetli babamın bir sözünü dile getirmek isterim; ''evlat olmuyorsa zorlama, bazı insanların eli kısırdır yetişmez, ama bazı insanlarda vardır, tohumu taşın arasına ekse yinede hayat bulur'' derdi. Neyse, kahveye gönül verenler bu adamı bulsun özellikle onun yetiştirdiği kahve ağaçlarından tohum yahut çelik alarak kahveyi ülkede çoğaltsınlar. Çünkü ülkemiz ne de olsa bir kış memleketi ve dolayısı ile kahve ağacı bu soğuk kuşağa göre adapte edilmiş, ağaç görünen o ki açık alanda örtüsüz olarak kışı atlatabilmiş, dolayısı ile bu tohumların önemini vurgulamak istedim. |
Ekvatoral bitkilerin adaptasyonunda bu şey kullanılırsa kışın açıkta don alma riskini azaltırmı?
|
2 Eklenti(ler)
selam arkadaşlar forumda yeniyim.
nisan ayında iki adet kahve ağacı fidesi alarak başladığım serüven haziran ayında endonezyadan getirdiğim taze kahve çekirdeklerini çimlendirmeyi başararaktan devam ediyor. çekirdeklerimin ilk filizini 35 gün gibi kısa bir sürede gördüm. şu an için 50 tane çekirdeğim çimlenmiş vaziyette ve taç yapraklar çıkmak üzereler. fotoğraflarını koyuyorum buraya. kahve konusunda amatörüm anlıyacağınız üzere ve her türlü önerinize ve yönlendirmenize açığım |
Himalaya bölgesi, dünyada popüler kahve yetişen bölgelerin aksine, sanırım biraz daha serin iklim koşuluna sahip. Himalaya tohumu temin edilebilirse ülkemizin güney bölge şartlarına biraz yakın olduğu için adaptasyonu daha kolay olacaktır, hemde sera ile falan uğraşmak zorunda kalınmaz. Sadece tahmim yürütüyorum, belki oluverir...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Acele ederek, hemen egzotik bir bitkiyi kapalı alana almak, örtü altında tarım yapmak bana pek doğru gelmiyor. Bu, sera çiftçiliğine karşı geldiğim anlamına gelmiyor, lakin eğer bir şeyi doğal ortamda yıl boyu açıkta yetiştirmenin bir metodu varsa, neden bu iş sabırla yapılmıyor anlamıyorum. Örneğin paylaştığım videoda bahsedilenlere bakılırsa, örtü altına alınmadan adaptasyona başarı ile cevap vermiş bir anaç kahve ağacı var olduğunu görüyoruz. Bence bu anaçtan alınabilecek tohumlar tam akdenize uyumlu karakterde bir kahve ağacı olacaktır. Tekrar, tutup, bu bitkiyi kışın örtü altına almak, bir çuval inciri berbat etmeye eş değer bir davranış. Çiftçilerimizin çoğu sahiden neyi niçin yaptıklarından habersizler, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin, ağacın adaptasyonu nu, tropikalden, akdenize uyarlamayı başarmışsın, şimdi de tekrar örtü altına alıp ağacı tekrar özüne döndürmeye çalışmak niyedir yahu? Bırak bir kaç yıl daha sabret, örtü altına alma, bak gör o ağaç, ege ve karadenizde bile yetişecek düzeyde yeni adaptasyonlara açık tohumlar verebilecektir. Her konuda olduğu gibi bu konudada aceleceiyiz, ziraat ilaçlarını falan basıp geçip, insanların immün sistemini alt üst eden biziz, hormon kullanan biziz, daha neler neler... Nedir bu acelecik ve hırs? Halbuki biraz sabredilse aslında verim ve mahsul daha üst düzeyde olacaktır, hatta sera tarımı tamamen olmasa da, büyük ölçüde azaltılabilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024