agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2008, 19:22   #1
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Noni, Hint Dutu (Morinda citrifolia)

Bu konunun yeri burasımı tam bilmiyorum ama bu bitki çok ilgimizi çekti acaba bulabilirmiyiz bi bilgisi olan varmı bu bitki hakkında.

Polinezya, Tahiti ve Havayi kökenli bir meyve ağacı. Meyve ağaçlarının Kraliçesi sayılan bu bitki 18 çeşit amino asit, ayrıca sodyum, demir, mangan ve magnezyum gibi mineralleri içermekte.Organizmanın amino asit ve mineral madde ihtiyaçlarını giderebilen bir bitki. Yapısında hücreler arası madde alışverişini kolaylaştıran ve yenileme etkisi büyük olan maddeler de bulunur. Damnakantal maddesi hücre ve dokuların farklılaşmasında rol oynar, hücre bölünmesindeki aksaklıkları önler.Noni bitkisinin içerdiği kseronin ve prokseronin maddeleri antidepresif etki gösterir, neşe ve keyif verici olan endorfin salgısının üretimini sağlarlar. Eklem iltihaplarında görülen ağrıları dindirirler. Kseronin maddesi bir de iltihapları önler, antiallerjik etki gösterir ve organizmanın bakteri ve virüslere karşı direncini arttırır. Skopoletin maddesi tiroit bezinin çalışmasını kolaylaştırdığı gibi seratonin ve melatonin miktarını arttırır.Noni meyvesi bağışıklık sistemini güçlendirir, sresi azaltır ve uykuyu düzenler. Kontrolsüz hücre bölünmesini engelleyerek kansere karşı koruycu bir etki gösterir.

ece gemici beğendi.
bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 19:24   #2
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Bunlarda resimleri.

Eklenen Resimler
  
bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 14:03   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Noni veya Hint Dutu (Morinda citrifolia) son birkaç on yıl içerisinde sağlık konusunda yapılmış en ilginç keşiflerden birisidir. Bu tropik bitki Polinezyanlar ve Melanezyanlar tarafından 2 000 yıldan daha uzun bir süredir kullanılmaktadır. Dünya çapında araştırmacıların dikkatlerini 20. yüzyılda çekmeye başlamış ve araştırmalar noni meyvesinin önemli özelliklerini ortaya çıkarmıştır. Noni meyvesi, enzimler, bağ besinler, vitaminler bakımından zengindir ve meyveye şöhret kazandıran bağışıklık sistemini destekleyici ve canlandırıcı, vücudu canlandırıcı özelliği sağlayan minerallere sahiptir.

# Insana yasamak icin yaklasik 10.000 enzym lazimdir. Ama bilim simdiye kadar sadece 1700 tane enzym bulmus haldedir. Noni nin icinde inanilmaz mikdarda enzym disinda, bir de bir cok co-enzym bulunmakdadir, mesela 11 coenzymden 10 u nonide vardir. Üstelik yaklasik olarak Alpha- ve Beta-Aminoasitlerinin hepsi bulunmakdadir, ayrıca enzymlerin aksiyon enerjisinin maximumu vardir.

# Simdiye kadar bilinmeyen, ama saglik icin cok önemli bir madde olan Xeronin, noni'ni icinde bulunan Proxeronin ve Proxeronas sayesinde olusturulmakdadir, cünkü Xeronin hazir halde dogada bulunamamakdadir. Bu Xeronin i olusturma sürecinde bile, vücutda bir zehirli madda atilmasi olur. Vücut, Olusan Xeronin aninda kullanilir. Cok önemli sübstrarlarin olusumunu saglar ve hücre yenilenmesini asiri mikdarda hizlandirir. Sadece yeterince Xeronin bulunursa vücut da, hücreler kendilerini her 100 günde bir yeniliyebilirler. Hücreler icin bu madde çok önemli, cünkü sadece onun sayesinde gereken molekülleri alip, zehirlilerini atabilirler ve intermediar hücre yenilenmesini saglayabilirler

# Hücre yenileyici
# Gençleştirici,Cildi düzeltici ve yenileyici
# Zayıflatıcı
# Yaşlanmaya karşı ve hücre yenilenmesine
# Tümör olusumlarına
# Astıma karsı
# Kan damarları ve kalp rahatsızlıklarına karşı kalbi destekleyici
# Alerjiye ve romatizmaya ,
# Cinsel yaşam bozukluklarına
# Bakterilere ve viruslere karsı,
# Mantar olusumuna karsı,
# Baş ağrısı, migren ve kas ağrılarına
# Kandaki kollestrol ve şeker düşürücü
# Böbrek ağrıları ve rahatsızlıkları
# Stress ve Uyku bozukluklarına karşı
#
# Karsı faydaları tespit edilmistir.
# İcerik:
# Noni meyvesi: C,B1, B2, B6, B12 ve E vitaminler, Niacin (PP-Vitamini), Biotin (H-Vitamini), Folikasit (Bc- Vitamini), Pantotenasit (B3-Vitamini), n (pro A-Vitamini) alfa- Karotin, kalsiyum, solyum, potasyum, magnezyum, fasfor, iron, sodyumklorid, molibden, birçok aminoasit ve proxeronin ve proxeronaz enzimlerini içerir
http://www.turkmedikal.net/dukkan/ur...R%DDC%DD&id=24

http://www.noni.gen.tr/n_faydalari.html

---------------------------------------------------------------------

Familyasi: Kökboyabillerden rötegewächse, Rubiaceae

Druglari: Meyvesuyu, Tahitian Noni meyvelerinden özel bir takım işlemlerden sonra meyvesuyu eldeedilir. Ayrıca el yüz kremi, şampuanlar ve kozmik madde yapımında kulanılır.

Giriş: Noninin vatanı Pasifikteki tahitiadaları ve çeresindeki adalar olup zamanla Avusturya, Yeni Zellanda, Endonezya, Malezya ve Hindistan gibi tropik ülkelere yayılmıştır. Her bitki gibi TahitianNonide asıl vatanı olan bu adalarda en ideal şekilde gelişir ve olğunlaşır. Türkiyenin Ege ve Akdeniz sahilerinde yetişen Hayıt Almanyada ancak çiçek açar ve meyveye dönmeden solar. Nonide aynı şekilde en mükemel olarak bu Tahiti ve çevresindeki adalarda tam kıvamını bulur ayrıca buranın taşıda volkanik taşlardır. Noni adanın yerlileri tarafindan 2000 yıldır bir çok hastalığa karsşıkulanılmaktadır. Birleşimindeki Proxeronin ve Proxeronaze enzimlerinin keşfi ile birlikte değeri ve önemi çok çok artmıştır.

Botanik Noni kökboyagillerin alt grubu olan Morindagillerden olup bu gruba 60 bitkitürü dahildir. Bunlardan Morinda citrifolia yani nonini meyveleri ve kaliteli olanıdır. Buna benzeyen ve başka ülkelerde yetişen Morinda litrolaris, Morinda bracteata ve Bancudus latifolia gibi türlerde mevcuttur. Noni çali veya 3-8m boyunda bir ağaçtır ve tropik ülkelerde yetiştiğinden sürekli yeşil renklidir. Yapraklari 15-30 sm uzunluğunda 5-15 sm eminde, kısa saplı, karşılıklı ve bir sonrası ile çapraz, kenarları bütün, mızrak şeklinde, üzeri damarlı üst yüzeyi koyu yeşil ve parlaktır ve her biri 15mm uzunlugunda beyazrenkli kupa şeklinde ucları geriye doğru dönük 6 loptan oluşur ve lopların ucu sivridir. Çiçekleri solunca meyvenin bir gözünü oluşturur. Meyveleri geriden duta benzersede TahitianNoninin meyvesi armut büyüklüğündedir ve ortasında 8 adet kehverengimsi parlak tohumları mevcuttur.


Açıklama:
Dr. Heinickeye göre TahitianNoni anormal çalışan hücrelerin yani kanserli hücrelerin yeniden normal çalışmaya dönmesini sağladığını tesbitetmiştir. TahitianNonini birleşimindeki proxeronin, vücut hücreleri tarafından Xeronine dönüştürür. Xeronin hücreler üyerinde positif bir etkiye sahiptir ve buda kişinin genel sağlığını iyileştirici vede rahatlatıcıdır. Normal olarak proxeronin karaciğerde depoludur, ve beyin 2 satte bir karaciğere gönderdiği mesajla proxeronin salğılanmasını ister. Kana karışan proxeronin ise organlar tarafından emilerek Xeronine dönüştürür ve gerkli yerlerde kulanılır. Kişi hastalandığında ise bakterilere, viruslara, mantarlara ve kanserli hücrelere karşı mücadeleederken daha fazla enzime ihtiyaç duyulur.

Xeronin 220 enzimin harekete geçmesini sağlar. Sağlıklı iken yeterli olan proxeronin hastalıklı durumlarda daha fazla proxeronine ihtiyaç duyulur. Hastalıklı hücrelerde yeterince proxeronaze ve serotonin olması pek işe yaramaz , çünkü proxeronin yeterli değildir. Bu ise Nonide yeterince mevcuttur. TahitianNoninin bir diğer özeliği ise serotonin üretimini artırıcı olmasıdır. Serotonin depresyon, migren, başağrısı, mani ve benzeri sinirsel vede ruhsal rahatsızlıklara karşı etkili olduğu bilinmektedir. Şayet kişi direkt serotonin hapı alınırsa kişide bulantı, ishal, başdönmesi, korkulu durumlar, allerjik reaksiyonlar, kalp atışlarında anormalikler ve aritmi (kalpritim bozukluğu) sebep olmaktadır.

TahitianNoninin birleşimindeki proxeronin xeronine dönüşürken, bu alkaloid serotonin salğılanması için bir takım enzimleri harekete geçirmektedir. Böylece kişi sinirsel ve psikolojik problemleri daha kolay atlatmakta ve kısa sürede yeniden neşeli, canlı ve çalışkan insan olmaktadır. Noni alanların % 92’si enerjilerinin artığını, % 72’si konsentrasyon ve net düşünme kabiliyetini yükselttiği tesbitedilmiştir. Xeronin vücudumuzdaki oluşması gereken enzimlerin yeterince salğılanmasını sağlıyarak autoimmunzafiyeti ve immunzafiyetini ortadan kaldırır, enfeksiyon ve iltihaplı hastalıklara karşı vücudun direncini artırıcıdır. Nasıl oluyorda bu kadar çok ve çeşitli hastalıklara karşı olabiliyor, diye bir soru akla gelebilir. Bunun cevabı ise xeronin 220 enzimin oluşmasında anahtar rol oynamasıdır. Aslında ananastada aynı enzim vardır, fakat noni 800 kat daha fazla enzim içerir.

TahitianNoninin bir diğer özeliği ise pH 3,4-4,6 değerleri arasında olması ve B12-Vitamini içermesidir. Bana göre noninin pH değeri ve B12-Vitamini en önemli faktölerdendir. Bu pH’da bağırsak içeriği hafif asitli ortama dönüşürür ve böylece burda yaşayan faydalı bakterilere (bağırsakflorası) yaşamoramı (oksijenli ortam) sunulurken, mikropların yasamortamı (ojsijensiz) yokedilir. PH değerinin hafif asitli ortama dönüşmesi ile birlikte sindirim organlarının kaliteli enzim salğılamalarıda sağlanmış olur. Noninin 0.1-0.3mcg/100g B12-Vitamini içermeside faydalı bakterilerin anabesinini oluşturması nedeniyle odukca önemlidir. İnsan vücudundaki bütün metabolik deşişimler bu vitamine bağlıdır. Bu sayede bağırsakflorası ideal konuma gelir, sindirim organları kaliteli enzimler salğılar vede başta damarsertliğine sebep olan homocystein elimineedilir.

Tesirşekli: antikanserojen (kanseri önlyici) antianalgetik (ağrıları dindirici), antibakteriel, antiviral, antimikozit (mantarları yokedici), antiflogistk (iltihapları önleyici), antiseptik (mikropları öldürücü), antihipertensif (yüksektansiyonu düşürücü), kanadaki şeker, kolesterol, lipid ve trigliseridi düşürücüdür.

Kulamılması:
Araştırmalara göre TahitianNoni başta Kanser, astım, artrit, artoz, allerji (besinallerjisi, baharnezlesi, nörodermatoz), diabet, bronşit, nezle, gastrit, enterit, divertikul, hepatit, pankreatit, yüksektansiyon, başağrısı, migren, depresyon,sinirlilik, artrit, iltihaplı hastalıklar, enfeksiyon, karaciğerhastalıkları, bağırsakmantarları vb 101 hastalığa karşı etkili olduğu ispatlanmıştır.

Meyvesuyu: Noni meyvesuyu deyince yüzlerce firma noni meyvesuyu üretmektedir, fakat hepiside aynı kalitede değildir. Yapılan yüzlerce deneyde TahitianNoni meyvesuyunun en kaliteli si olduğudur. Şayet diğer firmaların satığı noni meyvesularını alıp kulanırsanız belkide pek faydasını göremezsiniz. Bunedenle labor analizlerini ayrıca kalite başlığı altında elealacağım. Noniden ilk bir ay kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce iki yekekkaşığı alınır, bu 16 yaşından küçükler için günde 2 defa bir yemekkaşığı olarak alınır. 2.aydan ihtibaren 7.aya kadar kahvaltıdan önce 2yemekkaşığı ve akşamyemeğinden önce 1 yemekkaşığı alınır. Kanser ve karaciğer hastalarının almaları greken miktar oldukca farklıdır.

Yantesiri: Tahitian Noni bazı insanlarda allerjiye sebep olabilir, bu nedenle allerjik tepki gösterdiğinde Tahitian Noni ile tedaviye araverilmelidir. Allerji, mantar, sindirim rahatsızlıkları ve deri hastalıklarında Aloe vera Essenz Jel daha etkilidir.. Sadece Tahitian Noni alınırken bol su içmek gerekir aksi halde yüzde sivilciler çıkar ve başağrısı ve bulantıya sebep olabilir. Tahitian Noninin alınması ile hücrelerdeki artık maddeler kana geçer, bunun temizlenmesi içinde çok su gerekir, bol su içererek vücut temizlenir.
http://www.alternatif-tip.net/sayfalar/noni.asp
http://www.nonibu.com/
http://www.alnoni.com.tr/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 14:43   #4
Ağaç Dostu
 
seren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 315
Galeri: 11
Tohum seçiminde ne kadar doğru tercih yaptığımı daha iyi anladım.
İnşallah çimlendirip büyütebilirim

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 16:21   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Aslında Antalya-Alanya-Gazipaşa da muz yerine noni yetiştirilse çok çok iyi olur.

Bu meyve gerçekten bir mucize.

ORAC sıralamasında Gojiden üstün olduğunu belirtiyim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 17:15   #6
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sevgili Seren başarılar.İnşallah çimlendirip büyütürsün.Volkanik yerleri toprakları seven bir bitki.Akvaryumcularda kırmızı volkan taşı parçaları satılıyor.Torfla karıştırıp deneyebilirsin.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 21:18   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25




Yusuf Ustaoğlu, http://site.mynet.com/pepino61/hobim/id4.htm

Metin Gemici, 0 536 27 45 131 Email : cesmeli86@mynet.com

Mutlu Kutlu, http://www.tropiksera.net/tropikmeyveler/index.htm

Sanırım yakında, ORAC sıralamasında gojiden üstün olan bu meyvenin fidanlarını da yukardaki linklerden bulabiliriz.

Ya da karınca70 in serada çimlendirdiği tohumlardan satışa çıkaracağı fidanlardan

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 22:41   #8
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Normal dut ağacına benziyo bizim burda yetişiyo rahatlıkla acaba aşı yapılıyomu? Neçok bilmediğimiz şey var )

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 09:11   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Konya'da olmaz.

Ama aşı işin içine girdimi ne olacağı da belli olmaz...

Eskiden patlıcan ağacı dendi mi herkes gülerdi, şimdi patlıcan ağaçta yetişiyor, karpuz kabağa aşılanıyor, 7-8 metrelik ağaç boyunda domates fideleri.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 10:23   #10
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Evdede yetiştirebilirim ben gerekli ortamı hazırlarım bu bitki için yeterki olsun eskiden burda diğer meyvelerde yetişmiyordu ama artık iklimi değişiyor bi çok meyve bizim bahçede rahat rahat yetişiyor.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2008, 17:52   #11
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Sn. Denizakvaryumu ben siteleri inceledim ama bu duta rastlamadım. Yanlış bişey mi aradım acaba?

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2008, 19:34   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sn. nazlı06

bu meyve ülkemizde bilinmiyor, yukarda verdiğim linkteki kişiler ise bu yeni meyveleri tedarik edip veya üretip satan kişiler.

Bu nedenle yazımda -sanırım yakında- ifadesini kullanarak bu linklerde bu meyvenin satışını görebiliriz dedim

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2008, 22:51   #13
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Tamam anladım. Teşekkür ederim.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 08:57   #14
Ağaç Dostu
 
seren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 315
Galeri: 11
Merhaba;

Noni ve ketembilla tohumları geldi.
Çimlendirme çalışmalarına başladım.
Çıktıklarında ve büyüme aşamalarında resimlerini çeker burada gösteririm.

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 13:07   #15
Ağaç Dostu
 
dah-lia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: kayseri
Mesajlar: 236
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seren Mesajı Göster
Merhaba;

Noni ve ketembilla tohumları geldi.
Çimlendirme çalışmalarına başladım.
Çıktıklarında ve büyüme aşamalarında resimlerini çeker burada gösteririm.
sayın seren nerden aldığını öğrenebilirmiyim

dah-lia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2008, 03:15   #16
Ağaç Dostu
 
snowman77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,375
Galeri: 6
noni hint dutu

Arkadaşlar hint dutu en düşük ve en yüksek hangi sıcaklık aralığında yetişir?

snowman77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 10:50   #17
Ağaçsever
 
kala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 60
Galeri: 1
Merhabalar Arkadaşlar, ben de bu meyvenin ününü duymuştum önceden. gittigidiyorda dolaşırken noni meyvesi tohumu satan birini buldum ve hemen aldım. 5 tohum. haziran başıydı ektiğimde. sabırsız biri olduğum için, (güneşi seviyormuş sıcağı falan öğleden sonra tam güneş alan bir pencere önüne koydum) bir aydır toprağı eşeleyip eşeleyip bakıyordum. dün yine eşelerken başlarını gördüm. sanırım filizlenmeye başlamışlar. Yaşasın! Biraz daha büyüsünler, resimlerini çekip buraya koyarım. Gelişmelerden sizleri haberdar ederim.

kala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 10:53   #18
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Çok sevinirim syn. Kala eğer Ankarada yetişirse burdada yetişir banada umut olursunuz umarım başarırsınız.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 15:14   #19
Ağaçsever
 
kala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 60
Galeri: 1
sağol bengisu inşallah büyürler bakalım görücez..

kala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 15:31   #20
Ağaç Dostu
 
seren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 315
Galeri: 11
Benimkiler daha yeni.
İnşallah çimlenirler.

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2008, 09:52   #21
Ağaçsever
 
kala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 60
Galeri: 1
Arkadaşlar üzülerek belirtmeliyim, başları görünen filizlerin ne olduğu anlaşıldı. Çam mış. nerde çıktı çam diyeceksiniz. Onu da anlatayım. ben bi kaç ay önce büyük balkon saksılarından birine, elimde bir kozalaktan çıkarttığım yaklaşık 120 tane minik çam tohumlarını ektim. sonra beklemeye başladım bekledim... bekledim.. bekledim... aradan aylar geçti (sanırım şubat falandı) ben bunlardan ümidi kesmiştim. sonra diğer saksılardaki çiçekler için toprak ihtiyacım oldu ve bu uzun saksıdaki toprakları diğer saksılara paylaştırdım ya da yeni çiçek dikerken onlar için kullandım. Son bir kaç haftadır bu şekilde toprak aktarması yaptığım saksılardan çam fideleri fışkırıyor.! bu noni leri de bu topraklara dikmiştim şimdi gelen tohum da çammış nonilerdense eser yok. herhalde bana küstüler.. Şimdi umutlar sende Seren!.... İnşallah seninkiler çıkar.... Arkadaşlar bu noni yetiştirmesi ne kadar zor. Ortaklaşa bir yerlerden getirtsek mi ne yapsak? güvenilir bir yer bulmalı...

Eklenen Resimler
 
kala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 17:20   #22
Ağaç Dostu
 
snowman77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,375
Galeri: 6
Arkadaşlar noni tohumu çimlendiren yok mu?

snowman77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 21:51   #23
Ağaç Dostu
 
seren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 315
Galeri: 11
Ben tohumu diktim ama 1 ay oldu hala ses yok.
Tekrar tohum sipariş etmeyi düşünüyorum.
Vazgeçmeyeceğim. Çimlenene kadar devam

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 16:20   #24
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Bende biraz araştırma yapmıştım noni ile ilgili, bildiğim kadarı ile 1 ay kesin çimlenme olmuyor ve çimlenmeye başlama süresi 60 güne kadar bir süre gerektiriyor.

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 16:24   #25
Ağaç Dostu
 
snowman77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,375
Galeri: 6
noni hint dutu

Noni tohumlarının resmini çektim tohum istiyenlere ödeme bilgilerini özelden gönderiyorum;
Name:  NONİ 1.jpg
Views: 10986
Size:  11.2 KB

Name:  NONİ 2.jpg
Views: 10540
Size:  9.2 KB

snowman77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 16:57   #26
Ağaç Dostu
 
snowman77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,375
Galeri: 6
noni hint dutu

Arkadaşlar tohumları biraz inceledim 5 tanesini 6 gündür nemli ortamda bekletiyorum.6 gündür çimlenme olmadı bu tohumları incelediğimde tohumun geniş olan kısmındaki yuvarlak bombenin içi boş gövde içinde canlılık var ve testası oldukça kalın sanırım bu yüzden çimlenme uzun sürüyor.2tanesinin testasını biraz açtırdım bakalım sonuç ne olucak.

snowman77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 17:44   #27
Yeni Üye
 
biomer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 12
Arkadaşlar ülkemizde yetişmesi çok zor ama hadi hayırlısı.


Düzenleyen biomer : 24-09-2008 saat 00:00
biomer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 18:12   #28
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
hmmm Allah ayrdımcımız olsun ama biraz kabuğunu inceltirsek başarabiliriz

dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 18:30   #29
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi snowman77 Mesajı Göster
Arkadaşlar tohumları biraz inceledim 5 tanesini 6 gündür nemli ortamda bekletiyorum.6 gündür çimlenme olmadı bu tohumları incelediğimde tohumun geniş olan kısmındaki yuvarlak bombenin içi boş gövde içinde canlılık var ve testası oldukça kalın sanırım bu yüzden çimlenme uzun sürüyor.2tanesinin testasını biraz açtırdım bakalım sonuç ne olucak.
Geçtiğimiz günlerde yaptığım araştırlamalarda yabancı bir sitede tohumun birkaç hafta suda bekletildiği yazıyordu. Ne kadar doğru bir yöntem bilmiyorum ama isterseniz 1-2 tanesini de suda bekletin. Bilgileri okuduğum yabancı siteyi bulursam linkini yollarım, belki faydalı olabilecek başka bilgilerde buluruz.

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 18:32   #30
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _ARI_ Mesajı Göster
Arkadaşlar ülkemizde y etişmesi çok zor ama hadi hayırlısı.
Biyolog Mustafa ERSÖZ
Umarım zoru başarırız

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024