View Single Post
Eski 12-06-2008, 14:03   #3
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Noni veya Hint Dutu (Morinda citrifolia) son birkaç on yıl içerisinde sağlık konusunda yapılmış en ilginç keşiflerden birisidir. Bu tropik bitki Polinezyanlar ve Melanezyanlar tarafından 2 000 yıldan daha uzun bir süredir kullanılmaktadır. Dünya çapında araştırmacıların dikkatlerini 20. yüzyılda çekmeye başlamış ve araştırmalar noni meyvesinin önemli özelliklerini ortaya çıkarmıştır. Noni meyvesi, enzimler, bağ besinler, vitaminler bakımından zengindir ve meyveye şöhret kazandıran bağışıklık sistemini destekleyici ve canlandırıcı, vücudu canlandırıcı özelliği sağlayan minerallere sahiptir.

# Insana yasamak icin yaklasik 10.000 enzym lazimdir. Ama bilim simdiye kadar sadece 1700 tane enzym bulmus haldedir. Noni nin icinde inanilmaz mikdarda enzym disinda, bir de bir cok co-enzym bulunmakdadir, mesela 11 coenzymden 10 u nonide vardir. Üstelik yaklasik olarak Alpha- ve Beta-Aminoasitlerinin hepsi bulunmakdadir, ayrıca enzymlerin aksiyon enerjisinin maximumu vardir.

# Simdiye kadar bilinmeyen, ama saglik icin cok önemli bir madde olan Xeronin, noni'ni icinde bulunan Proxeronin ve Proxeronas sayesinde olusturulmakdadir, cünkü Xeronin hazir halde dogada bulunamamakdadir. Bu Xeronin i olusturma sürecinde bile, vücutda bir zehirli madda atilmasi olur. Vücut, Olusan Xeronin aninda kullanilir. Cok önemli sübstrarlarin olusumunu saglar ve hücre yenilenmesini asiri mikdarda hizlandirir. Sadece yeterince Xeronin bulunursa vücut da, hücreler kendilerini her 100 günde bir yeniliyebilirler. Hücreler icin bu madde çok önemli, cünkü sadece onun sayesinde gereken molekülleri alip, zehirlilerini atabilirler ve intermediar hücre yenilenmesini saglayabilirler

# Hücre yenileyici
# Gençleştirici,Cildi düzeltici ve yenileyici
# Zayıflatıcı
# Yaşlanmaya karşı ve hücre yenilenmesine
# Tümör olusumlarına
# Astıma karsı
# Kan damarları ve kalp rahatsızlıklarına karşı kalbi destekleyici
# Alerjiye ve romatizmaya ,
# Cinsel yaşam bozukluklarına
# Bakterilere ve viruslere karsı,
# Mantar olusumuna karsı,
# Baş ağrısı, migren ve kas ağrılarına
# Kandaki kollestrol ve şeker düşürücü
# Böbrek ağrıları ve rahatsızlıkları
# Stress ve Uyku bozukluklarına karşı
#
# Karsı faydaları tespit edilmistir.
# İcerik:
# Noni meyvesi: C,B1, B2, B6, B12 ve E vitaminler, Niacin (PP-Vitamini), Biotin (H-Vitamini), Folikasit (Bc- Vitamini), Pantotenasit (B3-Vitamini), n (pro A-Vitamini) alfa- Karotin, kalsiyum, solyum, potasyum, magnezyum, fasfor, iron, sodyumklorid, molibden, birçok aminoasit ve proxeronin ve proxeronaz enzimlerini içerir
http://www.turkmedikal.net/dukkan/ur...R%DDC%DD&id=24

http://www.noni.gen.tr/n_faydalari.html

---------------------------------------------------------------------

Familyasi: Kökboyabillerden rötegewächse, Rubiaceae

Druglari: Meyvesuyu, Tahitian Noni meyvelerinden özel bir takım işlemlerden sonra meyvesuyu eldeedilir. Ayrıca el yüz kremi, şampuanlar ve kozmik madde yapımında kulanılır.

Giriş: Noninin vatanı Pasifikteki tahitiadaları ve çeresindeki adalar olup zamanla Avusturya, Yeni Zellanda, Endonezya, Malezya ve Hindistan gibi tropik ülkelere yayılmıştır. Her bitki gibi TahitianNonide asıl vatanı olan bu adalarda en ideal şekilde gelişir ve olğunlaşır. Türkiyenin Ege ve Akdeniz sahilerinde yetişen Hayıt Almanyada ancak çiçek açar ve meyveye dönmeden solar. Nonide aynı şekilde en mükemel olarak bu Tahiti ve çevresindeki adalarda tam kıvamını bulur ayrıca buranın taşıda volkanik taşlardır. Noni adanın yerlileri tarafindan 2000 yıldır bir çok hastalığa karsşıkulanılmaktadır. Birleşimindeki Proxeronin ve Proxeronaze enzimlerinin keşfi ile birlikte değeri ve önemi çok çok artmıştır.

Botanik Noni kökboyagillerin alt grubu olan Morindagillerden olup bu gruba 60 bitkitürü dahildir. Bunlardan Morinda citrifolia yani nonini meyveleri ve kaliteli olanıdır. Buna benzeyen ve başka ülkelerde yetişen Morinda litrolaris, Morinda bracteata ve Bancudus latifolia gibi türlerde mevcuttur. Noni çali veya 3-8m boyunda bir ağaçtır ve tropik ülkelerde yetiştiğinden sürekli yeşil renklidir. Yapraklari 15-30 sm uzunluğunda 5-15 sm eminde, kısa saplı, karşılıklı ve bir sonrası ile çapraz, kenarları bütün, mızrak şeklinde, üzeri damarlı üst yüzeyi koyu yeşil ve parlaktır ve her biri 15mm uzunlugunda beyazrenkli kupa şeklinde ucları geriye doğru dönük 6 loptan oluşur ve lopların ucu sivridir. Çiçekleri solunca meyvenin bir gözünü oluşturur. Meyveleri geriden duta benzersede TahitianNoninin meyvesi armut büyüklüğündedir ve ortasında 8 adet kehverengimsi parlak tohumları mevcuttur.


Açıklama:
Dr. Heinickeye göre TahitianNoni anormal çalışan hücrelerin yani kanserli hücrelerin yeniden normal çalışmaya dönmesini sağladığını tesbitetmiştir. TahitianNonini birleşimindeki proxeronin, vücut hücreleri tarafından Xeronine dönüştürür. Xeronin hücreler üyerinde positif bir etkiye sahiptir ve buda kişinin genel sağlığını iyileştirici vede rahatlatıcıdır. Normal olarak proxeronin karaciğerde depoludur, ve beyin 2 satte bir karaciğere gönderdiği mesajla proxeronin salğılanmasını ister. Kana karışan proxeronin ise organlar tarafından emilerek Xeronine dönüştürür ve gerkli yerlerde kulanılır. Kişi hastalandığında ise bakterilere, viruslara, mantarlara ve kanserli hücrelere karşı mücadeleederken daha fazla enzime ihtiyaç duyulur.

Xeronin 220 enzimin harekete geçmesini sağlar. Sağlıklı iken yeterli olan proxeronin hastalıklı durumlarda daha fazla proxeronine ihtiyaç duyulur. Hastalıklı hücrelerde yeterince proxeronaze ve serotonin olması pek işe yaramaz , çünkü proxeronin yeterli değildir. Bu ise Nonide yeterince mevcuttur. TahitianNoninin bir diğer özeliği ise serotonin üretimini artırıcı olmasıdır. Serotonin depresyon, migren, başağrısı, mani ve benzeri sinirsel vede ruhsal rahatsızlıklara karşı etkili olduğu bilinmektedir. Şayet kişi direkt serotonin hapı alınırsa kişide bulantı, ishal, başdönmesi, korkulu durumlar, allerjik reaksiyonlar, kalp atışlarında anormalikler ve aritmi (kalpritim bozukluğu) sebep olmaktadır.

TahitianNoninin birleşimindeki proxeronin xeronine dönüşürken, bu alkaloid serotonin salğılanması için bir takım enzimleri harekete geçirmektedir. Böylece kişi sinirsel ve psikolojik problemleri daha kolay atlatmakta ve kısa sürede yeniden neşeli, canlı ve çalışkan insan olmaktadır. Noni alanların % 92’si enerjilerinin artığını, % 72’si konsentrasyon ve net düşünme kabiliyetini yükselttiği tesbitedilmiştir. Xeronin vücudumuzdaki oluşması gereken enzimlerin yeterince salğılanmasını sağlıyarak autoimmunzafiyeti ve immunzafiyetini ortadan kaldırır, enfeksiyon ve iltihaplı hastalıklara karşı vücudun direncini artırıcıdır. Nasıl oluyorda bu kadar çok ve çeşitli hastalıklara karşı olabiliyor, diye bir soru akla gelebilir. Bunun cevabı ise xeronin 220 enzimin oluşmasında anahtar rol oynamasıdır. Aslında ananastada aynı enzim vardır, fakat noni 800 kat daha fazla enzim içerir.

TahitianNoninin bir diğer özeliği ise pH 3,4-4,6 değerleri arasında olması ve B12-Vitamini içermesidir. Bana göre noninin pH değeri ve B12-Vitamini en önemli faktölerdendir. Bu pH’da bağırsak içeriği hafif asitli ortama dönüşürür ve böylece burda yaşayan faydalı bakterilere (bağırsakflorası) yaşamoramı (oksijenli ortam) sunulurken, mikropların yasamortamı (ojsijensiz) yokedilir. PH değerinin hafif asitli ortama dönüşmesi ile birlikte sindirim organlarının kaliteli enzim salğılamalarıda sağlanmış olur. Noninin 0.1-0.3mcg/100g B12-Vitamini içermeside faydalı bakterilerin anabesinini oluşturması nedeniyle odukca önemlidir. İnsan vücudundaki bütün metabolik deşişimler bu vitamine bağlıdır. Bu sayede bağırsakflorası ideal konuma gelir, sindirim organları kaliteli enzimler salğılar vede başta damarsertliğine sebep olan homocystein elimineedilir.

Tesirşekli: antikanserojen (kanseri önlyici) antianalgetik (ağrıları dindirici), antibakteriel, antiviral, antimikozit (mantarları yokedici), antiflogistk (iltihapları önleyici), antiseptik (mikropları öldürücü), antihipertensif (yüksektansiyonu düşürücü), kanadaki şeker, kolesterol, lipid ve trigliseridi düşürücüdür.

Kulamılması:
Araştırmalara göre TahitianNoni başta Kanser, astım, artrit, artoz, allerji (besinallerjisi, baharnezlesi, nörodermatoz), diabet, bronşit, nezle, gastrit, enterit, divertikul, hepatit, pankreatit, yüksektansiyon, başağrısı, migren, depresyon,sinirlilik, artrit, iltihaplı hastalıklar, enfeksiyon, karaciğerhastalıkları, bağırsakmantarları vb 101 hastalığa karşı etkili olduğu ispatlanmıştır.

Meyvesuyu: Noni meyvesuyu deyince yüzlerce firma noni meyvesuyu üretmektedir, fakat hepiside aynı kalitede değildir. Yapılan yüzlerce deneyde TahitianNoni meyvesuyunun en kaliteli si olduğudur. Şayet diğer firmaların satığı noni meyvesularını alıp kulanırsanız belkide pek faydasını göremezsiniz. Bunedenle labor analizlerini ayrıca kalite başlığı altında elealacağım. Noniden ilk bir ay kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce iki yekekkaşığı alınır, bu 16 yaşından küçükler için günde 2 defa bir yemekkaşığı olarak alınır. 2.aydan ihtibaren 7.aya kadar kahvaltıdan önce 2yemekkaşığı ve akşamyemeğinden önce 1 yemekkaşığı alınır. Kanser ve karaciğer hastalarının almaları greken miktar oldukca farklıdır.

Yantesiri: Tahitian Noni bazı insanlarda allerjiye sebep olabilir, bu nedenle allerjik tepki gösterdiğinde Tahitian Noni ile tedaviye araverilmelidir. Allerji, mantar, sindirim rahatsızlıkları ve deri hastalıklarında Aloe vera Essenz Jel daha etkilidir.. Sadece Tahitian Noni alınırken bol su içmek gerekir aksi halde yüzde sivilciler çıkar ve başağrısı ve bulantıya sebep olabilir. Tahitian Noninin alınması ile hücrelerdeki artık maddeler kana geçer, bunun temizlenmesi içinde çok su gerekir, bol su içererek vücut temizlenir.
http://www.alternatif-tip.net/sayfalar/noni.asp
http://www.nonibu.com/
http://www.alnoni.com.tr/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön