![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2013
|
bana kuzenim hediye olarak bir fide verdi. çok faydalı bilgiler buldum başlıkta, yeni taşındığım ev bahçeli ve artık daha fazla forumla ilgileneceğim. ama ben şunu merak ediyorum. bir sitede tohum türlerinden bahsedilmiş, "Kakao ağacının üç farklı türü bulunmaktadır. Günümüzdeki ekim alanlarında görülen ağaçlar bu üç türün bilerek ya da tesadüfen türetilmiş olup her birinin kendine has özellikleri bulunur. Criollo türü, kakao ağaçlarının atası olarak bilinir ve çok ince kabuklu meyveler verir. Kakaosu solgun renkte ve kendine has bir aromalıdır. Bu türün az ürün verdiği ve çok narin olduğu bilinmektedir. Forastero daha dayanıklı, ekimi daha kolay olan ve daha fazla ürün veren bir ağaç türüdür. Kakao meyveleri daha kalın ve kaba kabukludur ve keskin aromaya sahiptir. Forastero ağacından elde edilen kakaoya çoğu zaman dökme kakao adı verilir çünkü çikolataya tipik ve tanınan temel kokusunu verir. Bu nedenle bu kakao çikolataların çoğunluğundaki temel maddedir ve çoğu zaman kakao karışımının %80′ini oluşturur. Trinitario , diğer iki ağacın melezidir ve her ikisinin özelliklerine sahiptir: keskin ama rafine bir aromaya sahiptir ve en önemlisi, ekimi çok kolay, mahsulü iyidir." kaynak: kakao ağacı | Kakao Yağı acaba benim elimdeki kakao fidesinin tohumu hangi cins olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Tohum ya da fide göndermek isteyen varmı acaba? serdalozbek2905@gmail.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-10-2016
|
Kakao'cular ne alemdesiniz?.. herkes susmus :/ Bitkileriniz saglamdir hala umarim.. Ben de isterdim yetistirmek ama kendime hic guvenmiyorum, herkes narinliginden bahsetmis zira.. En azindan siz guncelleseydiniz de, benim gibiler de buradan seyretseydi keske.. Yine de herkese kolayliklar.. Düzenleyen enuma elish : 23-12-2016 saat 16:11 Neden: ikinci paragraf eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
BEN cumartesi günü cukulata festivalinden 2 tane çekirdek aşırdım açaba eksek cıkarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2015
|
Kakao fodanı almak istiyorum. Önerebileceğiniz bir yer var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2019
|
Kakao ağacı zor bir bitkidir, kahve ağacı gibi kolay bir bitki değildir, oğlak dönencesi ve yengeç dönencesinin ekvatora uzak olan bölgelerinde bile yetiştirilmesi söz konusu dahi olmayan bir bitkidir, serada bile yetişmez. Ekvatora en uzak 17 derece enlem uzaklık sınırına kadar yetişebilir. Düzenleyen KolanYağı : 24-02-2019 saat 13:47 Neden: eksik kelimeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
/
Giriş Tarihi: 06-03-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2019
|
Alıntı:
Üzgünüm, bazı egzotik bitkilerin örtü altında bulunsa bile akdenizde hayatta kalma şansı olsada, bazı türler var ki, akdenizde hayatta kalamazlar. Kakao ağacı, belki toprak altı ısıtmalı seralarda sadece hobi amaçlı küçük çaplı yetiştirilebilir, adaptasyon ihtimali imkansızdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2019
|
Merhabalar kakao fidesi siparisi verebileceğim bir iletişim alabilme konusunda yardımcı olabilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
tapatalk eğer ağaç sahibine ricada bulunsan bana bir çelik alıp yollayabilir misiniz lütfen hemde kendinizede bir adet çelik alırsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2019
|
Türkiyede tutar mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
chandler06 evde bakarsan neden olmasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
sn.gidmailo bende uzun zamandır arıyorum ya yok **** bitmiş oluyor eğer bulursan banada haber verirsen sevinirim. uygun boya gelince bana çelik verirsen daha çok sevinirim Düzenleyen tropikalist : 29-06-2019 saat 14:32 Neden: yazım yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Bende kakao yetiştirmek istiyorum ama Türkiye'de fidanını satan yok herhalde ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
bende bulamadım sadece bir yerde hawaii de buldum ama almadılar çünkü çok pahalı eğer LGS yi kazanıp fen lisesini kazanırsam alabilirmişim ama zaten bitti kandırmaya çalışıyorlar ama ben yemem her şeyi LGS ye bahane ediyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
bir üretici fidesini satıyor (tanesi 26.6 Euro), iki adet almanız gerekiyor ( en az 50Euro civarında alışveriş yapma şartı koymuş). Posta ücreti vs. ilave edilince 73Euro civarında bir değere ulaşılıyor. Gelince de, gümrüğe takılma tehlikesi var, uğraşmaya değmez. Zaman zaman, KoçTaş veya Migros gibi yerlerde satılıyor, bir kaç defa rastladığımı hatırlıyorum. Zaman ayırıp, gidip bakmak gerekli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
ben www.tropilab.comdan tohum buldum ama bu ayda alınır mı **** hangi ayda alabilirim şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
/
Giriş Tarihi: 12-12-2019
|
Ev içinde yetiştirmek için mi? Bildiğim kadarıyla ekvatoral türler içerisinde, kakako en ultra düzey iklime gereksinim duyan hassas bir egzotik tür sanırım... Isıtmalı seralarda yetiştirilmesi ancak mümkün olabileceğini duymuştum. Yoğun yağmur isteyen bir bitki olsa gerek, yağmur ormanlarındamı yetişiyormuş? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Heps için evet ama evde yetiştirilebilir zaten geçmiş sayfalara bakarsanız görürsünüz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
internetten buldum tohumlarını 2 paket sipariş ettim bakalım geldigi zaman fasülye çimlendirme usulu deniyeceğim.bakalım çimlenecek mi.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
nereden aldığınızı söyldyebilir misiniz lütfen ? aşırı istediğim bir bitki gerçekten kakao fidanı için ölüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
trendyol daki bu siteden tohum aldım çimlendirme için 2 paket aldım selpak ıslatıp içinde koydum nem gitmesin diye poset içine koyum ağzını bğladım 2 gündür duruyor. bakalım çimlenme olacak mı? size özelden mesaj yazdım birde verdiginiz numaraya mesaj attım. Düzenleyen evandevan5 : 29-09-2022 saat 16:08 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Türkiye'de zaman zaman üretip satanlar oluyor, ama fideler çok pahalı. 500TL. civarında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
1 hafta sonunda poşetin içinde duran kakao tohumları esneklik biraz daha arttı ama busefer oda islaklıktan küf kokusu odaya yayıldığından daha fazla durmasın diye toprağa ektim bambunun içinde zaten bataklık hissi nedeniyle bol nem var. çimlenecek olan niyeti varsa çimlenir takip ediyorum. bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |