bana kuzenim hediye olarak bir fide verdi. çok faydalı bilgiler buldum başlıkta, yeni taşındığım ev bahçeli ve artık daha fazla forumla ilgileneceğim. ama ben şunu merak ediyorum.
bir sitede tohum türlerinden bahsedilmiş,
"Kakao ağacının üç farklı türü bulunmaktadır. Günümüzdeki ekim alanlarında görülen ağaçlar bu üç türün bilerek ya da tesadüfen türetilmiş olup her birinin kendine has özellikleri bulunur. Criollo türü, kakao ağaçlarının atası olarak bilinir ve çok ince kabuklu meyveler verir. Kakaosu solgun renkte ve kendine has bir aromalıdır. Bu türün az ürün verdiği ve çok narin olduğu bilinmektedir. Forastero daha dayanıklı, ekimi daha kolay olan ve daha fazla ürün veren bir ağaç türüdür. Kakao meyveleri daha kalın ve kaba kabukludur ve keskin aromaya sahiptir. Forastero ağacından elde edilen kakaoya çoğu zaman dökme kakao adı verilir çünkü çikolataya tipik ve tanınan temel kokusunu verir. Bu nedenle bu kakao çikolataların çoğunluğundaki temel maddedir ve çoğu zaman kakao karışımının %80′ini oluşturur.
Trinitario , diğer iki ağacın melezidir ve her ikisinin özelliklerine sahiptir: keskin ama rafine bir aromaya sahiptir ve en önemlisi, ekimi çok kolay, mahsulü iyidir."
kaynak:
kakao ağacı | Kakao Yağı
acaba benim elimdeki kakao fidesinin tohumu hangi cins olabilir.