agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni74Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-03-2007, 22:33   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2006
Şehir: manisa
Mesajlar: 12
Sanırım yazdıklarım yanlış anlaşılmış.Daha doğrusu ben yeterince izah edemedim sanırım. Çabalarınızın bir şeye yaramaması düşüncesi bence yanlış. Sadece biraz zahmetli olduğunu belirtim. Bu zahmete değip değmeyeceğini ve kibar olmayan komşunuzla bu konuda uğraşmaya değip değmeyeceğine siz karar vereceksiniz.

Her değişik duruma göre izlenmesi gereken yöntem farklıdır. İlk etapta oturduğunuz apartmanda ev sahibi olup olmadığınızı, kesilen ve kesilme ihtimali olan ağaçların türünü sorayım. Vereceğiniz cevaba göre izlemeniz gereken yolu ve ihtimalleri belirtirim arzu ederseniz. Gerisi size kalmış.

Eğer apatmanda dairelerden birinin ev sahibi iseniz ve şahıs salt zarar verme yahut belirttiğiniz gibi evinin güneşinin engellenmemesi amacı ile ağaçları kesiyor ise şahsın eylemi en kötü ihtimalle Türk Ceza Kanununun 152/1-c madesinde düzenlenen mala zarar verme suçunu oluşturur. Cezası 1 yıldan 6 yıla kadar hapistir.

(152/1-c :Mala zarar verme suçu devlet ormanı statüsündeki yerler hariç, nerede olursa olsun her türlü dikili ağaç fidan veya bağ çubuğu hakkında işlenmesi halinde fail hakkında 1 yıdan 6 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.)

Ayrıca ortak malınız olan bahçedeki ağaçları kesip evinde diğer ev sahiplerinin rızası olmadan yakıyorsa yani kendi ihtiyacı için kullanıyorda bu ayrıca hırsızlık suçunuda oluşturur.Bu konuda da ayrıca ceza alır.

unal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2007, 13:41   #32
Ağaçsever
 
French's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 49
Galeri: 8
Bu ağaç kesilmesin...

Merhaba,

Aşağıdaki resimde göreceğiniz erik ağacı kapımızın önünde yetişmiş. Sonradan da yanına doğalgaz kutusunu ve borularını yerleştirmişler. Şimdi yöneticimiz bu ağaç büyürse, doğalgaz borularına/kutusuna zarar verir diyor. Şimdilik vazgeçildi, ya da uzadı gibi.
Bu ağacın kesilip kesilmemesi gerektiği konusunda "konusunda ihtisası" olan birinden fikir verilirse, bu yazıyı gösterip vazgeçirtebilirim... Küçük ağacımız az ama çok tatlı malta erikleri veriyor.

Eklenen Resimler
 
French Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2007, 15:03   #33
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ağacı korumak biraz sana kalıyor.Bu konuda başka konuşmalar olmuştu. Belediyeye haber verene kadar ağaç ortadan kalkabilir.
Malta eriği çok büyümez, orada kutuya zarar vereceğini sanmam..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2007, 15:06   #34
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Doğalgaz kuruluşları çok titiz.
Ağacın zararı olsaydı, ya kutuyu oraya koymazlardı ya da o zaman ağacı kesin derlerdi.
Bu fikir, kesmek isteyenlere söylenebilir.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2007, 20:53   #35
Ağaçsever
 
French's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 49
Galeri: 8
Teşekkür ederim. Bunları söylerim, ilave olarak da yukarıdaki yazışmalardaki kanuni durumları anlatırım. Bakalım...?

French Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 00:22   #36
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-12-2006
Şehir: bursa
Mesajlar: 4
Acil Yardim

Arkadaşlar Bursa'da zannederim sahipsiz kaldık.Ağaç değeri bilmeyen bu cahil komşularımı nereye şikayet edeceğimi bilemedim.Zira bilinçsiz bir şekilde buduyoruz diyerek apartman bahçemizdeki ağaçları üzerinde meyveleriyle kesiyorlar.Ne yapabilirim?Bursa'dan çevrecilere sesleniyorum .Yardım edin neolur.....

hadiyebigic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 10:21   #37
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ne yazıkki bir yerden yardım isteyene kadar ağaç kesmek isteyenler amaçlarına ulaşmış oluyor.
Nerede olursa olsun ağaç kesmek serbest değildir. Belediyeye şikayetçi olun.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 21:09   #38
Ağaçsever
 
French's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 49
Galeri: 8
Ben İstanbul'da bir konsolosluğun bahçesindeki 2 adet büyük çam ağacının kesildiğini öğrendim.... Artık çok geç tabii. Onlara ihtar gibi, ne yapılabilir ?

French Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 13:26   #39
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-08-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Merhaba ;

Burda duyarlı bir çok kişinin olduğu belli herkes sizin gibi olsa keşke.Apartman bahçesindeki ağaç kesimi ile ilgili bir çok sorun var galiba ve bazı arkadaşlar konu çözümü ile ilgili hem yasal hemde fikirlerini belirtmiş ve gerçekten ne yazık ki bu tür durumlarda yasal bir işlem yapılamıyor ancak bir tane yasal işlem yapılabilcek durum var 8 dairenin üstündeki apartmanlarda yöneticilik zorunlu ve aynı zamanda apartman sakinlerince alınan kararların tutulması için noter tasdikli karar defterinin de kanunen tutulması lazım.
Eğer durumunuz buna uyuyorsa [8 daireden fazla ise] yöneticini bütün apartman sakinlerini toplayarak toplantı yapması ve bu toplantıda bahçedeki ağaç kesiminin oylamaya sunup %51 oyu toplayıp karar defterine işlemesi gerekir eğer % 51 oyu toplamazsa bahçedeki herhangi bir ağacın yaprağını koparsa hakkında apartman yöneticliği hususuna aykırı davranmaktan dava açılabiliri ve bunun sonucunda çok ciddi suçlardanceza alabilirdeğil alır.

Ancak %51lik oy toplanırsa(toplantıya katılanların değil apartman sakinlerinin %51i) ne yazık ki ağaçlarınızla vedalasın.

Ama ikna yoluyla sansınızı denemek işterseniz benden size birkaç tane öneri :

Ağaç kesmek işteyen sahışlara ağaç kesmenin dinimizce yasak ve günah olduğunu hatırlatın

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammmed (sav.) su sözünü hatırlatın ; "Kıyamet koptuğunda 1 ağaç dikebilecek vaktiniz varsa dikiniz"

Ayrıca her ağacın kesim vakitleri farklıdır. Genellikle ağaç kesimi ve budanması kasım aylrında yapılır ve dinimzce meyve veren ağacı kesmek veya yeşermiş yaprakları üstünde olan ağaçlrı kesmek çok büyük günahtır.

Bence sizbunları hatırlatın belki imana gelirler :-) en azından uyarmadık ve denemedik demeyiz

unutmayalım ki sizin bahçenizdeki ağaçlar sadece sizin değil hepimizindir ve hep beraber sahip çıkalım.Umarım ağaçlar kesilmez

İyİ Günler...

WantedTurk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2007, 11:56   #40
Ağaç Dostu
 
mcege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 112
Çalıştığım fabrikanın yeni yapılacak binaları için 11 adet fıstık çamı 4 adet palmiye ve 8 adet zeytin ağacı kesilince ne mi yaptım.?

Daha kesimlere yeni başlanmışken hemen fabrika müdürünün odasına damdan düşer gibi girip yüksek sele "hakkımı size helal etmiyorum.Neden kesiyorsunuz bu ağaçları, bu kadar boş alan varken neden buraya yapılıyor bu binalar?" diye bağırdım."

Doğru söylüyorsun ama bu yapılacak yeni tesislerde 35 tane daha işçi alıp çalıştıracağız,bu da iyi değil mi?" diye bir cevap alınca aynı dilden konuşmadığımızı anladım.

Hemen taktik değiştirip "peki o zaman kesilen her ağaç yerine 4 adet ağaç dikmek için bana söz verin." dedim.Odadan çıktım ve hemen 3 kişilik bir ekip alıp yanıma kesilen fıstık çamlarının yanına gittim ve başladım üzerindeki kozalakları toplamaya.

Daha sonra bu kozalaklardan çıkan neredeyse 1500 adet fıstığı alıp yakınımızdaki ormana götürüp diktik.Sonra ne mi oldu, bu işleri mesai saati içinde yaptığım ve 3 işçiyi özel işim için kullandığım ve yöneticilik pozisyonumu kötü yönde kullandığım için ihtar aldım.

Fabrika ise bana verdiği sözü tutmadı ve bir tane bile ağaç dikmedi.Ama olsun ihtar aldım ama ben bu dünyaya bu fabrikada çalışmak için gelmedim ki bu fabrika olmazsa başka bir fabrikada çalışabilirim ama dikilen 1500 adet fıstıktan biri bile ağaç olsa bu bana bir ömür boyu yeter.

Bu olaydan 2 yıl sonra işten ayrıldım.Ancak halen bazen benim fabrikadaki bu deliliklerim konuşuluyormuş.Olsun onlar bunlara delilik desinler "yiğit ölür namı kalır geride" demiş atalarımız.

Bence siz de bir delilik yapın ve ağacı kesmek isteyenlere bu ağacı kesmek karşılığında 5 adet ağaç dikmeyi şart koşun.Uygun biryere 5 adet ağaç dikildikten sonra o zaman erik ağacını zorunluysa kessinler.
Hoşçakalın.

mcege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2007, 20:22   #41
Ağaçsever
 
French's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 49
Galeri: 8
Arkadaşlar konsolosluğun ağaçları kesme konusunda sizce birşey yapılabilir mi ? Orası o ülkenin toprağı mı oluyor ? Boşuna uğraşmamayım şikayetle...

French Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2007, 01:22   #42
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi French Mesajı Göster
Arkadaşlar konsolosluğun ağaçları kesme konusunda sizce birşey yapılabilir mi ? Orası o ülkenin toprağı mı oluyor ? Boşuna uğraşmamayım şikayetle...

Malesef konsolosluklara hiçbir şey yapamazsınız. Yapabileceğiniz en iyi aktivite, o ülkenin Dışişleri Bakanlığına durumu bildirmek. O da çok fazla bir sonuç üretmeyecektir, ama mesajınızın ulaştığı kişi eğer doğasever ise, size cevap verebilirler.

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2007, 11:13   #43
Ağaç Dostu
 
discovery35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 128
Galeri: 2
Türkiye'de ağaç kesim ihbar hattı varmı ??

Bu sabah mahalleden birilerinin bahçelerinde ağaçları keserken yakaladım. sizi şikayet ederim tehditlerime karşın, gözüme baka baka kestiler ağaçları. Kanıt olarak fotolar çektim. Nereye şikayet edebilirim ?? bilgi olan varsa acil yardım edin..

discovery35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2007, 21:35   #44
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kent dışında, jandarma bu konuda çok sıkı. Kentlerde belediyeler bu konuda yükümlü ama, genellikle şikayet sonuca ulaşmıyor. Yine de, hemen belediyeyi arasanız, iyi olurdu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2008, 15:29   #45
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-02-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
ağac kesilmesi

merhabalar
nereye yazacagimi bilemedim once yeşilleri taradim .sanirim sizde yardimci olabilirsiniz. izmirde bir sitede oturuyoruz ve 20 yillik bu sitedeki apt. onunde 5 tane cam agaci var ama bazi kendini bilmezler denizi goremiyoruz diye cam agaclarini kestirmek istiyorlar. ve konak belediyesinde adam buldurup bu hafta camlari kestireceklermis ark bu nasil bir zihniyettir deniz gormek icin 20 yillik agaclari kestirmek bunu nasil onleriz bana acil cozum yazarmisiniz

redakte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2008, 15:49   #46
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Çam ağaçlarının kesilmesi yasak.Büyük cezası var bildiğim kadarıyla.Üzülmeyin kesemezler.Orman Bakanlığı bu konuda bilgi verir bildiğim kadarıyla.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2008, 20:51   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sevgili redakte,
Önce 23 ve 31 nolu bölümde yazılanları okuyun.
Kesilmek istenilen ağaçlar her şeyden önce kamu malıdır.


- Siteniz yönetim kurulu bu konuda bir karar almışsa Site Yönetim Kurulu Başkanlığına itirazınız olduğunu, kesmeleri halinde savcılığa başvuracağınızı yazılı olarak bildirin. Sizin gibi düşünenler varsa onlar da ayrı ayrı dilekçe yazarlarsa iyi olur. Site içinde bir baskı grubu oluşturmaya çalışın.

Site yönetiminin Konak Belediye Başkanlığına resmi bir başvurusu olmuşsa, site sakini olarak siz de Belediye Başkanlığına site yönetiminin bu kararına karşı olduğunuzu, ağaçların kesilmemesini, aksi halde savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı bildirir bir dilekçe yazarsınız... Ayrıca kesilecek ağaçların çam olması nedeniyle konu ’unal’ın bu formun 23’ncü bölümdeki bilgilerine göre Orman Bakanlığı sorumluluğuna girdiği için olayı Orman Bölge Müdürlüğü’ne bir dilekçeyle bildirin. Diğer site sakinleri de aynı şekilde belediyeye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne dilekçelerini gönderebilirler.

Dilerim olmaz ama diyelim buna rağmen ağaçları kestiler, (önceden site yönetimine ve belediyeye başvurmamış olsanız bile) derhal savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Suç duyurusu dilekçenizi ekleyerek Belediyeye ve Orman Bölge Müdürlüğüne de bir yazı ile bilgi olarak yollayabilirsiniz.
Savcılığa suç duyurusunda bulunmak o kadar pahalı bir iş değildir. Bu iş için avukata da gerek yoktur...

Umarım çabalarınızda başarılı olursunuz.
Gelişmelerden bizi bilgilendirmeyi unutmayın….

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2008, 00:50   #48
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi redakte Mesajı Göster
merhabalar
nereye yazacagimi bilemedim once yeşilleri taradim .sanirim sizde yardimci olabilirsiniz. izmirde bir sitede oturuyoruz ve 20 yillik bu sitedeki apt. onunde 5 tane cam agaci var ama bazi kendini bilmezler denizi goremiyoruz diye cam agaclarini kestirmek istiyorlar. ve konak belediyesinde adam buldurup bu hafta camlari kestireceklermis ark bu nasil bir zihniyettir deniz gormek icin 20 yillik agaclari kestirmek bunu nasil onleriz bana acil cozum yazarmisiniz
3.CD.
E: 1993/9464 K: 1993/15767
1.12.1993 T.

(6831 s OK. m. 116/B , 109)

KENDİ TAŞINMAZINDAN, İZİN ALMAKSIZIN , ORMANDA YETİŞEN TÜRDEN AĞAÇ KESMEK

ÖZET: Orman sayılmayan kendi taşınmazından ,orman idaresinden izin almadan , ormanlarda yetişen türden ağaç kestiği belirlenen sanığın eylemi, Orman yasasının 116. maddesindeki suçu oluşturur ve aynı yasanın 109. maddesi gereğince cezalandırılması gerekir.
_____________________________________________

Sayın redakte

Konuyla emsal yargıtay kararından da anlaşılacağı üzere ,özel mülkiyet üzerinde olsa dahi ,orman idaresinden izin almadan ,çam ağacı hele hele bahse konu yirmi yaşında beş aded çam ağacını kesmek 'toplu ağaç katliamı' na ' girer.

Belediye 'nin bu işe karar vermeye yetkisi yoktur. Apartman yöneticisinden talep gelse bile ,orman statüsüne tabii olan ağaçları kesmeye belediye yanaşamaz.

A-) Kat mülkiyetine bağlı olan anagayrimenkullerde, ortak alanlarda bulunan ağaçların kesilme kararının "kat malikler kurulunda " nitelikli çoğunlukla alınması gerekir.Siz siteden bahsediyorsunuz. Eğer ağaçlar sitenin ortak alanı içinde bulunuyorsa,kesim için site kat malikler kurulunun kararı gerekir.Diyelimki site kat malikler kurulu, herhangi bir nedene dayanarak ağaçları kesme kararı aldı.Bu karar haklı bir nedene dayanmıyorsa ,KMK.'na göre ,süresi içinde bu kararın iptali için itiraz etmeye ve dava açmaya yetkiniz var. Bu hakkı kullanabilirsiniz.

B-) Site yönetiminin , site kat malikler kurulunda aldığı karar doğrultusunda, idareden izin alması (bulunduğunuz yerin orman işletmesine başvurması) gerekiyor.İdare , yaptığı keşif sonucu ,ancak çok haklı bir nedene dayalı istek varsa çam ağaçlarının kesimine izin verebilir. Yukardaki örnek karar izinsiz kesimin suç olduğunun teyididir.
Ayrıca Sayın unal'ın konu hakkındaki görüşleri yerinde ve doğrudur.
Bu hukuki durumu ağacı kesmeye niyetlenenlere açıklamanız ,hatta yazılı olarak ihtar etmenizde fayda var.
Saygılarımla.

Kaktüs-Çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2008, 16:40   #49
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 21
Benim sorunum ağaç kesilmesi değil ama ciddi biçimde budanması... Bir akrabamın (akrabam yöneticidir binada) bahçesindeki kavağı belediye hem de vincini getirip kuşa çevirmiş.

Tabii bu olaydan bir kaç hafta önce yan binadan "astımımız var bahar geliyor, ağacınızı kestirin" şikayeti ile gelmişler. Astım bir çok vakada sebebi tespit edilemeyen bir hastalıktır, sadece bir kısmında sebep (kimyasal madde, polen, vs.) bulunabilir.

İzinsiz habersiz budama yapan ekibe sorduğunda ise internet üzerinden talep geldi demişler. İnternetten böyle bir istekte bulunsam sizin bahçenizdeki ağacı budamalarını sağlayabilir miyim? Belediye ağaç kesmiyor ama budama adı altında kuşa çeviriyor ağaçları. Bu konuda ne yapılabilir?

ctuncel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2008, 00:00   #50
Yeni Üye
 
zoroztu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
Apartman bahçesindeki agaçları kesmek

Sevgili ağaç severler.
Aslında bu konuyu tamamen okuduktan sonra sizlerle bir resim paylaşmak ve içimizdeki bilgi sahiplerinin bilgilerini ortaya koymalarını rica edeceğim.
Esas konu mülk dahilindeki ağaçların keyfe keder kesilmesidir, bu konu cevaplanırsa konunun en dramatik tarafına gelecegim.
Şimdi ekte yollamaya çalıştığım ağaç sizce doğru bir şekildemi budanmıştır ?
Kat irtifalarına bakalım ve budayan ne düşünerek budamış anlamaya çalışalım .
Konu öyle bir yere geliyor ki kime karşı savaş verdiğimizi bir görelim.
Saygılarımla

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen zoroztu : 05-05-2008 saat 01:49
zoroztu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2008, 00:41   #51
Yeni Üye
 
zoroztu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
Apartman bahçesindeki agaçları kesmek 2

Tekrar saygılarımla
Şimdi bu ağacın birileri tarafından değil Kadıköy Park ve Bahçeler elemanları tarafından budanmış olduğunu hemen belirteyim (Bir yukarıdaki iletim)
Bu arada buna sebep olan kişi apartman yöneticisidir.
Bağdat caddesi Feneryolu mevkiinde Ana arter üzerindeki bir apartmandır bu.
Şimdi kimsenin ses çıkartmamasına dayanarak ekte yollayacağım ağacı kesmeye karar vermiştir.Sanıyorum Anıt olmaya yatkın bir Ladindir fakat ona göre ağaçlar pislik yuvalarıdır. Biran önce ortadan kaldırılmalı yerlerine beton dökülerek bu alanlar temiz hale getirilmelidir. Bu sebeptende yine ekte bulunan yeşillikleri apartman görevlisine bir komutan edasıyla söktürmüş yerlerine sezonluk bile yaşayamayan gül familyasından 5 adet 10 cm boyunda çiçek ektirmiştir.
Şimdi diger Sn üyemizin de belirttiği gibi bu kişiye neden böyle bir karar aldığını sorunca '' ONLAR SENİN GİBİ OT PARÇASI, SÖKÜLÜP ATILMALI '' cevabı ile yanıt vermiştir

Tabii bende boş durmadım ve önce B.Ş Belediyesi Beyaz masa ya oradan da Kadıköy belediyesi ne şikayette bulundum.
Önce cevap :Biz özel mülke karışmıyoruz oldu..Fakat peki ben arka bahçedeki ağacı kesiyorum o zaman bana sizin için sakıncası olmadığına dair bir yazı verin geliyorum ve yazımı istiyorum dediğimde iş ciddileşti.
''Hayır efendim ne münasebet isteyen istediği ağacı kesemez biz izin vermeyiz '' oldu
Bu da bana sadece şunu anlattı yani gizlide saklıda bir kanun var ama biraz karışık .Yorum sizlerin
Saygılarımla

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen zoroztu : 06-05-2008 saat 00:31
zoroztu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 12:40   #52
Yeni Üye
 
aliko69's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2008
Şehir: Duisburg-Almanya
Mesajlar: 22
Galeri: 1
Komşu bahçeye taşan ağaçlar

Resimde görünen agaclarden dolaya nerdeyse italyan komsumla mahkemelik olacaktim. Bahcemde bulunan bu iki agac direk bahce sinirinda oldugu icin göya komsumu rahatsiz ediyormus, bahcesine gölge düsüyormus. Ille tuturdu bu agaclar kesilecek diye. Yogun cabalarimla ve belediyenin karariyla agaclar kesilmekten kurtuldu.

-----------------------
Unutmamalıyız ki, sağlıklı bir çevre için vereceğimiz her hizmet, kendi sağlığımız ve çocuklarımızın geleceği içindir.

www.cevremizikoruyalim.de.tl

Eklenen Resimler
 
aliko69 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 12:54   #53
Ağaç Dostu
 
Ayşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 171
Böyle komşular için bir reçetem var ;ağaçları kesip yerlerine tavuk kümesi koymak lazım. Ama ağaçlara kıyılmaz ki.Benimde bahçeme bakan komşumun pencere önünde güllerim var.Sürekli mesele çıkarıyorlar.Görüntüyü engelliyormuş.Bende baharda kökleyip bu formülü uygulamayı düşünüyorum.Gül kokusu alerjileri vardır belki diye.

Ayşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 13:01   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Medeni Kanun:

3. Bitkiler

a. Kural

Madde 740- Komşunun arazisine taşarak zarar veren dal ve kökler, onun istemi üzerine uygun bir süre içinde kaldırılmazsa, komşu bu dal ve kökleri kesip kendi mülkiyetine geçirebilir.

Ekilmiş veya üzerine yapı yapılmış arazisine dalların taşmasına katlanan komşu, bu dallarda yetişen meyvaları toplama hakkına sahip olur.

----------------------

(Ağacın komşu toprağın sınırını aşan dal ve köklerinin kesilebilmesi için, aştığı toprağa zarar vermesi gerekir.

Burada her çeşit taşınmazın kullanılması yönünden malik için katlanma sınırını aşan bir zarar söz konusudur.

Öyle ki, gölge ve rutubetin bitkilere zararlı olması, dalların manzara kesmesi, güneş ışığının eve girmesini önlemesi, MK. md. 740 anlamında zarar sayılır. Dal ve köklerin gelip geçmeye engel olmasında da durum böyledir.)

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2008, 15:30   #55
Yeni Üye
 
Babaturk07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 9
Galeri: 5
Bahçe ve kedi sevmez komşular

Bu resimlerini gördüğünüz balkonu her yıl gelin gibi süsler budar çiçeklendirirdik. Her gören hayran kalırdı. Senede 15 gün gelip kalan diğer zamanlar Konya'da yaşayan bir mahluk dün bu güzel begonvili habersizce ve dipten kesmiş.

Akşam balkona çıktığımda çiçeklerin solgun olduğunu farkettim.Eşim ben üzülmeyeyim kızmayayım diye bana söylememiş. Neyapacağımı bilemedim.Allah'tan evde yoklarmış. Aynı mahluk kadın geçen sene de bahçemizdeki 14 kedinin kaldığı klübeyi çöpe, kedileri de sokağa attı.

Bu balkonda geçen sene begonviller arasında serçe ve kumruların yem yemesi için yaptırdığımız birde yemlik vardı ve kuş pisliğinden balkonum kirleniyor dediği için kaldırmıştık. Begonviller kendi balkonunada sarmış ve gayet memnundu.

Psikolojik sorunları olan kimse ile iletişim kuramayan bu mahluğa insan denir mi? Bahçemizde de her taraf ağaç ve çiçekti.Geçen sene tümünü kökünden söküp parke taş döşenip güya bahçe temiz duracakmış.

O kadar itiraz etmeme rağmen 3 tane büyük sedir ağacını kurtarabildim.Diğerlerinin hepsi gitti. Buraya yazarak Sizlerin vaktini aldığım için özür dilerim ama beni en iyi anlayacak kişiler sizler olduğunuzu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Saygılarımla.










Eklenen Resimler
 
sevilla beğendi.
Babaturk07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2008, 15:36   #56
Ağaç Dostu
 
negif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 101
Nasıl kıymış acaba o begovillere ne kadar güzel görünüyorlar. Benim içim acıdı inanın o güzelliğin katledildiğini düşününce

negif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2008, 13:13   #57
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Sayın Babaturk07,
Bence gidip yenisini dikin, kesmekle baş edemeyeceğini anlasın..Şikayet edin apartman yönetimine..Bulduğunuz her yere bir fidan dikin.
Daha önceden ağaç kestiğini de söylüyorsunuz ,savcılığa dilekçe ile şikayet edeceğinizi yakınlarına belirtin.Rahat durmadığınızı görünce en azından kendisi fazla aktif olamayacaktır.

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2009, 20:56   #58
Ağaçsever
 
memet58's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Galeri: 3
Bahçemizdeki ağaçlar böyle budandı ( ! )

Merhaba Ağaç dostları,

Cevizli Kartal'da içinde çeşitli ağaçları olan bahçeli bir apartmanda 3 yıldan beri ikamet etmekteyiz. Bizi botanik parkını andıran bahçesi cezbetmişti. Ancak 2 gün önce "yönetici" nin "budama " adı altında 5 adet ağacı aşağıdaki gibi katlettiğini gördüm. Belediyeye resimlerle birlikte mesaj attım ama sonuç konusunda fazla umutlu değilim. Arkadaşların önerileri varsa sevinirim, en azından tetikte bekleyen çevredeki ağaç katillerine göz dağı olur. Saygılar.

Eklenen Resimler
    
memet58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 22:24   #59
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-01-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 71
Kesilen ağaç cevap veriyor:
Beni diken çok mutluydu, yıllar önce.
Beni kesen de mutlu oldu bir an.
Diken le kesen karşılaşınca,
Hava şimşeklendi.
Keşke ; dikilmeseydim de, kesilmeseydim.

Polen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2009, 21:13   #60
Ağaçsever
 
memet58's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet58 Mesajı Göster
Merhaba Ağaç dostları,

Cevizli Kartal'da içinde çeşitli ağaçları olan bahçeli bir apartmanda 3 yıldan beri ikamet etmekteyiz. Bizi botanik parkını andıran bahçesi cezbetmişti. Ancak 2 gün önce "yönetici" nin "budama " adı altında 5 adet ağacı aşağıdaki gibi katlettiğini gördüm. Belediyeye resimlerle birlikte mesaj attım ama sonuç konusunda fazla umutlu değilim. Arkadaşların önerileri varsa sevinirim, en azından tetikte bekleyen çevredeki ağaç katillerine göz dağı olur. Saygılar.
Merhaba Ağaç severler,

Yukarıda bahsettiğim "ağaç katliamı" ile ilgili olarak Kartal Belediyesi "Beyaz Masa" ya da başvurmuştum. Geçen gün aradılar. "Yöneticinin" , "budama" işlemi için izin almış olduğunu ama budamanın usulüne uygun olup olmadığına kendilerinin denetleyemediklerini , mahkemeye gitmemiz gerektiğini söylediler. Budama için izin verebiliyorsun ama denetleyemiyorsun. Ülkemizdeki adalet sisteminin işleyişini bildiğimizden elimiz kolumuz bağlanmıştır. Yönetim yakında değiştiğinde kesilen her ağaca karşılık 2 ağaç dikerek inşallah telafi edeceğiz.Ülkemizdeki bu yeşil ve ağaç düşmanlarını tekrar kınıyor, saygılar sunuyorum.

sevilla beğendi.
memet58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024