agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni74Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-04-2010, 18:00   #91
Yeni Üye
 
Sevgii's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5
Arkadaşlar,
2 hafta önce yan tarafımızdaki 2 katlı bahçeli ev bir inşaar firması tarafından yıkılmış.Eve geldiğimde bahçemize dalları uzanan cennet hurması ağacıyla ( yan evin bahçesinde) kaldırımın üzerinde bulunan defne ve dut ağacının kesilmiş olduğunu gördüm. Sonradan öğrendiğime göre kesilmemiş graayder tarafından koca ağaçlar parçalanmış. Yıkılan evin arka bahçesinde de erik,zeytin,nar,dut,ceviz,çam ağacı var. Belediye halkla ilişkiler müdürlüğünü aradım (İzmir-Balçova)duyarlılığımdan dolayı teşekkür ettiler beni kesmeyince park bahçeler müdürünü bağladılar. O da duyarlılığımdan dolayı teşekkür etti. Sokağımızda yeşillendirme başlatacakları müjdesini verdi. Kesilen ağaçlar kişinin bahçesinde ise bir şey yapılamıyormuş. Sadece çam ağacı için yaptırım var bilgisini verdi.
ben o sinirle "Ağaç katilleri bize komşu geliyor" başlıklı bir yazı yazarak belediyeye,basından bir kaç kişiye ve üyesi olduğum bir gruba yolladım. Gruptan bir avukat arkadaş bana TCK 152 maddelerini yolladı.Bu maddeleri de ekleyerek belediyeye tekrar e-posta yolladım. Ardından da kesilen ağaçlarla ilgili kesen kişilere nasıl bir yaptırım uygulanacağı ve var olan ağaçların belediyenin sorumluluğunda olduğuna dair bir dilekçeyle başvurdum.
Bu arada kesilen cennet hurması ağacının bulunduğu yer imar planına göre kesilmesini gerektirmeyecek bir konumdaydı.

Bugün dilekçeme yanıt gelmiş. İmar müdürlüğü ile yapılan görüşmede mülk içinde bulunan ağaçlarla ilgili belediyenin bir yaptırımı olmamdığı kişinin sorumlu olduğuna dair. kaldırımdaki ağaçlarla ilgili ise yanıt verilmemiş.

Bundan sonrası için ne yapabilirim konusunda desteğe gereksinmem var.


Düzenleyen Sevgii : 20-04-2010 saat 18:01 Neden: düzeltim
Sevgii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 16:24   #92
nil
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Istanbul Nişantaşı
Mesajlar: 104
Sayın gece, ben iş seyahatinde iken sekreterim tebellüğ etmiş o yazıyı. Böylece benim elime geçene dek 4 gün geçmiş oldu. Ben itiraz edene dek geçen süreyi de ekleyince epeyice zaman geçmiş bulundu ne yazık ki. Doğrusu kendimi suçluyorum bu gecikmeler için... Birçok işin arasında bir de ona yetişemedim işte... Bu itirazları niye bu kadar kısa süre ile kısıtlarlar ki? Teşekkürler cevabınız için. Sevgiler, Nil

nil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 18:34   #93
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgii Mesajı Göster
Arkadaşlar,
2 hafta önce yan tarafımızdaki 2 katlı bahçeli ev bir inşaat firması tarafından yıkılmış. Eve geldiğimde bahçemize dalları uzanan cennet hurması ağacıyla (yan evin bahçesinde) kaldırımın üzerinde bulunan defne ve dut ağacının kesilmiş olduğunu gördüm. Sonradan öğrendiğime göre kesilmemiş graayder tarafından koca ağaçlar parçalanmış. Yıkılan evin arka bahçesinde de erik, zeytin, nar, dut, ceviz, çam ağacı var. Belediye halkla ilişkiler müdürlüğünü aradım (İzmir-Balçova) duyarlılığımdan dolayı teşekkür ettiler, beni kesmeyince park bahçeler müdürünü bağladılar. O da duyarlılığımdan dolayı teşekkür etti.

Sokağımızda yeşillendirme başlatacakları müjdesini verdi. Kesilen ağaçlar kişinin bahçesinde ise bir şey yapılamıyormuş. Sadece çam ağacı için yaptırım var bilgisini verdi.

Ben o sinirle "Ağaç katilleri bize komşu geliyor" başlıklı bir yazı yazarak belediyeye,basından bir kaç kişiye ve üyesi olduğum bir gruba yolladım. Gruptan bir avukat arkadaş bana TCK 152 maddelerini yolladı. Bu maddeleri de ekleyerek belediyeye tekrar e-posta yolladım. Ardından da kesilen ağaçlarla ilgili kesen kişilere nasıl bir yaptırım uygulanacağı ve var olan ağaçların belediyenin sorumluluğunda olduğuna dair bir dilekçeyle başvurdum.

Bu arada kesilen cennet hurması ağacının bulunduğu yer imar planına göre kesilmesini gerektirmeyecek bir konumdaydı.

Bugün dilekçeme yanıt gelmiş. İmar müdürlüğü ile yapılan görüşmede mülk içinde bulunan ağaçlarla ilgili belediyenin bir yaptırımı olmadığı kişinin sorumlu olduğuna dair. Kaldırımdaki ağaçlarla ilgili ise yanıt verilmemiş.

Bundan sonrası için ne yapabilirim konusunda desteğe gereksinmem var.
Öncelikle, duyarlılığınızdan dolayı, ben de, teşekkür edeyim. Kara mizaha saygımdan ötürü.

Belediyeye 'unuttukları/vazgeçtikleri/umursamadıkları' kaldırımdaki ağaçları hatırlatan bir dilekçe daha verebilirsiniz, vermelisiniz (=ben olsam verirdim).

Savcılığa hem komşu bahçedeki hem de kaldırımdaki ağaçlar konusunda şikayet dilekçesi vermelisiniz. TCK 152 metni (...nerede olursa olsun...) buna uygun.

Dilekçe örneği olarak buradan yararlanabilirsiniz. Dilekçede 'sanık' yerine 'fail' yazmanız daha doğru olur. Ayrıca dilekçede TCK 152'yi de belirtmeniz yararlı olur.


Dilekçeyi adliyedeki (bahçenizin bulunduğu (aslında suçun işlendiği) yer müracaat savcılığına veriyor, hazırlık no'sunu alıyorsunuz. Böylece, şikayetinizin akibetini bu no ile adliyelerde 'soruşturma' bürolarından takip edebiliyorsunuz.

Kolaylık diliyorum.


gece
hak mücadelesi otomatik ve kolay olmayabilir ancak zorunlu ve kutsaldır diyen forum kişisi


Not: Sağlık olsun nil, rica ederim.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2010, 05:43   #94
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mcege Mesajı Göster
Çalıştığım fabrikanın yeni yapılacak binaları için 11 adet fıstık çamı 4 adet palmiye ve 8 adet zeytin ağacı kesilince ne mi yaptım.?

Daha kesimlere yeni başlanmışken hemen fabrika müdürünün odasına damdan düşer gibi girip yüksek sele "hakkımı size helal etmiyorum.Neden kesiyorsunuz bu ağaçları, bu kadar boş alan varken neden buraya yapılıyor bu binalar?" diye bağırdım."

Doğru söylüyorsun ama bu yapılacak yeni tesislerde 35 tane daha işçi alıp çalıştıracağız,bu da iyi değil mi?" diye bir cevap alınca aynı dilden konuşmadığımızı anladım.

Hemen taktik değiştirip "peki o zaman kesilen her ağaç yerine 4 adet ağaç dikmek için bana söz verin." dedim.Odadan çıktım ve hemen 3 kişilik bir ekip alıp yanıma kesilen fıstık çamlarının yanına gittim ve başladım üzerindeki kozalakları toplamaya.

Daha sonra bu kozalaklardan çıkan neredeyse 1500 adet fıstığı alıp yakınımızdaki ormana götürüp diktik.Sonra ne mi oldu, bu işleri mesai saati içinde yaptığım ve 3 işçiyi özel işim için kullandığım ve yöneticilik pozisyonumu kötü yönde kullandığım için ihtar aldım.

Fabrika ise bana verdiği sözü tutmadı ve bir tane bile ağaç dikmedi.Ama olsun ihtar aldım ama ben bu dünyaya bu fabrikada çalışmak için gelmedim ki bu fabrika olmazsa başka bir fabrikada çalışabilirim ama dikilen 1500 adet fıstıktan biri bile ağaç olsa bu bana bir ömür boyu yeter.

Bu olaydan 2 yıl sonra işten ayrıldım.Ancak halen bazen benim fabrikadaki bu deliliklerim konuşuluyormuş.Olsun onlar bunlara delilik desinler "yiğit ölür namı kalır geride" demiş atalarımız.

Bence siz de bir delilik yapın ve ağacı kesmek isteyenlere bu ağacı kesmek karşılığında 5 adet ağaç dikmeyi şart koşun.Uygun biryere 5 adet ağaç dikildikten sonra o zaman erik ağacını zorunluysa kessinler.
Hoşçakalın.
Ahhh ya ahhh..Müdüre "hakkımı size helal etmiyorum.Neden kesiyorsunuz bu ağaçları, bu kadar boş alan varken neden buraya yapılıyor bu binalar?" diye bağırmışsınız...Ama daha sonra,bu cümlede söylediğiniz şeyi tekrarlamamışsınız! Belkide tekrarlamış olsaydınız,müdürün odasına gitmeniz işe yarayabilirdi!
Yani müdür size "Doğru söylüyorsun ama bu yapılacak yeni tesislerde 35 tane daha işçi alıp çalıştıracağız,bu da iyi değil mi?" diye cevap verdiginde siz ona "35 insanın yeni bir işe girebilmesini saglamanız elbetteki iyi birşey,fakat bu yeni tesisleri dedigim gibi boş olan,ağaç olmayan alanlara inşa edebilirsiniz.Böylece ağaçlarda kesilmemiş olur.Hem 35 kişinin yeni bir işe başlaması,hem de ağaçların kesilmemesi çok daha iyi olmaz mı" deseydiniz,belkide müdür sizi dinleyecek,o agaçlarda hiç kesilmemiş olacaktı.
Herhalde o anda çok heyecanlı olduğunuzdan,bunları söylemek aklınıza gelmedi o anda...
Bence kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi,öldürülen çocukların yerine yenilerinin doğurulmasına benziyor.Bir çocuğu katlettiginizde,yerine yenisini doğurduğunuzda bence bu,çocuğun katledildiği gerçeğini değiştirmiyor.
işte bence aynen ağaçlarda da böyle...Kesilen bir agacın yerine yenisinin dikilmesi,agacın katledildigi gerçeğini değiştirmez.
Bence ağaçların katledilmesini onaylayip,yerine yenilerinin dikilmesini istemek dogru degil bu nedenle.
Dogru olanı,agacların hiç katledilmemesini saglamaya çalışmak bence..
Sonuçta bir ağacın katledilmesine tamamen karşı olduğumuzu bu insanlara hissettirmemiz gerek.Ve bunu hissedebilmeleri içinde agacın katledilmesini kesinlikle kabullenmedigimizi onlara göstermemiz gerek.Eger agacın katledilmesine razı gelip yerine yenisinin dikilmesini istersek,bu sekilde agacın katledilmesine tamamen karşı olduğumuzu gösteremeyiz/hissettiremeyiz bence...
Ayrıca bir agacın bir fidan olduğu zamandan kocaman bir ağaç olduğu zamana kadar geçen süre,oldukça uzun bir süre.Bu süre içerisindeki oksijen kaybı,ve kocaman bir agacın cevresine sagladığı bir çok başka yararın kaybı,hiçbirşekilde telafi edilemez.
Ayrıca bence ağaçlar da insanlar gibidir.Herbiri eşsizdir ve yeri doldurulamaz...


Düzenleyen gece : 01-05-2010 saat 13:22 Neden: Tüm yazı koyu yazılmıştı, tümünün koyuluğu giderildi, halen yazarının düzeltmesini bekleyen çok fazla imla hatası var.
Ogion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2010, 18:31   #95
Ağaç Dostu
 
smiy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 307
Arkadaşlar ne yazık ki bende bu dertten muzdaribim. 20 yıllık müstakil evimin önünde kalan bahçesinin başkasına ait olduğunu birkaç sene önce öğrendim. Bu süreçte danıştığım bazı kişiler bahçenin olduğu alanın küçük olması nedeniyle herhangi bir yapı yapılamıyacağını ve ilerde arsa sahibinden alabileceğimi söylemişlerdi. Ama şimdi yan tarafımdaki arsa sahibi ile birleşip inşaata verdiklerini ve evimin önündeki alanıda otopark olarak kullanacaklarını öğrendim. Bahçemin içinde 20 yıllık 2 adet portakal ağacı, 10 yıllık 2 adet yenidünya ağacı, 20 yıllık asma, bir tanesi 20 yıllık olmak üzere birçok gül ve çeşitli çiçekler var. Şimdi göz göre göre bütün bu güzellikleri kaybedeceğimi söylüyorlar. Mütahit gelip bahçe duvarımı yıkıp ağaçlarıda keseceğini söylüyor.
Benim öğrenmek istediğim bu durum karşısında yapabileceğim birşey olup olmadığı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sevilla beğendi.
smiy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 09:56   #96
Yeni Üye
 
Sisyphos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2007
Şehir: izmir, güzelyalı
Mesajlar: 15
Herkese merhaba
Apartmanımızın hemen dibinde 25 yıllık bir sarmaşık var. Temele zarar vermesinden korkuyoruz. Kesilmesini istemiyoruz ama evimiz daha değerli. Komşularımız kesmeyi istiyor. Bende kesmenin daha kötü sonuçlar doğuracağından korkuyorum. Sarmaşık apartmanın dibine dikilmiş durumda yani apartmana 0. Kesmelimiyiz? Ne yapabiliriz?

Sisyphos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2010, 17:38   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Bu başlığı en baştan itibaren okudum ve ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bu siteyi geç keşfettiğime bir kez daha üzüldüm. Geçen yaz apartmanımızın yan tarafından bulunan bahçeli 2 gecekondu sahibi, ortaklaşarak bir müteahhitle anlaştılar ve bina yapılması için arsalarını bu kişiye devrettiler. Çok moralimiz bozuldu tabii. Özellikle sokağın köşesinde kalan ve yaşlı bir çifte ait bahçede 3 tane yetişkin yeni dünya ağacı, 1 tane kocaman armut ve elma ve başka meyve ağaçları ve kaldırım tarafında da çeşitli büyüklüklerde çam ağaçları vardı. Bahçeyi dolduran sarmaşıklar, güller vs. den bahsetmiyorum bile

2 gecekondu arasında sıkışmış yeni dünya ağaçlarının kesileceği zaten belliydi. Bahçenin ortalarındaki ağaçların kesileceği de. En azından kaldırım tarafındaki( bölge yeni geliştiği ve sokaklar-kaldırımlar sonradan yapıldığı için sınırdaki çamlar resmen kaldırım alanının içinde kalıyordu yani zaten buraya inşaat yapılmayacaktı) çamların kesilmemesini istiyordum. Birgün, inşaat başlamadan müteahhiti yakaldım ve bu ağaçları ne yapacaksınız diye sordum. Bunlar zaten kaldırımda kalacak kesmezsiniz heralde dedim. Adam da bana '' belediyenin belirleyeceği inşaat planına göre davranmak zorundayız zaten '' filan dedi. Benim korkum ise inşaat makinelerinin arsaya girmesini kolaylaştırmak için bu ağaçları kesecek olmalarıydı. Halbuki 2 kocaman arsayı aldıkları için başka yerden grayderleri vs. sokmaları mümkündü. Adam bi şeyler geveledi ama hiç de tatmin edici bir hali yoktu. Klasik, odun müteahhit modeli işte.

Gecekondu ve bahçeler şahıs malı olduğu için kendi diktikleri ağaçları da kesme hakları var sanıyordum. Şikayet etme hakkım olduğunu bilmediğime çok yanıyorum şimdi. Yoksa ortalığı ayağa kaldırırdım heralde. Günlerce elim kolum bağlı tedirgin yaşadım. Çok aptalmışım.

Bir gün uyandığımda gördüğüm manzara çok korkunçtu. Bahçedeki tüm ağaçları( kaldırım hizasındaki çamlar da dahil) katlederek temeli kazmışlardı. Ağladım inanın. İşten dönerken günlerce o inşaatın önünden geçip eve girmek benim için çok acılıydı.
Annemler sormuş sanırım müteahhite, '' niye kestiniz bu çamları, ne gerek vardı? '2 diye ve müteahhit de, '' bahçe sahibi yaşlı amca ağaçların kesilmesi için ısrar etti'' filan demiş. Adamın bunadığını düşünmüştüm çünkü bu çamları, ölen oğulları dikmiş ve annesi '' oğlum benim '' diye seviyormuş hatta kazara yoldan geçen bir kamyon vs. ağaçlara sürtünse ortalığı ayağa kaldırıyormuş. Şimdi düşünüyorum da belki müteahhit yalan söyledi. İşin acı yanı bu yaşlı amca evin bittiğini bile göremedi. Gaeçen gün vefat etmiş. Ölenin ardından konuşmak hoş değil belki ama Ağaçların ahını aldı diyesim geliyor. O kadar acılıydım ve kendimi çaresiz hissediyordumki ( maalesef bu kadar hukuki hakkım olduğunu yeni öğreniyorum, hele çamlar orman ağacı sayılırmış) daha fazla sorgulamdan, kesenlerle muhattap olmadan içime kapandım. Bu olay nedeniyle, İstanbul' dan kurtulup bir çiftlik kurma isteğim daha da körüklendi.

Çekmeköy yeni gelişen bir bölge ve biz de 2 yıl önce Şişli' nin betonundan, keşmekeşinden kaçarak yerleştik. Üstelik ailece Taksim-Maslak vs. yerlerde çalıştığımız halde günde 3-4 saat yola katlanmayı da göze aldık. En azından daha yeşil, daha ferah diyorduk ama burası da günden güne Şişli' ye dönüşüyor. Geldiğimizden beri çevremizdeki tüm güzelim bahçeli gecekondular( gecekondu diyorum ama kaçak yapılar değil sanırım) müteahhitlere verilip çirkin binalarla doldu ve hala da devam ediyor. Aslında bizim de arsamız vardı ve biz de müteahhite verdik ama bizim arsada tek bir bitki bile yoktu. Bu nedenle içimiz rahattı. Evleri konforsuz, rutubetli vs. diye buralarda oturanlara da hak veriyorum bir yandan ama bahçeli bir evde yaşamanın güzelliğine tercih etmek de tuhaf geliyor. En azından bahçelerinde inşaatı engellemeyen ağaçları vs koruyarak bunu yapabilirler.
Bu yazıyı yazarken, çevredeki inşaatlarda çalışan makinelerin sesini dinliyorum ve sinirim daha da fazla zıplıyor. Tek bir gün daha yaşamak istemiyorum bu şehirde.

Not: Yazıda sözkonusu ettiğim binanın zemin çevresine nasıl bir bahçe mi yaptılar? Fayansla kapladılar, bildiğiniz fayans Bu zihniyetten başka bir şey beklememek gerekirdi aslında değil mi?

Not 2: Ağaç kesen, balkona uzanan begonvili doğrayan vs. komşularınızla hukuken ya da insani yollardan çözüm bulamıyorsanız önerim şu: siz de onlar gibi pislik yapın! gübre( cinsi size kalmış artık) atın mesela balkonlarına. Doğru birşey mi bu, değil ama onlarınki de değil zaten.

sevilla beğendi.
Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2010, 21:03   #98
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-12-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
İnternetten araştırma yaparken bu forumu buldum ve üye oldum ancak bu başlık altında okuduklarımdan sonra durumun ne kadar vahim olduğunu anladım.

Yan tarafımızda senelerdir kimsenin oturmadığı bir evi satın alan şahıs, dün ve bugün bahçedeki tüm ağaçları kökünden makineli testere ile katlettirdi.

2 adet 5-6 Metrelik dut ağaçları dibinden
1 adet Asma dibiden
1 adet Dev boyutta defne ağacı (sadece bizim bahçemize sarken bölümü kaldı)
1 adet 15 Metrelik yabani bir ağaç dibinden

Bu arada bahçemizde bulunanan, hurma ağacını da nasibini almış, herhalde zevk olsun diye veya testereyi denemek için 2 metrelik bölümden sonrasını uçurmuşlar. Sadece ince gövdesi kalmış.

15 Metrelik ağacı keserken gövde bizim bahçemize devrildi ve bahçemizi çevreleyen demir teller ve duvarlar tamamen hasar gördü.

Bana Belediye'den söz etmeyin, ismi üzerinde Beledi - YEEEE, şahsen belediyelerde işlerin nasıl yürüdüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz, herşey rüşvete endeksli, hatta şikayetler olsun da sebeplenelim kafasında bir sürü memur ve çalışan mevcut. Belediye olaya el koyarsa çoktan kesilmiş ağaca kesilebilir, tehlikeli vs raporu bile verirler, hiç merak etmeyin. Sonuçta gerekli makamlardan tespit yaptırmadıkça ağaçların hangi gün kesildiğini bile ispatlamamız teknik olarak mümkün değil.

Kendimizi kandırmayalım, insanın değerinin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz, biri diğerini öldürse, 2 en çok 3 yıl hapis yatıyor, hapis cezasında da yediğin önünde yemediğin arkanda, devlet paşalar gibi 1. sınıf misafir ediyor. Nerede kaldı ağaçların değeri nerede kaldı deniz canlıları.

Ben ağaç kesenleri insandan saymıyorum onlar sadece ağaç zararlısı ve yapılması gereken şey haşerelerle mücadelede uygulanan yöntemlerin bunlara karşı da uygulanması çünkü tabiyatın bunlara değil ağaçlara ihtiyacı var.

sevilla beğendi.
aqualander Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2010, 23:04   #99
Ağaç Dostu
 
artemisia10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-05-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 376
Galeri: 55
Gerçekten de çok üzücü bunlar ben de okudukça üzülüyorum ve kızıyorum bu nasıl bir acımasızlık ben çocukken anneannemlerin apartmanında kayısıları erikleri sinek böcek yapıyor diye kesmişlerdi hala hatırladıkça hüzünlenirim. Öyle ilginç olaylar yaşanıyor ki Çankkale'de annemlerin yaşadığı bir olayda denize sıfır bahçesinin bir kısmına belediye el koyup yürüyüş yolu yapınca bahçe sahibi kendi diktiği ağaçları bir güzel kesmeye başlamış annemler tesadüf görüp koşmuşlar annem durun aman insan kendi yavrularını keser mi diye müdahale etmiş ama biraz geç kalmışlar bir küçük akasyayı kurtarmışlar şimdi o akasya büyüdü gölgesinde insanlar oturabiliyor. Ben sahil kesiminde güzel bahçeli evlerinin önüne kimse gelmesin (çünkü gölge yapıyor) ordan denize girmesin diye ağaçlarını kesen budayıp ucebeye döndüren insanları çok görüyorum ve etrafarına o güzelim iğdelerden birer çelik alıp dikmemişler. İnsanlar sinek böcek yapar diye ağaçları istemiyor bunları anlamak mümkün değil ben sökülenin yerine yenisini dikelim derim bir daha sökerlerse bir daha dikelim...

sevilla beğendi.
artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 12:53   #100
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-07-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
sevgili dostlar
ben fatih belediyesi ile ilgili bir sorunumu burada paylaşmak istiyorum katkısı olabilecek herkesten de yardım bekliyorum.

ben fatih ilçesinde oturmaktayım evimin arkasında kamuya ait oldugunu bildigim yaklaşık 4 dönüm bir alan mevcut, bu alanda ıhlamur, akasyaya,incir,erik gibi yaklaşık 50 adet agaç mevcut idi ,bu alandaki agaçlar belediye tarafından saglık ocagı yapılacagı gerekçesi ile 23 nisan 2011 tarihinde kesilmek istendi.

Belediye görevlileri ne bir izin ,ne bir yasal dayanak olmadan bu agaçları keseceklerini söylediler mahalleli olarak direndik ama buna ragmen ilk gün 9 agacın kesilmesine mani olamadık, polis dahi çagırdık ve polisler yasal izin olmadan yapılan bu kesimi durdurdu kalan agaçları kurtarabildik diye sevindik.

Daha sonraki araştırmalarımızda bu ve benzeri alanlarla ilgili DANIŞTAYIN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARIN na ulaştık belediye hatasını anladı diye düşündük ,belediye görevlileri seçime kadar mola vermişler meğer...

Haziran 2011 seçimlerinden hemen sonra tekrar kesime geldiklerinde mahalleli olarak yine direndik fakat belediye zabıtaları bu kez çok kalabalık gelmişlerdi ve fiziki kuvvet uygulayarak halkı ,yaşlı insanları yerlerde sürükleyerek,çekim yapan kameramanları döverek alandan uzaklaştırıp malesef amaçlarına ulaşarak kalan yaklaşık 40 agacıda kestiler ve halen bizlere yasal bir dayanak sunamadılar ama o agaçlar artık yok.

O agaçlar kesilirken kızımın döktügü göz yaşları beni çok etkiledi ve çaresizlik içinde sadece seyredebildik.

valilik, kaymakamlık ,il saglık müdürlügü ile yaptıgımız tüm yazışma ve girişimlerden de olumlu bir sonuç alamadık,bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor biz bu alanın tekrar agaçlandırılarak mahalleliye iade edilmesi için çaba sarfediyoruz bunu başarabilirsek bu tüm doga dostlarının başarısı olacak

şu andan itibaren yargıya başvurmaktan başka çaremizde kalmadı SİZLERDEN BU KONUDA DESTEK BEKLİYORUZ,bu ve benzeri olaylarla karşılaşmış arkadaşlardan bize yol göstermesini rica ediyoruz hukuki olarakda destege ihtiyacımız var bu konudaki mevzuatıda bilmiyoruz
gösrereceginiz ilgiye şimdiden teşekkür ederiz.

NOT :ıhlamur agacı kesildiginde binalara zarar verebilir düşüncesi ile kesilemedi çünkü ıhlamurun boyu binalardan da yüksek

sevilla beğendi.
ibrahim özdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2011, 16:54   #101
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet58 Mesajı Göster
Merhaba Ağaç dostları,

Cevizli Kartal'da içinde çeşitli ağaçları olan bahçeli bir apartmanda 3 yıldan beri ikamet etmekteyiz. Bizi botanik parkını andıran bahçesi cezbetmişti. Ancak 2 gün önce "yönetici" nin "budama " adı altında 5 adet ağacı aşağıdaki gibi katlettiğini gördüm. Belediyeye resimlerle birlikte mesaj attım ama sonuç konusunda fazla umutlu değilim. Arkadaşların önerileri varsa sevinirim, en azından tetikte bekleyen çevredeki ağaç katillerine göz dağı olur. Saygılar.

ne biçim insan bunlar? sadece ağlıyorum...

sevilla beğendi.
Küçük Prens Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2012, 13:48   #102
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Yaşadığım apartmanın bahçesine dikili olan ceviz ağacını,temizlik hastası olan komşulardan biri kesmiş!Fark ettiğimde çok geçti,ağaç kesilmişti ve üstelik gövdesiyle beraber yan apartmanın bahçesine saplanmaya çalışılıyordu! İş işten geçtiği için neden kestiklerini sormadım;zaten kendileriyle de pek iyi anlaşamam.Saksılarımdan su damlıyor diye defalarca bağırıp çağırmasına,kapıma gelmesine tanık olmuşumdur.Tahminimce astıkları çamaşırlara değdiği için kestiler.Aklıma başka hiçbir neden gelmiyor.Böcek vs yapar mı ağaç bilmiyorum.Kendileri temizlik konusunda takıntılı oldukları için bu da neden olmuş olabilir!Çok üzüldüm ve sinirlendim.Bu apartmanda 5 yıldır yaşıyorum;ama böyle cahil komşular görmedim.
Kayınvalidem uzun yıllar şu an yaşadığım apartmanda oturmuş.Kendisine durumu anlattım.O ağacı onlar dikmişti,dedi.Yani diken kişi,ağacı kesebilir öyle mi!?

YeniBON beğendi.

Düzenleyen Tika : 12-08-2012 saat 13:55 Neden: İmla
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2012, 20:03   #103
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Aynı apartmanda yaşasanız bile aynı dünyada yaşamadığınız çok belli Sn. Tika.

Genelleme yapmak belki doğru değil ama çoğu kez insanların bahçelerinde süs ağaçları yerine meyve ağaçlarını tercih ettiklerine şahit oldum. Süs bitkisine harcayacağı sulama masrafını meyve ağacına harcamayı dolayısıyla meyvesini yiyebilirse cebinden çıkan su parasını karşıladığına inanan insanlar da tanıdım.

Menfaati için diğer canlıların yaşam hakları konusunda karar vermekte hiç zorlanmazlar. Hatta kendisi sizin meyve ağacından faydalanamıyorsa ağacın dalının uç kısmı bahçe duvarından aşıp binama değiyor ağacının dalını kes diye de buyurabilirler. Bu arada kanunen komşuyla arasında duvardan sonra en az üç metre mesafe bırakarak evini inşa etmeyen bu kişi kendi usulsüzlüğünün farkında bile değildir. Ona göre herşeyin en iyisini doğrusunu o bilir.(Bizzat yaşadım)

Cahil insanla yaşamak kötü şey kısacası, ama daha kötüsü var o da kara cahille yaşamak. İnsana kendi saçını başını yoldurur.

Geçmiş olsun.

sevilla, Tika ve adneser beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2012, 20:25   #104
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Geçmiş olsun sevgili, Tika

Oturduğum apartmanın bahçesinde bulunan demir ağacını, sırf kendilerinin kaçak olarak yaptıkları balkonun atermitini temizlememek için kestiler

Bende onların kaçak balkonlarını hem belediyeye hemde valiliğe ihbar ettim, yıkım işlemleri başladı. Daha sonra dilekçemi geri aldım, zarar vermemek amacıyla.

Sonuç; herkes dersini aldı ve bahçedeki herhangi bir ağaca işlem yapılacağı zaman bana soruluyor ve budama haricinde hiçbir şeye olumlu cevap vermiyorum.

Malesef bu ortamı kendileri istediler. Evimin önünde duran yaklaşık 80 yıllık demir acağının kesilmesine sessiz kalamazdım...

Bir ağacı dikmeniz, size onun yaşama hakkını geri alma yetkisini vermez. İyi o zaman, herkes doğurduğu çocuğunu istediği zaman öldürsün ve suçsuz olsun. Sorulduğunda da; onu ben dünyaya getirdim, öldürmeye hakkım vardı desin. Bir ağacı kesmenin bundan ne farkı var ki!

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2012, 23:39   #105
Ağaç Dostu
 
sevilla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2007
Şehir: İST
Mesajlar: 109
Öncelikle ağaç dostu arkadaşlarıma saygılar.Arkadaşlar ben bu gibi konu yüzünden ölmek üzereyim desem heralde abartmamış olurum.Benim bahçemde bir akasya,iki asma,iki defne,bir ayva,bir ceviz,bir citlenbik(en aşağı 60 senelik),bir mor salkım,iki yasemin.bir incir(iki taneydi biri kuruduğu halde kesemedim),iki sarmaşık gül,bir kiraz.bir elma,6 gül,bir yedi veren gül (kışın bile açar),arada başka bir çok çiçek ve akşam sefaları,bir kartopu ağacı,iki ortanca,dört adet çiçek açan çalı bitkisi veduvarları saran orman sarmaşıklarım belki arada unuttuğum olmuştur.Bunlar benim emeklerimle yetiştirdirdiğim bitkiler ağaçlar.Şimdi kötü habere gelelimbahçemizin bu bitkilerle olan kısmı belediyeye aitmiş. Daha önce hiç bir uyarı olmadan...Belediye kapıma ONBEŞ GÜN İÇİNDE TAHLİYE KARARIYLA geldiler.Yanımdaki dört gecekondu(onlar hakikaten görüntü kirliliğ. Vakfın malıydı üstelik) Ama ben bu eve ömrümü verdim. Komşularımda şahit. Bizim evimiz görüntü kirliliği vermediği gibi sokağa asalet vede yeşilliğin verdiği o güzelim güzelliği sağlıyor.Yarın İstanbul belediyesi başkan yardımcısıyla görmeye gideceğim.Bu karar benim onurumu, gururumu,yaşam azmimi,ailemin pisikolojisini yani hayatımı mahfetti.YANİ BU KARAR BENİM ÖLÜM FERMANIM ASLINDA.Masa başında oturup birşeylere karar vermek bu kadar kolay olmamalı bence..Ben İstanbulluyum(sonradan olma değil) eski İstanbul'lulardan. Fatih belediyesine bağlıyız.Ben çokkk şeyleri alt etmiş bir insanım.Ama artık tükendim.(Bu kararı da hemen bayramdan sonraki gönderdiler).Hakkınız helal edin lütfen.Belkide artık yazamam.Sürç-ü lisan ettiysem affola.


Düzenleyen sevilla : 29-08-2012 saat 00:20
sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2012, 13:46   #106
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Birisi durumu biliyor ve sikayet mi etmis acaba?
Nereden cikmis ki boyle bir durum? O alana belediye bir sey mi insa edecek?
Umarim dokunmazlar.
Gelismislerden bizi haberdar edin Sayin sevilla.Belki de geri adim atarlar.Umarim guzel haberlerle donersiniz.

sevilla beğendi.
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2012, 00:11   #107
Ağaç Dostu
 
sevilla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2007
Şehir: İST
Mesajlar: 109
Sayın Tika öncelikle alakanıza teşekkür ederim.Durum şikayet meselesi değil.Ben zaten belediyeye her ay ecrimisil ödüyordum.Dolayısıyla belediyeninde haberi var zaten ama daha önceleri bu bahçeyi alabilirsiniz diyorlardı,bende hep bu umutla aidatları ödedim ve bahçeyle 30 senedir uğraşıyorum.Çocukları okuttum,oğlumu askere gönderdim geldi işe girdi daha bir buçuk sene oldu işe gireli.Kızım yönetmen yardımcısı sezon sonu işten çıktı.(Bir tv dış yapım şirketinde çalışıyordu).Ben emekli oldum artık bahçeyi satın almanın tam sırası diye düşünürken....Bayramdan hemen sonra kapıya üç zabıta gelip onbeş günde tahliye dediler.İnanın o anda hayatımın şokunu yaşadım.Evim sokak içinde sokaktan yanyana iki araba geçebilir dar değil yani.Benim yanımdaki evler kötü köşeye kadar 3 adet vakıf evi bunlar.Aslına bakarsanız üç tanesi körüntü kirliliği.Belediye köşeye kadar yıkıp yolu genişletecekmiş! ne alaka şimdi köşeden sonrasını yıkamıyacağına göre,sadece bu sokağı genişletmenin anlamı ne?İnşaat yapılacak durumumuda yok.Onbeş adet ağaç kesip gereksiz bu işten ben bişi anlamadım.Valla gidip görüşüldü.NE AĞAÇLAR NE İNSANLAR KİMİN UMURUNDA....(Benim moral sıfır olduğu için eşim gitti)Espiride yapılmış üstelikHani eskiden tv'de bir proğram vardı bilirmisiniz diye sormuş o bey,bizimki bilirim diyince teklifi kabulmü edersin yoksa kutunamı gitmek istersin demiş.Evde yüz senelik ev eşimin dedesi yapmış. Evin arsası tpulu ama evinköşesi yarım metre belediyenin arsasına taşıyormuş. trajetiyi anlayın yani...Valla hayatım şaka gibiydi şaka gibide bitecek heralde.Şu anda ailece kan kusup kızılcık şerbeti içtik diyoruz.Yediğimiz,içtiğimiz zehir artık bize.Resmen ölüm fermanımı yazıp gönderdiler.Valla kendimi yüceltmek gibi olmasın ama ben gerçekten çok temiz kalpliyim,zararını görmedimmi çokkkk ama Rabbim benim sesimi duydu, yine duyacak eminim.Üç **** dört gün sonra ağlamaktan şişen gözlerime bakıp kızım,anne bu gün gel dışarı çıkıp biraz hava alalım dedi.Bilin bakalım karşıma kim çıktı dolaşırken.İnanamıyacaksınız KADİR TOPBAŞ şaka gibi değilmi?Yanımdaki kızım ve arkadaşı şaşırıp kaldılar bu duruma,istesem ulaşamazdım belki kendilerine.Onu bana Allah gönderdi ve benim derdime çare olacak.ŞİMDİ TEK UMUDUM KADİR TOPBAŞ.BENİM VE AİLEMİN HAYATINA UMARIM IŞIK OLUR VE BEN BAHÇEMİ SATIN ALIP BU KABUSTAN KURTULURUM.LÜTFEN AİLEM VE BAHÇEM İÇİN DUA EDİN.


Düzenleyen sevilla : 02-09-2012 saat 15:49
sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 00:40   #108
Ağaç Dostu
 
sevilla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2007
Şehir: İST
Mesajlar: 109
Yok edilmeye çalışılan cennetimden görüntüler

çiftçi5234 beğendi.

Düzenleyen sevilla : 22-10-2012 saat 00:20 Neden: Resimler gelmemiş:(
sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 01:06   #109
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Resimler gözükmüyor Sevilla

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 01:24   #110
Ağaç Dostu
 
sevilla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2007
Şehir: İST
Mesajlar: 109
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 Mesajı Göster
Resimler gözükmüyor Sevilla
Merhaba.Site demi bir sorun var anlıyamadım.Resimler yükleniyor ama gitmiyor her nedense(((

sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 01:42   #111
Ağaç Dostu
 
sevilla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2007
Şehir: İST
Mesajlar: 109
Ahhhh ahhhh o Fatih belediyesi şimdide beni yakmak üzere((Birbuçukk aydır kan kusup, kızılcık şerbeti içtim diyorum.Hayatım boyunca bir çok dert çektim ama bu dert beni öldürecek inanın.Hayatım zehroldu.Ömrüm boyunca bu kadar offf çektiğimi,ağladığımı,üzüldüğümü hatırlamıyorum.Tanrım onlara merhamet versin.Tek dileyim bu artık(

sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 01:49   #112
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sevgili Sevilla ismi geçen şahsı görmeniz hayr mıdır, şer midir bilemem ama; durum gerçekten üzücü sizin yaşadığınız olayı ben de yaşadım sayılır... Herşey gönlünüzce olsun inşallah diyorum.

sevilla beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 02:03   #113
Ağaç Dostu
 
sevilla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2007
Şehir: İST
Mesajlar: 109
Söylenecek çokkk söz varda...Yazamıyorum(( Nede olsa demokrasi var ama!

sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 02:06   #114
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Evet Sevilla çok haklısınız... Söylenecek çok söz var da!... Benim binamın önünden 633 tane çam ağacı katledildi. Katledildi ne oldu kentleşme adına yapılan sefertaslarının otoparkı ve yolları için....

sevilla beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2012, 14:33   #115
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 5
******* kimse kesmemeli ağaçları

sevilla beğendi.
conquest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 06:35   #116
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-11-2012
Şehir: Balkara
Mesajlar: 43
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gece Mesajı Göster
Savcılığa hem komşu bahçedeki hem de kaldırımdaki ağaçlar konusunda şikayet dilekçesi vermelisiniz. TCK 152 metni (...nerede olursa olsun...) buna uygun.

Dilekçe örneği olarak buradan yararlanabilirsiniz. Dilekçede 'sanık' yerine 'fail' yazmanız daha doğru olur. Ayrıca dilekçede TCK 152'yi de belirtmeniz yararlı olur.

Lütfen bilmediğiniz ve yetkin olmadığınız konulara yanıltıcı bilgi ve yönlendirmede bulunmayınız.

TCK 152. madde; mal varlığına karşı işlenen suçların tasniflendiği maddelerden birisi olup, bu madde ve bağlı olduğu bölüm; bir kişinin bir başka kişinin malına verdiği zararları içerir. Adamın başkasının malına zarar vermesi söz konusu değil. Kendi mülkündeki malını (agacını) kesiyor. Böyle bir eylem ya da ağaç kesimi hiç bir şekilde suç oluşturmaz.

Beşinci Hugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 04:52   #117
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-11-2012
Şehir: Balkara
Mesajlar: 43
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi E®TY Mesajı Göster
Sorunuza cevaben; Ağaçlar dikildikleri andan itibaren artık şahıs değil kamu malı olarak kabul edilirler yasamızda.
Pek merak ettim, o enteresan yasanın adını ve numarasını rica ediyorum.

Beşinci Hugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 19:16   #118
Yeni Üye
 
AKTEPE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 3
Thumbs down Bir akıl verin , lütfen!

Sevgili Ağaç dostları,
2 yıl önce çok sevdiğim , site içi, bahçeli evimden 42 adet cam ağacını yönetim- budama bahanesi ile resmen katletmişti ( benim bahçemde 8 adet dahil). Orman ağacı olduklarından-Orman müdürlüğüne şikayetim sonucu yaklaşık 100 tl ceza aldılar. Sadece bu....
Belli ki bu şikyaetimden rahatsız oldular kedilerimi zehirlediler...
ve daha neler
Siteden taşındık, fakat her gün evimize sitedeki kedileri doyurma ve kısırlaştırma bahanesi ile ziyaret ediyorduk. Evim, evim- güzel evim derken,
geri dönme planları yapıyorduk...

Bugun yine Orman Müdürlüğünü aramak zorunda kaldım. Onların alanı değilmiş.
Yan komşu bahçesinde bulunan 2 ad devasa , yüzlerce kuşun yuvası olan sokak benjaminini hafta sonunda kesmişti. Mesleği ise çocuk doktoru.
ben yorum yapamıyorum. Siz bana bir Akıl Verin! Ağaçlar benim bahçemde değildi, fakat 8 yıl boyunca sabah erken saatlerinde onların sesini duymak için kalkıyor, yem veriyor yavruların büyümelerini izliyorduk eşimle. Golgeleri dillere destan idi Antalya gibi bir yerde. Umarım derdimi anlatabildim. Fazla sıkıcı olmak istemiyorum. sorularınız olursa, memnunietle cevaplarım. Saygılar!

sevilla beğendi.
AKTEPE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 11:10   #119
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-02-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Merhaba,

Siteyi yeni gördüm ve biraz göz attım.Gerçekten sevindirici bir görüntü var.Böyle duyarlı insanların bir arada olduğu bir platform bulmak maalesef ki çok kolay değil.

Konuya gelmek gerekirse.Aydın Didimdeki yazlık sitemizde, evimizin önünde bulunan yaklaşık 20 yıldır kendimiz dikip yetiştirdiğimiz ceviz, kayısı, zambak, çam gibi yaklaşık 15-20 (belki de daha fazla) ağacımızı geçtiğimiz hafta belediye kepçeleri ve makinaları "buranın imarı yok,siteye ait alan değil" diyerek bir günde söküp attı.Aslında sitenin planında da o ağaçların bulunduğu alan siteye ait görünmüyor.Burada haklılar.ama benim öğrenmek istediğim özellikle ceviz ağaçlarının kesimiyle ilgili olan husus.bununla ilgili bir yasak veya ceza yok mudur? yasal olarak yapılabilecek bir şey yok mudur bunu merak ediyorum.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

YeniGine beğendi.
Murat Yerlikaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 01:16   #120
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sayın Murat Yerlikaya, yani şimdi bu alan siteye ait değil deyip o ağaçları söküp attılar ve şimdi orası öyle ağaçsız boş bir alan olarak mı kaldı?
Tabi ki ağaç kesimlerinin cezaları var; fakat sadece adı var... Garibanın birisi kesmiş ise ceza geçerlidir, ama öyle belediye, TOKİ, KİPTAŞ kesmişler demiyorum söküp yok etmişler ise mutlaka geçerli bir sebep vardır, ceza yoktur.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024