agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2011, 14:40   #1
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)

WWF Türkiye-doğal Hayatı koruma Vakfı-nın bazı projeleri :

Ülkemizin Doğasının Korunması
Avrupa’nın üçüncü en kalabalık ülkesi olan Türkiye, kalkınmaya ve genç nüfusuna yeni iş alanları açmaya çalışırken, doğa üzerinde büyük bir baskı oluşturmaktadır. WWF-Türkiye’ye göre, doğal alanların ve biyolojik çeşitliliğin kaybı, geçmişten bugüne doğal kaynakların hatalı yönetiminde yatmaktadır.

İklim Değişikliğiyle Mücadele
İklim değişikliğiyle mücadele WWF’in biyolojik çeşitliliğin kaybı ve ekolojik ayak izinin azaltılması yönündeki hedeflerine ulaşması açısından çok büyük öneme sahiptir. Küresel sıcaklık ortalamanın, Sanayi Devrimi öncesi düzeyinin 2°C üzerine yükselmesini engelleyemezsek, yeryüzünün doğal sistemleri geri döndürülemez bir yıkım yaşayabilir.

Yaşam Tarzımızın Değişmesi
WWF-Türkiye, insanın doğal kaynaklardan payına düşen kadarını tükettiği “Tek Dünya Geleceğine”ne ulaşmayı amaçlar. Bunun için WWF-Türkiye, sürdürülebilir üretim ve tüketime yönelik girişimleri destekler. Yaşam tarzının değişmesiyle yaşanacak yenilikler sürdürülebilir bir topluma ve tek dünya geleceğine ulaşmanın yolunu açacaktır.

Küre Dağları'nda STK'ların Savunu Kapasitelerini Geliştirilmesine Yönelik Bir Eğitim Düzenlendi
Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, 6–7 Ağustos 2011 tarihlerinde Küre Dağları Milli Parkı çevresinde faaliyette bulunan yerel sivil toplum kuruluşlarının iletişim ve savunuculuk alanlarında kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik bir eğitim düzenlendi.

WWF-Türkiye tarafından, Cide (Kastamonu) ve Ulukaya Ziyaretçi Merkezi’nde (Bartın) düzenlenen eğitimlere, Küre Dağları Milli Parkı tampon bölgesinde yaşayan, kendi alanlarını korumak ve alana yönelik tehditlerle mücadele etmek amacıyla çalışan yerel sivil toplum kuruluşlardan yaklaşık 45 kişi katıldı.

Eğitimlerde katılımcılara; iletişimin ne olduğu, iyi iletişim kurmanın yolları, iletişimin araçları, savunuculuk, ikna ve uzlaşma için yapılması gerekenler, sorun analizi ve savunuculuk stratejisi hazırlamanın yolları anlatıldı. Ayrıca, basın bülteni ve resmi yazı yazarken, toplantı düzenlerken, toplantıya giderken dikkat edilmesi gereken noktalar örneklerle aktarıldı.
Savunuculuk bağlamında yapılan farkındalık yaratma, lobi yapma ve imza toplamaya yönelik kampanyalardan da örnekler verildi. Bunlara ek olarak; yerel sivil toplum kuruluşlarının alana yönelik tehditler ve kendi ihtiyaçları doğrultusunda yaptıkları çalışmalar da savunuculuk açısından değerlendirildi.

Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi ile, Küre Dağları Milli Parkı ve çevresinde doğa koruma ve sürdürülebilir kaynak yönetiminin güçlendirilmesi, katılımcılık esasına dayalı, etkin ve bütüncül bir yönetim modeli oluşturulması, orman koruma alanlarının ulusal korunan alanlar sistemindeki yerinin ve yönetsel etkinliğinin geliştirilmesi ve model olacak bu deneyimin, Türkiye’deki diğer sekiz orman sıcak noktasında yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Proje Hakkında: Proje, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından uygulanıyor. Küresel Çevre Fonu’nun (GEF) mali desteğiyle uygulanan projenin diğer ortakları WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü ve Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü’dür.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2011, 13:27   #2
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Türkiyenin Canı
Türkiye'nin Geleceğini Koruyacak 1001 Kişi Aranıyor!
Anadolu’nun bereket fışkıran topraklarında yaşıyoruz. Gurur duyulacak bir doğal zenginliğe sahibiz. Ancak, tüm dünyadaki olumsuz gidişattan ülkemizin doğası da nasibini alıyor. Üstün değerlerine ve yararlarına rağmen, zengin biyolojik çeşitliliğimiz; bozulma, azalma ve yok olma sürecine girdi.
Türkiye’de küresel ölçekte tehlike altındaki canlı türlerinin sayısı 134’e ulaştı. Aslan, Anadolu parsı ve Hazar kaplanı; Türkiye'de yok olan türler arasında. Yakalı toy, İran alageyiği ve yabani eşek gibi bazı türler yeryüzünde bazı bölgelerde varlıklarını sürdürmeye çalışsalar da, artık topraklarımızda yaşamıyor. Son 30-40 yılda, Türkiye’deki pek çok doğal yaşam alanı, geri dönülemez biçimde tahrip edildi.

Sizi bu kritik durum karşısında, WWF-Türkiye tarafından yürütülen “Türkiye’nin Canı Kampanyası”na katılarak ülkemizin geleceğini koruyacak 1001 kişi arasında yer almaya davet ediyoruz. 1001 kişiden kişi başına 1001 TL bağış toplayarak, yerel sivil toplum kuruluşlarının doğa koruma projelerini desteklemeyi amaçlayan Türkiye’nin Canı Kampanyası, doğanın korunması konusundaki duyarlılığınızı, uzmanlaşmış ve deneyimli bir sivil toplum kuruluşu olan WWF-Türkiye’nin gücüyle birleştirmeniz için eşsiz bir fırsat yaratıyor.
http://www.wwf.org.tr/page.php?ID=384

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024