agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (http://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Altay ceviz (Salkım ceviz) (http://www.agaclar.net/forum/ceviz/31071.htm)

nevsehirli 29-10-2013 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1212550)
Topraktan fidanı çıkarırkendemi bir çözüm buldunuzki kökler zarar görmüyor? herşeye bir çözümünüz varda onun için merak ettim..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1212550)

sayın nevşehirli.... çöğürü toprağa diktiğiniz zaman ilk yıl üste büyüdüğünün yaklaşık olarak iki katı toprak alıtında büyür. siz bu fidanı buradan alıp bir tüpe (poşet saksı v.s) koymayacakmısınız?? bu işlemi yaparken kökler kopmayacakmı? kopacak.. ee ne oluyormuş kazık kök zarar görüyormuş sonradan fidan gittiği yerde kazık kök yapar ama her şeyde olduğu gibi orjinalinin aynısı olmaz :)

tüm dünyada çöğür toprağa dikilir, kimisi yerinde aşılar sonra poşetler, kimisi fidanı yaklaşık 20 cm alttan keser alır aşısını yapar tüpe koyar aşı tutumundan bir süre sonra sevkiyatını yapar.. yani kimse işin aslı olan koca koca poşetlerde tüpte fidan yetiştirip aşılamaz...

ziraat mühendisi değilim, ama bu işe 2009 sonlarında karar verdim, o günden bu güne ceviz konusunda iki kitap hatmettim, internet sitelerinde yalan yanlış doğru veya gereksiz ne kadar bilgi varsa okudum süzdüm... bitki besleme konusunda sanırım bir ziraat mühendisinin fakültede okuduğunun üç katı döküman okudum, bitki koruma konusundada bir o kadar döküman okudum, toprak ıslahı konsunda dökümanlar okudum, kısaca fakültede bir öğrencinin 4 yılda okuyacağından fazla okudum. ziraat mühendisi olmadım merak etmeyin ama bilgimi geliştirdim.

onlarda yetmedi geldim iki yıldan fazladır asıl olan uygulamadır deyip bu formu devamlı takip ediyorum. şundanda emin olun bir çok kitaptan alamayacağınız kadar pratik ve doğru bilgiyide bu formdan edindim. çünki biz burada yaşanmışlıkları tecrübelerimizi paylaşıyoruz. tahmini şeylerle konuşurken tahminen diyoruz.


ekteki link sizin facebook sayfanızda bir resmin linki. görüldüğü üzre fidanlar toprakta kazık köke zarar vermeden buradan fidan çıkıyorsa o zaman sizin fidanlar sizin söylediğiniz kadar kazık kök yapmıyor demekki.

altay cevizi le bahçe kuracağınızı yazmışınız sizden ricam gelen fidanlardan birinin toprağını döküp kök sistemini incelemeniz, göreceksinizki kazık kök denilen kalınca bir kök kesilmiş...

bakın yine kendi söyleminizle ters düştünüz herzaman aynısı olduğu sürece azıcık bu işten anlayan kişiler size inanmakta güçlük çekerler.

Bu firmanın en yetkilisinden bir ricam var.. lütfen elemanlarınıza söyleyin bilmedikleri konu hakkında en azından bir ön araştırma yapmadan yazı yazmasınlar. fidandan, fidancılıktan zerre anlamayan insanlar sizi savunacak olunca böyle komik durumlar ortaya çıkıyor.

baştan beri söylüyorum görsellere bakınca cins hakkaten iyi gibi duruyor.
gerekli seçimler yapılıp cins ıslahı tamamlanıp gerekli kurumlardan gerekli belgeleri alıp cinsi ortaya koyarsanız bu iş olur.



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=159098610963358&set=pb.100005896596 333.-2207520000.1383025496.&type=3&theater



sayın ncp ilk önce kazık kökleri kestiğimizi söyledin sonra fidanların iyi kök yapmadığını söylüyorsun sonrada biz cahil insanlar altay cevizi küçük duruma düşürdüğümüz söylüyorsun yani bir yerden bişeyler buluyorsun üste çıkmak için arkadaşım açık kök fidanlar cöğür olarak dikilen bahceden direkt sökülüp satışa çıkıyor kazık kök kesilmiyor sen inanmak ya da anlamak istemiyorsan ayrı bi konu

buna bak bakalım bide

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=167944620078757&set=pcb.16794505674 5380&type=1&theater

volkand7 29-10-2013 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 44baba (Mesaj 1212717)
sayın volkan bey teknik konularda tecrübeli arkadaşlar size cevap verecektir.ben şunu bilmenizi isterimki ceviz kısa sürede dönüşüm yapabilecek bir meyve değildir.en az bir beş yılı gözden çıkaracaksın.bu beş yıl içinde çok çalışacaksın, seveceksin,umut edeceksin,masraf edeceksin,sabredeceksin......

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.

evet bir 5 yıl gözden çıkardım hemen geri dönüş beklemiyorum.

ancak o 5 yılın sonunda en iyi geri dönüşü nasıl elde ederim, ne kadar sıklıkla ilgilenmem gerek istanbul da yaşıyorum ve çalışıyorum ayda 2 kere gidebilirim en iyi şartlarda oda hafta sonları bu ilgi yeter mi? yani kısacası size soracağım çok soru olacak :)

umut etmeye gelirsek de umut fakirin ekmeği diyelim :)

tevmen 30-10-2013 00:02

Sayın site yöneticilerine,
Bu sayfa ilgi çekiyor ve tartışmalar ne kadar sert olsa da, eleştirilerden öğrenilecek şeyler çıkıyor. Ama bir fidancının adını koyduğu, başka hiçbir kaynakta adı geçmeyen, sertifikası olmayan, varsayılan bir çeşidin, sözkonusu fidancının tekelinde olan satış reklamı mahiyetindeki bu konu başlığı garip bir örnek yaratıyor.

ncp1963 30-10-2013 07:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsehirli (Mesaj 1212777)
sayın ncp ilk önce kazık kökleri kestiğimizi söyledin sonra fidanların iyi kök yapmadığını söylüyorsun sonrada biz cahil insanlar altay cevizi küçük duruma düşürdüğümüz söylüyorsun yani bir yerden bişeyler buluyorsun üste çıkmak için arkadaşım açık kök fidanlar cöğür olarak dikilen bahceden direkt sökülüp satışa çıkıyor kazık kök kesilmiyor sen inanmak ya da anlamak istemiyorsan ayrı bi konu

buna bak bakalım bide

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

sayın nevşehirli

bakın daha net yazayım bu işle uğraşan fidancı arkadaşlarda sanırım yanlışım varsa düzeltirler.

çöğürü toprağa diktik, minumum bir yıl tarlada büyüdü. bu fidanı şimdi yerinden söküp, tüpe alacağız veya açık kök olarak sevk edeceğiz değilmi??

kökle ilgili hani bir video yayınlayıp herkesi susturduğunuzu yazmıştınız. köklerin çok derine gittiğini anlatan bir videoydu. söylediğinizin hangisi doğru şimdi siz bana söyleyin. tarladaki fidanların kökleri çok derine gittimi gitmedimi ?
1: çok derine giden kökü zarar vermeden yerinden nasıl söktünüz.
2: hadi diyelimki üşenmediniz çok dikkatlice ve derince etrafını kazdınız vede söktünüz o kadar uzun kökü fidan poşetine nasıl sığdırıyorsunuz?
3: yoksa tarlaya dikildiğinde kökler çok uzamıyorda çok rahat sökülebiliyormu?

ben kendi cevabımı daha öncede söyledim birkezdaha söyleyeyim. köklere zarar vermeden yerinden fidan sökmek mümkün değildir. bu zarar fidanı öldürmez.

fidan tekrardan toprakla buluştuğunda yeni kazık ve kılcal kökler yapmaya başlar.

bunun içinde yerinden sökülüp aşılanıp tekrardan tüpe konularak sevk edilen fidanlar gittikleri yerde ilk yazlarını neredeyse uyuyarak geçirir sonraki yıl büyümeye başlarlar. sebep?
fidan kökmü yapsın zarar görmüş köklerle yukarıyımı beslesin? önce kök yapacak sonra yarasını (aşısını) tedavi edecek sonra büyüyecek.

baharda tarlada aşılanıp sonbaharda açık kök olarak sevk edilen fidanların dikim yıllarında tüplü fidana nazaran daha hızlı büyümelerinin sebeplerinden biride aşı zamanı sağlam kök sistemi ile aşı noktasını hızlıca iyileştirebilmesinden kaynaklıdır. sevk edildiği tarlada, baharla birlikte sadece yeni kök yapmakla uğraşır ve yazın ilk günleri ile birlikte büyümede başlar.

ben bir öyle bir böyle söylemiyorum hep aynı şeyi söylüyorum siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.

son kez: tarladan sökerken kök sistemi mutlaka zarar görür.

http://www.youtube.com/watch?v=ZrJt3AEbF3g

video kökleri göresiniz diye..

karabuz 30-10-2013 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsehirli (Mesaj 1212777)

Tamam işte kazık kökün kesildigine kendi sayfalarından onay. resimde görülen en uçta iki ufak kokten SAĞ tarafa devam eden kazık kokun "yol acan" ince ucu, bu daha 70-80 sm aşarıya inmiştir "kıl" kadar olsa bile toprakta yolu o acar. direk parmak kalınlıgında yol acmasını düşünebiliyor musunuz? :D
lütfen düşünmeyı yazmadan once yapın, önce yazıp sonra yazılan düşünülürse faydası olmuyor

nevsehirli 30-10-2013 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1212824)
Tamam işte kazık kökün kesildigine kendi sayfalarından onay. resimde görülen en uçta iki ufak kokten SAĞ tarafa devam eden kazık kokun "yol acan" ince ucu, bu daha 70-80 sm aşarıya inmiştir "kıl" kadar olsa bile toprakta yolu o acar. direk parmak kalınlıgında yol acmasını düşünebiliyor musunuz? :D
lütfen düşünmeyı yazmadan once yapın, önce yazıp sonra yazılan düşünülürse faydası olmuyor

sayın karabuz allah aşkına boş konuşma kazık kökü sağlam bişekilde sökülmüş fidan altay cevizin en önemli farkından biride kök yapısı kök yapısı diğer cevizlere göre çolk güçlü resim olsun video olsun isterseniz kağıt üzerinde kanıt olsun gözünüzün içine soksak yine bi bahane bulursunuz siz . o yüzden d,iyorumki sizinle çok fazla söyleşmem ben istediğinizi ekin biçin bu arada ben altay cevizbahcesi kuran bi çiftçiyim altay ceviz şirketiyle bi ilgim yoktur bidahada kolay kolay yazmam saygılar

karabuz 30-10-2013 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsehirli (Mesaj 1213054)
sayın karabuz allah aşkına boş konuşma kazık kökü sağlam bişekild ...

Allahın adı verilen her cümle başım üstüne, dogrudur abicim, her söylenene- dogrudur Allah adına soylenen. .. hiç itirazım yok herkez başarsın kazansın bir adım ilerde olsun benden ...

In God We Trust 31-10-2013 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ysumer (Mesaj 1212439)
şöyle yalan gelmiş olabilir!

adamlar fidancılık daki dengeleri bozacak gibi,satış üretim pazarına girdiler ve bu bir kesimi inanılmaz rahatsız etmişe benziyor.Ben bu forumdan bunu anladım.
41 yaşındayım yaklaşık 16-17 yıldır internet kullanıcısıyım,bu kadar senedir çeşitli forumları takip ederim hiç bir zaman bukadar yoğun bir baskı vede rencide edici şekilde eleştiri yapıladığını görmedim.
Sürekli bir tahrik vede uslup var.Hadi şuna cevap ver buna cevap ver.Öyle olmaz ,yalanc söylüyorsun,sahtekarlık v.s. bunlar sizce doğrumu?
Adamlar fidanı üretmiş fidanlarda 3-4 yaşında üzüm gibi meyvayı veriyor.Uzaktan davulun sesini darbuka gibi duymayın, gidin inceleyin.

Merak ediyorum her ağır eleştiriyi yapan ziraat mühendisimi !!!
Ben 3 tane güzel yurdumun ziraat mühendisinden olumlu görüşler aldım.Hatta bana ilk öneren abimiz çanakkale bigada 2 tane büyük bahcenin yapımına ön ayak olmuş.

Şimdi söylüyorum ,bence uslup açısından rencide edici olmayalım.Sonçta ortada sahtekarlık veya başka bir kandırma durumu var, diyen olabilirmi? Devlet izni ile yapılan bir faliyet var .Yoksa ben mi öyle düşünüyorum.

Bu duruma inanmayanlar veya forumun abisi pozisyonuna girmek isteyenler neden bu havayı estiriyorlar anlayamadım .Chandler veya başka markalardan uzaklaşmayı veya ceviz fidanı pazarına ALtayı sokmamayımı düşünüyorlar, acaba. Benimde aklıma şimdi bukadar yoğun eleştiriden bu geldi.

Bırakın efendim artık isteyen istediğini diksin.Sonuçta bu işi yapan herkez belli bir yaşta getirisini götürüsünü hesaplar.

Birsi bana chandler ceviz türünün ,genetiği ile oynanmadığını doğal yöntemler ile üretilen bir tür olduğunu ispatlasın belgesini göstersin o zaman hadi buyrun bakalım.Bu işlerin sonu yok.
Veya chandelercılar la altaycılar maç yapalım.
Kuzguna yavrusu şahin gibi görünür derler ya :Bırakın,herkez kandi şahinini büyütsün.
Günümüzde artık insanın bile genetiği ile oynanıp çeşitli hastalıkların oluşumu engelleniyor .Gelecekte belki mükemmel insan olacak.Bence mükemmellik sadece sağlık sınırlerı içerisinde kalmalı.
Dünya artık genetik mühendisliği devrimi yaşıyor.Bu bir gerçektir.

Ben de 21 yaşındayım.Avukat adayıyım.17 Senedir internet kullanıyor olabilirsiniz bu sizin bilgi birikiminizi göstermez.Ayrıca bana yalan gibi geldi dedim hakaret falan etmedim kimseye,ama böyle şark kurnazlıkları çok Türkiyede.Ayrıca Türkiyede sizin gibi bir işten çıkarı olmadığı halde böylesne savunan insan da az.Ağır eleştiri yapıp yapmamak benim insiyatifimde hakaret ediyorsam en yakındaki savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Bu şekilde kıraathane ağızıyla konuşacaksanız kendi seviyenizde insanlar bulun.

ametarasu 31-10-2013 10:17

Bu başlığa girmeden önce mutlaka kola ve cips hazırlıyorum. Koca koca adamlar ne güzel kavga ediyorlar :) bence altay ceviz üreticileri kabul etsin açık köklü fidan, söküm esnasında kılcal da olsa köklerini kaybedebilir. Kesinlikle birşey olmaz demek doğru değil. Diğer fidancı reyizler de kabul etsin ki ; kök zedelenmesine rağmen altay cevizi diğer cevizlerden üstün olabilir.

adalet 31-10-2013 12:46

Geçenlerde TRT Belgesel kanalında tanıtımı yapılıyordu bu altay cevizinin.

serdar1 31-10-2013 14:08

Benim için ceviz çeşitlerinin pek önemi yok, sadece her çeşit bahçemde bulunsun yeter.Çok şükür az çok her çeşitten ceviz hasadı yaptım, benim için önemli olan sadece ceviz türleri değil her çeşit meyve ağaçlarından bahçeme dikmek. Esas önemli olan şu bölgemde aşı ihtiyacı bulunan insanlara bahçemi gezdirip ceviz türlerini gösterip kuracakları bahçeler için ön ayak olmak dikecekleri beğendikleri türleri göstermek bence bundan önemli sizce ne olabilir.

atmel 31-10-2013 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ysumer (Mesaj 1212439)
şöyle yalan gelmiş olabilir!

adamlar fidancılık daki dengeleri bozacak gibi,satış üretim pazarına girdiler ve bu bir kesimi inanılmaz rahatsız etmişe benziyor.Ben bu forumdan bunu anladım.
41 yaşındayım yaklaşık 16-17 yıldır internet kullanıcısıyım,bu kadar senedir çeşitli forumları takip ederim hiç bir zaman bukadar yoğun bir baskı vede rencide edici şekilde eleştiri yapıladığını görmedim.
Sürekli bir tahrik vede uslup var.Hadi şuna cevap ver buna cevap ver.Öyle olmaz ,yalanc söylüyorsun,sahtekarlık v.s. bunlar sizce doğrumu?
Adamlar fidanı üretmiş fidanlarda 3-4 yaşında üzüm gibi meyvayı veriyor.Uzaktan davulun sesini darbuka gibi duymayın, gidin inceleyin.

Merak ediyorum her ağır eleştiriyi yapan ziraat mühendisimi !!!
Ben 3 tane güzel yurdumun ziraat mühendisinden olumlu görüşler aldım.Hatta bana ilk öneren abimiz çanakkale bigada 2 tane büyük bahcenin yapımına ön ayak olmuş.

Şimdi söylüyorum ,bence uslup açısından rencide edici olmayalım.Sonçta ortada sahtekarlık veya başka bir kandırma durumu var, diyen olabilirmi? Devlet izni ile yapılan bir faliyet var .Yoksa ben mi öyle düşünüyorum.

Bu duruma inanmayanlar veya forumun abisi pozisyonuna girmek isteyenler neden bu havayı estiriyorlar anlayamadım .Chandler veya başka markalardan uzaklaşmayı veya ceviz fidanı pazarına ALtayı sokmamayımı düşünüyorlar, acaba. Benimde aklıma şimdi bukadar yoğun eleştiriden bu geldi.

Bırakın efendim artık isteyen istediğini diksin.Sonuçta bu işi yapan herkez belli bir yaşta getirisini götürüsünü hesaplar.

Birsi bana chandler ceviz türünün ,genetiği ile oynanmadığını doğal yöntemler ile üretilen bir tür olduğunu ispatlasın belgesini göstersin o zaman hadi buyrun bakalım.Bu işlerin sonu yok.
Veya chandelercılar la altaycılar maç yapalım.
Kuzguna yavrusu şahin gibi görünür derler ya :Bırakın,herkez kandi şahinini büyütsün.
Günümüzde artık insanın bile genetiği ile oynanıp çeşitli hastalıkların oluşumu engelleniyor .Gelecekte belki mükemmel insan olacak.Bence mükemmellik sadece sağlık sınırlerı içerisinde kalmalı.
Dünya artık genetik mühendisliği devrimi yaşıyor.Bu bir gerçektir.

Karşı çıkan olmaz diyen bu cins çıktı çıkalı uykuları kaçan sadece 4 veya 5 kişi yazdıklarına başından sonuna katılıyorum.

aksazli 01-11-2013 09:33

selamlar
 
arkadaşlar

bırakın kazık kökü saçak kökü esas meseleyi pas geçmeyelim.

haziranda bu çeşit çöğürden yetişiyor ve anaçla aynı verimi veriyordu.

eylülde aşılamadan olmuyor illaki aşılamak gerekiyormuş.

bir yazda çeşit mutasyona uğradı.

bu çeşit üzerinden insanlar dolandırılıyor. yaz boyu üç beş adette olsa bu cevizden alanlar ve bahçe kuranlar dolandırılmıştır.

yok öyle şey diyenler ve ya bahçe kuranlar söylesinler bahçelerini aşı cevizden mi yoksa çöğürden mi kurdular.

her iki şıktada birileri mutlaka dolandırıldı. diyelim ki satılan fidanların hepsi aşılanmış o zaman niye burada çöğürden de aynı yetişiyor diye milleti kandırdınız.

ben fidancı filan değilim. istanbulda ikamet eden bir devlet memuruyum.

fidancı ve ya değil yanlış yapanları teşhir edelim.

burda benim görüşüm nitelikli dolandırıcılık var.

not: site yöneticileri lütfen bu konudaki altay ceviziyle ilgili yazıları yedekleyiniz. ne olur ne olmaz lazım olur mahkemede.

saygılar.

Lilium 01-11-2013 16:18

Sayın altaycevizi'in daha önceki yanlış söylemleri şu ve buradaki düzeltmesinden sonra küçük bir kaç şeyin dışında çok fazla tartışılacak bir şey göremiyorum. burada da kendisine teşekkür edilmiştir.

Sayın aksazli düşüncelerini yazmış.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aksazli (Mesaj 1213564)
arkadaşlar

bırakın kazık kökü saçak kökü esas meseleyi pas geçmeyelim.

haziranda bu çeşit çöğürden yetişiyor ve anaçla aynı verimi veriyordu.

eylülde aşılamadan olmuyor illaki aşılamak gerekiyormuş.

bir yazda çeşit mutasyona uğradı.

bu çeşit üzerinden insanlar dolandırılıyor.

Bakın bir arkadaşımızda ne diyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ysumer (Mesaj 1212439)
Sonçta ortada sahtekarlık veya başka bir kandırma durumu var, diyen olabilirmi? Devlet izni ile yapılan bir faliyet var .Yoksa ben mi öyle düşünüyorum.

Bırakın efendim artık isteyen istediğini diksin.Sonuçta bu işi yapan herkez belli bir yaşta getirisini götürüsünü hesaplar.

Bir yanda öğrenmek aldatılmak istemeyen var, bir yanda bırakın isteyen istediğini diksin istediği gibi aldatılsın diyen,

Burada yazanların çoğu hiç bir beklentisi hiç bir çıkarı olmayan kişiler, sadece foruma katkı olsun, yardım isteyenlere doğru bilgi isteyenlere yardım etmek dışında başka amacı olmayan kişiler bu kişilerin ne boynunun borcu yazışmak ya da bildiği bilgiyi vermek.

Yanlış bir şeylere yanlıştır demek karşımı olunuyor? yanlış bir şeyi aydınlatmak bilgilendirmek hatamı oluyor? 8 yaşında ağaç 150 kg ceviz vermez demek ve sonuçta bunun yeşil kabuklu olduğunu ısrarlarımız sonucu doğruyu öğrenmemiz öğrenmeniz hakaretmi oluyor?
Ceviz Tohumdan aynı cins olmaz deyişimizini ha oluyormuş dememiz mi doğru olurdu da hakaret olmazdı.

İnanın ben artık kime yaranacağımı (böyle bir derdimiz yok) şaşırmış durumdayım hiç bir beklentimiz olmadan paylaşımlarda bulunuyoruz fidancıda olduk çıkarcı da olduk.

Konuyla ilgili bilgisi birikimi olmayanların konuyla ilgili bilgilerini ya da mesajlarına sadece gülüyorum onlara söyleyecek öğretecek bir şeyim olamaz zaten bu mümkün değil haddim değil, onlar bildikleri gibi yapsın kimsenin ne yapacağına ne ekeceğine karışmak kimin haddi.

Ama lütfen, öğrenmek bilgilenmek doğru bilgiye ulaşmak isteyenlere de mani olmayınız, verilen bilgide yanlışlık varsa ve bundan eminseniz doğrusunu söyleyerek doğrultunuz. Afaki bilgilerle görmeden yaşamadan yetiştirmeden tecrübe etmeden bir şeyleri doğruymuş gibi söylemek söylediğinizin doğru olduğunun kanıtı değildir ve sayfa kirliliğinden başka bir işe yaramaz.

Bakınız üstte sayın altaycevizi bazı yanlışları düzelterek cevap vermiş, avukatlar hala konuşuyor ne konuşuyorlar anlamıyorum, bırakın da kendisi cevap versin.

ysumer 01-11-2013 17:11

sayın lilium nekadar alıngan sınız? yoksa sizin le aynı fikirde olmayan birileri doğrunun aydınlanması için bir orta yol aradığı için mi rahatsız oldunuz?

Direk size atfen yazılmış bir eleştiri olmadan neden bir anda savunmaya geçip alınganlık yaptınız anlayamadım....

Bize avukatlık rolu yüklerken sizde savcı veya hakimlik mi rolü mü üslendiniz.

Yazık ...Sanırım amaç ne fidan ne fidancılık ben o nu görüyorum kendi düşüncelerinize uygun eleştiriler yapmayan kişileri yakalayınca yok etmeye çalışan bir ortam.

Hadi bakalım bir orta daha geldi bu yazı üzerine kimler vole vuracak,kimler rovaşata çok merak ediyorum....

atmel 01-11-2013 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ysumer (Mesaj 1213760)
sayın lilium nekadar alıngan sınız? yoksa sizin le aynı fikirde olmayan birileri doğrunun aydınlanması için bir orta yol aradığı için mi rahatsız oldunuz?

Direk size atfen yazılmış bir eleştiri olmadan neden bir anda savunmaya geçip alınganlık yaptınız anlayamadım....

Bize avukatlık rolu yüklerken sizde savcı veya hakimlik mi rolü mü üslendiniz.

Yazık ...Sanırım amaç ne fidan ne fidancılık ben o nu görüyorum kendi düşüncelerinize uygun kişileri yakalayınca yok etmeye çalışan bir ortam.

Hadi bakalım bir orta daha geldi bu yazı üzerine kimler vole vuracak,kimler rovaşata çok merak ediyorum....

ysumer arkadaşım burda sizin gibi doğru yazanların üzerine dokuz kişi üşüşür Türkiye insanı böyle yeni birşey çıkar kabullene kadar dokuz doğurur eski bildiklerimiz den bir türlü vaz geçemeyiz can çıkar huy çıkmaz misali oysaki ceviz meyvesi araştırmaları daha dünyanın hiç bir yerinde tam anlamıyla bitmiş değil araştırmaları devam eden bir cinstir.
kafayı takmışlar 8.yaşta 150 kg miktar ne olursa olsun Altay kesinlikle diğer bütün cinsler ile karşılaştırıldığında daha verimli bir cinstir.
Kabul etmeyenler etmesede artık Türkiye pazarına girmiştir.
Hayırlı uğurlu olsun.
Ben bahçeye ve fidanlığı ziyaret ettim anlatılanlardan değil gördüklerimden tatmin oldum burada üç beş kişi eleştirirken bu yazın abartısız 1000 dönümün üzerinde bahçeler kurulmuş bile bir kaç kuran bahçe sahibleri ilede görüştüm fidanın şuanakadar gelişmesi donlardan kurtulması vs konulardan memnun olduklarını söylediler.
Bende arazi çalışmalarım bitmek üzere inşallah bu ay içinde ekimi yapıp burda resimleri paylaşırım saygılar.

nevsehirli 01-11-2013 21:07

yazmıcaktım ama tutamadım kendimi herkes savunduğu bişeyin avukatı oluyorsa sizde bişeyin ya da birilerinin avukatısınız sayın lilium

takmışsınız kafayı 150 kgma benim diktiğim altay ceviz 150 kg değilde 80 kilo versin o zaman ne oluyor zararmı etmiş oluyorum yani
150 kg bu rakam yurt dışındaki yetişkin ağaçlarda görülen meyve tutumuna göre verilmiş bi rakam türkiyedede 3 aşağı 5 yukarı oynama ola bilir burda türün özellikleri verimi vs... gibi konular dışında sürekli sahtekarlık dolandırıcılık gibi kelimeler kullanılarak karşı taraftakileri suçlu duruma düşürülmeye çalışılmaktadır sayın atmelinde söylediği gibi ceviz daha araştırması bitmemiş bi meyvedir ben 21 dönüm altay ceviz dikcem mesela gelişmeleri sizlerle paylaşcam hep birlikte takip etmiş olcaz insallah saygılarr

44baba 01-11-2013 22:49

şimdi altay ceviziyle tanışmam gözümün önünden geçti.bahçeme chandler dikmek istiyordum ama rakım uymuyordu.şebini daha önce denemiştim kamandan komşum henüz verim alamamıştı maraş 18 sabır gerektiriyordu.tüm bunların arasında dolanıp dururken internette altay karşıma çıktı.aradığım tüm özellikler ondaydı.bir çırpıda özelliklerini okudum.aynen şöyleydi
1.birinci yılda meyve verir:bence diktiğim ağacın meyve kalitesini en kısa sürede öğrenmek üstün bir özellikti.
2.yüksek rakımlarda yetişir:diğer verimli çeşitlerinin en fazla dikilebileceği yükseklikler belliydi.
3.geç uyanır donlara aşırı sıcaklara dayanıklıdır:bölgemde geç ve erken donlar yaşanması ve yaz aylarında aşırı sıcakların görülmesi beni bu çeşide hayran bırakmaya başladı.
4.aşı istemez:melezleme yöntemiyle üretilen tohumlardan yetiştirilmiş fidan olması bir çok sorunuda beraberinde götürmüştü.aşılı ağaçlar dikim hatası kabul etmez.üstelik aşı yeri olmadığı için güneş falanda yakmazdı.
5.boyunun iki katı kazık kök oluşturur:iyi bir ağaçta aranan en önemli özellik toprağa iyi saplanmasıdır.gelişimi topraktaki besinleri bünyesine alması ancak iyi bir kök sistemiyle olurdu.
6.su istemez:ilk 3 yıl iyi bakılıp sulanırsa kökü 35 metre derinlere kadar inip kendi suyunu bulacak ve beni sulama sistemi masrafından kurtaracaktı.
7.dördüncü yaşında 25 kilo meyve verir:(ileriki yılları yazmıyorum) bügünkü piyasa şartlarına sıradan cevizin kilosu 8-10 tl arasında.basit bir hesap yaptım 10x25=250 tl ağaç başı verim bahçeme 300 ağaç sığıyordu.250x300=75000 tl gelir elde edecektim.
hemen altayı aradım.bilgileri doğrulattım.deneme amaçlı 10 adet getirtip diktim.sonradan o firmanın doğru adres olmadığını öğrendim.diğer firmayı aryıp 10 adette ondan getirtip diktim.her ne kadar gelen fidanlar beni hayal kırıklığına uğratsada ümdimi yitirmedim.bu zamana kadar sorun yoktu ama bu forumda doğru ve mantıklı olan sorulara şimdiye kadar altay cevizi doğru cevaplar veremediği gibi tohumdan yetişen fidanlar aşı ister 4 yaşındaki verim yeşil kabukludur gibi yan çizmeler başladı.kusura bakmayın ama güvenirliğiniz kalmadı.lütfen gerçekleri söyleyin daha fazla insanları aldatmayın.bakın çeşide itirazımız yok verimli görünüyor.ama gerçek veriler neyse onu söyleyin bakın o zaman altay cevizinin en iyi savunucusu ben olurum.

tevmen 01-11-2013 23:23

Ametarasu'nun başlığa girmeden kola cips hazırlıyorum lafına çok güldüm. Tartışmalar bir yana, şu işi anlayıp öğrenmeye çalışıyorum: ifadeye göre yurtdışından verimli bir ağaç bulunmuş ve hayırsever vatandaşlar tarafından ülkemize altay ismiyle getirilmiş. Yurtdışındakiler cevizden anlamadıkları için bu türe isim takmayı düşünememişler. Yoksa yurtdışında başka bir ismi var mı? Böyle bir durum mümkün mü, içtenlikle soruyorum? Eğer yurtdışında başka isimle biliniyorsa, sanki yeni bir çeşitmiş muamelesi yapmak riskli değil mi fidancı şahıs için? Mesela başka biri de chandler cinsini getirip 'göztepe' diye isim takıp satabilir mi?

aksazli 02-11-2013 18:06

iyi akşamlar
 
birinci mesajdaki ikinci resimdeki ağaçtan çoğaltılmıştır bu altay cevizi denen tür.

aynı ağacın değişik resimleri vardı bir evin yanında kalın bir gövdeye yukardan aşılanmış ve oradan çoğaltılmış yurtdışı filan hikaye.

daha öncede yazmıştım bu çeşidi 90 larda duymuştum diye.

şimdi bu işi savunan arkadaşlar işin mokunu çıkarıyorsunuz iyice. ipe sapa gelmez polemik yaratacak kaba gürültüden başka bir şey yazmıyorsunuz.

çeşidin sahibi sustu siz başladınız.

ben bu çeşidi dikermiyim ? dikerim ama her şey tutarlı olunca sabah söylediğini akşam yalanlayan akşam dediğini sabah unutan bir tarz devam ettikçe yok ben almıyayım.

köyde bir kaç arkadaşa bahsetmiştim bu çeşitten hala köye gittikçe soruyorlar ne oldu bizim ceviz diye

bende beklemelerini işin içinde iş çıktığını durumun karışık olduğunu söylüyorum

şimdi ben ilk zamanki yazılanlara körükörüne inansaydım benimle bir likte en az beş kişi daha kandırılmış olacaktı.

adam gibi bir iş yapsalardı garantili gerçekleri söyleyen bu yıl ve önümüzdeki iki yıl içinde en az 10 bin fidan satarlardı bizim köyde.


bir teklifte daha bulundum bu çeşitle ilgili cevizlerine mi güvenmediler yoksa bana mı güvenmediler ses çıkmadı.


bu çeşitle ilgili ekonomik çıkarınız yoksa savunmayın.

size güvenip her fidan alanın günahına girmeyin.

en büyük günah kul hakkı yemektir.

iyi akşamlar.

Altaycevizi 02-11-2013 19:31

5 Eklenti(ler)
Altay ceviz bahçesi, ağaçlar yapraklarını döktü.
Meyve gözleri seneye verim konusunda ipucu veriyor....
Eklenti 451218

Eklenti 451219

Eklenti 451220

Eklenti 451221

Eklenti 451222

mukay16 02-11-2013 20:35

altaycevizi , bize bu senenin mahsulunden elde edilen cevizlerin içininin fotoğraflarını paylaşır mısınız ?

adalet 02-11-2013 21:44

Sayın altaycevizi,

sahibinden.com adresinde satışa sunduğunuz fidanlara baktığımda aşılığı olduklarını gördüm ancak bana gönderdiğiniz fidanlar çöğür, aşısız olarak gönderildi. Bana gönderilen fidanlardan aşılı fidanlar gibi ben aynı verimi alabilecek miyim ?

Kısacası ben bu işten birşey anlamadım. Aşılı cevizimiz yok dediniz satarken, şimdi gördüğüm fidanlarınız aşılı. Neden aşısız fidan satıldı onu anlamadım.

ALTAY CEVİZ FİDANI YÜKSEK VERİMLİ SERTİFİKALI - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 84011313

atmel 03-11-2013 17:14

4 Eklenti(ler)
Altay bosfor şirketinden aldığım Altay cinsi fidanların kök yapısı

ysumer 03-11-2013 17:48

Sayın atmel fidanlarınız hayırlı uğurlu olsun.Allah emeklerinizi boşa çıkartmasın,bol bereket dillerim.

Gelişmeleri dikim anından itibaren bizimle paylaşır iseniz,bizim için büyük tecrübe olur...

Kolay gelsin

atmel 03-11-2013 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ysumer (Mesaj 1214408)
Sayın atmel fidanlarınız hayırlı uğurlu olsun.Allah emeklerinizi boşa çıkartmasın,bol bereket dillerim.

Gelişmeleri dikim anından itibaren bizimle paylaşır iseniz,bizim için büyük tecrübe olur...

Kolay gelsin

İnşallah paylaşacağım yazın 10 adet tüplü bahçeye ziyarete gittiğimde vermişlerdi gelişimlerinde bir olumsuzluk oladı Nevşehirde kurban bayramından önce bir hafta civarı don görüldü bunlardan etkilenmedi açık köklü olanlarıda zaman zaman paylaşırım

fındıkçı74 03-11-2013 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet (Mesaj 1214172)
Sayın altaycevizi,

sahibinden.com adresinde satışa sunduğunuz fidanlara baktığımda aşılığı olduklarını gördüm ancak bana gönderdiğiniz fidanlar çöğür, aşısız olarak gönderildi. Bana gönderilen fidanlardan aşılı fidanlar gibi ben aynı verimi alabilecek miyim ?

Kısacası ben bu işten birşey anlamadım. Aşılı cevizimiz yok dediniz satarken, şimdi gördüğüm fidanlarınız aşılı. Neden aşısız fidan satıldı onu anlamadım.

ALTAY CEVİZ FİDANI YÜKSEK VERİMLİ SERTİFİKALI - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 84011313

Burada sertifikadan bahsediyorlar nerede o sertifika bu kadar yalana pes doğrusu.

serdar1 03-11-2013 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 (Mesaj 1214497)
Burada sertifikadan bahsediyorlar nerede o sertifika bu kadar yalana pes doğrusu.

Bu girdap tan kurtulmanın tek yolu benim bu sene Altay cevizini bahçeme aşılamak ve gelişmeleri resim resim burada yayınlamak. İşlerimi ayarlayabilir sem Eskişehir'e kadar gitmeyi düşünüyorum oradan hem aşı dalı hem fidan alacağım.Yoksa bu tereddütler bitmeyecek.

HAVASUTOPRAK54 04-11-2013 13:32

altay ceviz fidanı
 
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım. altay ceviz siparişi verdim. çok mantıklı gelmese de video görüntülerinden etkilendim.bahçeme 10 adet dikip gözlemleyeceğim.Benim gibi deneyecek arkadaşlarda fidanların gelişmelerini paylaşırlarsa sevinirim.selamlar.

kimyager147 04-11-2013 15:53

Arkadaşlar yanlış anlamaz iseniz bir gözlemimi paylaşacağım.
Genelde altay cevizi alan arkadaşların çoğu ya yeni üye ya da ceviz konusuna yeni girmiş kişiler.
İnsan şüphelenmiyor değil yani acaba bütün bu isimler aynı kişi tarafından açılıp şişirilme mi yapılıyor.
Özellikle belirteyim kimseyi zan altında bırakmak istemem sadece ve sadece bir gözlemi paylaşmak istedim


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024