![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2019
|
Hocam hayırlı olsun, KOLAY GELSİN. KONYA ILGINDA Kİ BAHÇE DE çeşit değitireceğim ronde ve fernor birkaçtane aşı kalemi lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-09-2017
|
benim fidanlar henüz yeni ama bir kaç taneyse yardımcı olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2019
|
hocam size nasıl ulaşabilirim mail falan, 2 haftaya ILGIN'A gelceğim dediğim gibi bir kaçtane lazım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaçsever
|
mart 2019
ilave fernor ve ronde fidanlarımızı diktik ve sezonu bordo bulamacı, solucan gübresi ve hümik asit uygulamaları ile açtık. hayırlı olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
|
mayıs 2019 -otla mücadele -solucan gübresi -hümik asit -kükürt uygulamaları yapıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Hemşehrim Sinan bey, öncelikle Allah emeğinizi yal etsin. Bahçeniz oldukça güzel ve nizami, ben şahsen başarılı olacağınıza inanıyorum. Benim de 3,5 dönüm 1400 rakımda bir yerim var Konya'da. Kiraz denedim ama olmadı. Şu sıralar bahçemin kuyu işleriyle uğraşıyorum. Eğer su olayını çözebilirsem elimde kalan kirazları bir arkadaşımın bahçesine aktaracağız ve ben de çeşit değiştireceğim. Fernor geçci bir çeşit olması sebebiyle ilk tercihim. Araştırmalarım sonucunda Konya'da Fernor cinsi ile profesyonel bir bahçe kuran şimdilik bir tek siz varsınız. Bu sebeple sizinle temasa geçmek isterim. Özelden telefon ya da mail adresi paylaşabilirseniz çok memnun olurum. MErak etmeyin çok başınızı ağrıtmam ![]() Hürmetlerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
|
Haziran 2019
-kükürt ve hümik asit uygulamasına devam. -reçellikler şimdiden hazır ![]() -en sondaki kaman ya da şebin, büyümeme konusunda inat ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaçsever
|
m3 olarak hesap tutmuyorum, açtığım karık iyice suyunu alana kadar suluyorum, bu da yaklaşık 5 saat ediyor. görüldüğü gibi damla sulama sistemi var. barajdan gelen su hattından suyumu alıyorum. haftada bir suluyorum. bazen gitme imkanım olmuyor çünkü bahçem 90 km uzakta, haftada bir sulayamazsam fidanlar hemen susuzluk çektiği belli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2012
|
sinan hocam. doğanhisar veya hüyük taraflarına benziyor yeriniz. tutturabildim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaçsever
|
yaklaştın engin bey ![]() ılgın ilçesindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
|
Ben 50 fidan dikmeyi düşünüyorum. 2 tonluk bir tankım var. Bu da fidan başına 40 litre su ediyor, iki damacana su gibi düşünün. Sanırım yeterli olur (?). Siz çok şanslısınız direk su alacak kaynağınız var. Benim senelerdir su uğruna çekmediğim çile kalmadı, tankla taşımaktan helak oldum. Fidan aldığınız firmanın adı "Bandırma Fidancılık" mıydı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2012
|
Ilgından biraz yüksektir umarım. En az 100-150 metre yukarıda olursa don oluşturmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
|
evet hocam rakım 1100 don çukuru sıkıntısı yok çok şükür. fakat kasım ayının son günlerinde oluşan ani sıcaklık düşüşü 20 kadar fidanımı etkilendi. 2 tanesi aşı altından patladı, diğerleri sürgüne devam ediyor ama yeni dikeceklere tavsiyem bu bölgelerde ceviz dikmeden önce sonbaharda soğuk olayı iyi araştırılmalı. ilkbaharda zaten sıkıntı yok çünkü fernor mayıs ayında uyanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() Her işin bir acemiliği olur, kiraz bana çok zaman kaybettirdi belki ama çok şey de öğretti. Eğer su olayını çözebilirsem cevizlerle yeni bir başlangıç yapıp daha bilinçli ve keyifli ilerleyeceğim. En çok merak ettiğim olay fernor cinsinin performansıydı, ki sizden gördüğüm kadarıyla gayet başarılı ve uyumlu. Su, tarla düzenlemesi vs. derken inşallah 3-4 haftaya fidan dikebilecek duruma gelirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaçsever
|
inşallah her şey gönlünüzce olur. bahçenizde kiraz neden olmadı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
- Açık kök olarak aldığım fidanların kalitesinin düşüklüğü (bunu ben değil, ilçe tarımdan incelemeye gelen mühendis arkadaş söylemişti) - Sulama olayının çok zahmetli olması ve bütün vaktimi alması - bazı zamanlar su bulmada çektiğim zorluk. - Sulamanın götürdüğü zaman içerisinde bakım için (gübre - dip çapası - budama) zaman bulamamam. Dolayısıyla bütün eforumun fidanları sadece canlı tutmaya harcanması. - 2017 kışında yağan çok miktarda karın fidanlarımın yarısını ezerek telef etmiş olması. - Bakabileceğimden daha çok fidan dikmiş olmam - bunun yanında kirazın da çok nazlı bir bitki olması. Benim aklıma gelen sebepler bunlar. Şu anda su işini çözmeye çalışıyorum, taşıma suyla sulama belki ilk sene iş görür ama ilerleyen dönemlerde dış kaynaklara bel bağlamayacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
ama ben bu maddelerden birçoğuna uygun hareket etmedim ve edemiyorum çünkü vaktim yok. benim avantajım su imkanım var ve arazimin yeri ve toprak yapısı fena değil. yani ceviz işi meşakkatli bir işmiş, işin içine girince anladım. ülkemizde dikilen fidanlıkların %15-20'si verimli bahçe haline geliyor olması yazının özeti olmuş, dikkate almak lazım. inşallah o yüzdenin içinde yer almayız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2019
|
Sinan bey başarılı olmuşsunuzdur *** bu sene durumlardan haberdar edermisiniz bende Konya’da derbent ilçesine düşünüyorum ama çevrede ceviz ile uğraşan pek kişi yok nette araştırma yaparken sizi gördüm sizin dediğiniz gibi Konya da özellikle bizim tarafında çok sıcak bakılmıyor cevize bu sene nasıl fidanların durumu ilkbahar donları ve sonbahar donları nasıl etkiledi siz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
benim bulunduğum yerde de profesyonel ceviz yetiştirilen bir bahçeye rastlamadım ama köyümüzde salkım salkım cevizi olan ağaçlar var ve risk aldım ve diktim. önemli bir sıkıntı gözükmüyor çok şükür. burada ceviz oluyor yani. şeker gübre gibi azotlu kimyasal gübreler kullanmadığım için fidanlarımın gelişimi biraz zayıf gidiyor. sonbaharda bir miktar fidan etkilendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Bahsettiğiniz bölgelerde dikim yapıldıktan sonraki ilk yıl bakımı çok önemlidir...4 günde 1 sulama ve gübreleme programı olmalı...fidanlar ilk alındığında da özenle seçilmeli kaliteli iyi gelişmiş fidanlar alınmalı...ve ilk yaz sezonu ortasında temmuz ayında tek sürgünden bırakılan sürgün boyu 2-2.5 metre olmalı...tepe kesimi yapılmalı,ağustos sonunda 4 metreleri bulmalı ve sulama gübreleme bitirilmeli....kışa sağlam,güçlü ve boylanmış halde girmeli...ki böyle riskli bölgelerde dayanım olabildiğince yüksek olsun....ayrıca her yer 3 kağıtçı dolu...itibar edebildiğiniz fidancı varsa ondan alın..ki o da %100 her fidana garanti veremez..illa 3-5 karışan olur iyi fidancılar da bile...tabi o kadarı maruz gorulur...kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2019
|
*** ederim cvp için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
|
30.06.2019 bu sene otla mücadelede yine sınıfta kaldık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2018
|
Hocam naçizane bir tavsiyede bulunayım. damlamaları cevizden uzaklaştır. su ağaca değmesin. kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaçsever
|
önümüzdeki yıl sulama hattını çift sıra yaptığımızda tavsiyenize uymuş olacağız hocam. teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2019
|
Hocam bahçeniz bereketli olsun inşaallah, yeni sezona başlarken gecen senenin lider dalindan budama yaptinizmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaçsever
|
yok lider daldan henüz hiç budama yapmadım. ana gövdeden çıkanları aldım sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|