agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni46Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2013, 23:33   #31
Ağaçsever
 
cihangir6075's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2012
Şehir: tokat
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bosstanci Mesajı Göster
Tebrik ederim bahçeniz için. Allah utandırmasın. ancak damlama sistemi tembel işi olarak görmenizi anlayamadım Forumda çok değerli ceviz dostları var eminim onlarda damlamanın, salma sulamadan çok çok daha faydalı olduğunu belirteceklerdir. Cevizlerinizin kurumasının 1 sebebi de salma sulama yönteminiz olabilir.
damlama sulama yöntemini bol suyu olan arazilerde özellikle fidanlarda yararlı olacağını söyleyenlere ben inanmıyorum çünkü bir arkadaşımın aynı zamanlara yakın diktiğimiz fidanları var ve damlama sulama sistemi oluşturdu vede baya bi masrarafı oldu yazın ortasında bana ziyarete geldi ve benim fidanların gelişimi ile kendi fidanlarının gelişimi arasındaki farkı görünce kaldırdı ve salma sulama yöntemine döndü benim gibi balık sırtı geniş emellerlede birleştirince aradaki farka kendi bile şaşırıp yaptığı masrafın sadece tembeller için olduğuna veya su proglemi olan veya suyun gelmesinin sorunlu yerlerde olanlar için olduğunu sohbetlerimizde bahsetti bende katıldığımı ve su sorunu olmayan yerlerde bence fuzuli olduğunu düşünüyorum ama birde şu varki bu sistemin 3 yaşını geçmiş ağaçlarda doğru bir karar olduğunuda es geçmeyelim.
fidan kurumasına da gelince temmuz sonu buralarda bir haftadan fazla aşırı bir sıcaklanma oldu bizde öğle vakti bir sulama yaptık möecburiyetten ben haşlandıklarını düşünüyorum çünkü yapraklar kurudu ama tepe yeşil kaldı daha sonraki haftalarda tepede kuruduğu anda alttan aşının 4/5 cm üstünden yeniden patladılar ben buna bağlıyorum ama belkide yanılıyorum üstatlar daha iyi bir yorum yapabilir

cihangir6075 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024