agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (http://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Şimşir (Buxus sp.) (http://www.agaclar.net/forum/calilar/2793.htm)

HomeWork 27-12-2006 17:36

Şimşir (Buxus sp.)
 
Şimşirin üretim yöntemi hakkında bilgisi olan varmı:confused: Genel olarak baktım ama bulamadım.

sukranayalp 27-12-2006 19:12

Sn Homework
Yazın uç çelikleri alacaksınız. Yaklaşık 10-12 cm. boyda olacak aldığınız çelikler ve sera şartlarında dere kumu karıştırılmış funda toprağında köklendireceksiniz.

HomeWork 27-12-2006 19:17

Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler

TaFLaN 22-01-2007 22:12

Bu sayfaları da incelemenizi tavsiye ederim.:)

http://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/649.htm

http://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/1563.htm

http://www.agaclar.net/forum/showthr...ght=%FEim%FEir

dogaya asigim 10-02-2007 21:23

Selamlar, şimşir nedir? tesekkürler

Mine Pakkaner 11-02-2007 00:43

1 Eklenti(ler)
Doğaya aşığım şimşir bir çalıdır. Botanik adını söyleyelim Buxus sp.

Eklenti 191326

dogaya asigim 15-02-2007 23:40

Mine hanim cok tesekkür ederim..Aslinda simsir bildigim biseymis meger.Resmini görünce bildim..Almancasi Bux baum...birde benim klavyem almanca türkce karekter olmuyor..sanirim biraz tuhaf oluyor yazilarim:-)

calcium 19-02-2007 18:09

amatör olarak şimşir yetiştiriyorum
eğer sizlerde bahçenizde şimşir yetiştirmek istiyorsanız
15 20 cmlik çelikleri serada köklendirebilirsiniz.
çeliklerin büyüklüğü arttıkça şimşirin formu azalıyor.
mümkün oldukça küçük çelikleri köklendirin.
en son bahçenizde toprağa dikerken 2'li ve 3'lü dikimler yaparsanız daha hoş bir görüntü elde edersiniz.

Sebahattin 20-02-2007 17:37

Mine Hanım,
Hani türküsü de varya 'Yüküm şimşir kaşıktır ....' diye .
Kaşık yapılan şimşir türü (sanırım ağaç formunda bir tür) hangisi acaba.

zulkufhacettepe 02-06-2007 21:30

Bildiğim kadarıyla kaşık çam ağacından yapılıyor.

caploonba 09-06-2007 15:09

Şimşir gölgelik yerleri mi sever yoksa güneşlik mi?

caploonba 10-06-2007 12:55

Şimşiri çelikle çoğaltmak için sera ortamı olmayanlar üstüne büyük pet şişe kapatıp üretebilirler mi?

Selahattin Yılmaz 10-06-2007 21:53

Şimşir çoğalma esnasında elbette nemli ve yarı gölge yer ister.Temmuz-ağustos aylarında çelik alınıp klçöklendirilebilir. Bitkileri ise gölge yerlerde rahatlıkla yetişir.

caploonba 11-06-2007 13:24

Teşekkürler.

cemal.S 11-06-2007 14:08

Bildiğim kadarıyla kaşık çam ağacından yapılıyor.

Benim bildiğim kadarı ile hem çalı formu hemde ağaç formu var. Ancak ağaç Formunun canlısını hiç görmedim. Kaşık yapımında kullanıldığına göre belkide güzel sanatlarda kullanılan yumuşak işlenmesi kolay bir ağaçtır. Ne dersiniz.

Kaşık yapımında şimşir yerine çamın kullanıldığını hiç duymadım. Şimşirler konuyu öğrenirlerse kıskanırlar sanırım.

Saygıyla.

Kıdoğlu_Gençaga 17-06-2007 02:15

Benim bildiğim ise,Dağlarda ormanlarda kendiliğinden yetişen ( yabani ) şimşirden kaşık yapılıyor...

ahmet58 21-06-2007 12:35

şimdi nasıl yapacağız dalını yarıdan kesip suyun içinde bekletsek çimlenmez mi

caploonba 21-06-2007 12:41

Bence küçük bir saksıya çeliği dikip üstünü pet bir şişeyle kapatın. Daima nemli tutun.

Todor 25-06-2007 09:50

Tahta kaşıklar şimşir veya dişbudaktan yapılır diye aklımda kalmış.

Selahattin Yılmaz 25-06-2007 10:22

Şimşirin orman oluşturan ağaç türleri var, hızlı büyüyen ve ağaç formu oluşturan. Kaşık ondan yapılıyor.

ekip2004 09-08-2007 19:19

Merhabalar ülkemizde karadeniz sahil şeridinde yaklaşık 500m.yüksekliğe kadar,yaygın şimşir çalılıkları var bunların bazıları 3-5m boyunda 50-100cm çapında gövdeye sahip olanları var.hala bölgede çok az sayıda da olsa kaşık yapmak amacı ile kesim yapanlar var ama en büyük katliyamı malesef çiçekçiler yapıyor çelenk vs.hazırlamada yoğun şekilde bu çalıları kesiyorlar duyarlı site üyelerinden bu konuda çare olacak öneriler bekliyorum.

napcan 29-10-2007 01:16

Geçen yıl 3500 adet şimşir çeliği ektim. Tamamına yakını köklendi ve bu sene poşetlere geçirdim. Sulamayı iyi yaparsanız ve gölgeye ekerseniz yılda üç kez sürgün verir. Çelikler 15 cm'yi geçmezse iyi olur. Çelik diplerini çekiç yardımıyla ezerseniz köklenmesine yardımcı olursunuz.

Wallnut 24-11-2007 23:03

Merhabalar.
Şimşir Sapanca da çok miktarda yetiştirlmektedir.Pahalı bir şey degil.İki üç seneden sonra güzelleşiyor.Benim komşum senelerdir yetiştirip satıyor. 1 senelik köklendirilmiş olanlarıda İst. la gönderiyor.Arzu eden olursa onunla konuşurum.Yanlız kargo ücretleri epey tutuyor.Evvelki gün Yalovadan arkadaş köklendirmek için iki çelik göndermişti.10 ytl kargo üçreti aldılar.Saygılar.

kadir.bil 29-12-2007 16:54

*** arkadaşlar
ben dün şimşir çelikleri çıkardım ve bunları geçici olarak suya koydum
acaba köklenmeleri için en iyi ortam nedir
perlit mi kum mu yoksa başka bir şey mi?
teşekkürler

sukranayalp 29-12-2007 23:25

Direkt olarak bahçe toprağına dikin.

sukranayalp 29-12-2007 23:31

Kadir.bil, sorunuzu - ligustruma da bazı yerlerde şimşir adı verildiği için - ligustrum olarak kabul ederek cevapladım. Ama konu başlığına dikkat edince Buxustan bahsedildiğini farkettim. Buna dikkat etmenizi rica edeceğim.

kadir.bil 30-12-2007 14:34

cevabınız için teşekkür ederim şükran hanım
ama ben latincelerinden hiç anlamam
türkçelerini bile daha yeni yeni öğreniyorum :rolleyes:
isterseniz photolarını göndereyim
bakın benim çelikler aldığım şimşir :

(dedim ama sanırım hatlar çok yoğun photoları 30kbye çevirdim yine tık yok
neyse daha sonra denerim)

çingülü 01-02-2008 23:48

şimşir üretimi
 
merhaba, şimşir üretmek istiyorum. sapancada beş altı yüz metre kare bir yerim var. şimşir fidesini nerden temin edebilirim,çeliklemeyi nasıl ve ne zaman yapabilirim,sera koşullarını sağlayabilirim. Buna göre en kısa zamanda en sağlıklı üretimi nasıl yapabilirim.:confused:

napcan 12-03-2008 20:10

Şimşir üretimini Sapanca'da yapacaksanız sera ortamına gerek yok. Her mevsim çelik alıp köklendirebilirsiniz. Yalnız yaz sıcaklarında güneşin altında tutmamanız ve düzenli sulama yapmanız gerek. Köklenme için en iyi dere kumu, mil iyidir derler ama ben torf, bahçe toprağı ve kumda denedim pek fazla bir fark göremedim. Uğraşmak istemiyorsanız direkt toprağa dikin. Dediğim gibi Sapanca'da iseniz %95'i köklenecektir.

Çelikleri tek tek poşetlere, viyollere veya saksılara dikmeyin. Meyve kasalarına sıkışık vaziyette kasa başına mesela 300-400 tane ekebilirsiniz. Köklenme gerçekleşince istedeğiniz başka bir ortama alabilirisiniz. Azgın bir bitkidir çok kolay köklenir. (bu bölgede)

aysun tekin 13-03-2008 15:18

Selvi ve şimşir çeliklerinin köklenmesi
 
Ben Sakarya'da 10 mart itibariyle 450 civarı şimşir ve altuni selvi çeliğini sera ortamına diktim .Bunların çimlenme süresi ve bakımı hakkında biligisi olan lütfen beni aydınlatabilir mi?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024