27-12-2006, 18:36 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
Şehir: Düzce
Mesajlar: 161
|
Şimşir (Buxus sp.)
Şimşirin üretim yöntemi hakkında bilgisi olan varmı Genel olarak baktım ama bulamadım. |
27-12-2006, 20:12 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
|
Sn Homework Yazın uç çelikleri alacaksınız. Yaklaşık 10-12 cm. boyda olacak aldığınız çelikler ve sera şartlarında dere kumu karıştırılmış funda toprağında köklendireceksiniz. |
27-12-2006, 20:17 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
Şehir: Düzce
Mesajlar: 161
|
Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler |
22-01-2007, 23:12 | #4 |
Ağaç Dostu
|
|
10-02-2007, 22:23 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
Şehir: Almanya
Mesajlar: 18
|
Selamlar, şimşir nedir? tesekkürler |
16-02-2007, 00:40 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
Şehir: Almanya
Mesajlar: 18
|
Mine hanim cok tesekkür ederim..Aslinda simsir bildigim biseymis meger.Resmini görünce bildim..Almancasi Bux baum...birde benim klavyem almanca türkce karekter olmuyor..sanirim biraz tuhaf oluyor yazilarim:-) |
19-02-2007, 19:09 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 34
|
amatör olarak şimşir yetiştiriyorum eğer sizlerde bahçenizde şimşir yetiştirmek istiyorsanız 15 20 cmlik çelikleri serada köklendirebilirsiniz. çeliklerin büyüklüğü arttıkça şimşirin formu azalıyor. mümkün oldukça küçük çelikleri köklendirin. en son bahçenizde toprağa dikerken 2'li ve 3'lü dikimler yaparsanız daha hoş bir görüntü elde edersiniz. |
20-02-2007, 18:37 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2006
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 365
|
Mine Hanım, Hani türküsü de varya 'Yüküm şimşir kaşıktır ....' diye . Kaşık yapılan şimşir türü (sanırım ağaç formunda bir tür) hangisi acaba. |
02-06-2007, 22:30 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 118
|
Bildiğim kadarıyla kaşık çam ağacından yapılıyor. |
09-06-2007, 16:09 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
Şehir: Konak/İzmir
Mesajlar: 272
|
Şimşir gölgelik yerleri mi sever yoksa güneşlik mi? |
10-06-2007, 13:55 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
Şehir: Konak/İzmir
Mesajlar: 272
|
Şimşiri çelikle çoğaltmak için sera ortamı olmayanlar üstüne büyük pet şişe kapatıp üretebilirler mi? |
11-06-2007, 14:24 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
Şehir: Konak/İzmir
Mesajlar: 272
|
Teşekkürler. |
11-06-2007, 15:08 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
|
Bildiğim kadarıyla kaşık çam ağacından yapılıyor. Benim bildiğim kadarı ile hem çalı formu hemde ağaç formu var. Ancak ağaç Formunun canlısını hiç görmedim. Kaşık yapımında kullanıldığına göre belkide güzel sanatlarda kullanılan yumuşak işlenmesi kolay bir ağaçtır. Ne dersiniz. Kaşık yapımında şimşir yerine çamın kullanıldığını hiç duymadım. Şimşirler konuyu öğrenirlerse kıskanırlar sanırım. Saygıyla. |
17-06-2007, 03:15 | #16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: Sapanca-Sakarya
Mesajlar: 6
|
Benim bildiğim ise,Dağlarda ormanlarda kendiliğinden yetişen ( yabani ) şimşirden kaşık yapılıyor... |
21-06-2007, 13:35 | #17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 58
|
şimdi nasıl yapacağız dalını yarıdan kesip suyun içinde bekletsek çimlenmez mi |
21-06-2007, 13:41 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
Şehir: Konak/İzmir
Mesajlar: 272
|
Bence küçük bir saksıya çeliği dikip üstünü pet bir şişeyle kapatın. Daima nemli tutun. |
09-08-2007, 20:19 | #21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 80
|
Merhabalar ülkemizde karadeniz sahil şeridinde yaklaşık 500m.yüksekliğe kadar,yaygın şimşir çalılıkları var bunların bazıları 3-5m boyunda 50-100cm çapında gövdeye sahip olanları var.hala bölgede çok az sayıda da olsa kaşık yapmak amacı ile kesim yapanlar var ama en büyük katliyamı malesef çiçekçiler yapıyor çelenk vs.hazırlamada yoğun şekilde bu çalıları kesiyorlar duyarlı site üyelerinden bu konuda çare olacak öneriler bekliyorum. |
29-10-2007, 02:16 | #22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2007
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 8
|
Geçen yıl 3500 adet şimşir çeliği ektim. Tamamına yakını köklendi ve bu sene poşetlere geçirdim. Sulamayı iyi yaparsanız ve gölgeye ekerseniz yılda üç kez sürgün verir. Çelikler 15 cm'yi geçmezse iyi olur. Çelik diplerini çekiç yardımıyla ezerseniz köklenmesine yardımcı olursunuz. |
25-11-2007, 00:03 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
|
Merhabalar. Şimşir Sapanca da çok miktarda yetiştirlmektedir.Pahalı bir şey degil.İki üç seneden sonra güzelleşiyor.Benim komşum senelerdir yetiştirip satıyor. 1 senelik köklendirilmiş olanlarıda İst. la gönderiyor.Arzu eden olursa onunla konuşurum.Yanlız kargo ücretleri epey tutuyor.Evvelki gün Yalovadan arkadaş köklendirmek için iki çelik göndermişti.10 ytl kargo üçreti aldılar.Saygılar. |
29-12-2007, 17:54 | #24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
|
*** arkadaşlar ben dün şimşir çelikleri çıkardım ve bunları geçici olarak suya koydum acaba köklenmeleri için en iyi ortam nedir perlit mi kum mu yoksa başka bir şey mi? teşekkürler |
30-12-2007, 00:25 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
|
Direkt olarak bahçe toprağına dikin. |
30-12-2007, 00:31 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
|
Kadir.bil, sorunuzu - ligustruma da bazı yerlerde şimşir adı verildiği için - ligustrum olarak kabul ederek cevapladım. Ama konu başlığına dikkat edince Buxustan bahsedildiğini farkettim. Buna dikkat etmenizi rica edeceğim. |
30-12-2007, 15:34 | #27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
|
cevabınız için teşekkür ederim şükran hanım ama ben latincelerinden hiç anlamam türkçelerini bile daha yeni yeni öğreniyorum isterseniz photolarını göndereyim bakın benim çelikler aldığım şimşir : (dedim ama sanırım hatlar çok yoğun photoları 30kbye çevirdim yine tık yok neyse daha sonra denerim) |
02-02-2008, 00:48 | #28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2008
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 3
|
şimşir üretimi
merhaba, şimşir üretmek istiyorum. sapancada beş altı yüz metre kare bir yerim var. şimşir fidesini nerden temin edebilirim,çeliklemeyi nasıl ve ne zaman yapabilirim,sera koşullarını sağlayabilirim. Buna göre en kısa zamanda en sağlıklı üretimi nasıl yapabilirim. |
12-03-2008, 21:10 | #29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2007
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 8
|
Şimşir üretimini Sapanca'da yapacaksanız sera ortamına gerek yok. Her mevsim çelik alıp köklendirebilirsiniz. Yalnız yaz sıcaklarında güneşin altında tutmamanız ve düzenli sulama yapmanız gerek. Köklenme için en iyi dere kumu, mil iyidir derler ama ben torf, bahçe toprağı ve kumda denedim pek fazla bir fark göremedim. Uğraşmak istemiyorsanız direkt toprağa dikin. Dediğim gibi Sapanca'da iseniz %95'i köklenecektir. Çelikleri tek tek poşetlere, viyollere veya saksılara dikmeyin. Meyve kasalarına sıkışık vaziyette kasa başına mesela 300-400 tane ekebilirsiniz. Köklenme gerçekleşince istedeğiniz başka bir ortama alabilirisiniz. Azgın bir bitkidir çok kolay köklenir. (bu bölgede) |
13-03-2008, 16:18 | #30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 1
|
Selvi ve şimşir çeliklerinin köklenmesi
Ben Sakarya'da 10 mart itibariyle 450 civarı şimşir ve altuni selvi çeliğini sera ortamına diktim .Bunların çimlenme süresi ve bakımı hakkında biligisi olan lütfen beni aydınlatabilir mi? |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|