![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Saksısı küçükse büyütün, 15-20 lt saksılarda daha büyük çiçekler açıyor,sizinkide mutlaka açacak kış gelmeden önce. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba, Sizin mesajınızda yazılalı epeyce bir zaman olmuş, daha yeni farkettim. Bu damlacıklar normalde yaprak bitleri çıkarması lazım, ama ilginç olan hiç bit yokken bitki kendisi çıkarıyor bu sıvıyı. Bu yasemin bir diğer ismi ''karınca yasemini'' bu salgıladığı sıvı için karıncalar dallarında gezer durur yemek için. Bitki çiçeklerinde tozlaşmayı sağlamak için karıncaları kullanıyor, çekmek içinde bu sıvıyı salgılıyor. Tadına bakarsanız tatlıdır, fazla yemeyin ne olur ne olmaz. Bende teşekkür ederim, Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
|
Hiç ihtimal vermemiştim ama 19 Mayıs'ta elime küçücük bir yavru olarak gelen arap fulum tomurcukta. ![]() Alıntı:
![]() Düzenleyen nevsune : 06-10-2012 saat 14:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune, çok sevindim, gözünüz aydın. Açtığında da görmek isteriz. ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ederim Nevsune hanım, siz güzel bakmışsınız tomurcuklanmış. Bu tamamen sizin başarınız. Merhaba Sn. Tura, Yapraklar kocamansa mutlaka çiçek açması gerek. Aşağıda fotoğraflarda çiçek açmasını tarihlerle görüntüledim, görülen arap ful saksıdan toprağa kaçıp saksı dışarısında hayatını sürdüren bir kaçak. Şimdilerde ilk ana tomurcuk altı yaprakların arasından büyüyen sürgün uçlarında da tomurcuklar oluşmaya başladı, Arap fulun istediği bol güneş büyükçe bir saksı ve gübre. Sn. Sdurul, Sizin arap ful da açacak gibi sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Mutlu beyden bu yıl aldığım arap fulunü toprağa diktim. Henüz çiçek falan yok ama nerden çıktılar nasıl çıktılar anlamadım daha şimdiden dört ful daha çıktı. Yabancı ot olsa bu kadar çabuk çoğalmaz. Anlaşılan bunlarlada mücadele etmek gerekecek.Çünkü bu hızla çoğalırsalar seneye bahçede yer kalmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu.
|
Bahçeye başı boş vaziyette dikerseniz, bahçenin birçok yerinden çıkar. Köklerin ilerlemesiyle bahçeye yayılır. Yayılmasını istemiyorsanız toprak içerisine 20-30 cm derinliğinde dikey beton vb. malzemelerle sınırlamak gerek. Alıntı:
Düzenleyen Mutlu Kutlu : 12-10-2012 saat 10:49 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
Merhaba Arkadaşlar, Bu çiçekten bana ücret karşılığı verebilecek olan var mı? Çok aradım bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaçsever
|
Aceba hala satıyor mu? Bir bilginiz var mı? Ankara'nın havasında olur mu? Bakımı zor mu? Bir de kargoyla gelirken çiçekte sıkıntı oluyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/26003.htm Mutlu Beyin satış sayfası linki yukarıda.. Ankarada gayet güzel oluyor, kışın kapalı balkonda donmaktan koruyorum. Bakımı kolay, kargo ile gelirken hiçbir sorun olmuyor.. Aynı yerden defalarca büyük bitki aldım hiçbir sorun olmadı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaçsever
|
İlginize çok teşekkür ederim hemen bakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaçsever
|
Sayın Feriha, 10 tl ile 15 tl'lik fullar arasında bir fark var mı aceba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaçsever
|
Msj atmıştım. Beyaz katmerli olnından istedim. 10tl ve 15 tl'lik olanından var dedi. Arasındaki farkı sordum cvp yazmadı daha. Belki yatmıştır. 10 tl'lik olanı küçükse büyümesinde bir sıkıntı oluyor mu? Bir de saksıda mı gönderiyolar. Bakımı hakkında kısaca bilgi de verirsen sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Bilemedim acaba beyaz katmerli dediğiniz Full, Jasminum sambac, Grand Duke (katmerli. minik gül şeklinde) mi acaba? Katmerli minik gül şeklinde olan ful ise ben olsam büyük olanı isterim. Arap fulüne göre daha yavaş büyüdüğünü düşünüyorum. Arap fulü daha hızlı büyür. Kafanız karıştı mı bu iki bitkiyi ayıramadığım dönemi hatırladım şimdi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaçsever
|
Evet, tam da dediğiniz gibi minik gül şeklinde olan. Bakımı daha zorsa öbüründen alayım. Aslında benim istediğim kokusunun güzel olması. Hangisi daha güzel kokarsa ve Ank. şartlarına daha çok dayabilirse ondan alayım. Hepsinin gçrüntüsü güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Bey'den aldığım arap fulu ilk çiçeklerini vermeye başladı.iki adedi açtı.Dört tane daha tomurcuk var.Teşekkürler Mutlu Bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu.
|
Bazı burunlar kokusunu yok denecek oranda algılayabiliyorlar, 3-5 kişiye daha koklatırsanız en az 3 kişi çok hoş değişik bir kokusu var diyecektir. Ağır koku ve parfümlerden hoşlananlar, böylesi hafif ama hoş kokuları algılayamayabiliyorlar. Örneğin akşam sefası melisa ve ful sambac grand duke jasmin ağır kokulu çiçeklerdendir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Tüm yaz çiçeklenmesi devam etti.Şu an üzeri tomurcuk dolu ve özellikle akşamları yakından koklamaya gerek olmadan kokusunu alabiliyorsunuz.Birde saksıdan ziyade yerde olursa daha iyi gelişip daha büyük çiçek veriyor gibi.****** yayılmasını önleyebilirseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
![]() merhaba , ful cicegim 2 ayri dali da 1.5 metreyi geçti . Arap yaseminim 2 ayri dali da 4 metreyi geçti . beyaz hanimelim de 2-3 metre oldu hepsinin de 2.senesi doldu , hiç çiçek açmadi . gübresini suyunu veriyorum , cam balkonda batiya bakan cephede duruyor balkon cami acik hava aliyor , gunes de aliyor . sorun ne olabilir, yapraklari koyu yeşil hepsinin de ,ama hanimeli sik sik yaprak dokuyor çiçek açmasi için hormon vs. kullanmalimiyim , yârdim rica ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2015
|
Benimde arap fulum vardı, malesef çok hassastı, saksı değiştirince öldü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Müteahhite verilmiş eski bir villanın darmadağın olmuş bahçesinden söküp kurtardığım bitkinin adını Sn. SDurul dan az evvel öğrenmiş bulunmaktayım. ![]() Ayrıca böyle nadide bir çiçeğe tesadüfen sahip olduğum için ise çok mutluyum. 1 saat sabah güneşi alan kuytu bir duvar kenarına ektim. (2 ay sonra aksam güneşinden de 2 saat kadar faydalanabilecek gibi) Henüz bir hareketlilik yok. Umarım en kısa zamanda kendini toparlar. Bakımı hususunda önerilerinizi dikkate alacağım. Belki bende bu sene çiçeğini görürüm. ![]() Resimlerini buraya taşıyamadım, az sonra paylaşacağım. http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...ir/17088-4.htm Düzenleyen zelish : 06-04-2016 saat 08:36 Neden: fotoğraf alıntı yapıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Clerodendrum Chinense
Anavatanı Çin olan bu clerodendrum türü tam bir Akdeniz bahçe bitkisi ama saksılarda da çok iyi yetişip çiçek açabiliyor. Bahçede yetiştirilenleri kışın en fazla -10 dereceye dayanabiliyor, soğuklardan toprak üst kısmı tamamen donsa bile havaların ısınmasıyla tekrar ortaya çıkıyor. Sıcak ve kuru memleketlerde yarı gölge yerlerden, ılıman memleketlerde ise tam güneşten hoşlanan clerodendrum chinense bitkisi suyuda seven bir bitki olduğu için toprağının üst kısmı biraz kuruyunca tekrar bol su ile sulanmalıdır. Üretimi ise hem kökten ayırarak hem de çelik ile kolaylıkla çoğaltılabilir. Bu güzel clerodendrum türünü, bu baharda bir arkadaşımın babası Rusya'dan getirmişti. İlk geldiğinde 50 cm boyunda iri yaprakları olan minik bir saksıda tek köklü bir bitkiydi. Onu görünce beğendin mi derseniz cevabım kesin hayır olurdu daha doğrusu beğenmemek değilde bende hiç heyecan duygusu oluşmamıştı diyelim. ![]() ![]() Görseller net.ten alıntıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce sayfası açılmış olan Arap Fulü'ne çok benziyor... http://www.agaclar.net/forum/calilar/9156-6.htm ... Aynı bitkiymiş... Bakınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|