Anavatanı Çin olan bu clerodendrum türü tam bir Akdeniz bahçe bitkisi ama saksılarda da çok iyi yetişip çiçek açabiliyor. Bahçede yetiştirilenleri kışın en fazla -10 dereceye dayanabiliyor, soğuklardan toprak üst kısmı tamamen donsa bile havaların ısınmasıyla tekrar ortaya çıkıyor.
Sıcak ve kuru memleketlerde yarı gölge yerlerden, ılıman memleketlerde ise tam güneşten hoşlanan clerodendrum chinense bitkisi suyuda seven bir bitki olduğu için toprağının üst kısmı biraz kuruyunca tekrar bol su ile sulanmalıdır.
Üretimi ise hem kökten ayırarak hem de çelik ile kolaylıkla çoğaltılabilir.
Bu güzel clerodendrum türünü, bu baharda bir arkadaşımın babası Rusya'dan getirmişti. İlk geldiğinde 50 cm boyunda iri yaprakları olan minik bir saksıda tek köklü bir bitkiydi. Onu görünce beğendin mi derseniz cevabım kesin hayır olurdu daha doğrusu beğenmemek değilde bende hiç heyecan duygusu oluşmamıştı diyelim.

Aradan bir kaç ay geçti ve temmuz ayında bu kocaman yaprakları olan bitki tomurcuklandı ve hiç zorlanmadan çiçek açtı. Çiçekleri güzel ve küçük katmerli güllere benzettim ama çiçeklerinin en güzel tarafı hafif ve hoş bir kokuya sahip olmasıydı ortalama 10 gün üzerinde hiç bozulmadan duran çiçek sapını solmaya başlayınca kesen arkadaşım, bitkisi dallanınca kesip bugün bana getirdi, bakalım çelikten üretimide denildiği kolaymı bunu hep birlikte göreceğiz.
Görseller net.ten alıntıdır.