agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni975Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2013, 20:51   #1021
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Düşünmüyorum zaten ama çevremde bu fikrimi söylediğimde ciddi paralardan bahsediyorar o yüzden biraz korkuyorum.Ama sizin fikriniz beni mutlu etti. Teşekkürler. İnşallah bende birgün kaçış serüvenimi buraya yazma fırsatını yakalarım.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 08:27   #1022
Ağaç Dostu
 
Nevzat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 750
Galeri: 2
Ben daire fiatına 2 katlı ev yapmıştım o yüzden sizede yapın diyorum, hemde herşeyi ile tek tek uğraşarak, kanuni prosedürleri en ayrıntısına kadar uygulattırılarak yaptım.
İnşallah yaparsınız, kolay gelsin..

Nevzat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 11:19   #1023
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Benim bir akrabam 4 kat+temel karkas binayı 150 bin liraya yaptırmıştı.

Nevzat ve ekizilaslan beğendi.
çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2013, 18:21   #1024
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-01-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
Günümüz şartlarında büyükşehirler ile kıyaslandığında çok daha ekonomik olacağı kesin

ephaleus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 13:21   #1025
Ağaç Dostu
 
sevoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: Malatya
Mesajlar: 406
5 yıl önce biz de bir bahçe evi yaptırdık. briketten, yığma şeklinde temeli taştan 100m2 ; 2oda, wc, banyo, hol , mutfak ve balkon .Maliyeti ortalama 50bin tl'ye denk geldi. Her bölüm için başka bir usta tuttuk.Çok sıkıntılı geçti çünkü ustalar sözlerini tutmadılar, 1 ay içinde bitecekti 1yılda zor bitirdiler.

Name:  aa.jpg
Views: 29824
Size:  57.4 KB

Name:  a.jpg
Views: 17925
Size:  42.8 KB

sevoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2013, 11:33   #1026
Yeni Üye
 
repro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Merhaba, pek yazmasam da sürekli takip ettiğim bir konu, pratik imalat ve yüksek yalıtımı düşünerek aşağıdaki gibi bir plan çizdim,
kasnaklar 6m boy 5cmx5cmx3mm galvanizli kutu profil olacak, boşluklara 5cm taşyünü koyup içten dıştan 15mm OSB3 ile kaplayıp tyvek tarzı nem bariyeri üzerine PVC siding veya yalı baskı betonitle kaplanacak, içeriden alçıpanla duvarlar örtülecek, camlar ısıcam konfor gibi yalıtımlı olacak, klasik kagir yapının 60-70 cm duvar kalınlıgı seviyesinde yalıtım sağlayıp pasif ev standartlarına yaklaşmayı düşünüyorum, ısınma için güneş kaynaklı hava ısıtma sistemleri basit ve uygun fiyatli kurulumuyla tercih edilirse kışında konforlu ve sağlıklı bir ortam olacağını düşünüyorum.













Düzenleyen repro : 02-02-2013 saat 12:29
repro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2013, 13:09   #1027
Ağaçsever
 
bozkır's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 43
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayı pssakal,
Teşekkür ederim.

Sizinde amaçladığınız yaşamı bir an önce yakalamanızı diliyorum.

Vesile ile biraz malumat aktarayım. Yaz sebebi ile biraz tavsadı çalışmalar. Bu hafta içinde banyonun içi halloldu. Bilinen bir markanın bataryalarını satın almıştım, montaj dahil satılan ürünler için servis geldi tüm banyoyu klozet montajı dahil hallettiler. Banyoya elektrikli sohben taktırmayı düşünürken çok önceleri bulup telefonunu sakladığım bir imalatçıdan odun ile yanan termosifon getirtmeye karar verdim. Aynı zamanda elektrikli de çalışabilen bu termosifon banyoya pek yakışacak gibi geliyor. Yarın eve bu termosifonun yeri için gideceğim. eğer uygun ise durum onu da haftaya getirteceğim.

Bunun dışında eksiğimiz salonun bir köşesine yapılacak açık mutfak. Ondada kararsızlık sebebi ile geciktim. evin kapılarını masif ahşap yaptırmıştım, ne yazıkki önce sokak kapısı ( önünde demir kepenk olmasına rağmen) daha sonrada iç kapılar da çatlamalar oldu. Marangoz geldi ve tamir etti ( tamiri çatlayan kısma ahşap kamaları tutkalla yerleştirmek suretiyle yaptı). Mutfak tezgahlarını da masif ahşap yapmak niyetindeydim bu olay beni durdurmuştu. Ama ne olursa olur dedim, komple masif tezgahları ( meşe ağacından) bu gün sipariş ettim başka bir marangoza. Sanırım bayram sonrası mutfakta bitmiş olur nasipse.
Sn. hosseda evinizin yapım sürecini ilgiyle okudum. Evin son durumu hakkında bilgi verir misiniz? Keşke şöyle yapsaydım dediğiniz neler var?

bozkır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2013, 23:08   #1028
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın bozkır,

Evimiz bitti. Hafta sonları gidebiliyoruz sadece çünkü ihmale izin vermeyen bir işimiz var.
Evin fotoğrafları bilgisayarlarımın (iş ve evde) arka plan resmi, gözümün başka şeyi gördüğü yok.
Yapım aşamalarını okumuşsunuz. Sorunuzu cevaplamaya çalışayım.

Bugün başa dönebilsen neyi farklı veya aynen yapardım.
(Madden aynı durumda olduğumu varsayalım).

- Gene yığma ve tamamen taş duvarlı, çok büyük olmayan tek katlı bir ev olurdu.
- Çatı gene yapmazdım ( haşere yuvası olma ihtimali yüksek çatının ahşap taşıyıcılarının, bu haliyle pek bir sıkıntı veren durum yok, ancak her yıl ilk yağmurdan sonra izolasyonu " likit membran sürmeyi" ihmal etmemek lazım.)
- Evin yığma olması sebebiyle pencere sayısı ve genişlikleri kısıtlıydı. Projeye ve ruhsata harfiyen uydum. Arkada bulunan yatak odası sabah güneşi ile öğleden sonra güneşini içeriye alabiliyor, aradaki kuvvetli zamanda güneş evin güney cephesindeki yekpare 50 cmlik taş duvarı ısıtmakta, içeriye nüfuz edememekte. Bu cepheye de pencere yapılsaymış kışın çok rahat edecekmişiz. Şimdiki hali yaz için çok iyi, ev yazın çok serin oluyor bu sebepten. Hatta evde buzdolabına konmayan içme suları bile yaz ortasında içilecek kadar serin oluyor ama bunu kışa tahvil edin, aralık ayında hafta sonu gidilen evin halini anlayın.
Evin iç hacmi net 50 m2 den az fazla. Bu kış hiç sakınmamama rağmen 1,5 ton odun bitmedi. İlave elektrik ödemesi 250 TL. kadar. (2000 w. bir panel radyatör ile bir adet eski tip cam rezistanslı ısıtıcıyı şömineye takviye olarak kullandık). Ancak ısıtma sorunu yok diyemiyorum, ne yapabilirim onu netleştiremedim. Ya döşeli kalorifer tesisatını devreye sokacağım veya bir ilave elektrikli panel daha satın alarak bir kış daha tecrübe edeceğim ona göre davranacağım. Sorun ilk günde. Bir gün yaşanınca herşey normale dönmekte. Yani soğuk eve girmeye son vermek dışında çözüm yok, onun içinde uzaktan kumandalı sistem kurmak gerekiyor ancak şöyle de bir sorun var, her kötü havada evin sigortası atıyor yani bu sorunu aşmadıkça elektrikli sistemde çözüm değil. Kaçak akım rölesini devre dışı bıraksam sorunu aşarım diyordum ama komşumda röle yok ama çok şimşekli yağmurlarda onlarında sigortaları atıyormuş.
Başa dönsem de şömine yerine kuzine tercihini yapamazdım bizimkilerin o konuda müsamahaları söz konusu değildi. Ancak şunu da itiraf edeyim, o çok soğuk günlerde çatır çatır yanan şöminenin karşısına oturup yağmuru dinlemek, seyretmek başka bir şekilde bu kadar keyfli olamazdı herhalde diyede düşünmüyor değilim.

-Pencereleri gene aliminyum yapardım. Dışdaki demir kepenkler de aynen olurdu ancak onların içeriden takılan kancalarını daha takviyeli yaptırırdım (dağda kışın çok sert havalarda kepenkleri çengellerden attırma riski var, bu sebepten her evi kapamada, içeriden kepenkleri kalın kablo ile çengel demirine bağlıyorum. Bu tür görevler zamanla yük haline gelmekte).

-Ahşap kapı doğramaları başta sorunlar yaşattıysa da şu anda bir sıkıntı kalmadı. Ona da yapacağım bir şey yoktu, o gün şartlarında o kadar para ayırabildim onlara.

- Evin salonuna direkt giriliyor bunu ustam başta çok söyledi, olmaz bizim buralarda böyle eve direkt girilmez diye ama dinlemedim projeye sadık kaldım, büyük hataymış. Öne demirden bir camlı limonluk gibi bölme yaptırdık ve bu kış rahat ettik. Başa dönsem mutlaka önce bir giriş bölmesinden sonra salona giriş olurdu.

Hedefim, eksikleri olsun ama bana sorun yaratmayacak bir ev olsundu sanırım hedefe yaklaştım.

Şimdilik bu kadar yazayım daha sonra biraz daha ilaveler yaparım.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 11:14   #1029
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Devam ediyorum değerlendirmelere :

- Evin banyo hariç tabanları ahşap. Burada sedir ağacından kesilmiş rabıtalar kullandık. Çok isabetli bir karar olmuş, sorun sıfır tabanda.
- Şömineyi taş kaplatmadım, pişmanım. Çok aşırı yakmaktan mütevellit çatlamalar oldu ısı odasında ve bunlar tamir edilip boyansada tekrar yenilemekte. Çare yok şömineyi ilk fırsatta taşla kaplatacağım.
- Banyoda yerleri kayrak taşla kapladık. Hanım şikayetçi, temizliği zor diyor. Orayı da uygun bir malzeme ile kaplamak gerekecek sanırım.
- Elektrikli ve odunlu termosifon ne yazıkki ilk yılda telef oldu. Sanırım çok soğuk bir havada içi donmuş ve kazanı zedelenmiş. Su akıtmaya başlayınca tamiri mümkün olmayacağından çöpe gitti. Alt döküm ocağını komşuma hediye ettim, maltız yerine kullanacak. Bildiğimiz elektrikli, depolu bir termosifon taktırdım. Kışın evi kaparken suyunun bir kısmını boşaltarak donması halinde kazana zarar vermemesi için önlem almaktayım.
- Evin dışına yaptırdığım demir limonluğun bir köşesine merdiven ihtiyacımı görecek şekilde ayaklar ve üstünede tutamaklar kaynattırdım. Çatıya çıkışım çok kolaylaştı, kocaman uzun ağaç merdivenle uğraşırken belimi zedelemiştim şimdi rahatım.
- Bahçede evin aynı taşından yapılmış bir odun koyma yerim var, üzerini de otopark olarak kullanıyorum, orada da sorun yok.
- Evden önce yaptırdığım bahçedeki tuvalet, yanındaki lavoba ve bitişiğindeki fırın aynen duruyor ve bana çok faydaları var. Evin yan arkasında kalan bir çardağımız vardı onu ve eve inilen kısımdaki ahşap çitleri söküp attım. Soğuk demirciye yeni korkuluklar yaptırdım. Çardağıda ayakları putrel olmak üzere aynı yere tamamen demirden baştan kurdurdum ve çok önem verdiğim bir asmam var onunla üzerinin örtüleceği hayalindeyim.
- Evin arka tarafı olan yekpare duvara bağlı, bel yüksekliğinde kapalı demir dolaplar yaptırdım, her türlü ıvır zıvırımı burada saklamaktayım. Bunlar beyaza boyalı ama genede evin estetiğine zarar tabii.
- Bahçede ilk yıl dikilen ağaçlar ve 20 kadar asma var, bir kıyıda da biraz çiçek. Ama sadece hafta sonu gidebildiğimizden daha fazla çiçekle uğraşmak imkanım yok. Nisan sonu gibi uygun bir köşeye ihtiyacımızı karşılayacak miktarda domates-biber- patlıcan ekeriz.

Az teferruatlı ve sade yaşayabilmenin insan oğlu için şans olduğuna inananlardanım.
Şu anda geldiğimiz nokta hayal ettiğim noktadır, şükrediyorum her zaman.

Böyle bir hayatı hayal eden, isteyen herkesin kısa sürede ve sağlıkla ona kavuşması dileğimdir.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 13:40   #1030
Ağaçsever
 
bozkır's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 43
Sayın hosseda, verdiğiniz bilgiler herkes için çok yön gösterici olacak. Anladığım kadarıyla en büyük sorun banyoda: Sıcak su ve yer kaplaması.
- Güneş enerjisiyle sıcak su sorununu çözemez misiniz?
- Banyoyu nasıl bir malzemeyle kaplamayı düşünüyorsunuz?

bozkır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 15:41   #1031
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Banyoda mühim bir sorun yok. Bana kalsa yerler çok güzel ama bildiğimiz kayrak taş olduğu için temizlenmesi zor oluyor diye evden şikayet var. Halbuki kayma riski sıfır.
Eğer kaplatacak olursam yeri, herhalde gene traverten gibi işlenmiş bir taş döşenir.

Sıcak su sorunumuz yok elektrikli şohben ile sorun çözüldü. Güneş enerjisini şu anda düşünmüyorum, ama kalorifer sistemini kurarsam o vakit destek olarak devreye sokabilirim.

Evde tek sorun çok soğuk kış günlerinde ilk gün evin ısıtılması.

Ayazkızı ve mtarslan beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 16:38   #1032
Ağaç Dostu
 
sevoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: Malatya
Mesajlar: 406
sayın hoşseda evin bir resmini koysanız merak ettim doğrusu ,biraz benim eve benziyor gibi geldi bana.

sevoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 17:23   #1033
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Evin girişi...


Düzenleyen hosseda : 29-03-2015 saat 11:07
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 22:57   #1034
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1
Merhaba Kazım Bey,

Eviniz harika olmuş huzur içinde sağlıklı günlerde kullanın. Ben İzmir Bornova dan yazıyorum.Yeni üye oldum .Bizimde hayalimiz Ödemiş Birgi taşlarını kullanarak Manisa da ki kiraz bahçemize bir taş ev yapmak. Ancak öncelikle sizin yaptığınız evi görmek isteriz sizcede sakıncası yoksa.Usta lar işçilikler ve taş konusunda bilgi almak isteriz.

MUHSİND Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 20:40   #1035
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
ev değil kulube

Ben ev değil bir kulube yaptım.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen İsmail Karagülle : 15-05-2013 saat 20:46 Neden: resim yükleme çabası
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 16:20   #1036
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Hayrılı olsun Sayın Karagülle , temel kazıklarını nsaıl oturttunuz fotografları var mı?

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 19:39   #1037
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
ev değil kulube

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k Mesajı Göster
Hayrılı olsun Sayın Karagülle , temel kazıklarını nsaıl oturttunuz fotografları var mı?
10*10 direkler , zemine döşediğim taşların üzerine oturtuldu.

taşlar biraz irice ve biraz toprağa gömülü.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2013, 00:01   #1038
Ağaçsever
 
mustafademir24's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 49
iyi akşamlar tüm gönül dostları..her seferinde olduğu gibi foruma ve bu sayfalara bakarken eski yazılanların da şöyle bir üzerinden geçiverdim..Ne kadar güzel bir yere üye olmuşum ben yahu.. demekten de bir kez daha kendimi alamadım..sayın meyvelitepe yi,ozi nin bahçesini,kazım polat ı,hoşseda yı ve birçok dostları sevgi ile andım yeniden... sayfaya üye olunan tarihlere bi baktım da..hoşsedayı elealalım 2007 de ilk üyeliğini yaptığında acaba hayallerinde bir taş ev varmıydı? ya da 2013 e gelindiğinde bu harika evi yapmış olarak bizi tecrübesi ile aydınlatacağını öngörebilmektemi idi...hayat hepimize bazen acı bazen tatlı sürprizler yaparak akmaya devam ediyorr.bu gece buraya kendim ve ailem adına güzel bir haberi sizlerle paylaşmak için misafirim..allah nasibederse sıra galiba bana geldi şu inşşaata başlama konusunda...usta ile el sıkıştık,büyük bir aksilik olmaz ise ekim ortası gibi biz de başlıyoruz küçük taş evimizin serüvenine. dostlarımdan tek ricam dualarınızı eksik etmeyiniz..ve buradaki tüm üyeleri günü geldiğinde fotoğraflarla ve yazmayı düşündüğüm metinlerle aydınlatmaya çalışma sözü veriyorum... sevgiyle kalınız)

mustafademir24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2013, 10:13   #1039
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Hayırlı olsun...

Ana malzeme olarak taşı tercih etmenize sevindim. Nasip olursa evi bitirdikten sonra yaşam başladığında kararırınızın doğruluğunu daha iyi anlayacaksınız.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 09:04   #1040
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Sn. Msutafa Demir hayırlı uğurlu olsun. Umarım gönlünüzdeki eve kavuşursunuz. Benim merak ettiğim taş evde plan proje işleri nasıl oluyor. Kanuni olarak yapılabiliyormu böyle evler.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 12:44   #1041
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Yığma tarzda yapılan taş evler içinde ruhsat alabiliyorsunuz.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2013, 01:58   #1042
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-03-2013
Şehir: KONYA
Mesajlar: 41
sayın hosseda ve kazım polat taş ev yapım aşamalarınızı heycanla bir yudumda okudum. emeğinize sağlık.

evin son halinin fotoğrafları ve maliyet giderleri hakkında bilgi almak isterim.Şimdiden teşekkürler

Ahmet Çetinkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 03:17   #1043
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedirtoprağı Mesajı Göster
Saman Balyasından-Straw Bale- bikaç örnek daha Fırsat buldukça yapım uyguklamaları hk. az da olsa katkı sağlamaya çalışacağız..
İnadına (güzel inat) yürümek istiyoruz..
Esenlikler
çok güzel ev projeleri. bakalım bizde yapabilecekmiyiz bu şekilde bir ev...

ericdraven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 09:57   #1044
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın Ahmet Çetinkaya,

Mütevazi bir taş evin maliyetinin betonarme inşa edilecek bir evden çok farklı olmayacağını sanıyorum.

Maliyet konusunda bir soruya iki yıl önce yaklaşık 750-800 TL/m2 gibi hesap etmek lazım demişim (geriye dönüp buldum yazıyı). Bu durumda m2 için 900-1000 lira üzerinden yapılacak hesap çok şaşmaz düşüncesindeyim.
(Bende çatı yok, maliyete onu ilave etmek lazım ayrıca.)


Düzenleyen hosseda : 20-08-2013 saat 13:30 Neden: rakamları revize ettim
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 09:39   #1045
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Evden bir fotoğraf :

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 22:59   #1046
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-03-2013
Şehir: KONYA
Mesajlar: 41
Çok güzel , maşallah.Güzel günler yaşamanızı dilerim.

Ahmet Çetinkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2013, 18:14   #1047
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-03-2013
Şehir: KONYA
Mesajlar: 41
Sayın Hosseda evinizin ölçüleri kaça kaçtır.

Ben bahçeme tek odalı bir taş ev yapsam ihtiyaçları karşılamada çok mu eksik kalır.

Bulunduğum ilçede Osmanlı dönemi kervansaray var. Bu gün için lokanta ve çay salonu olarak faaliyet gösteren yerde bir odası benim çok hoşuma gidiyor. Hayalimde bahçeme yapmayı düşündüğüm tek odalı bir taş ev böyle bir şey.

[IMG][/IMG]













Tabi taş nereden bulunur , usta nereden , en önemlisi para nereden. şimdilik niyetimiz var.tek oda olup teferruat olmayınca çok hesaplı olur gibi geliyor bana ama işe başlayınca neler çıkar zaman gösterecek.

Altaycevizi beğendi.
Ahmet Çetinkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 16:00   #1048
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 12
Tas ev

Merhaba,
yıllardır hayalini kurdugumuz taz evimize basladık ve baya yol katettik.
cok maliıyetli olacağını düşündüğümüz için önce yığma tuğla ile ördürüp sonra taş ile kaplatmayı tercih ettik. Tuğlayı ören usta bizi oldukça ugraştırdı. Ne kadar baştan sağma iş yaptıgını taş ustaları geldiğinde anladık. Jpeg formatında elımde foto olmadığından mesajıma ekleyemiyorum.
Alaçatı taşını tercih ettik. Dış çephe komple taş kaplama, iç duvarlar ise taş ve köy sıvası karışık olacak.
Şömine için hazır kazan aldık. çünkü ısı odası sayesınde ısı kaybı olmasını istemedik. Şöminenin oldugu duvar da taş kaplama olacak.
tabı ısınamama ihtimaline karşı kalorifer tesisatı da döşettik. Zor da kalırsak katı yakıtlı kalorifer almak zorunda kalacağız.
Hiçbir yayıntı fazla esya olmasın herşey doğal olsun istediğimizden yine taştan sedir yaptıracağız. Mumkun olursa içi boş olacak kı , fazla esyaları koyabilelim.
şimdilik bu kadar...

MeyveliTepe beğendi.
MDEMIR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 16:08   #1049
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 12
Tas ev

Sanırım fotoğrafları ayarlayabildim.

Eklenen Resimler
   
MDEMIR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 13:44   #1050
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-09-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 93
Ekmekçiye ekmek ver bir ekmek de üste ver

Genel olarak şöyle bir göz gezdirdim de herkes ustalardan ve işinin gecikmesinden şikayetçi, halbuki taahhüt işi ve müteahhitlik bu kadar dejenere edilmiş bir sektör olmasaydı kimse kendi imkânlarıyla ev yapmaya kalkmazdı diye düşünüyorum. Siz siz olun atasözündeki gibi " gerekirse bir ekmek de üste " verin bence

Ayrıca doğa ile bu kadar iç içe olup beton ev, prefabrik ev yaptıranları da kınıyorum

Aşağıda fotoğraflarını koyduğum taş evler Şile'de bulunuyor.

Eklenen Resimler
     
ametarasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024