View Single Post
Eski 03-04-2013, 11:14   #1029
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Devam ediyorum değerlendirmelere :

- Evin banyo hariç tabanları ahşap. Burada sedir ağacından kesilmiş rabıtalar kullandık. Çok isabetli bir karar olmuş, sorun sıfır tabanda.
- Şömineyi taş kaplatmadım, pişmanım. Çok aşırı yakmaktan mütevellit çatlamalar oldu ısı odasında ve bunlar tamir edilip boyansada tekrar yenilemekte. Çare yok şömineyi ilk fırsatta taşla kaplatacağım.
- Banyoda yerleri kayrak taşla kapladık. Hanım şikayetçi, temizliği zor diyor. Orayı da uygun bir malzeme ile kaplamak gerekecek sanırım.
- Elektrikli ve odunlu termosifon ne yazıkki ilk yılda telef oldu. Sanırım çok soğuk bir havada içi donmuş ve kazanı zedelenmiş. Su akıtmaya başlayınca tamiri mümkün olmayacağından çöpe gitti. Alt döküm ocağını komşuma hediye ettim, maltız yerine kullanacak. Bildiğimiz elektrikli, depolu bir termosifon taktırdım. Kışın evi kaparken suyunun bir kısmını boşaltarak donması halinde kazana zarar vermemesi için önlem almaktayım.
- Evin dışına yaptırdığım demir limonluğun bir köşesine merdiven ihtiyacımı görecek şekilde ayaklar ve üstünede tutamaklar kaynattırdım. Çatıya çıkışım çok kolaylaştı, kocaman uzun ağaç merdivenle uğraşırken belimi zedelemiştim şimdi rahatım.
- Bahçede evin aynı taşından yapılmış bir odun koyma yerim var, üzerini de otopark olarak kullanıyorum, orada da sorun yok.
- Evden önce yaptırdığım bahçedeki tuvalet, yanındaki lavoba ve bitişiğindeki fırın aynen duruyor ve bana çok faydaları var. Evin yan arkasında kalan bir çardağımız vardı onu ve eve inilen kısımdaki ahşap çitleri söküp attım. Soğuk demirciye yeni korkuluklar yaptırdım. Çardağıda ayakları putrel olmak üzere aynı yere tamamen demirden baştan kurdurdum ve çok önem verdiğim bir asmam var onunla üzerinin örtüleceği hayalindeyim.
- Evin arka tarafı olan yekpare duvara bağlı, bel yüksekliğinde kapalı demir dolaplar yaptırdım, her türlü ıvır zıvırımı burada saklamaktayım. Bunlar beyaza boyalı ama genede evin estetiğine zarar tabii.
- Bahçede ilk yıl dikilen ağaçlar ve 20 kadar asma var, bir kıyıda da biraz çiçek. Ama sadece hafta sonu gidebildiğimizden daha fazla çiçekle uğraşmak imkanım yok. Nisan sonu gibi uygun bir köşeye ihtiyacımızı karşılayacak miktarda domates-biber- patlıcan ekeriz.

Az teferruatlı ve sade yaşayabilmenin insan oğlu için şans olduğuna inananlardanım.
Şu anda geldiğimiz nokta hayal ettiğim noktadır, şükrediyorum her zaman.

Böyle bir hayatı hayal eden, isteyen herkesin kısa sürede ve sağlıkla ona kavuşması dileğimdir.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön